Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Vereséggel ért véget a nehéz őszünk

Ugyan egyenlítésre futotta a Szeged 2011-Grosics Akadémia erejéből Békéscsabán, ám végül nem tudott bravúrt elérni a csabaiak otthonában.

A dobogóért küzdő Békéscsaba otthonában zárta a decemberbe nyúló őszi idényt a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Supka Attila csapata teljesen egyenrangú partnere volt az ebben a szezonban más célokért küzdő Előrének, ám az agilisan kezdő hazaiak mintegy tíz perc elteltével Szatmári fejesével megszerezték a vezetést. A Szeged-Grosics ezt követően olykor mezőnyfölénybe is került, Zádori Krisztián kihagyott egy hatalmas egyenlítési lehetőséget, e mellett pedig a bravúrosn védekező csabaiak mindig jó ütemben tudták hatástalanítani a szegedi próbálkozásokat. A Tisza-partiak erőfeszítéseit végül öt perccel a szünet előtt koronázta siker: egy szépen kijátszott akció végén Zádori Krisztián közelről helyezett Rybansky kapujába, 1-1. Azonban csupán két percig örülhetett az egyenlítésnek a tiszta fehérben futballozó együttes: Urbin Péter kiugrását követően lesprintelte a szegedi védelmet, majd Szántai kapujának keresztléce alá bombázott, így még a szünet előtt visszavette a vezetést a Békéscsaba.

A fordulás után egy támadó, lendületes Szeged-Grosics futott ki a pályára, azonban a kapu előtt nem tudtak jó döntéseket hozni Horváth Attiláék: hiába az óriási mezőnymunka és a jó futball, mint az ősz számos mérkőzésén, ezúttal is a gól hiányzott a Szeged-Grosicsból. Az utolsó húsz percre fáradni látszott a csapat, egyre több labdát eladtak a saját térfelükön, ám végül a csereként beálló, egy felívelés követő birkózásból győztesen kijövő Tóth Dániel végképp eldöntötte a meccset.

Az őszi szezon során alaposan megismert képlet érvényesült az idényzárón is: a Szeged 2011-Grosics Akadémia hiába bizonyult egyenrangú partnernek, ezúttal sem tudott eredményesen futballozni, így ezúttal is pont nélkül maradt - a szezonban már tizedik alkalommal. Ezzel 19 ponttal zárt Supka Attila csapata, és csak jobb gólkülönbsége miatt nem tölti a telet kieső helyen, pokolian kemény tavasz előtt áll az együttes - a bajnokság majd február 25-én folytatódik.

Merkantil Bank Liga NB II, 21. forduló

Békéscsaba 1912 Előre - Szeged 2011-Grosics Akadémia 3 - 1 (2-1)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 500 néző. Vezette: Oláh Gábor (Garai Péter, Bornemissza Norbert).
Békéscsaba: Rybansky - Szélpál, Dlusztus (Kiss L., 35'), Babinyecz, Pilán, Nagy I. (Gránicz, 84'), Viczián, Szatmári, Birtalan, Urbin (Tóth D., 56'), Király. Vezetőedző: Boér Gábor.
Szeged-Grosics: Szántai - Causic, Farkas M., Achim, Coroian, Horváth A., Pászka (Beke, 83'), Zabari, Balogh G. (Molnár, J., 38'), Szabó P. (Germán, 67'), Zádori. Vezetőedző: Supka Attila.
Gól: Szatmári (12'), Urbin (42'), Tóth D. (74') ill. Zádori (40').
Sárga lap:

Online közvetítésünk:


Online közvetítés:
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
SZEGED 2011-GROSICS AKAD.
3
1
időpontesemény
93. perc, VÉGEEz a vége, nem sikerül a bravúr, és vereséggel zár a Szeged-Grosics: a képlet már nagyon ismerős lehet, egyenrangú felek csatájából a helyzeteivel lényegesen jobban gazdálkodó ellenfél három pontot szerez a Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen, amely így csak jobb gólkülönbségének köszönhetően nem telel kieső helyen!
90. percKét perc a ráadás, de az eredmény tükrében mindez már csak formalitás.
84. percKét nagyobb csabai lehetőség, értelemszerűen most már mindent egy lapra feltéve játszik a Szeged-Grosics: előbb egy nagy bedobás után Vicziná hagyja ki a lehetőségét, majd újabb védelmi könnyelműség után Nagy szerez labdát, lehúz vele az alapvonalig, de centerezését Birtalan a keresztlécre továbbítja.
Csőstül jön a bajHiszen közben a Csákvár is egyenlített a Sopron ellen.
79. percA veszett fejsze nyele - megy előre, hajt a Szeged-Grosics, de úgy tűnik, ha reggelig tartana a meccs, akkor sem sikerülne az egyenlítés. Rendre felér a kapu elé a szegedi gárda, ám a kapu előtt nem sikerül jó döntéseket hozni.
72. perc, 3-1Gól, 3-1, és ezzel eldőlni látszik, legalábbis innen nagyon nagy bravúr lenne a pontmentés! Egy felívelt labda után alakul ki birkózás a szegedi tizenhatos előtt, ebből végül a hazaiak jönnek ki jobban, és a lefordulót cserecsatár, Tóth Dániel közelről a jobb alsóba helyez, Szántainak esélye sem volt, 3-1. Nem maradt már sok idő arra, hogy elkerülje a vereséget a Szeged-Grosics!
70.percMegint egy technikai hiba a védekező harmadban: szerencsére Pilán nem bünteti ezt meg a fejesével, és nem fog kaput a csúsztatása. Picit visszaesett a Szeged-Grosics játéka, vagy meg is fordíthatjuk, a Békéscsaba is jobban játszik. Meglátjuk, ez a szegedi csapat fáradtsági szintjének emelkedésének tudható be, vagy az utolsó negyed órára gyúrnak a Tisza-partiak.
63. percEgy közel 25 méterről járó csabai szabadrúgás után kell tornáznia Szántainak: Nagy István egyből kapura lőtte, a kapufa mellett elzúgó labdáért nyújtózkodott rendesen a Szeged-Grosics kapusa, de szerencsére nem volt szükség a bravúrjára. Jön az utolsó bő húsz perc, még mindig bármi benne van ebben a meccsben!
58. percEz most meleg szituáció volt, legalábbis a Szeged-Grosics szempontjából: a saját térfele közepén adja el a labdát Supka Attila csapata, ebből három csabai is meglódul, végül ha nehézkesen is, de sikerül megakadályozni, hogy nagyobb ziccer alakuljon ki, a hazaiak második félidei első lehetőségét igyekeztek volna sakk-mattig játszani, a lövés helyett többször is a passzt választották - így viszont megúsztuk ezt a lehetőséget.
56. percCsabai csere: a második gólszerző, Urbin hagyja el a pályát, Tóth Dániel érkezik helyette.
53. percA helyzet az, hogy egy egészen bátor, és legfőképp támadó Szeged-Grosics jött ki a pályára a szünet után, amely be is tudja szorítani a Békéscsabát: a hazaiak védekezésben egyelőre jól működnek, és a kontrákra helyezik a hangsúlyt.
Közben a Sopron vezet a Csákvár ellenMindez azt jelenti, hogy a Szeged-Grosics veresége ellenére is, ha csak jobb gólarányával is, de bennmaradó helyen telelhet.
48. percErről még beszélni fognak! Egy felpörgő szegedi lövés csattan a kapufán, ahonnan lepattan a földre: a Szeged-Grosics játékosai egy emberként reklamálják, hogy ez bizony a gólvonalon belül fogott talajt, azonban a játékvezetői trió hajthatatlan, marad a 2-1! Ez bizony gyanús volt!
46. percFolytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik fél sem cserélt.
45. perc, SZÜNETNincs hosszabbítás az első félidő végén, 45 perc játék után 2-1-re vezet a Békéscsaba. Sajnálhatja ezt a játékrészt a Szeged-Grosics, hiszen több volt ebben, mintsem hogy hátránnyal forduljanak Farkas Márkék, ugyanakkor a játék képe alapján nincs még veszve semmi! A szünet után folytatjuk!
42. perc, 2-1!Gól! Hát ez hihetetlen! Rögtön a középkezdés utáni akcióból újra előnyben a Békéscsaba! Urbin egymaga hagyja faképnél a szegedi védelmet, a jobbösszekötő helyéről pedig a léc alá vágja a labdát - Szántai a rövid sarkot fogta, de ennél a lövésnél tehetetlen volt. Pillanatokig tartott csupán a Szeged-Grosics öröme, ismét vezetnek a lilák, 2-1.
40, perc, 1-1!GÓÓÓÓL! 1-1! Méghozzá egy nagyon szép támadás végén! Kétszer is tetszetősen, háromszögelve játssza ki a csabai védelmet a Szeged-Grosics, az akció végén érkező Zádori pedig hat méterről, okosan, belsővel a bal alsóba helyez, 1-1!
38. percSupka Attilának is kényszerűségből kell változtatnia csapatán: Balogh Gusztáv számára ér véget a meccs és az őszi idény egy sérülés miatt, Molnár János érkezik helyére.
35. percAz első változtatás a meccsen: a szegedi Dlusztus András nem tudja folytatni az Előrében, helyette Kiss László érkezik a pályára.
32. percNincs nagy változás: kevés igazi lehetőség, viszont nem úgy tűnik, hogy fáradnának a felek, továbbra is igen magas tempóban zajlik a meccs: persze ebben az időjárásban szerencsésebb is sprintelni, mint komótosan játszani.
25. percKiegyenlítettebbé vált a játék, a Csaba rendezte a sorokat, és igen kiélezett, szoros küzdelem zajlik a Kórház utcában: hozzá kell tenni, igen pörgős, magas iramban játszanak a felek, ugyanakkor a tizenhatoson belülre egyik támadósor sem tud akcióból betörni - kevés helyzet, de magas ritmus jellemzi a meccset.
19. percA gól után magasabb fokozatba kapcsolt a Szeged-Grosics, amely át is vette a játék irányítását: megint egy szöglet, ami után helyzetbe, sőt, helyzetekbe kerül Supka Attila csapata, de hiába a több lövési kísérlet, a tüzijáték minden eleme elakad egy-egy csabai védőben, marad az 1-0.
14. percRögtön egy egyenlítési lehetőség, de kimarad! Egy bal oldali szöglet utáni lecsorgó jut el Zádorihoz, aki hat méterről nagy erővel lő - ha picit okosabb csinálja, belsővel ezt be lehetett volna passzolni, így viszont a kapu fölé durrant, óriási lehetőség volt!
12. perc, 1-0Gól, sajnos vezet az Előre! Egy jobb oldali beadás után Szatmári teljesen üresen marad, a fejese pedig mértani pontossággal érkezik a bal kapufa felé, Szántai tehetetlen, a lécről pedig befele pattan a labda, vezet a Csaba, 1-0!
11. percInkább az Előre akarata érvényesül az utóbbi percekben, a hazaiak irányítják a játékot, de kidolgozott helyzet nélkül a csabaiak.
8. percAmi egyébként a riválisok eredményeit illeti, a Budafok és a Siófok is döntetlent játszott, a Csákvár és a Sopron pedig egymás ellen csatázik. Nulla fok alatti hőmérséklet, ennek ellenére verőfényes napsütés, tulajdonképpen ideális, téli körülmények fogadták a csapatokat. Mezőnyjáték az első tíz percben, a talajra sem lehet egyébként panasz a körülményekhez képest.
1. percA lila mezben mezben futballozó Békéscsaba kezdte a mérkőzést, a Szeged-Grosics tiszta fehérben játszik.
14.50Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a dél-alföldi rangadó: az utolsó őszi, már-már téli meccsen Békéscsabán lép pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia.
Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
2018.08.04. szombat, 17:00
SZEGED-GROSICS AKADÉMIA/MAKÓ FC
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. MAKÓ FC 0
02. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 0
03. TAKSONY SE 0
04. KECSKEMÉTI TE 0
05. DUNAÚJVÁROS 0
06. FC DABAS 0
07. SZEKSZÁRDI UFC 0
08. PMFC 0
09. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 0
10. SZENTLŐRINC SE 0
11. PAKSI FC II. 0
12. RÁKOSMENTE KSK 0
13. KOZÁRMISLENY FC 0
14. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 0
15. SZEOL SC 0
16. IVÁNCSA KSE 0

Partnereink