Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Országos döntőbe jutottak az U12-esek

danone-cup.jpg
A Danone Cupa szegedi fordulójában harmadik helyen végzett, így ott lehet a fővárosi döntőben a Szeged 2011 U12-es csapata.

A Danone Cupot a világ több mint 30 országában rendezik meg minden évben. Az országos döntő győztesei jutnak a világdöntőbe amit teljes egészében a Danone fizet. Az előző évben a világdöntőt az Egyesült Államokban, New Jersey-ban rendezték, Magyarországot a Győri ETO U12-es csapata képviselte. A torna egyik selejtezőjét az elmúlt hétvégén Kiskundorozsmán bonyolították le. A négy selejtezőből egyaránt három együttes kvalifikálja magát az országos döntőre: a Budapestre eljutott tizenkét együttes közül a végső győztes juthat ki a világdöntőre, amelyet idén Spanyolországban rendeznek meg.

A 16 gárdát felvonultató tornán a Szeged 2011 korosztályos együttese a harmadik helyet szerezte meg. Zemkó Viktor és Horváth Zoltán együttese a csoportjából első helyen lépett tovább, maguk mögé utasítva a Törökszentmiklóst, a Békéscsabát és a Biatorbágyot. A színvonalas csoportmeccseket követően még magabiztosabb játékra volt szükség a dobogóhoz, az első négy helyért az Orosháza, a Dunaharaszti, a Videoton és a Szeged 2011 küzdött.

Az Orosháza ellenében nagyon jó iramú meccsen 1-1-s döntetlent játszottak srácaink, majd jöhetett a Videoton: a fehérváriak elleni mérkőzésen ugyan több szép támadást is építettünk az edzéseken gyakoroltak alapján, de a Vidi 3-0-ra győzni tudott. A Dunaharaszti ellen azonban összejött a siker: a találkozót végig uralva, 2-0-ra nyert U12-es csapatunk, így a harmadik helyen végzett a tornán, ezzel bebiztosították továbbjutásukat a budapesti országos döntőbe.

Zemkó Viktor: - Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert csapatként, egymásért harcolva helyt álltak ezen a magas színvonalú tornán. Szép játékot mutatva, magabiztosan szereztük meg a harmadik helyet. A tornára kilátogató nézők magas színvonalú, kiemelkedő mérkőzéseket láthattak. A következő két hétben annak érdekében dolgozunk tovább, hogy még jobb eredményt érjünk el Budapesten. 

A csapat tagjai: Tenerand Kevin, Kurucz Péter, Boda Levente, Sirokmán Dominik, Gera Bence, Mikó Vince, Gál Patrik, Benczik Zoltán, Farkas Patrik, Simon Marcell, Baltás Benedek, Szabó Dávid.

Herceg Ferenc, az MLSZ regionális szakmai vezetője úgy összegzett: egy nagyon színvonalas tornát látott, amit még az eső sem tudott elmosni. - Mivel az alközpontok kaptak első körben meghívást a tornára így mondhatjuk, hogy már a selejtezőkön is az ország „krémje” vett részt. A torna színvonalát hűen mutatja, hogy az FTC nem tudott a döntőbe jutni. Ami a négyesdöntőt illeti, a Videoton csapata minden szempontból kiemelkedett a mezőnyből. Az Orosháza és a Szeged hasonló játékerőt képviselt míg a Dunaharaszti MTK csapatában főleg az egyéniségek domináltak, csapatként nem működött ezen a napon az együttes. A három döntőbe jutott csapat (Videoton, Szeged, Orosháza) rászolgált a sikerre, megérdemlik a lehetőséget. Az országos döntő teljesen más lesz mint a selejtező, ott már nincs gyönge csapat, nincs olyan meccs amit „rutinból” le lehet hozni. Sok sikert kívánok mindhárom csapatnak, a Szegednek különösen fogok szurkolni hiszen egyelőre egyedül (a Ceglédnek még van esélye) képviselik a régiónkat - fogalmazott Herceg Ferenc a tornát követően.


Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
ma, 17:00
SZEGED-GROSICS AKADÉMIA/SZEKSZÁRDI UFC
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 6
02. SZEOL SC 6
03. DUNAÚJVÁROS 6
04. KOZÁRMISLENY FC 4
05. KECSKEMÉTI TE 4
06. TAKSONY SE 4
07. IVÁNCSA KSE 3
08. FC DABAS 3
09. MAKÓ FC 3
10. PAKSI FC II. 3
11. RÁKOSMENTE KSK 2
12. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 1
13. PMFC 0
14. SZENTLŐRINC SE 0
15. SZEKSZÁRDI UFC 0
16. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 0

Partnereink