Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Fontos meccset buktunk el

Egy korai góllal mind a három pontot elvitte a Csákvár Gyuláról, egyre nehezebb helyzetben a Szeged-Grosics.

Borzasztóan fontos meccs várt a Szeged 2011-Grosics Akadémiára a Csákvár ellen, hiszen mindössze négy pont választotta el az utolsó előtti helyezetett Supka Attila együttesétől.

A zuhogós esőben lejátszott meccsen aztán korán érkezett még egy "hidegzuhany": Molnár Tibor gyakorlatilag az első helyzetet gólra váltotta, moután kiugratását követően Szántai Levente mellett is el tudta passzolni a labdát, ezzel megszerezte vezetést a csapatának. A folytatásban ugyan támadott a Szeged-Grosics, de kisebb lehetőségeken kívül nem igazán tudta megtornáztatni Markek Tamást - a pontrúgások pedig nem hordoztak magukban veszélyt.

A szünet után ugyan kicsit felpörgött a Csákvár, de a rendkívül taktikusan játszó vendégek hátul hiba nélkül hozták le a meccset, így hiába zajott szinte a teljes félidő a csákvári térfélen, nem sikerült bepréselni a labdát a vendégek kapujába - rengeteg dolgozott a meccs során a Szeged-Grosics, de ezúttal is hiányzott a pontos befejezés a csapat játékából, így ezúttal is pont nélkül maradt a gárda.

Ezzel egyre nehezebb helyzetbe sodródik a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely kilencedik vereségét szenvedte el a bajnokságbanm és a mai meccs után a kieső helyen álló Csákvár csupán egy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint Germán Tamásék. Supka Attila csapatára a következő játéknapon, jövő vasárnap 13 órától. a Cegléd vár a gyulai Grosics Akadémián.

Merkantil Bank Liga NB II, 19. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Aqvital FC Csákvár 0 - 1 (0-1)
Gyula, Grosics Akadémia, 150 néző. Vezette: Ducsai József (Punyi Gyula, Berényi Ákos).
Szeged-Grosics: Szántai - Causic (Papp F. - a szünetben), Farkas M., Katona (Beke, 23'), Szabó P., Coroian, Horváth A., Povázsai, Zabari, Germán, Zádori (Balogh G., 69') .Vezetőedző: Supka Attila.
Csákvár: Markek - Rétyi, Baranyai, Oldal (Kiprich, 81'), Papp M. (Polonkai, 69'), Molnár T., Sándor, Mészáros, Galambos (Bokros - a szünetben), Csonka, Tar. Vezetőedző: Szíjjártó István.
Gól: Molnár T. (2').
Sárga lap: Causic (35'), Szabó P. (79') ill. Papp M. (48'), Baranyai (61').


Online közvetítés:
SZEGED 2011-GROSICS AKAD.
AQVITAL FC CSÁKVÁR
0
1
időpontesemény
93. percEz a vége, Markek nagyon hosszan készül neki egy kirúgásnak, de engedi ezt neki a játékvezető, ráadásul miután ezt megtette, le is fújja a meccset: azt nem lehet mondani, hogy teljesen megérdemelten, de elviszi a három pontot a Csákvár Gyuláról, így nagyon nehéz helyzetbe kerül a folytatásra az immáron 11 meccse nyeretlen Szeged-Grosics, amelynek játékából ezúttal is - mint annyi meccsen már az idén - a gól hiányzott: így pedig nehéz nyerni!
92.percSzabó Péter még ellő egy szabadrúgást, de ez sem okoz veszélyt.
90. percHármat tesz rá a meccs végére Ducsai: ennyi ideje maradt a Szeged-Grosicsnak, hogy legalább egy pontot megmentsen ma!
85. percFőképp a csákvári térfélen zajlik egyébként a játék, de semmi komoly lehetőség: hiába záporozik az eső mellett a labda is a vendégek tizenhatosára Coroian, vagy Beke részéről, eredmény nélkül teszik ezt.
83. percEgy szegedi szabadrúgás előtt telik el rengeteg idő: gyakorlatilag kedélyesen elbeszélgetnek a csákvári játékosok a játékvezetővel, mire oda jutunk, hogy a elvégezheti a pontrúgást a Szeged-Grosics, így aztán bőven van ideje és tere is visszazárni a vendégeknek egy-egy pontrúgás alkalmával.
81. percAz utolsó csákvári csere: Oldal helyett Kiprich száll be.
80. percA vendégek legveszélyesebb játékosa, Molnár Tibor lódulna meg ismét, de ezúttal pontatlan a befejezése, Szántaitól nem volt szükség bravúrra.
79. percSzabó Péter sárgul be, aki először ugyan megtart egy labdát, de végül az emberfölénnyel nem tud harcolni, majd még időben megállítja a kontrát, amiért villan a lap.
77. percZabari fűzi át magát két védőn is, de lapos kísérletét végül Markek szedi fel - ebben több volt!
72. percGermán lehetőségén kívül most picit leült a meccs: labdabirtoklásban ellenfele fölé nő a Szeged-Grosics, de nincsenek kimondott helyzetek, pedig lassan itt a meccs utolsó negyed órája - a Csákvár viszont higgadtan ott öli az időt, ahol tudja.
70. percGermán is elvállalja távolról, jó helyre is megy az életerős lövés, de Markek még hozzá tud érni, így a keresztléc fölött megy el a labda.
69 .percCsere itt, csere ott: Zádori helyett Balogh Gusztáv, Papp Máté helyére pedig Polonkai áll be.
65. percNyom, dominál és próbálkozik a Szeged-Grosics, de egyelőre nem akar összejönni az egyenlítés: a Csákvár továbbra is lassítja a játékot, ehhez pedig tökéletes társ számukra a talaj is.
63. percBeke fordít pontosan a túloldalon meginduló Szabóhoz, aki azonban ígéretes helyzetben elcsúszik - kár érte!
61. percBaranyai addig reklamál, amíg megunja azt Ducsai, és felmutatja neki a sárgát.
58. percPovázsai ellen egy újabb fault, amit Germán egyből kapura lő - de ez elkerüli Markek kapuját.
57. percValamelyest csillapodott az a ritmus, amelyben kezdődött a második félidő: a Csákvár igyekszik tördelni a játékot, és kihasznál minden adódó lehetőséget egy kis időnyerésre, miközben a továbbra is aktívabb Szeged-Grosics főleg a két szélén vezeti az akciókat, de egyelőre a centerezések nem hoztak eredményt.
53. percSzabó Péter kanyaríthatja középre a labdát, miután ő is harcolja ki a szabadrúgást, Horváth Attila fejese után azonban hiába jön szöglet, ebből a csákvári kontra indul - szerencsére azonban sikerül ezt megállítani.
48. percNem óvatos játékkal kezdődik a második félidő, rögtön egymásnak estek a csapatok: a pörgős iramban Papp Máté vágja fel Povázsait, ez a megmozdulás pedig már kicsalja a lapot Ducsai zsebéből.
46. percFolytatódik a találkozó, mindkét mester változtatott a szünetben csapatán.
45. perc, SZÜNETEz az első félidő vége: a korán szerzett találattal vezet a Csákvár, innentől pedig nagyon nehéz dolga lesz a Szeged-Grosicsnak, hiszen a vendégek aligha szeretnének mást, mint kihúzni ezzel a 0-1-el, viszont Germán Tamásék a döntetlennel sincsenek igazán kisegítve!
42. percSzántai húzza le a csákvári szögletet: ezeket a pontrúgásokat jól védekezi le a szegedi védelem.
40. percAz utóbbi időszakban picit aktívabb lett a nagyon taktikusan futballozó Csákvár: Szíjjártó István együttese kihasznál minden pici faultot, elmegy a falig ebben a tekintetben, de próbálja megnyomni az első félidő hajráját.
36. percSzabó Péter viszont lerántják a túloldalon, ezért azonban nem villan a lap.
35. percCausicé a meccs első sárgája, aki keményen lép oda ellenfelének - ez a negyedik szezonbeli figyelmeztetése, így még nem kell kihagynia meccset.
34. percHosszú idő után két komolyabb csákvári lehetőség: Molnár Tibor révén aktivizálják magukat a vendégek, ám a gólszerző két beadása közül egyikre sem jött társ középütt, hiába érkezett veszélyesen mindkétszer a labda az ötösre.
33. percA helyzet változatlan, a Szeged-Grosics támadóbb szellemben futballozik, a Csákvár erejének nagy részét a védekezésre fordítja, de egyelőre utóbbi akarata érvényesül jobban, hiszen továbbra is 0-1.
30. percZabari látja meg a középen teljesen üresen maradt Horváthot, aki ziccerig törhetne vele, de a vizes füvön nem tudta átvenni a labdát - ebből indul a csákvári kontra, de nincs belőle lehetőség
29. percBeke lódulna meg a szélen Farkas Márk magas indításával, azonban mielőtt megtolná, ezt is behúzza a partjelző: egyelőre jól működik a vendégek taktikája, de ha egyszer ütemet tévesztenek, ebből nagyobb gond is lehet!
28. percKemény a játék, ezt a Povázsai ellen bemutatott komoly védekezés is mutatja: hiába kap egy pokróckemény belépőt azonban, a játékvezető továbbot int. Ezen a talajno azért vigyázni kell ezekkel, könnyen sérülés lehet belőle - szerencsére az iménti megmozdulásnak nem lett komoly következménye.
26. percSzabó Péter robog el a jobb szélen, majd ível középre, ahol érkezik is Germán, de az utolsó pillanatban a haza hetes által megcsúsztatott labdába még pont sikerül fejjel beleérnie Tarnak, borzasztóan fontos mentés volt!
24. percEgy jó helyről járó szegedi szabadrúgás is elmegy a csákvári kapu felett: továbbra is aktív a Szeged-Grosics, amely sokat dolgozik azért, hogy mihamarabb egyenlítsen, ehhez pontosabb támadásokra lenne szükség, a tizenhatosig szépen felépíti támadását a hazai együttes.
23. percMáris cserél Supka Attila: Katona helyett Beke áll be, taktikai változtatás még a szünet előtt, még támadóbbá formálja csapatát a Szeged-Grosics mestere ezzel a húzással.
21. percKatona mintegy húsz méterről zúdítja kapura, azonban erős kísérlete nem találja el Markek kapuját. Baranyai is elengedi kintről, de ez sem pontos - ezek a távoli lövések ezen körülmények között hordozhatnak magukban veszélyt.
19. percA Sándor György ellen elkövetett fault után ívelik középre a labdát a vendégek, amit szögletre csúsztat a szegedi védelem - a sarokrúgás után is a helyén van a Szeged-Grosics hátsó alakzata. Sok a pontrúgás, de ezek többnyire veszélytelenül végződnek.
18. percZabari látja meg a bal oldalon teljesen üresen meginduló Katonát, aki ziccerig mehetne - de jogos a feltételes mód, mert a partjelző zászlaja megállítja az akciót, nagyon kevésen múlt a dolog!
14. percA Szeged-Grosics két támadója nagyon aktív, megint ők okoznak kellemetlen pillanatokat a vendégeknek, de végül nincs ebből a helyzetből ziccer. Aktívabb, kezdeményezőbb és nem mellesleg játékban is többet mutat - még ezen a mély talajon is - a Szeged-Grosics!
11. percGermán és Zádori játszik össze, és töri át a vendégek védelmét, majd utóbbi lövi el, de próbálkozás pont középre érkezik, így nem okoz nagy gondot Markeknek.
9. percFarkas Márk mutat be egy fontos szerelést egy eladott szegedi labda után, nagyon jó ütemben csúszik be, ezzel szögletre hárít - majd a védelem ismét jól teljesít a csákvári sarokrúgás után.
7. percCoroian szánja el magát egy távoli lövésre, labdáját csak oldalra tudja ütni Markek, szép próbálkozás volt! A szöglet után azonban felszabadul a csákvári tizenhatos.
5. percA gól után a Csákvár egyből visszaállt, és főképp a kontrákra alapoz: a Szeged-Grosicsnak pedig nincs más választása, mint menni előre, támadólag is lép fel a szegedi együttes.
2. perc, 0-1GÓÓÓÓL! Hát ez hihetetlen, tulajdonképpen az első támadásából gólt szerez a Csákvár! Egy előre vágott labda száll át a szegedi védelem fölött, Molnár jó ütemben startol rá, és a kifutó Szántai mellett a kapu jobb oldalába helyez - hidegzuhany még ebben az esős időben is, 0-1!
1. percA vendégek kezdték a meccset.
12.57Ami a szegedi kispadot illeti, Supka Attila a 90 perc során Molnár Péter kapus mellett Pászka Lórándot, Achim Ádámot, Papp Ference, Molnár Jánost, Beke Pétert és Balogh Gusztávot küldheti be - a túloldalon olyan élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező játékosok ülnek a cserepadon, mint Polonkai Attila vagy a Videotonban gólt is szerző Sejben Viktor. 
Köszöntjük olvasóinkat!Igen barátságtalan, késő őszi idő fogadta a csapatokat Gyulán: tulajdonképpen egy vízilabda-meccs sem lenne túlzás, az eső zavartalanul szakad, és csípős idő is társul mellé - mély talajra kell tehát készülni a mai meccsen, egyben a távoli lövésekre is kimondottan figyelni kell ma.
Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
2018.08.04. szombat, 17:00
SZEGED-GROSICS AKADÉMIA/MAKÓ FC
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. MAKÓ FC 0
02. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 0
03. TAKSONY SE 0
04. KECSKEMÉTI TE 0
05. DUNAÚJVÁROS 0
06. FC DABAS 0
07. SZEKSZÁRDI UFC 0
08. PMFC 0
09. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 0
10. SZENTLŐRINC SE 0
11. PAKSI FC II. 0
12. RÁKOSMENTE KSK 0
13. KOZÁRMISLENY FC 0
14. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 0
15. SZEOL SC 0
16. IVÁNCSA KSE 0

Partnereink