Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Fontos meccset buktunk a Budafok ellen

Pölöskei Péter az utolsó percekben kétszer villant - ezen túl szinte nem is volt helyzete a Budafoknak, de mégis három pontot szereztek a gyulai Grosics Akadémián.

Merkantil Bank Liga NB II, 24. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Budafoki MTE 0 - 2 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Nagy Norbert (Punyi Gyula, Szilágyi Norbert).
Szeged-Grosics: Alekszics - Achim, Farkas M., Tóth G., Gergényi, Coroian, Horváth A., Fejős (Balogh G., 70'), Hegedűs M. (Germán, 62'), Szabó P., Zádori. Edző: Goran Kopunovics.
Budafok: Somogyi - Margitics, Csizmadia, Kokenszky (Pölöskei, 60'), Vass M., Gubacsi, Kovács D., Veszelinov, Kercsó, Forgács, Ihrig-Farkas (Vég, 76'). Edző: Gálhidi György.
Gól: Pölöskei (84', 90').
Sárga lap: Gubacsi (32'), Veszelinov (56')


Online közvetítés:
SZEGED 2011-GROSICS AKAD.
BUDAFOKI MTE
0
2
időpontesemény
VégeFájó mérkőzésen veszít a Szeged 2011-Grosics Akadémia a szinte végig a védekezésre összpontosító Budafok ellen, így a vendégek pontszámban beérik a szegedieket a tabellán.
Kettő percEnnyi ideje maradt a Szeged-Grosicsnak.
90. perc, 0-2Csizmadia szabadrúgása a hosszúra érkezik, a visszafejelt labdára Pölöskei érkezik, és a kapuba fejel, 0-2. Ez eldőlt... elképesztő, hogy mennyire defenzív volt végig a Budafok, és mégis három pontot fog szerezni.
88. percLehozza sárgalapos emberét, Veszelinovot Gálhidi György, Fekete a helyén.
86. percReagál a kapott gólra a Szeged-Grosics mestere, Coroian helyére Tóth Levente áll be - a szándék egyértelmű.
84. perc, 0-1.Felívelt labda után a határozatlan szegedi védelem mellett ki tud lépni Pölöskei, és Alekszics mellett az üres szegedi kapuba passzol - az eddig elképesztően defenzív Budafok megszerzi a vezetést, hat perccel a meccs vége előtt...
81. percMargitics robogott el a jobb oldalon, beadására Pölöskei érkezett, de a fejese nem talált kaput - ez volt talán az első budafoki lehetőség a második félidőben.
79. percNagyon töredezett a játék, sok a megszakítás, nehezen engedi a Budafok, hogy kibontakozzon egy-egy szegedi lendületes akció.
76. percVendég változtatás, Ihrig-Farkas hagyja el a pályát, Vég váltja őt.
73. percCsizmadia szabadrúgását követően fejen találják Alekszicset, aki egy rövid ápolás után folytatni tudja a játékot.
70. percJön a második szegedi csere, Fejős helyett Balogh Gusztáv érkezik.
67. percAchim fut be egy lehetetlennek tűnő labdát, ki is harcol ebből egy szögletet. Nincs belőle veszély - és továbbra is nehezen találja a nagyon szervezetten védekező Budafokon a rést a Szeged-Grosics.
62. percVáltoztat Goran Kopunovics is: Hegedűs Martin helyett Germán Tamás a pályán a folytatásban.
60. percElőször Gálhidi György változtat, Kokenszky helyét Pölöskei Péter veszi át. 
56. percVeszelinov is besárgul egy kemény fault után. A Budafok nem akarja feladni a kemény, védekező játékát, minden jel arra utal, a vendégek megelégednének az egy ponttal is.
53. percHegedűs és Fejős összjátéka után alakul ki az első komolyabb szegedi helyzet a szünet után: utóbbi újra centerezni tud, erre érkezik Szabó, de nem csak a kapu előtt, hanem előtte is elgurul a labda, nagy helyzet volt!
52. percNagyobb esemény nélkül telnek el az első percek, kvázi úgy folytatódik a mérkőzés, ahogyan az első félidőben abba maradt.
FolytatódikReméljük, megérkeznek a szegedi gólok!
SzünetEz a félidő vége: aktívabb ugyan a Szeged-Grosics, de a határozottan védekező Budafok védelmét nem lesz könnyű feltörni. A pihenő után folytatjuk!
43. percKovács Dávid indul meg olykor a vendégektől, de általában Achimmal találja magát szemben, aki viszont megakadályozza, hogy valami komolyabb kialakuljon ezekből a lehetőségekből. Közben Gubacsinak mezt kellett cserélnie, mert vérzett az orra, így 19-esben folytatja tovább.
41. percFőképp a pálya középső harmadában zajlik a játék, Csizmadia pedig továbbra is hibátlanul játszik, és rendre megnyeri a Zádori elleni párharcokat.
38. percEseménytelenebb folytatás, mint ahogy kezdődött a meccs: a Szeged-Grosics főképp távoli lövésekkel próbálkozott, de ezeket Somogyi rendre magához ölelte. Jön a félidő hajrája.
32. percA meccs első sárgája Gubacsié, aki akadályozza egy lehúzott labda után Alekszicset a kirúgásban.
28 .percNagy a nyomás a Budafok kapuján, viszont egyelőre nincs gól - a játékból tulajdonképpen csak ez hiányzik. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy felvállalná a bátor játékot a Budafok, aztán az idő teltével kiderül, mennyire akar ezen változtatni Gálhidi György.
25. percA helyzet változatlan, Hegedűs és Csizmadia rendre sok és kemény párharcot vív, ám ebből egyelőre rendre a volt ferencvárosi védő jön ki jobban. A Budafok rutinos védője kifejeli Fejős szabadrúgását, majd blokkolja Hegedűs lövését is.
23. perc2Kisebb üresjárat, de nem lehet panasz a meccs ritmusára. Az látszik, hogy Csizmadia kevés helyet és időt hagy Zádorinak és Fejősnek, de mellette Veszelinov is igen harciasan szállt be a meccsbe.
20. percHegedűs Martin cselezte le magát az alapvonalig, ahonnan még középre is tudta tenni, azonban labdája hiába megy el a védők mellett, sajnos pont Zádori és Fejős közé érkezik, így nincs lövés a végén.
16. percMegélénkül a Budafok, most Csizmadia végezhet el egy szabadrúgást, és nem az ívelést választja: csavarása azonban ha centikkel is, de elmegy a szegedi kapu fölött.
14. percAz eddigi legkomolyabb vendég lehetőség! Kokenszky lépett ki, és vele szemben már csak Alekszics állt, azonban nem tudta elrúgni a kapus mellett, nagy védés a Szeged-Grosics kapusától, marad a 0-0!
13. percArról még nem ejtettünk szót, hogy Filkor megsérült a bemelegítésnél, így helyette Vladimir Veszelinov játszik a Budafokban, a vendégek kispadjára így Fekete Máté ült le.
11. percEbben viszont több volt! Egy ívelt labda találta meg Szabó Pétert, aki teljesen tisztán lőhetett volna a tizenhatosról, azonban nem találta el a játékszert, kár érte!
10. percEltelt az első tíz perc: többnyire a Szeged-Grosicsról szólt ez az időszak, mindössze egy kontrája volt a Budafoknak, amit Achim akasztott meg, és tisztázott bedobásra.
6. percEgy szegedi szögletet ugyan elsőre hatástalanít Csizmadia, de a lecsorgó Tóth Gábor elé kerül, aki ugyan kisodródik vele, de még kapura tudja tenni: Somogyi azonban jól zárta a szöget. 
3. percAz első lövés Hegedűs Martiné: a legutóbb góllal és gólpasszal jelentkező fiatal próbálkozása azonban elzúgott a kapu fölött.
ElkezdődöttA gyászszünetet követően indult útjára a labda: a Szeged-Grosics kék-feketében, a vendégek tiszta fehérben lépnek pályára.
Akad azért ismerősHiszen a Budafokot az a Gálhidi György irányítja, aki volt a Szeged edzője is, illetve a kispadon ott ül Vladimir Veszelinov, aki volt a Szeged-Grosics játékosa.
A kezdésig egy villámszavazás
Köszöntjük olvasóinkat!Jön a Szeged 2011-Grosics Akadémia idei második mérkőzése, az ellenfél a Budafoki MTE lesz. Goran Kopunovics ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte fel a pályára, amelyik a Vác elleni 3-0 alkalmával is kifutott a pályára.
Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink