Elutazás előtt vertük a HFC-t

Még mielőtt elutazott volna törökországi edzőtáborába, a Hódmezővásárhelyi FC ellen Gyulán lépett pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

A vasárnapi utazás előtti utolsó hazai felkészülési mérkőzését játszotta a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely Gyulán fogadta az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC-t. A vásárhelyi kapuban ezúttal Filipánics Bálint állt, aki az ősszel a szintén a harmadosztály közép csoportjában játszó Szekszárdban védett.

A Szeged egy oldalról középre érkező szabadrúgás után szerzett vezetést, az erre érkező Zádori mindenkit megelőzve bólintott a vásárhelyi kapuba. Az esős, kellemetlen időben inkább a küzdelem dominált a pályán, majd a fordulás után sikerült egyenlítenie a HFC-nek. Szekér Dávid hámozta át magát a szegedi védelmen, és az ötös sarkáról a rövid sarokba vágta a labdát. Nem sokáig volt azonban egál, egy szöglet után Farkas Márk fejelhetett zavartalanul, akinek a fejese is pontos volt, így újra vezetett a Szeged 2011. Sőt, nem sokkal később Hegedűs Martin szerzett egy bombagólt, amivel beállította a végeredményt.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia legközelebb már Törökországban lép pályára, míg a Hódmezővásárhelyi FC szerdán a Békés megyei I. osztályú Méhkeréket fogadja edzőmérkőzésen.

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (1-0)
Felkészülési mérkőzés, Gyula. 
Szeged 2011: I. félidő: Molnár P. - Tamaskó, Causic, Papp F., Katona, Povázsai, Pászka, Molnár J., Nicorec, Kertész, Zádori. II. félidő: Szántai - Achim, Farkas M., Papp F., Zabari, Bódis, Szabó P., Hegedűs M., Balogh G., Tóth M. Edző: Goran Kopunovics.
HFC: Filipánics - Prasler, Huszár, Pataki, Mezei, Kökény, Benke, Szilágyi, Bartyik N., Szekér, Varga B. Játszott még: Szabó M., Tóth, Szántó, Darida, Gyüre, Bürgés, Szabó I., Szabó M. D.. Edző: Szűcs Róbert.
Gól: Zádori, Farkas M., Hegedűs M. ill. Szekér D.

Goran Kopunovics: - Pont kellett egy ilyen jó ellenfél, soha nem könnyű játszani egy alacsonyabb osztályú ellenfélel szemben. Elégedett vagyok, pláne a futásmennyiséggel, taktikailag pedig másképpen játszottunk, amit remélhetőleg a bajnoki mérkőzéseken is használni fogunk. Elsősorban az erőnlét a fontos, de vasárnap a taktikáé a főszerep, érzem a tüzet a játékosaimban. 

Szűcs Róbert: - Tetszett a mérkőzés, küzdelemben és iramban az első félidőben felvettük a harcot, de megint pontrúgásból kerültünk hátrányba. Bár kikaptunk, a felkészülésünket jól szolgálta ez a meccs.


2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 79
02. ETO FC GYŐR 69
03. VASAS FC 67
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 60
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 52
06. GYIRMÓT FC GYŐR 49
07. SOROKSÁR SC 45
08. BUDAFOKI MTE 44
09. BUDAPEST HONVÉD 44
10. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 44
11. FC AJKA 43
12. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
13. BVSC-ZUGLÓ 38
14. SZOMBATHELYI HALADÁS 38
15. PMFC 36
16. TISZAKÉCSKEI LC 34
17. BFC SIÓFOK 31
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 21

Partnereink