Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Fontos meccset buktunk a Budafok ellen

Pölöskei Péter az utolsó percekben kétszer villant - ezen túl szinte nem is volt helyzete a Budafoknak, de mégis három pontot szereztek a gyulai Grosics Akadémián.

Merkantil Bank Liga NB II, 24. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Budafoki MTE 0 - 2 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Nagy Norbert (Punyi Gyula, Szilágyi Norbert).
Szeged-Grosics: Alekszics - Achim, Farkas M., Tóth G., Gergényi, Coroian, Horváth A., Fejős (Balogh G., 70'), Hegedűs M. (Germán, 62'), Szabó P., Zádori. Edző: Goran Kopunovics.
Budafok: Somogyi - Margitics, Csizmadia, Kokenszky (Pölöskei, 60'), Vass M., Gubacsi, Kovács D., Veszelinov, Kercsó, Forgács, Ihrig-Farkas (Vég, 76'). Edző: Gálhidi György.
Gól: Pölöskei (84', 90').
Sárga lap: Gubacsi (32'), Veszelinov (56')


Online közvetítés:
SZEGED 2011-GROSICS AKAD.
BUDAFOKI MTE
0
2
időpontesemény
VégeFájó mérkőzésen veszít a Szeged 2011-Grosics Akadémia a szinte végig a védekezésre összpontosító Budafok ellen, így a vendégek pontszámban beérik a szegedieket a tabellán.
Kettő percEnnyi ideje maradt a Szeged-Grosicsnak.
90. perc, 0-2Csizmadia szabadrúgása a hosszúra érkezik, a visszafejelt labdára Pölöskei érkezik, és a kapuba fejel, 0-2. Ez eldőlt... elképesztő, hogy mennyire defenzív volt végig a Budafok, és mégis három pontot fog szerezni.
88. percLehozza sárgalapos emberét, Veszelinovot Gálhidi György, Fekete a helyén.
86. percReagál a kapott gólra a Szeged-Grosics mestere, Coroian helyére Tóth Levente áll be - a szándék egyértelmű.
84. perc, 0-1.Felívelt labda után a határozatlan szegedi védelem mellett ki tud lépni Pölöskei, és Alekszics mellett az üres szegedi kapuba passzol - az eddig elképesztően defenzív Budafok megszerzi a vezetést, hat perccel a meccs vége előtt...
81. percMargitics robogott el a jobb oldalon, beadására Pölöskei érkezett, de a fejese nem talált kaput - ez volt talán az első budafoki lehetőség a második félidőben.
79. percNagyon töredezett a játék, sok a megszakítás, nehezen engedi a Budafok, hogy kibontakozzon egy-egy szegedi lendületes akció.
76. percVendég változtatás, Ihrig-Farkas hagyja el a pályát, Vég váltja őt.
73. percCsizmadia szabadrúgását követően fejen találják Alekszicset, aki egy rövid ápolás után folytatni tudja a játékot.
70. percJön a második szegedi csere, Fejős helyett Balogh Gusztáv érkezik.
67. percAchim fut be egy lehetetlennek tűnő labdát, ki is harcol ebből egy szögletet. Nincs belőle veszély - és továbbra is nehezen találja a nagyon szervezetten védekező Budafokon a rést a Szeged-Grosics.
62. percVáltoztat Goran Kopunovics is: Hegedűs Martin helyett Germán Tamás a pályán a folytatásban.
60. percElőször Gálhidi György változtat, Kokenszky helyét Pölöskei Péter veszi át. 
56. percVeszelinov is besárgul egy kemény fault után. A Budafok nem akarja feladni a kemény, védekező játékát, minden jel arra utal, a vendégek megelégednének az egy ponttal is.
53. percHegedűs és Fejős összjátéka után alakul ki az első komolyabb szegedi helyzet a szünet után: utóbbi újra centerezni tud, erre érkezik Szabó, de nem csak a kapu előtt, hanem előtte is elgurul a labda, nagy helyzet volt!
52. percNagyobb esemény nélkül telnek el az első percek, kvázi úgy folytatódik a mérkőzés, ahogyan az első félidőben abba maradt.
FolytatódikReméljük, megérkeznek a szegedi gólok!
SzünetEz a félidő vége: aktívabb ugyan a Szeged-Grosics, de a határozottan védekező Budafok védelmét nem lesz könnyű feltörni. A pihenő után folytatjuk!
43. percKovács Dávid indul meg olykor a vendégektől, de általában Achimmal találja magát szemben, aki viszont megakadályozza, hogy valami komolyabb kialakuljon ezekből a lehetőségekből. Közben Gubacsinak mezt kellett cserélnie, mert vérzett az orra, így 19-esben folytatja tovább.
41. percFőképp a pálya középső harmadában zajlik a játék, Csizmadia pedig továbbra is hibátlanul játszik, és rendre megnyeri a Zádori elleni párharcokat.
38. percEseménytelenebb folytatás, mint ahogy kezdődött a meccs: a Szeged-Grosics főképp távoli lövésekkel próbálkozott, de ezeket Somogyi rendre magához ölelte. Jön a félidő hajrája.
32. percA meccs első sárgája Gubacsié, aki akadályozza egy lehúzott labda után Alekszicset a kirúgásban.
28 .percNagy a nyomás a Budafok kapuján, viszont egyelőre nincs gól - a játékból tulajdonképpen csak ez hiányzik. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy felvállalná a bátor játékot a Budafok, aztán az idő teltével kiderül, mennyire akar ezen változtatni Gálhidi György.
25. percA helyzet változatlan, Hegedűs és Csizmadia rendre sok és kemény párharcot vív, ám ebből egyelőre rendre a volt ferencvárosi védő jön ki jobban. A Budafok rutinos védője kifejeli Fejős szabadrúgását, majd blokkolja Hegedűs lövését is.
23. perc2Kisebb üresjárat, de nem lehet panasz a meccs ritmusára. Az látszik, hogy Csizmadia kevés helyet és időt hagy Zádorinak és Fejősnek, de mellette Veszelinov is igen harciasan szállt be a meccsbe.
20. percHegedűs Martin cselezte le magát az alapvonalig, ahonnan még középre is tudta tenni, azonban labdája hiába megy el a védők mellett, sajnos pont Zádori és Fejős közé érkezik, így nincs lövés a végén.
16. percMegélénkül a Budafok, most Csizmadia végezhet el egy szabadrúgást, és nem az ívelést választja: csavarása azonban ha centikkel is, de elmegy a szegedi kapu fölött.
14. percAz eddigi legkomolyabb vendég lehetőség! Kokenszky lépett ki, és vele szemben már csak Alekszics állt, azonban nem tudta elrúgni a kapus mellett, nagy védés a Szeged-Grosics kapusától, marad a 0-0!
13. percArról még nem ejtettünk szót, hogy Filkor megsérült a bemelegítésnél, így helyette Vladimir Veszelinov játszik a Budafokban, a vendégek kispadjára így Fekete Máté ült le.
11. percEbben viszont több volt! Egy ívelt labda találta meg Szabó Pétert, aki teljesen tisztán lőhetett volna a tizenhatosról, azonban nem találta el a játékszert, kár érte!
10. percEltelt az első tíz perc: többnyire a Szeged-Grosicsról szólt ez az időszak, mindössze egy kontrája volt a Budafoknak, amit Achim akasztott meg, és tisztázott bedobásra.
6. percEgy szegedi szögletet ugyan elsőre hatástalanít Csizmadia, de a lecsorgó Tóth Gábor elé kerül, aki ugyan kisodródik vele, de még kapura tudja tenni: Somogyi azonban jól zárta a szöget. 
3. percAz első lövés Hegedűs Martiné: a legutóbb góllal és gólpasszal jelentkező fiatal próbálkozása azonban elzúgott a kapu fölött.
ElkezdődöttA gyászszünetet követően indult útjára a labda: a Szeged-Grosics kék-feketében, a vendégek tiszta fehérben lépnek pályára.
Akad azért ismerősHiszen a Budafokot az a Gálhidi György irányítja, aki volt a Szeged edzője is, illetve a kispadon ott ül Vladimir Veszelinov, aki volt a Szeged-Grosics játékosa.
A kezdésig egy villámszavazás
Köszöntjük olvasóinkat!Jön a Szeged 2011-Grosics Akadémia idei második mérkőzése, az ellenfél a Budafoki MTE lesz. Goran Kopunovics ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte fel a pályára, amelyik a Vác elleni 3-0 alkalmával is kifutott a pályára.
Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
2018.09.29. szombat, 15:30
KECSKEMÉTI TE/SZEGED-GROSICS AKADÉMIA
Kecskeméti Széktói Stadion
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 16
02. DUNAÚJVÁROS 16
03. SZENTLŐRINC SE 15
04. SZEOL SC 14
05. KOZÁRMISLENY FC 13
06. TAKSONY SE 11
07. SZEKSZÁRDI UFC 10
08. KECSKEMÉTI TE 9
09. IVÁNCSA KSE 7
10. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 7
11. MAKÓ FC 7
12. PMFC 6
13. PAKSI FC II. 6
14. RÁKOSMENTE KSK 5
15. FC DABAS 5
16. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 5

Partnereink