Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Szeged 2011-Grosics Akadémia - ZTE FC: 2-0

Szántai Levente volt a hős, Szabó Péter pedig a nyerőember, elképesztően fontos mérkőzést nyert a bennmaradásért harcoló Szeged 2011 a közvetlen rivális Zalaegerszeg ellen.

NB II 35. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - ZTE FC 2-0 (0-0). Gyula, Grosics Akadémia, 700 néző, vezette: Solymosi Péter (Bornemissza Norbert, Garai Péter).
Szeged: Szántai - Horváth A., Tóth G., Dinjar (Nicorec 30'), Germán, Szabó P., Farkas M., Zádori K., Tamaskó, Zsivanovics, Gergényi. Edző: Goran Kopunovics.
ZTE: Kovács Z. - Polényi, Vernes, Devecseri (Jelena 72'), Króner, Horváth K., Lencsés, Kovács Á. (Babati B. 60'), Bedi, Nagy T., Hudák. Edző: Artner Tamás.
Gól: Szabó P. (67', 86')

 


Online közvetítés:
SZEGED 2011-GROSICS AKAD.
ZTE FC
2
0
időpontesemény
Így áll az alsóházA Szeged 2011 mai diadalával életben tartotta bennmaradási reményeit annak ellenére, hogy a többi eredmény alakulása miatt maradt a 18., még búcsúzó helyen. A Sopron mellett elszállni látszik a ZTE is, az utolsó három játéknap kérdése, hogy ki lesz a harmadik kieső.3 fordulóval a vége előtt az alsóház:12. Mosonmagyaróvár 4213. Siófok 4114. Kazincbarcika 4115. Csákvár 4116. Szolnok 3917. Budafok 3918. Szeged 2011 3919. ZTE 3520. Sopron 17Köszönjük figyelmüket!
Ez történt a többi pályánA régóta várt, áhított szegedi siker azért is rendkívül fontos, mert a Mosonmagyaróvár és a Kazincbarcika is győzött a veszélyeztetett csapatok közül, és egyedül a Budafok kapott ma ki, nagyon jól jött a gyirmóti gól a hajrában a Szolnok ellen, azaz:Gyirmót - Szolnok 1-1Budafok - Vác 0-2Soroksár - Siófok 1-1Kazincbarcika - Kisvárda 3-1Sopron - Mosonmagyaróvár 1-4
96. perc: VÉGEVéget ért az összecsapás, megvan a győzelem és a három pont!
91. percÖt perc a ráadás, zúg a vastaps a szegedi srácoknak.
89. percA magáról megfeledkezett Krónert állította ki a játékvezető, miután szétrúgta Nicorecet. Tíz emberrel fejezi be a ZTE.
87. percTalán megnyugodhatunk a végére, nagyon kell ez a három pont.
86. perc: 2-0GÓÓÓÓL 2-0! Egy kavarodás után röviden szabadított fel a zalai védelem, és Szabó Péter elképesztően nagy gólt ragasztott a vendégek ketrecébe!!!
83. percNyolc perc még a rendes játékidő végéig, és a játék képe nem változott. Gőzerővel támad a ZTE, mindent egy lapra feltéve rohamoz az egyenlítésért a fehér mezes együttes, a szegediek lesipuskás támadói pedig gólra éhesen várják, mikor indulhatnak be az üres területekre. Már nehéz fokozni, de tényleg frenetikus a hangulat a lelátón!
79. percCoroian mentett hatalmasat, majd Farkas Márk fejelt ki egy veszélyes zalai szabadrúgást.
77. perc15 perccel a hármas sípszó előtt a Szolnok, a Mosonmagyaróvár és a Kazincbarcika is győzelemre áll a veszélyeztetett csapatok közül, azaz:Gyirmót - Szolnok 0-1Budafok - Vác 0-2Soroksár - Siófok 1-1Kazincbarcika - Kisvárda 2-1Sopron - Mosonmagyaróvár 0-4
72. percDevecseri helyére Jelena érkezik a vendégeknél, frissít és kockáztat a ZTE. Az utóbbi percekben egyébként igyekszik nyomni a vendégegyüttes, de érezhetően megfogta őket a gól, idegesek, pontatlanok, a mieink pedig jól állnak a lábukon.
67. perc: 1-0GÓÓÓÓL! Szabó Péter 17 méteres szabadrúgása bent a zalai kapuban, vezetünk!!!
65. percTóth Gábor szabadrúgását Kovács Zoltán húzta le, majd azonnal indította Babatit, aki a félpályáról megpróbálta meglepni a kint álló Szántait, a szegedi kapus azonban hatalmasat tornászva kitolta a bogyót.
63. percZTE-szöglet után kavarodás a kapunk előtt, Tamaskó mentett határozottan.
61. percA küzdelemre továbbra sem lehet panasz, de igazán komoly helyzetet nem láthattunk a második félidőben. Szántai Leventét továbbra is távoli kísérletekkel tesztelik a vendégek, de kapusunk rendkívül magabiztos.
60. percKovács Ádámot Babati Benjamin váltotta a ZTE-ben.
58. percEzt megérdemelte! Lencsés Balázs is kapott egy sárgát a vendégek részéről, hátha ezzel megnyugszanak a kedélyek.
57. percSzabó Péter kapott sárga lapot, ezek szerint szabálytalanul állította meg a zalai Lencsés Balázst. Az egyre elkeseredettebb küzdelemhez harcias hiszti is társul már a pályán, most éppen a vendégek igyekeznek dobálni magukat, hátha Szabót ki is tudják állíttatni. Solymosi sporttársnak észnél kell lennie, nehogy kicsússzon a kezéből a meccs.
55. percNicorec távoli bombája a hosszú felső mellett ment el, Kovács Zoltán szemmel verte.
52. percA középpályán többször ügyesen szereznek labdát a mieink, ám a passzokba rendre hiba csúszik. Nicorec előtt adódott egyedül lövési lehetőség, azonban ő a blokkba bombázott.
47. percA mieink legaktívabb támadója, Zsivanovics tört be a tizenhatoson belülre, de mielőtt Kovács kapusnak aggódnia kellett volna, a zalai bekkek kisegítették, hárman fogták közre a betolakodót, és elválasztották a játékszertől.
46. percA szegediek kezdték a második félidőt. Hasonlóan nyílt sisakos játékra számítunk a következő percekben, ám ha nem születik gól, kérdés, a végére ki vállal majd nagyobb kockázatot. Megismételjük: az egy ponttal senki sem lesz boldog, viszont aki kikap, az gyakorlatilag lemondhat a bennmaradásról...
Körkép csata közbenAmi a többi fontos derbit illeti, rossz hír a Szegednek és a ZTE-nek, hogy idegenben vezet a Szolnok és a Mosonmagyaróvár is. A Kazincbarcika, a Siófok és a Budafok egyelőre döntetlenre áll a szünetben, azaz:Gyirmót - Szolnok 0-1Budafok - Vác 0-0Soroksár - Siófok 1-1Kazoncbarcika - Kisvárda 1-1Sopron - Mosonmagyaróvár 0-1
SZÜNETNem láttunk gólt, azonban remek a meccs ennek ellenére is, kőkemény a küzdelem, nagyszerű a hangulat, az állás azonban egyik felet sem elégíti ki, hiszen az egy pontocskával senki sem megy semmire, mint a beharangozónkban arra már utaltunk.
45. percSzabó Péter vágott fölé egy szabadrúgást, majd hosszabbítás nélkül véget ért az első felvonás.
40. percNicorec szabadrúgása a félpályáról szállt a védők mögé, Szabó Péter robbant be remek ütemben, egy az egyben vezette volna Kovács Zoltán kapusra, azonban Bornemissza Norbert asszisztens mindenki megdöbbenésére lest ítélt, kivégezve ezzel a szegedi ziccert.
41. percVernes Richárd sárgult be színészkedésért.
38. percEgy gyors ZTE-indítást megint Szántai hatástalanított, a kiugró, gólra éhes támadó elől a zalai nézők közé vágta a labdát.
36. percGermán Tamást két kézzel rántották le a védők a vendégek tizenhatosa előtt, nem hatotta meg Solymosit, néma maradt a síp. Öröm az ürömben, hogy kiszabadult térfeléről a Szeged. Hadd ismételjük meg, sokat köszönhetünk Szántai Leventének, aki egyértelműen a mezőny legjobbja eddig.
33. percFölényben a Zalaegerszeg, Szántai elképesztő védései tartják életben a szegedi csapatot. A 32-33. percben három közvetlen közeli lövést védett földöntúli bravúrral a mieink portása, a vendégek már ünnepeltek, korán tették.
32. percMegint egy kedvezőtlen fejlemény, a Mosonmagyaróvár is gólt szerzett. Máshol nincs változás, azaz:Gyirmót - Szolnok 0-1Budafok - Vác 0-0Soroksár - Siófok 1-1Kazoncbarcika - Kisvárda 1-1Sopron - Mosonmagyaróvár 0-1
31. percFérfias, kemény küzdelem zajlik a pályán, fergeteges a hangulat a nézőtéren. Parázs jelenetek után a játékvezető Goran Kopunovicsot figyelmezteti, a szegediek mestere felkapta a vizet a zalai csontzene miatt, ami nem érte el a síposok ingerküszöbét.
30. percCserél a Szeged, Dinjar le, Nicorec be.
28. percSzántai Leventét kell dicsérni, aki több zalai lövést és beadást tett ártalmatlanná az utóbbi két percben.
29. percSzabó Péter révén vezettünk akciót, a beadásnál már lendült Zádori Krisztián lába, de sajnos Kovács Zoltán kapus keze gyorsabb volt...
25. percA ZTE lehetőségei után végre szegedi percek! Előbb Zsivanovics bolondította meg a vendégek védelmét, az utolsó pillanatban léptek közbe végül a fehérek, majd szögletet is elvégezhettünk, jól szállt befelé a bogyó, amit azonban Zádori nem talált el tökéletesen, kifelé bólintotta. Viszont nyomunk, nyomunk, nyomunk!
20. percKovács Ádám elképesztő lendülettel indult meg, négy szegedi védőt rázott le, Gergényi már a kapu előterében állította meg, ez meleg helyzet volt.
21. percBedi Bence, a ZTE csékájának távoli, szitáló löketét nagy bravúrral védte Szántai Levente.
19. percElőször nézünk körbe a pályákon. Nincsenek jó híreink, hiszen a Szolnok vezet Gyirmóton 1-0-ra. A Kazincbarcika 1-1-re áll a Kisvárdával, a Siófok a Soroksárral, míg a Budafok - Vác, a Sopron - Mosonmagyaróvár derbiken nem esett még gól.
18. percZsivanovics nagyszerű fejese alig szállt a zalai kapu mellé.
17. percDinjar veszített labdát saját térfelén, azonnal visszatámadtak a vendégek, lövéssel végződött az akció, amit Tóth Gábor blokkolt szögletre. A sarokrúgást kifejeltük.
15. percVernes újabb szabadrúgása vágódott le a falunkról, majd indult a szegedi kontra, Szabó Péter dobta játékba Dinjart, akit beértek a védők.
13. percEddig jó iramú, változatos a mérkőzés, és mindkét oldalon adódnak lehetőségek.
10. percSzabó szép beadását Germán Tamás fejelte kapura, Kovács Zoltán hárított, ám elsőre kiejtette a lasztit, másodjára viszont már begyűjtötte, úgyhogy megnyugodhattak a zalai drukkerek.
9. percGyorsan elvégzett zalai szabadrúgás után Szántai szögletre mentett, majd a korner után ismét a szegedi kapusnak kell bizonyítania tudását.
8. percGermán Tamás sarkazását fülelte le az egyik oldalon a zalai portás, Kovács Zoltán, míg Szántai Leventének egy veszélyes előreívelést kellett hatástalanítania. Zsivanovicstól is láttunk egy szép beadást, amiről lemaradtak a szegedi társak. Összességében azonban a ZTE birtokolja többet a labdát, de biztosra megy, sok a hátrapassz.
3. percTelt ház van Gyulán, mind a 700 hely elkelt. A hazaiakat olyan 550-600 drukker buzdítja, de Zalaegerszegről is sokan érkeztek, lehetnek olyan 100-150-en a vendégek hűségesei.
2. percA zalaegerszegi Vernes Richárd 27 méteres szabadrúgása szállt fölé.
Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
ma, 17:00
SZEGED-GROSICS AKADÉMIA/SZEKSZÁRDI UFC
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 6
02. SZEOL SC 6
03. DUNAÚJVÁROS 6
04. KOZÁRMISLENY FC 4
05. KECSKEMÉTI TE 4
06. TAKSONY SE 4
07. IVÁNCSA KSE 3
08. FC DABAS 3
09. MAKÓ FC 3
10. PAKSI FC II. 3
11. RÁKOSMENTE KSK 2
12. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 1
13. PMFC 0
14. SZENTLŐRINC SE 0
15. SZEKSZÁRDI UFC 0
16. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 0

Partnereink