Szeged 2011-Grosics Akadémia - ZTE FC: 2-0

Szántai Levente volt a hős, Szabó Péter pedig a nyerőember, elképesztően fontos mérkőzést nyert a bennmaradásért harcoló Szeged 2011 a közvetlen rivális Zalaegerszeg ellen.

NB II 35. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - ZTE FC 2-0 (0-0). Gyula, Grosics Akadémia, 700 néző, vezette: Solymosi Péter (Bornemissza Norbert, Garai Péter).
Szeged: Szántai - Horváth A., Tóth G., Dinjar (Nicorec 30'), Germán, Szabó P., Farkas M., Zádori K., Tamaskó, Zsivanovics, Gergényi. Edző: Goran Kopunovics.
ZTE: Kovács Z. - Polényi, Vernes, Devecseri (Jelena 72'), Króner, Horváth K., Lencsés, Kovács Á. (Babati B. 60'), Bedi, Nagy T., Hudák. Edző: Artner Tamás.
Gól: Szabó P. (67', 86')

 


Online közvetítés:
időpontesemény
Így áll az alsóházA Szeged 2011 mai diadalával életben tartotta bennmaradási reményeit annak ellenére, hogy a többi eredmény alakulása miatt maradt a 18., még búcsúzó helyen. A Sopron mellett elszállni látszik a ZTE is, az utolsó három játéknap kérdése, hogy ki lesz a harmadik kieső.3 fordulóval a vége előtt az alsóház:12. Mosonmagyaróvár 4213. Siófok 4114. Kazincbarcika 4115. Csákvár 4116. Szolnok 3917. Budafok 3918. Szeged 2011 3919. ZTE 3520. Sopron 17Köszönjük figyelmüket!
Ez történt a többi pályánA régóta várt, áhított szegedi siker azért is rendkívül fontos, mert a Mosonmagyaróvár és a Kazincbarcika is győzött a veszélyeztetett csapatok közül, és egyedül a Budafok kapott ma ki, nagyon jól jött a gyirmóti gól a hajrában a Szolnok ellen, azaz:Gyirmót - Szolnok 1-1Budafok - Vác 0-2Soroksár - Siófok 1-1Kazincbarcika - Kisvárda 3-1Sopron - Mosonmagyaróvár 1-4
96. perc: VÉGEVéget ért az összecsapás, megvan a győzelem és a három pont!
91. percÖt perc a ráadás, zúg a vastaps a szegedi srácoknak.
89. percA magáról megfeledkezett Krónert állította ki a játékvezető, miután szétrúgta Nicorecet. Tíz emberrel fejezi be a ZTE.
87. percTalán megnyugodhatunk a végére, nagyon kell ez a három pont.
86. perc: 2-0GÓÓÓÓL 2-0! Egy kavarodás után röviden szabadított fel a zalai védelem, és Szabó Péter elképesztően nagy gólt ragasztott a vendégek ketrecébe!!!
83. percNyolc perc még a rendes játékidő végéig, és a játék képe nem változott. Gőzerővel támad a ZTE, mindent egy lapra feltéve rohamoz az egyenlítésért a fehér mezes együttes, a szegediek lesipuskás támadói pedig gólra éhesen várják, mikor indulhatnak be az üres területekre. Már nehéz fokozni, de tényleg frenetikus a hangulat a lelátón!
79. percCoroian mentett hatalmasat, majd Farkas Márk fejelt ki egy veszélyes zalai szabadrúgást.
77. perc15 perccel a hármas sípszó előtt a Szolnok, a Mosonmagyaróvár és a Kazincbarcika is győzelemre áll a veszélyeztetett csapatok közül, azaz:Gyirmót - Szolnok 0-1Budafok - Vác 0-2Soroksár - Siófok 1-1Kazincbarcika - Kisvárda 2-1Sopron - Mosonmagyaróvár 0-4
72. percDevecseri helyére Jelena érkezik a vendégeknél, frissít és kockáztat a ZTE. Az utóbbi percekben egyébként igyekszik nyomni a vendégegyüttes, de érezhetően megfogta őket a gól, idegesek, pontatlanok, a mieink pedig jól állnak a lábukon.
67. perc: 1-0GÓÓÓÓL! Szabó Péter 17 méteres szabadrúgása bent a zalai kapuban, vezetünk!!!
65. percTóth Gábor szabadrúgását Kovács Zoltán húzta le, majd azonnal indította Babatit, aki a félpályáról megpróbálta meglepni a kint álló Szántait, a szegedi kapus azonban hatalmasat tornászva kitolta a bogyót.
63. percZTE-szöglet után kavarodás a kapunk előtt, Tamaskó mentett határozottan.
61. percA küzdelemre továbbra sem lehet panasz, de igazán komoly helyzetet nem láthattunk a második félidőben. Szántai Leventét továbbra is távoli kísérletekkel tesztelik a vendégek, de kapusunk rendkívül magabiztos.
60. percKovács Ádámot Babati Benjamin váltotta a ZTE-ben.
58. percEzt megérdemelte! Lencsés Balázs is kapott egy sárgát a vendégek részéről, hátha ezzel megnyugszanak a kedélyek.
57. percSzabó Péter kapott sárga lapot, ezek szerint szabálytalanul állította meg a zalai Lencsés Balázst. Az egyre elkeseredettebb küzdelemhez harcias hiszti is társul már a pályán, most éppen a vendégek igyekeznek dobálni magukat, hátha Szabót ki is tudják állíttatni. Solymosi sporttársnak észnél kell lennie, nehogy kicsússzon a kezéből a meccs.
55. percNicorec távoli bombája a hosszú felső mellett ment el, Kovács Zoltán szemmel verte.
52. percA középpályán többször ügyesen szereznek labdát a mieink, ám a passzokba rendre hiba csúszik. Nicorec előtt adódott egyedül lövési lehetőség, azonban ő a blokkba bombázott.
47. percA mieink legaktívabb támadója, Zsivanovics tört be a tizenhatoson belülre, de mielőtt Kovács kapusnak aggódnia kellett volna, a zalai bekkek kisegítették, hárman fogták közre a betolakodót, és elválasztották a játékszertől.
46. percA szegediek kezdték a második félidőt. Hasonlóan nyílt sisakos játékra számítunk a következő percekben, ám ha nem születik gól, kérdés, a végére ki vállal majd nagyobb kockázatot. Megismételjük: az egy ponttal senki sem lesz boldog, viszont aki kikap, az gyakorlatilag lemondhat a bennmaradásról...
Körkép csata közbenAmi a többi fontos derbit illeti, rossz hír a Szegednek és a ZTE-nek, hogy idegenben vezet a Szolnok és a Mosonmagyaróvár is. A Kazincbarcika, a Siófok és a Budafok egyelőre döntetlenre áll a szünetben, azaz:Gyirmót - Szolnok 0-1Budafok - Vác 0-0Soroksár - Siófok 1-1Kazoncbarcika - Kisvárda 1-1Sopron - Mosonmagyaróvár 0-1
SZÜNETNem láttunk gólt, azonban remek a meccs ennek ellenére is, kőkemény a küzdelem, nagyszerű a hangulat, az állás azonban egyik felet sem elégíti ki, hiszen az egy pontocskával senki sem megy semmire, mint a beharangozónkban arra már utaltunk.
45. percSzabó Péter vágott fölé egy szabadrúgást, majd hosszabbítás nélkül véget ért az első felvonás.
40. percNicorec szabadrúgása a félpályáról szállt a védők mögé, Szabó Péter robbant be remek ütemben, egy az egyben vezette volna Kovács Zoltán kapusra, azonban Bornemissza Norbert asszisztens mindenki megdöbbenésére lest ítélt, kivégezve ezzel a szegedi ziccert.
41. percVernes Richárd sárgult be színészkedésért.
38. percEgy gyors ZTE-indítást megint Szántai hatástalanított, a kiugró, gólra éhes támadó elől a zalai nézők közé vágta a labdát.
36. percGermán Tamást két kézzel rántották le a védők a vendégek tizenhatosa előtt, nem hatotta meg Solymosit, néma maradt a síp. Öröm az ürömben, hogy kiszabadult térfeléről a Szeged. Hadd ismételjük meg, sokat köszönhetünk Szántai Leventének, aki egyértelműen a mezőny legjobbja eddig.
33. percFölényben a Zalaegerszeg, Szántai elképesztő védései tartják életben a szegedi csapatot. A 32-33. percben három közvetlen közeli lövést védett földöntúli bravúrral a mieink portása, a vendégek már ünnepeltek, korán tették.
32. percMegint egy kedvezőtlen fejlemény, a Mosonmagyaróvár is gólt szerzett. Máshol nincs változás, azaz:Gyirmót - Szolnok 0-1Budafok - Vác 0-0Soroksár - Siófok 1-1Kazoncbarcika - Kisvárda 1-1Sopron - Mosonmagyaróvár 0-1
31. percFérfias, kemény küzdelem zajlik a pályán, fergeteges a hangulat a nézőtéren. Parázs jelenetek után a játékvezető Goran Kopunovicsot figyelmezteti, a szegediek mestere felkapta a vizet a zalai csontzene miatt, ami nem érte el a síposok ingerküszöbét.
30. percCserél a Szeged, Dinjar le, Nicorec be.
28. percSzántai Leventét kell dicsérni, aki több zalai lövést és beadást tett ártalmatlanná az utóbbi két percben.
29. percSzabó Péter révén vezettünk akciót, a beadásnál már lendült Zádori Krisztián lába, de sajnos Kovács Zoltán kapus keze gyorsabb volt...
25. percA ZTE lehetőségei után végre szegedi percek! Előbb Zsivanovics bolondította meg a vendégek védelmét, az utolsó pillanatban léptek közbe végül a fehérek, majd szögletet is elvégezhettünk, jól szállt befelé a bogyó, amit azonban Zádori nem talált el tökéletesen, kifelé bólintotta. Viszont nyomunk, nyomunk, nyomunk!
20. percKovács Ádám elképesztő lendülettel indult meg, négy szegedi védőt rázott le, Gergényi már a kapu előterében állította meg, ez meleg helyzet volt.
21. percBedi Bence, a ZTE csékájának távoli, szitáló löketét nagy bravúrral védte Szántai Levente.
19. percElőször nézünk körbe a pályákon. Nincsenek jó híreink, hiszen a Szolnok vezet Gyirmóton 1-0-ra. A Kazincbarcika 1-1-re áll a Kisvárdával, a Siófok a Soroksárral, míg a Budafok - Vác, a Sopron - Mosonmagyaróvár derbiken nem esett még gól.
18. percZsivanovics nagyszerű fejese alig szállt a zalai kapu mellé.
17. percDinjar veszített labdát saját térfelén, azonnal visszatámadtak a vendégek, lövéssel végződött az akció, amit Tóth Gábor blokkolt szögletre. A sarokrúgást kifejeltük.
15. percVernes újabb szabadrúgása vágódott le a falunkról, majd indult a szegedi kontra, Szabó Péter dobta játékba Dinjart, akit beértek a védők.
13. percEddig jó iramú, változatos a mérkőzés, és mindkét oldalon adódnak lehetőségek.
10. percSzabó szép beadását Germán Tamás fejelte kapura, Kovács Zoltán hárított, ám elsőre kiejtette a lasztit, másodjára viszont már begyűjtötte, úgyhogy megnyugodhattak a zalai drukkerek.
9. percGyorsan elvégzett zalai szabadrúgás után Szántai szögletre mentett, majd a korner után ismét a szegedi kapusnak kell bizonyítania tudását.
8. percGermán Tamás sarkazását fülelte le az egyik oldalon a zalai portás, Kovács Zoltán, míg Szántai Leventének egy veszélyes előreívelést kellett hatástalanítania. Zsivanovicstól is láttunk egy szép beadást, amiről lemaradtak a szegedi társak. Összességében azonban a ZTE birtokolja többet a labdát, de biztosra megy, sok a hátrapassz.
3. percTelt ház van Gyulán, mind a 700 hely elkelt. A hazaiakat olyan 550-600 drukker buzdítja, de Zalaegerszegről is sokan érkeztek, lehetnek olyan 100-150-en a vendégek hűségesei.
2. percA zalaegerszegi Vernes Richárd 27 méteres szabadrúgása szállt fölé.
2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
26. forduló
2024.03.31. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
TISZAKÉCSKEI LC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 55
02. ETO FC GYŐR 48
03. VASAS FC 48
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 45
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 42
06. GYIRMÓT FC GYŐR 35
07. SOROKSÁR SC 34
08. AQVITAL FC CSÁKVÁR 33
09. BUDAPEST HONVÉD 33
10. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 33
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 33
12. FC AJKA 31
13. BVSC-ZUGLÓ 30
14. BUDAFOKI MTE 27
15. PMFC 27
16. BFC SIÓFOK 24
17. TISZAKÉCSKEI LC 19
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 11

Partnereink