Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Szakmai est a gyermeklabdarúgásról

megbesz-1.jpg
Két szakember előadásával színesített szakmai esten vehettek részt klubunk és partneregyesületeink edzői.

Szegeden a püspökség altemplomában folytatódott a Szeged-Grosics Akadémia belső továbbképzési folyamata. Ezúttal a gyermeklabdarúgás, valamint az OTP Bank Bozsik-program volt a téma, az est folyamán Kun István, a Kelen SC pályaedzője, az U12-es korosztály vezetőedzője, korábban az Újpestnél, a Vasasnál és a Puskás Akadémiánál dolgozott szakember tartott előadást "A gyermeklabdarúgás a fejlődéslélektan tükrében" címmel. A legfontosabb, amire kitért, hogy a gyermek labdarúgók nem felnőttek, a velük végzett szakmai munka mindig kell, hogy alkalmazkodjon a fizikai és értelmi képességeikhez.

- Tanulságos megbeszélés volt, amelyen a Szeged-Grosics Akadémia gyulai és szegedi szekcióján kívül a klub partneregyesületeinek szakemberei is  interaktívan vettek részt, így közel 50 edző volt jelen - fogalmazott Őze Tibor, a Szeged-Grosics Akadémia Double Pass kapcsolattartója, szakmai tanácsadó.

A második részben Vojtekovszki Csaba, az MLSZ OTP Bank Bozsik-program egyesületi vezetője, az MLSZ Heves megyei sportigazgatója beszélt a 6-12 éves labdarúgók Bozsik-program keretein belül való képzéséről. A több élvonalbeli klubban mintegy félszáz NB I-es mérkőzéssel rendelkező Vojtekovszki Csaba előadása által a résztvevők teljes körű tájékoztatást kaptak a programról, az edzők nem csupán szakmai, hanem egyéb hasznos, szervezeti felépítést illető hozzászólással járultak hozzá az est sikerességéhez.

- Rendkívül sok hasznos hozzászólás hangzott el. Biztosak lehetünk abban, hogy az OTP Bank Bozsik-programmal kapcsolatban olyan helyi problémákra hívták fel a figyelmet, amelyek magasabb szinten nem biztos, hogy láthatóak - tette hozzá Őze Tibor.

A következő továbbképzést október 24-én, Gyulán rendezik.

megbesz-2.jpg


Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
ma, 14:00
SZEGED-GROSICS AKADÉMIA/DUNAÚJVÁROS
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. SZENTLŐRINC SE 24
02. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 23
03. DUNAÚJVÁROS 20
04. SZEOL SC 17
05. IVÁNCSA KSE 16
06. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 14
07. TAKSONY SE 14
08. KOZÁRMISLENY FC 14
09. SZEKSZÁRDI UFC 13
10. KECSKEMÉTI TE 13
11. FC DABAS 12
12. RÁKOSMENTE KSK 11
13. MAKÓ FC 10
14. PMFC 9
15. PAKSI FC II. 6
16. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 5

Partnereink