Szombati focimaraton

up.jpg
Szombati napon felkészülési tornát szervezett klubunk U10-es és U11-es korosztálya, a Szent Gellért Fórum csarnokában.

Délelőtt a fiatalabb, 2011-es korosztály tagjai vették birtokba a termet, míg délután a 2010-es születésűek játszottak. Mivel a csapatok nagy része november eleje óta nem nagyon játszott mérkőzéseket, így a torna egyértelmű célja az volt, hogy játéklehetőséget és játékörömöt biztosítson a csapatok játékosainak. Mind a két korosztályban négy-négy csapat vett részt a rendezvényen és körmérkőzéseket játszottak egymással. Edzőkollégák egyetértettek a nap fő céljával- játéköröm- így az eredményességet háttérbe szorítva, ennek megfelelően játszottak. Érem és kupa nem volt, jókedv és szép gólok igen!

U10-es korosztályban a SZEOL, a Móravárosi Kinizsi és a gyulai Grosics Akadémia fogadta el a meghívásunkat, így ők meccseltek a Czebe Norbi, Zemkó Viktor irányította csapatunk ellen. A csapatok 2x15 perces mérkőzéseket játszottak.

 

Résztvevő csapatok és értékelések:

 

Horváth Zoltán, edző (Móraváros):

„A tornán a csapatunkat azok a játékosok képviselték a többi csapattal együtt, akiknek az ősz folyamán talán kevesebb játéklehetőség jutott. 
Keveset passzoltunk, abból kicsit többet vártam volna, főként kényszerítő játék tekintetében, valamint a csapat együttes védekezése sem volt az igazi. 
Pozitívum és kifejezetten tetszett, hogy mind a négy csapat játékra törekedett. A mi játékosaink is erre törekedtek, a hibák ellenére is. Tetszett a gyerekek harcossága, még ha olykor esetleg szólni kellett emiatt. Elégedett voltam összességében a fiúkkal! 
Hasznos és jó meccseket játszottunk, jó volt megtörni ezzel az edzések monotonitását, látható volt, hogy a gyerekek már ki voltak éhezve az „éles” meccsekre, köszönjük a részvételi lehetőséget! 

 

Fülöp Tibor, edző (SZEOL): 

„Nagyon örültünk, hogy részt vehettünk a tornán. Sportszerű, jó mérkőzéseket tudtunk játszani. A fejlődésünkben nagyon sokat segítenek ezek mérkőzések és nagyon hasznos lenne ha több ilyen mérkőzést tudnánk játszani. A csapatommal elégedett vagyok, az edzéseken tanultakból sok mindent visszaláttam a pályán.”

 

Czebe Norbert, edző (Szeged-Csanád G.A.):

Közös cél és kérés volt a csapatok felé, hogy eredménycentrikusság nélkül, a gyerekek fejlődését szem előtt tartva, minden gyereknek ugyanannyi játéklehetőséget biztosítsanak, emellett törekedjenek játékukat hátulról felépíteni. Ez az első perctől az utolsóig megvalósult, így a részvétel mellett ezt is köszönjük a résztvevő csapatoknak és edzőiknek.
Csapatunk igyekezett az edzésen tanultakat a mai napon hasznosítani, inkább több mint kevesebb sikerrel. A labdás társat nem mindig segítették megfelelően, melyet a továbbiakban igyekszünk fejleszteni az egyéni védekezés mellett. Rendkívül hasznos szombat délelőttön vagyunk túl!

 Az U11-es korosztályban 26 perces mérkőzéseket játszottak a résztvevő csapatok. A hazaiak mellett az Orosháza, a Szentes és az FK Szeged csapatai léptek parkettra. 

 

Résztvevő csapatok és értékelések: 

 

Herceg Szabolcs, edző (Szentes): 

„A gyerekek és én is nagyon jól éreztük magunkat, mind a három mérkőzés hasznos volt számunkra, több dolgot is gyakorolhattunk jó ellenfelek ellen. Köszönjük a meghívást, reméljük a közeljövőben is találkozunk!”

 

Dobó László, edző (FK Szeged):

„Maximálisan elégedett vagyok a torna szervezettségével. Az ellenfelek magas színvonalat képviseltek, de a csapatom hozzáállására sem lehetett panasz és az ilyen jellegű tornák fontos szerepet játszanak a fejlődésünkben.”

 

- Szeged-Csanád Grosics Akadémia 

Hacker Bence (edző):

„Először is, nagy örömmel tölt el, hogy vendégül tudtunk látni hat csapatot és hosszú idő után játéklehetőséget adni a gyerekeknek. Saját csapatom játéka nem annyira volt pozitív.  Első meccsen remekül játszottunk, végig kezdeményezően játszottunk, később viszont visszaestünk és nagyon sok hibával játszottunk, alap dolgokat szem elől tévesztve. Továbbra is sok a tanulnivaló, de bizakodóak vagyunk!”

 

A klubnál dolgozó szakembereink mindkét korosztály tornáját sikeresnek és hasznosnak ítélték. „Örömteli, hogy ilyen remek körülmények között tudtunk hat csapatot vendégül látni a mai napon és játéklehetőséget –ezzel tanulási lehetőséget- biztosítottunk a játékosoknak. Jelenlegi, nehéz helyzetben ez talán a legfontosabb! Úgy láttuk a gyerekek jóízűen fociztak, ami nem csoda, hiszen teljesen más mérkőzéseken szerepelni, mint edzésen egymás ellen játszani. Továbbá nagyon pozitív volt az edzőkollégák kommunikációja a mérkőzéseken és a csapatok játékra való törekvése”- zárta gondolatait Hacker Bence.

 

 

 

 

 


Csatolmányok:

2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 80
02. GYIRMÓT FC GYŐR 78
03. VASAS FC 78
04. PÉCSI MFC 64
05. FC AJKA 62
06. BUDAÖRS 59
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 57
08. SOROKSÁR SC 57
09. SZOLNOKI MÁV FC 57
10. SZEGED-CSANÁD GROSICS 56
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 54
12. WKW ETO FC GYŐR 46
13. BFC SIÓFOK 45
14. DOROGI FC 44
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 44
16. ST. LŐRINC KFT. 42
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 38
18. KAZINCBARCIKA 33
19. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
20. DEAC 23

Partnereink