Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

A célok világosak: szegedi gyerekekkel a Szegedi Ifjúsági Centrumban

szuloi-1.jpg
Szülői értekezleten tisztázta klubunk a különböző, jövővel kapcsolatos híreket, egyúttal szó esett a közel- és hosszútávú célokról.

A szegedi Dóm látogatóközpontjában tartott szülői értekezlet három részből állt: először Germán Géza, a Szeged-Csanád Egyházmegye főépítésze beszélt a Szegedi Ifjúsági Centrum építéséről, valamint ismertette a beruházás részleteit, így beszélt az öltözők felszereltségéről és férőhelyeiről. Kiemelte, azon dolgoznak, hogy a létesítményben ne csupán a gyerekek, hanem a szülők is jól érezzék magukat. A legtöbben persze az iránt érdeklődtek, mikor vehetik birtokba a gyerekek a Szegedi Ifjúsági Centrumot, amelynek köszönhetően végre modern és a kor igényeinek megfelelő körülmények között sportolhatnak a gyerekek: válaszképp Germán Géza elmondta, a kivitelező 2019. február 22-i határidővel vállalta a beruházást, így várhatóan jövő tavasz elejétől már az új létesítményben edzhetnek a gyerekek. Az infrastruktúrális gondokat addig is enyhítheti, hogy Tápén egy modern, nagyméretű műfüves, villanyvilágítással ellátott pálya épül.

Majó Ádám, a szegedi alközpont vezetője beszéde elején eloszlatta a kételyeket a városban terjengő pletykák során, így megerősítette: a Szeged 2011 semmilyen fúzióra nem készül más klubokkal, nem szűnik meg. A Grosics Akadémia is létezni fog a továbbiakban, amely szoros szakmai kapcsolatban marad a klub, és kiemelte: a Szeged 2011 a továbbiakban sem szed tagdíjat az egyesületben sportolóktól. - Két dolgon van továbbra is a hangsúly: a fejlődés mellett azon, hogy jól érezze magát a gyerek az edzéseken - erősített rá Majó Ádám.

szuloi-2.jpg

Arra kérte a gyerekeket és a családokat, hogy lehetőleg június 10. és július 10. között tervezzék a családi nyaralásokat, mert az a gyermek, aki később e miatt hiányozni fog a foglalkozásokról, nagy hátrányba kerülhet - ugyanis a következő évnek komoly célokkal vág neki egyesületünk, amely az U14 és U15-ös korosztályban a bajnokság megnyeresére készül. A felkészülési időszak ugyanis július 9-én veszi kezdetét, minden korosztály egy hetet eltölthet a gyulai Grosics Akadémián a bajnokság kezdetéig. Kitért arra is, június 9-én az elmúlt évekhez hasonlóan egy közös, éremátadóval egybekötött családi napot tart a Szeged 2011 Sziksósfürdőn.

Majó Ádám arról is beszélt, a következő szezonban egy ötfős szakmai stáb fog dolgozni minden korosztállyal: az egyes csapatok edzői mellett egy másodedző, valamint egy kapusedző (a fiatalabbaknál Halász Krisztián, míg az idősebbeknél Vasuth László), egy izomfejlesztő edző (Markó Tímea) valamint egy erőnléti edző (Alexa Szabolcs) fog dolgozni. Az alközpont vezető bízik a stáb sikerességében, és abban, hogy egy sikeres oktatói-nevelői munkát tudnak végezni a következő idény során. Kitért rá, nem szeretnének túlzottan bő kerettel dolgozni a következő szezon során, ezért minden korosztályban egy 20+3 főből álló keretet alakítanának ki, azok a gyerekek, akik ebbe nem férnek bele, a Szeged 2011 partner-egyesületeinél (SZVSE, DAFC, Rendőr TE, Tápé, FK Szeged, USE) találhatnak maguknak játéklehetőséget. A keretek nem fixek, tehát a télen akadhatnak változások: azaz aki jól dolgozik a partner-egyesületek valamelyikénél, felkerülhet a Szeged 2011-hez, viszont akinek nem megfelelő a teljesítménye, ő valamelyik partnercsapatnál folytathatja tavasszal. - Tehetséggondozó klub szeretnénk lenni. Továbbra is az a célunk, hogy a Szegedi Ifjúsági Centrumban biztosítsunk minél több lehetőséget a szegedi gyerekeknek, ebben kérjük a szülúők segítségét - szólt Majó Ádám felhívása, aki úgy látja, február végén, március elején vehetik birtokba az új létesítményt. Szót ejtett arról is, amennyiben sikerülnek a következő évi tervek, akkor 2019 nyarától négy korosztály játszhat az élvonalbeli utánpótlás-bajnokságokban, ez is elősegíti azt, hogy minél több szegedi gyerek játszhasson majd a Szeged 2011 felnőtt csapatában.

szuloi-3.jpg

Az edzők egy, a FIFA és az UEFA normáinak is megfelelő, közös program alapján dolgoznak majd a gyerekekkel. Majó Ádám azt is elmondta, szeretettel várják a külsős gyerekeket is, ám mindenkin állapotfelmérést hajtanak végre. A szülői értekezlet végén Őze Tibor, UEFA Pro Licences szakember tartott előadást a fair playről és annak fontosságáról.


Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
ma, 17:00
SZEGED-GROSICS AKADÉMIA/SZEKSZÁRDI UFC
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 6
02. SZEOL SC 6
03. DUNAÚJVÁROS 6
04. KOZÁRMISLENY FC 4
05. KECSKEMÉTI TE 4
06. TAKSONY SE 4
07. IVÁNCSA KSE 3
08. FC DABAS 3
09. MAKÓ FC 3
10. PAKSI FC II. 3
11. RÁKOSMENTE KSK 2
12. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 1
13. PMFC 0
14. SZENTLŐRINC SE 0
15. SZEKSZÁRDI UFC 0
16. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 0

Partnereink