Elutazás előtt vertük a HFC-t

Még mielőtt elutazott volna törökországi edzőtáborába, a Hódmezővásárhelyi FC ellen Gyulán lépett pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

A vasárnapi utazás előtti utolsó hazai felkészülési mérkőzését játszotta a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely Gyulán fogadta az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC-t. A vásárhelyi kapuban ezúttal Filipánics Bálint állt, aki az ősszel a szintén a harmadosztály közép csoportjában játszó Szekszárdban védett.

A Szeged egy oldalról középre érkező szabadrúgás után szerzett vezetést, az erre érkező Zádori mindenkit megelőzve bólintott a vásárhelyi kapuba. Az esős, kellemetlen időben inkább a küzdelem dominált a pályán, majd a fordulás után sikerült egyenlítenie a HFC-nek. Szekér Dávid hámozta át magát a szegedi védelmen, és az ötös sarkáról a rövid sarokba vágta a labdát. Nem sokáig volt azonban egál, egy szöglet után Farkas Márk fejelhetett zavartalanul, akinek a fejese is pontos volt, így újra vezetett a Szeged 2011. Sőt, nem sokkal később Hegedűs Martin szerzett egy bombagólt, amivel beállította a végeredményt.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia legközelebb már Törökországban lép pályára, míg a Hódmezővásárhelyi FC szerdán a Békés megyei I. osztályú Méhkeréket fogadja edzőmérkőzésen.

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (1-0)
Felkészülési mérkőzés, Gyula. 
Szeged 2011: I. félidő: Molnár P. - Tamaskó, Causic, Papp F., Katona, Povázsai, Pászka, Molnár J., Nicorec, Kertész, Zádori. II. félidő: Szántai - Achim, Farkas M., Papp F., Zabari, Bódis, Szabó P., Hegedűs M., Balogh G., Tóth M. Edző: Goran Kopunovics.
HFC: Filipánics - Prasler, Huszár, Pataki, Mezei, Kökény, Benke, Szilágyi, Bartyik N., Szekér, Varga B. Játszott még: Szabó M., Tóth, Szántó, Darida, Gyüre, Bürgés, Szabó I., Szabó M. D.. Edző: Szűcs Róbert.
Gól: Zádori, Farkas M., Hegedűs M. ill. Szekér D.

Goran Kopunovics: - Pont kellett egy ilyen jó ellenfél, soha nem könnyű játszani egy alacsonyabb osztályú ellenfélel szemben. Elégedett vagyok, pláne a futásmennyiséggel, taktikailag pedig másképpen játszottunk, amit remélhetőleg a bajnoki mérkőzéseken is használni fogunk. Elsősorban az erőnlét a fontos, de vasárnap a taktikáé a főszerep, érzem a tüzet a játékosaimban. 

Szűcs Róbert: - Tetszett a mérkőzés, küzdelemben és iramban az első félidőben felvettük a harcot, de megint pontrúgásból kerültünk hátrányba. Bár kikaptunk, a felkészülésünket jól szolgálta ez a meccs.


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
8. forduló
2023.09.24. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. ETO FC GYŐR 15
02. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 15
03. HR-RENT KOZÁRMISLENY 13
04. BUDAFOKI MTE 13
05. PMFC 13
06. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 12
07. VASAS FC 11
08. SOROKSÁR SC 10
09. BUDAPEST HONVÉD 10
10. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 10
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 9
12. TISZAKÉCSKEI LC 8
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 8
14. BFC SIÓFOK 6
15. FC AJKA 5
16. BVSC-ZUGLÓ 5
17. GYIRMÓT FC GYŐR 5
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 2

Partnereink