Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

A gyerekek fejlődése az első

A harmadik helyen töltheti a téli szünetet az NB I-es bajnokság Dél-Keleti csoportjában szereplő U12-es csapatunk. Kovács Péter csapata 12 mérkőzéséből nyolcat megnyert, kettőn döntetlent játszott, míg két találkozón vereséget szenvedett, így 26 pontot gyűjtve áll a dobogó harmadik fokán.

- Számunkra a bajnoki helyezésnél sokkal fontosabb, hogy a gyerekek megfelelő fejlődési folyamatokon menjenek keresztül, és felkészüljenek a mostani idénynél is lényegesen nehezebb feladatokra. A gyerekeknél mindig a vereségek mutatják meg azt, hogy miben kell fejlődni, éppen ezért volt jó az utolsó mérkőzés is. Az eredményeknél sokkal fontosabb tükör a pályán mutatott játék képe, amellyel azt gondolom, összességében elégedettek lehetünk. A csapatnak van karaktere, mindig, mindenki ellen törekszünk kezdeményezően és támadó stílusban játszani, és nem az a célunk, hogy a nehezebb mérkőzéseken a saját kapunk elé tömörülve várjuk az ellenfelet. Ebben a támadó felfogásban természetesen benne van, hogy kinyílunk, és az ellenfél akcelerált játékosai néhányszor lefutnak bennünket és gólt kapunk, mégis csak így lehet bátor és kezdeményező egyéniségeket nevelni - összegezte az őszi szezont Kovács Péter.

Hozzátette, nagy kihívás volt mindenki számára a megnövekedett pályaméretet és a nagyobb létszámú játékot megszokni. - Tavasszal még 6+1-es létszámban és 55x35 méteres pályaméreten játszottunk és erről kellett átállnunk a 8+1-es létszámra és a 78x65-ös nagyságú játéktérre. Ráadásul a szövetség a bajnoki mérkőzéseket 5-ös labdaméretre írta ki, holott U13-ig a gyerekek 4-es méretű labdával játszanak. Az ősz végére már mindenkinek sikerült elsajátítani a nagyobb játéktér által megkívánt követelményeket, de az továbbra is látszik, hogy a korábban érő gyerekek előnyben vannak a későn érőkkel szemben. Ami a gyerekek fejlődését illeti, az elmondható, hogy egyénileg és csapat szinten is sikerült előre lépni. Sokat edzettünk, és  az edzéseken jó iramban dolgoztak a gyerekek, viszont a mérkőzéseken nagyobb kihívás elé kell állítani őket, hogy a tanultakat nagyobb nyomás alatt is alkalmazni tudják. Ez lesz a tavasz legfontosabb feladata - fogalmazott az U12-es csapatunk edzője.

Kovács Péter jó ötletnek tartja, hogy a szövetség regionális alapon kiemelt bajnokságot rendez, azonban szerinte a szakmai ellentmondások nem szolgálják megfelelően a gyerekek fejlődését. - A legnagyobb probléma, hogy a bajnokság lebonyolítása a Bozsik-program szakmai alapelveivel sok esetben ellentétes, gondolok itt a pályaméretre, az eredmény előtérbe helyezésére, és a kevesebb játékidőre. Ezeket jó lenne szinkronba hozni, mert ezek kihatnak a bajnokság színvonalára is - tette hozzá.

Az U12-es csapatunk január 15-én kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre. - Mi még nem elsősorban a bajnokságra készülünk, hanem arra, hogy a korosztályos képzésnek és a szakmai periodizációnak megfelelően tanulják a gyerekek azokat a taktikai és technikai elemeket, amelyek segítik a fejlődésüket. Így a januári-februári időszakban mind az edzések, mind a mérkőzések tekintetében is szerepel futsal és nagypályás labdarúgás is a programban. Az elsődleges cél, hogy a gyerekeknek olyan edzőmérkőzéseket szervezzünk, amelyek komoly kihívás elé állítják őket, mert csak így tudnak magasabb szintre lépni - zárta Kovács Péter.


Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.08.25. vasárnap, 17:30
SZEGED-CSANÁD GROSICS/BFC SIÓFOK
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. AQVITAL FC CSÁKVÁR 12
02. WKW ETO FC GYŐR 9
03. BFC SIÓFOK 8
04. MTK BUDAPEST 7
05. BUDAÖRS 7
06. KAZINCBARCIKA 7
07. BUDAFOKI MTE 6
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
09. DUNA ASZFALT TLC 6
10. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6
11. SZOLNOKI MÁV FC 6
12. DOROGI FC 6
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 6
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 5
15. VASAS FC 4
16. SOROKSÁR SC 4
17. VÁC FC 3
18. GYIRMÓT FC GYŐR 2
19. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1
20. FC AJKA 1

Partnereink