Tempós meccs, kétgólos szegedi győzelem a zöldövezetben

Jó iramú, küzdelmes és sportszerű mérkőzésen a Szeged2011 2-0-ra nyert a Lipcsei Péter által edzett Ferencváros második csapata ellen. A szegedi együttesben több jó teljesítményt és próbajátékost is felfedezhettünk, a pálya szélén pedig több potentátot. Kiss-Rigó László megyéspüspök a szegedi produkciót figyelte erősen, míg a Fradi részéről Kubatov Gábor klubelnök, továbbá a hajdani világválogatott Szűcs Lajos is kíváncsi volt a két csapat 90 percére.


A partvonal mellett több idősebb Ferencváros szurkoló kapásból Orosz Márk felől érdeklődött és a ballábas futballista stílusát nézte árgus szemekkel. Nos, a Fradival januárban előszerződést kötött Orosz jól és lendületesen futballozott, ami a többiekre is jellemző volt ezúttal. Bernáth sokat mozogva többször került a kapu elé, Kiss Róbertnél általában jó helyen volt a labda, hátul Tóth Imréék magabiztosan védekeztek, a kapuban pedig a sérült Trepákot helyettesítő Belecan remekül élt együtt a játékkal. A félidő közepén Folmer zseniális labdával ugratta ki Oroszt, utóbbi azonban centikkel mellé lőtt, nem sokkal később azonban már vezetett a Szeged. Orosz jól nyesett szabadrúgása után a Fradi kapusa a kapufára ütötte a labdát, a visszapattanóra aztán Bamba éberen mozdult rá és a hálóba lőtt (0-1).

Szünet után sem csökkent a tempó, harcos és gyors játékot láthattunk. Futó Tamás több cserét hajtott végre, s közülük került ki a második gól szerzője is. Történt ugyanis, hogy a szünetben beállt Rézműves Rajmund nagyszerűen tette maga elé a labdát Kiss Róbert ütempassza után, majd a hosszú sarokba lőtt (0-2). A lefújást követően a Fradi szurkolók is elismerően szóltak a Szeged játékáról, Futó Tamás azonban visszafogottan értékelt.

„Ahogy a korábbi két edzőmeccs veresége után sem dőltem a kardomba, úgy ez a győzelem sem hiteti el velem azt, hogy innentől csak rólunk szól a honi futball. Viszont láttam bíztató jeleket és főleg azt, hogy az elgondolásaimat egyre inkább megértik, elsajátítják a futballistáink. Különösen örvendtem az egészséges agresszivitásunknak, ami a labdaszerzésben igen fontos elem. Értékes, hasznos meccset játszottunk a Fradival, ami segítette a felkészülésünket, a mi gondolatainkat ugyanis már a tavasz, a tizenöt bajnoki uralja. Továbbra is folyamatosan tesztelünk labdarúgókat, azaz, még egyáltalán nem végleges a keret.   Keményen dolgozunk tovább, legközelebb szombaton, a Baja ellen lépünk pályára Sándorfalván”

A tréner által említett találkozó 13 órakor kezdődik a sándorfalvi sporttelepen.

Felkészülési mérkőzés:

Ferencvárosi II. – Szeged 2011
0-2
(0-1)

Népliget, 150 néző

Gólszerző: Bamba, Rézműves

FTC: Rigó Gábor- Maróti Béla, Oláh Máté, Nyárasdi Zsombor, Tóbiás Zsolt- Peszmeg Viktor, Vass Máté, Szabó Roland  Antal Zsolt- Papp Máté, Gál Szabolcs
Csere: Sinka Rajmund, Gyürki Gergő, Bokányi Richárd, Illgizor Csaba, Illés Marcell.
Vezető Edző: Lipcsei Péter.

Szeged: Belacan Zejko- Bamba Fousseni, Bogdan Toca, Tóth Imre, Laczkó János- Borbély Bálint- Podonyi Norbert - Kiss Róbert, Folmer Krisztián, Orosz Márk- Bernáth Péter
Csere: Geiger Norbert, Rézműves Rajmund, Radnai György, Peter Stanicic, Varga István, Kreizler Károly, Huszár János


2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.01.31. vasárnap, 13:00
ST. LŐRINC KFT./SZEGED-CSANÁD GROSICS
Kozármislenyi Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 48
02. PÉCSI MFC 40
03. BUDAÖRS 39
04. VASAS FC 39
05. GYIRMÓT FC GYŐR 35
06. SZOMBATHELYI HALADÁS 33
07. SOROKSÁR SC 32
08. SZOLNOKI MÁV FC 32
09. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 30
10. WKW ETO FC GYŐR 29
11. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 29
12. FC AJKA 26
13. BFC SIÓFOK 26
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 25
15. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 25
16. ST. LŐRINC KFT. 24
17. KAZINCBARCIKA 22
18. DOROGI FC 20
19. AQVITAL FC CSÁKVÁR 19
20. DEAC 12

Partnereink