Farkas Márk: lendületet adna a csapatnak egy győzelem

farkas-mark-csapat.jpg
A legutóbbi tizenkét mérkőzés alatt ötször döntetlent játszott, hétszer pedig vereséget szenvedett a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Supka Attila tanítványai az előrehozott tavaszi szezon idei utolsó mérkőzésén, a Békéscsaba ellen bizonyíthatnak. Farkas Márk csapatkapitány a legutóbbi, Cegléd elleni találkozón betalált, ezzel itthon tartva egy pontot a csapat számára.

- Majdnem egy hónap telt el a legutóbbi gól óta, melyet a Zalaegerszeg ellen szerzett Andrei Coroian. Milyen érzés volt újra ünnepelni?
- Rég volt már, hogy gólt szerzett a csapat. Jó volt nagyon, hogy segíthettem ezzel a csapatomat, így legalább szereztünk egy pontot. Sajnos bennünk maradt, hogy végül csak döntetlen lett a mérkőzés. Én úgy érzem, és azt is beszéltük a csapattal, hogy a helyzetek alapján nyernünk kellett volna akár 3-1-re is.

- Hogyan jellemezné néhány mondatban az elmúlt tizenkét mérkőzést?
- Beszéltük az edzővel is, a csapattársakkal is, hogy voltak olyan meccseink, mint ez a legutóbbi is, melyen megvoltak a helyzeteink, de egyszerűen nem bírjuk a kapuba juttatni a labdát. Egy kis plusz hiányzik, hogy be tudjuk rúgni a helyzeteinket. A Sopron vagy a Kazincbarcika ellen is több góllal kellett volna nyernünk a pályán nyújtott játékunk alapján. Ha az elmúlt időszakban csak 3-4 mérkőzést nézünk, amiket igazából meg kellett volna nyernünk, akkor nem állnánk ilyen rosszul a tabellán.

- Csapatkapitányként hogyan tartja a lelket csapattársaiban?
- Nehéz igazából ilyen mérkőzések és eredmények után bármit is mondanom. Még fiatal csapatkapitány vagyok, és még sosem voltam ilyen helyzetben. Senki sem tudja, hogy miért van ilyen rossz szériánk. Úgy érzem, csapaton belül is, hogy mérkőzésről mérkőzésre mindenki próbálja a legjobbját nyújtani a pályán, és úgy dolgozni, ahogy az edző kéri, de valamiért ez az eredményben nem mutatkozik meg.

- Mi az a plusz, amire szüksége lenne a csapatnak az eredményességhez?
- Csak annyi, hogy a helyzeteinket berúgjuk. Ha tudnánk, hogy még mi az a kis plusz, akkor azt már nyilván megtettük volna, és nem hagytuk volna, hogy a csapat nehéz helyzetbe sodródjon.

- Csapaton belül hogyan dolgozzák fel, hogy egyre közelebb kerülnek a kieső zónához?
- Érzi mindenki, de van egy-két játékos, akik már átélték korábban ezt a helyzetet. Horváth Attila csapattársam mindig meséli, hogy ő Ajkán volt egyszer így, hogy 15 mérkőzésen keresztül nem tudtak nyerni, és alapvetően nem tudták az okát. Nyilván mindenki szorong, feszült emiatt, hogy nem tudunk nyerni. Mindenkit idegesít, állandóan erről beszélünk, hogy mi lehet a baj, mit kéne máshogy csinálni. Ezen mind át kell lendülnünk, mindenki azon van, és akkor remélem, hogy megjön a várva várt siker.

- Az előrehozott tavaszi szezon idei utolsó mérkőzésén a Békéscsaba otthonában lép pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Mit vár ettől az összecsapástól?
- Jó lenne egy szép bravúrt bemutatni az év zárásaként. A Békéscsaba ellen, amióta én a Szeged 2011-Grosics Akadémiánál játszok, azóta még sajnos nem sikerült nyerni. Szép döntetlenjeink voltak már, de nyerni még nem tudtunk. Most nagyon jó lenne, hogyha ez idegenben sikerülne, mert a csapatnak, a klubnak is nagy lendületet adna a téli szünet előtt.


vsport
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2022.01.30. vasárnap
III. KER. TVE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
III. kerületi Torna és Vívó Egylet utánpótlásképző központ
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVTK 42
02. VASAS FC 41
03. KECSKEMÉTI TE 38
04. SZOMBATHELYI HALADÁS 37
05. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 35
06. WKW ETO FC GYŐR 32
07. DOROGI FC 30
08. BFC SIÓFOK 30
09. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 27
10. PMFC 26
11. FC AJKA 24
12. SZENTLŐRINC 24
13. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 21
14. SOROKSÁR SC 20
15. III. KER. TVE 20
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 20
17. BUDAÖRS 20
18. BUDAFOKI MTE 19
19. SZOLNOKI MÁV FC 19
20. TISZAKÉCSKEI LC 15

Partnereink