Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Megszorongattuk az orosz másodosztály éllovasát

20180210-171044.jpg
2-1-re nyert a Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen a 81 éves története csúcsán lévő Jenyiszej Krasznojarszk. Az orosz második vonal éllovasa ellen Tóth Gábor remek fejesével ugyan az első félidő végén megszereztük a vezetést, de a folytatásban az erősebb második sorral rendelkező oroszok a szerb Marko Obradovics két találatával fordítottak.

Remek körülmények között, kellemes időben kezdődött csapatunk harmadik törökországi tesztmérkőzése az orosz Jenyiszej Krasznojarszk ellen. Goran Kopunovics több helyen változtatott a legutóbbi kezdőcsapaton, az első percek történései azonban szinte megegyeztek a Novoszibirszk elleni találkozón történtekkel, csak most Hegedűs Martin szerzett labdát az ellenfél kapuja előtt, de a befejezés neki sem sikerült. Valószínűleg az oroszokat is meglepte a magyar együttes összeszedett, fegyelmezett, kreatív játéka, mert nekik nem sok teret adva a félidő első felében több helyzetet is kialakítottunk. A 14. percben Nyesztyerenko tolta kapufára Szabó Péter remek lövését, majd 3 minutum elteltével Hegedűs próbálkozásánál volt szükség az orosz hálóőr munkájára. A következő támadásnál Fejős Áron ment el a jobb szélen, beadására azonban senki sem ért oda. A következő percekben élénkebb támadójátékot produkált a szibériai együttes, Alekszandr Kutyin révén többször is veszélyeztettek. Bő félóra játék után Hegedűs szöglet utáni kapáslövése jelezte, hogy nem fogyott el a szegedi lendület, majd Coroian és Szabó lövése landolt a kapusnál.

A 38. percben Tóth Gáborról kiállították Kutyint, a 41. percben pedig egy szöglet után Tóth nagyszerű fejesével meg is szereztük a vezetést.

A szünet után meglepő - és a futballra nem jellemző - módon elolvadt az emberelőnyünk (!!), a kazah játékvezető az oroszokkal egyeztetve engedte, hogy a Jenyiszej 11 emberrel folytassa a meccset...

Ekkor már a pályán volt a szerb Marko Obradovics, aki a 48. percben kiegyenlített, majd a 74-ben a győztes gólt is befejelte. Ebben az időszakban a mieink sem az első félidőben látott lendülettel játszottak, a csapat a cserék miatt szép lassan ki is cserélődött. A Krasznojarszk több támadást vezetett, ezek többségét azonban semlegesítette védelmünk. A Szeged-Grosics kevesebb alkalommal jutott el a kapuig, igazán nagy veszélyt pedig nem jelentettünk az orosz kapura, mert a krasznojarszki védelem mindig közbe tudott avatkozni,mielőtt komolyabb helyzetbe kerültünk volna.

- Hasznos mérkőzést játszottunk, az első félidő majdnem tökéletes volt. Három száz százalékos helyzetet alakítottunk ki, dolgozunk azon, hogy ezek be is menjenek. A második félidőben történtekből próbálunk tanulni, igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni. Hétfőtől már csak a bajnokságra koncentrálunk, ha így játszunk majd ott is, akkor bizakodhatunk - értékelt Goran Kopunovics edző.

Szeged 2011-Grosics Akadémia - FK Jenyiszej Krasznojarszk 1-2 (1-0)

Belek, Titanic Hotels Stadion
Vezette
: Pilatov (Belogradov, Tulegerov) - kazahok
Szeged 2011-GA: Szántai - Achim (Tóth M. 60.), Tóth G. (Causic 60.), Farkas, Gergényi (Zabari 70.), Horváth (Pászka 60.), Coroian (Nicorec 76.), Szabó (Tamaskó 72.), Hegedűs (Povázsai 60.), Fejős (Kertész 72.), Zádori (Rózsahegyi 60.).
Jenyiszej Krasznojarszk: Nyesztyerenko - Valjukov, Novikov, Rozskov, Csicserin, Jascsuk, Szerderov, Matvienko, Karitonov, Kutyin, Malojan.
Gólok: Tóth G. (42. perc) illetve Obradovics (48., 74. perc)

jenyiszej-keretes.jpgJenyiszej Krasznojarszk

Az egymilliós, szibériai nagyváros 1937-es alapítású, többszöri névváltoztatáson átesett csapata a 2016/17-es idényben a harmadik helyen végzett az orosz második vonalban, a jelenlegi küzdelemsorozatot pedig 25 forduló után vezeti a csapat, így jó eséllyel pályáznak a feljutásra. Ez mérföldkő lenne a csapat történelmében, mivel az első osztályú tagságot a szovjet, és az orosz időkben sem sikerült elérniük.

 


Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
ma, 17:00
SZEGED-GROSICS AKADÉMIA/SZEKSZÁRDI UFC
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 6
02. SZEOL SC 6
03. DUNAÚJVÁROS 6
04. KOZÁRMISLENY FC 4
05. KECSKEMÉTI TE 4
06. TAKSONY SE 4
07. IVÁNCSA KSE 3
08. FC DABAS 3
09. MAKÓ FC 3
10. PAKSI FC II. 3
11. RÁKOSMENTE KSK 2
12. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 1
13. PMFC 0
14. SZENTLŐRINC SE 0
15. SZEKSZÁRDI UFC 0
16. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 0

Partnereink