Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

A gyerekek fejlődése az első

A harmadik helyen töltheti a téli szünetet az NB I-es bajnokság Dél-Keleti csoportjában szereplő U12-es csapatunk. Kovács Péter csapata 12 mérkőzéséből nyolcat megnyert, kettőn döntetlent játszott, míg két találkozón vereséget szenvedett, így 26 pontot gyűjtve áll a dobogó harmadik fokán.

- Számunkra a bajnoki helyezésnél sokkal fontosabb, hogy a gyerekek megfelelő fejlődési folyamatokon menjenek keresztül, és felkészüljenek a mostani idénynél is lényegesen nehezebb feladatokra. A gyerekeknél mindig a vereségek mutatják meg azt, hogy miben kell fejlődni, éppen ezért volt jó az utolsó mérkőzés is. Az eredményeknél sokkal fontosabb tükör a pályán mutatott játék képe, amellyel azt gondolom, összességében elégedettek lehetünk. A csapatnak van karaktere, mindig, mindenki ellen törekszünk kezdeményezően és támadó stílusban játszani, és nem az a célunk, hogy a nehezebb mérkőzéseken a saját kapunk elé tömörülve várjuk az ellenfelet. Ebben a támadó felfogásban természetesen benne van, hogy kinyílunk, és az ellenfél akcelerált játékosai néhányszor lefutnak bennünket és gólt kapunk, mégis csak így lehet bátor és kezdeményező egyéniségeket nevelni - összegezte az őszi szezont Kovács Péter.

Hozzátette, nagy kihívás volt mindenki számára a megnövekedett pályaméretet és a nagyobb létszámú játékot megszokni. - Tavasszal még 6+1-es létszámban és 55x35 méteres pályaméreten játszottunk és erről kellett átállnunk a 8+1-es létszámra és a 78x65-ös nagyságú játéktérre. Ráadásul a szövetség a bajnoki mérkőzéseket 5-ös labdaméretre írta ki, holott U13-ig a gyerekek 4-es méretű labdával játszanak. Az ősz végére már mindenkinek sikerült elsajátítani a nagyobb játéktér által megkívánt követelményeket, de az továbbra is látszik, hogy a korábban érő gyerekek előnyben vannak a későn érőkkel szemben. Ami a gyerekek fejlődését illeti, az elmondható, hogy egyénileg és csapat szinten is sikerült előre lépni. Sokat edzettünk, és  az edzéseken jó iramban dolgoztak a gyerekek, viszont a mérkőzéseken nagyobb kihívás elé kell állítani őket, hogy a tanultakat nagyobb nyomás alatt is alkalmazni tudják. Ez lesz a tavasz legfontosabb feladata - fogalmazott az U12-es csapatunk edzője.

Kovács Péter jó ötletnek tartja, hogy a szövetség regionális alapon kiemelt bajnokságot rendez, azonban szerinte a szakmai ellentmondások nem szolgálják megfelelően a gyerekek fejlődését. - A legnagyobb probléma, hogy a bajnokság lebonyolítása a Bozsik-program szakmai alapelveivel sok esetben ellentétes, gondolok itt a pályaméretre, az eredmény előtérbe helyezésére, és a kevesebb játékidőre. Ezeket jó lenne szinkronba hozni, mert ezek kihatnak a bajnokság színvonalára is - tette hozzá.

Az U12-es csapatunk január 15-én kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre. - Mi még nem elsősorban a bajnokságra készülünk, hanem arra, hogy a korosztályos képzésnek és a szakmai periodizációnak megfelelően tanulják a gyerekek azokat a taktikai és technikai elemeket, amelyek segítik a fejlődésüket. Így a januári-februári időszakban mind az edzések, mind a mérkőzések tekintetében is szerepel futsal és nagypályás labdarúgás is a programban. Az elsődleges cél, hogy a gyerekeknek olyan edzőmérkőzéseket szervezzünk, amelyek komoly kihívás elé állítják őket, mert csak így tudnak magasabb szintre lépni - zárta Kovács Péter.


Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
2019.04.28. vasárnap, 16:30
SZEGED-GROSICS AKADÉMIA/KOZÁRMISLENY FC
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 52
02. SZENTLŐRINC SE 49
03. SZEOL SC 45
04. DUNAÚJVÁROS 43
05. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 36
06. TAKSONY SE 34
07. FC DABAS 34
08. IVÁNCSA KSE 31
09. RÁKOSMENTE KSK 31
10. KOZÁRMISLENY FC 31
11. KECSKEMÉTI TE 30
12. PMFC 30
13. SZEKSZÁRDI UFC 24
14. MAKÓ FC 19
15. PAKSI FC II. 19
16. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 17

Partnereink