Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Korai gólokkal nyertünk a Taksony ellen

Idegenben is kapott gól nélkül verte a Taksonyt a Szeged-GA.

NB III Közép csoport, 20. forduló

Taksony - Szeged-Grosics Akadémia 0-2 (0-2)
Taksony, 200 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Schweighardt Dániel).
Taksony: Iváncsics - Meiszter, Hesz, Kozári, Szilágyi, Patály, Balogh A., Galambos (Hamar, 64.), Reznek, Tárkányi (Győri, 78.), Sárossy. Edző: Szabados Tamás.
Szeged-GA: Szántai - Achim, Tóth G., Farkas M., Pászka, Oláh G., Zvara, Cigan (Zabari, 90.), Germán, Erdei, Andorka. Edző: Joao Janeiro.
Gól: Oláh G. (1.), Germán (25.)
Sárga lap: Kozári (37.), Reznek (49.), Galambos (62.), ill. Erdei (40.).


Online közvetítés:
TAKSONY SE
SZEGED-GROSICS AKADÉMIA
0
2
időpontesemény
VégeA remekül kezdő Szeged-Grosics Akadémia az elején döntésre vitte a dolgot Taksonyban: ezzel sikerül javítania múlt heti botlását. A Szentlőrinc azonban nyert Makón, így marad a második helyen a gárda.
91.percHárom perc a ráadás.
90.percCigan helyére Zabari áll be.
89.percErdei lépne ki, de nem sietteti a támadást, inkább kikíséri a labdát. A lényegi kérdés már alighanem eldőlt.
82.percFolyamatos nyomás alatt tartja ellenfelét a Szeged-GA, a kétgólos előny tudatában sem vesz visszább a szegedi együttes. Egy szögletig eljut azért a hazai csapat, de ezt Germán hatástalanítja.
79.percGermán csúsztatása kerüli el nem sokkal a taksonyi kaput.
78.percHazai csere: Tárkányi helyét Győri veszi át.
71.percOláh prbálkozik egy újabb átlövéssel, de ez sem talál kaput - nagy gond persze nincs, hiszen szűk húsz perccel a meccs vége előtt továbbra is kétgólos a Szeged-GA előnye.
67. percCigan miután leráz magáról két védőt is, kapura tűzi a labdát - viszont ez elzúg a keresztléc felett.
64.percAz első csere a hazaiaknál, Galambos helyére Hamar érkezik a pályára.
63.percGermánt rántják le a tizenhatos előterében: Zvara nem lövi el, inkább megpróbálja megjátszani Andorkát, viszont ez hosszú a támadónak.
61.percEgy labdavesztés után támadhat a Taksony, a beadást követően Achim veszi át a labdát, de rosszul - ebből tudnak lőni a hazaiak, Szántaitól nagy bravúr kell, hogy ne zárkózzon a Taksony! Az első megingás a meccsen a Szeged-GA-tól.
58.percVeszélyeztetnek a hazaiak: egy lövés után szöglethez is jut a Taksony, de Germán kifejeli a sarokrúgást. Olykor tetszetősen és bátran játszik a Taksony.
56.percCigan ballábas lövése köt ki az oldalhálóban - nem sok hiányzott, de marad a 0-2.
55.percFarkas remek tisztázása, nagy sprint után éri utol ellenfelét egy indítást követően, majd egy csel is belefér, mielőtt tisztázni tudna - szép megmozdulás.
53.percIsmét Pászkától indul a szegedi akció, ezúttal Erdeire jön ki a támadás, akinek lövése most elzúg a taksonyi kapu mellett.
51. percPászka ível ismét középre, érkezik is a labdára Andorka, fejese azonban most a kapu fölött landol.
49.percReznek Tóthtal szemben elkövetett faultja ér sárgát a játékvezetőnél.
47.percA Germán meglökéséért járó szabadrúgást ezúttal Oláh végzi el, pontrúgásánál azonban résen van a hazai védelem. A Taksonyból főleg Tárkányi emelhető ki, ő próbálkozik a legtöbbször, de egyelőre a szegedi védelem is magabiztosan teszi a dolgát.
46.percFolytatódik a meccs, a szünetben egyik fél sem cserélt, a Taksony kezdte a második félidőt.
SzünetVéget ér az első félidő: a remekül kezdő Szeged-GA gyorsan kétgólos előnybe került, és a folytatásban sem vett vissza a tempóból!
42.percTóth remekül látja meg a hosszún üresen maradt Cigant egy szabadrúgásnál, de labdája hosszú a társnak.
40.percLapokban egyenlő: Erdei kap sárgát, aki lerántja bal oldalon meglóduló ellenfelét.
38.percPászka szabadrúgását most kifejelik, Germánnak azonban éppen jó ez kapáslövésre: labdája megpattan egy taksonyi játékoson, ezt pedig így eléri Iváncsics.
37.percZvarát löki meg Kozári, ezért pedig már előkerül a sárga is.
34.percAndorka egy labdaátvétellel hozza helyzetbe magát, de hárman is odalépnek, nagyon kevés területe marad - nem is tudja ellőni.
30. percAz igen aktív Erdei labdaszerzését követően Pászka centerezhet, jól is jön középre, de végül kifejeli a hazai védelem. Egyelőre a légipárbajok nagyrészét a Szeged-GA nyeri, bizonyítja ezt a két fejesgól is.
27.percErdei fűzi át magát négy emberen is, majd csúnyán felrúgják. A szabadrúgást Achim íveli, de mielőtt Farkas Márk csúsztatna, Iváncsics lehúzza a labdát.
25.percGÓÓÓL! Megvan a második! Eredményre vezet a Szeged-GA eddigi játéka, Pászka szabadrúgására érkezik Germán, aki fejjel megszerzi a második szegedi gólt, 0-2!
21.percTóth Gábor ível a kapu előterébe egy szabadrúgást, Erdei küzd meg a labdáért, és helyzetbe is kerülhetne - azonban a bíró szerint róla megy ki a játékszer, így helyzet, vagy szöglet helyett hazai kirúgás.
20.percIlyenkor jöhetnek az átlövések: Zvara próbálkozik messziről, ez nem jelent gondot a hazai kapusnak.
18.percTovábbra is fölényben a Szeged-GA, amely sorra vezetheti támadásait, de Taksony nagyon zártan védekezik a saját tizenhatosa előterében.
10.percEz már veszélyesebb volt: Achim beadása után Germán kapásból lő, labdája a kapufa mellett centikkel suhan el. Határozott és kemény kezdés a Szeged-GA-tól!
8.percOláh most távolról próbálkozik, megpattan egy hazai játékoson a lövése, ezt így könnyen fogja Iváncsics, marad a 0-1.
7.percEgy bedobás után alakul ki kisebb szegedi helyzet, Zvara bedobását Germán fejéről "cseni le" Iváncsics kapus.
3.percMarad lendületben a Szeged-GA, most Germán szöktetné Erdeit, aki előtt óriási terület van - de picit hosszú a labda, így nincs belőle komolyabb lehetőség.
1.percKöszöntjük olvasóinkat Taksonyról, verőfényes napsütés, kiváló futballidő - ahogy mondani szokták. Mintegy 200 néző előtt a Szeged-GA kezdte a meccset.
Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.08.04. vasárnap
SZEGED-CSANÁD GROSICS/BUDAFOKI MTE
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0
06. VÁC FC 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS 0
08. MTK BUDAPEST 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DUNA ASZFALT TLC 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. GYIRMÓT FC GYŐR 0
18. KAZINCBARCIKA 0
19. BUDAFOKI MTE 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink