Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Hiába a biztató játék, kikaptunk

Ugyan az első félidőben olykor még dominált is a Szeged 2011-Grosics Akadémia, mégis pont nélkül maradt a Kisvárda ellen.

Azt a Kisvárdát fogadta a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely az elmúlt hat mérkőzésén nem kapott ki, és tartja a lépést az MTK-val az NB II tabellájának elején, míg Supka Attila sérülésektől tizedelt együttese legutóbb két hónapja, szeptember 10-én tudott nyerni.

Rácáfolt az előzetes esélyekre a Szeged-Grosics, amely bátran kezdett: többször is a vendégek védelme mögé tudtak kerülni Germán Tamásék, azonban a kapu előtt rendre rossz megoldást választottak a szegediek. Hiába azonban az első húsz perc jó játéka, ezekből a helyzetekből nem tudott gólt elérni a hazai együttes, majd a félidő közepétől feljavult a Kisvárda, és egyre többször jutott el Szántai Levente kapujáig. Főképp a széleken próbálkoztak a várdaiak is, de jól állt a lábán a Farkas Márk vezette védelem. A magas iramú, lüktető játék során a 40. percben alakult ki a legnagyobb lehetőség: egy középre ívelt szegedi szabadrúgás után vezethette az ellentámadást a Kisvárda, Ilic azonban hiába húzta el Szántai mellett, a kapus még hozzá tudott érni, így nem tudta bepasszolni az üres kapuba, majd ugyan kisodródott, de ismétlést Andrej Causic vágta ki. Már a legtöbben a pihenőt várták, azonban ekkor változott a meccs állása: a sokadik jobb oldali beadást Vári Barnabás fejelhette kapura mintegy 11 méterről, Szántai ugyan leért a bal alsó sarokra, de csak beleérni tudott, így közvetlenül a szünet előtt megszerezte a vezetést a Kisvárda.

Nehéz helyzetből várhatta a folytatást a Szeged-Grosics, amelybe Zabari Dávid érkezett a második félidőre Coroian Andrei helyett. Kiegyenlítetten kezdődött a második 45 perc is, majd egy lapos, ártalmatlannak tűnő indítás mégis eljutott Váriig, aki nem rontotta el a ziccerét, és átemelte Szántait, ezzel megduplázta csapata előnyét. A hátralévő közel fél órában ugyan próbálkozott a Szeged-Grosics, de ziccerig nem jutott el, a távoli lövések pedig nem jelentettek veszélyt Zöldesi Illés kapujára, miközben a Kisvárda magabiztosan őrizte kétgólos előnyét. Vári Barnabás két gólja eldöntötte a találkozót, így hiába voltak kimondottan jó szakaszai a Szeged 2011-Grosics Akadémiának, ezúttal is pont nélkül maradt, és szezonbeli nyolcadik vereségét szenvedte el.

Supka Attila együttesére a jövő héten egy hatpontos meccs vár a 18. helyen álló, 15 pontos Siófok vendégeként.

NB II., 17. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Kisvárda Master Good 0 - 2 (0-1)
Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Solymosi Péter (Garai Péter, Bornemissza Norbert).
Szeged-Grosics:  Szántai - Achim, Causic, Farkas, Katona, Povázsai, Pászka, Coroian (Zabari - a szünetben), Szabó P. (Beke, 58'), Germán, Zádori.Vezetőedző: Supka Attila.
Kisvárda: Zöldesi - Ryashko, Ilic (Gosztonyi, 67'), Lucas, Izing, Papucsek, Oltean (Heffler, 77'), Melnyik, Vári (Délczeg, 85'), Misic, Lukács. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gól: Vári (45', 55').
Sárga lap: Katona, (60') ill. Izing (19'), Oltean (31').

 Supka Attila: "Gyámoltalanul kezdtünk, az első félidőben volt két-három olyan szituáció, amiből gólhelyzetet alakíthattunk volna, ráadásul hátrányban fejeztük be az első félidőt. Hiányzik a kvalitás ahhoz, hogy meccseket nyerjünk, amíg nem tudunk gólt lőni, addig nem tudunk nyerni."


Online közvetítés:
SZEGED 2011-GROSICS AKAD.
KISVÁRDA MASTER GOOD
0
2
időpontesemény
92. perc, végeEz a vége, a Kisvárda Vári duplájával nyerni tud Gyulán - a Szeged-Grosics ugyan biztató periódusokat is mutatott, de két hibáját megbüntette a Kisvárda.
90. percKét percet tesz még rá Solymosi.
88. percMég egy megpattanó Lucas-lövés egy visszakészítés után, de a becsúszó Farkason pont úgy pattant, hogy középre érkezett a labda, Szántai ezt könnyen fogta.
85. percLehozza kétgólos, meccset eldöntő játékosát, Vári Barnabást a vendégek mestere, Délczeg jön az utolsó bő öt percre.
83. percVan néhány lendületesnek tűnő támadása a Szeged-Grosicsnak, de nem tudja ezeket végigvinni: a kisvárdai védelem gyakorlatilag hiba nélkül játszik ma. Beke ballábas csavarását Zöldesi másodjára fogja.
77. percA sárgás Olteant lekapja Kondás Elemér, helyére Heffler Norbert áll be a Kisvárdához.
76. percEgy bal oldali szabadrúgást húz le Szántai, aki egyből rúgná is ki, de Papucsek ebben megakadályozza - megússza a lapot a vendégek bekkje.
73. percGermán lőtte el, de Zöldesi lábbal védeni tudott, a kipattanót pedig Povázsai vágta a vele szemben álló védőbe. Végül egy távoli átlövés, de ez sem fog kaput.
72. percLassan itt az utolsó negyed óra, de most kap egy komoly esélyt a Szeged-Grosics, miután Zádorit buktatta a kaputól 17 méterre Papucsek.
67. percAz első vendég változtatás: Ilic helyett a korábbi utánpótlás-válogatott, Gosztonyi András áll be. Nem mozdult erről a pontról a meccs, a Kisvárda érthetően nem siet, a Szeged-Grosics játékában pedig nincs benne a gól.
62. percFarkas oldotta meg szépen, Lukács felé szállt egy ívelés, azonban utolsó védőként testtel szépen kiszorította, így Szántai fel tudta szedni a labdát. A Kisvárda kényelmesen focizik, a Szeged-Grosics pedig egyelőre nem talál rést a vendégek védelmén.
60. percAz első szegedi sárga Katonáé, aki ütemet tévesztve csúszott oda, Solymosi az előnyszabályt követően mutatja fel a lapot.
58. percCserél Supka Attila, Szabó Péter helyett Beke Péter jön a Szeged-Grosicsba.
55. perc, 0-2Gól, megint Vári, kétgólos előnyben a Várda! Egy indítás elcsúszik Causic talpa alatt, így zavartalanul roboghat a kapuig Vári, aki átemeli Szántai fölött, így megduplázza önmaga és csapata góljainak számát. Két hiba, amit azonnal büntettek a vendégek - innentől az iksz is óriási bravúrnak számítana!
50. percMezőnyjátékkal kezdődik a második félidő, és valamelyest felszabadultabb Kisvárdával - ugyanakkor az első kaput eltaláló lövés Szabó Péteré, akinek átlövését öleli magához Zöldesi.
46. percFolytatódik a meccs, a szünetben cserélt egyet a Szeged-Grosics: Coroian nem jött ki, Zabari helyette a pályán.
SzünetNem is hosszabbít Solymosi, már közepet sem kezd a Szeged-Grosics, amely borzasztóan sajnálhatja ezt a félidőt, hiszen az elején megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, ám nem élt azokkal, és hiába volt minimum egyenrangú partnere a Kisvárdának, mégis a vendégek fordulhatnak előnnyel.
45. perc, 0-1Gól, sosem jókor, de a lehető legrosszabbkor! A sokadik jobb oldali beadásra érkezik Vári, aki lefejeli a bal alsó felé, Szántai csak hozzáérni tud, de védeni nem - a félidő utolsó percében megszerzi a vezetést a Kisvárda.
40. percA meccs eddigi legnagyobb helyzete maradt ki! Pászka szabadrúgása után kontrázhatott a Kisvárda, Lucas ki tudott lépni Katona mellett, és csak Szántai állt vele szemben, azonban hiába tolta meg oldalra, Szántai ujjheggyel hozzá tudott érni, majd kicsit kisodródva lőtt, de a gólvonalról Causic kivágta a labdát!
37. percEbben több volt, Farkas nem tudott tisztázni egy indításnál, így Lucas zavartalanul kiléphetett a jobbösszekötő helyén, de beadását Szántai húzta le, hiába érkezett a hosszún a társ. Az iramra nem lehet panasz, elég gyors játék zajlik a pályán, viszont a kapu előtt egyelőre egyik csapat sem tud olyan döntéseket hozni, ami eredményre vezetne.
35. percAchim és Lukács fejpárbaja után figyelmezteti a szegedit Solymosi játékvezető, igaz, a sértett kisvárdai gyorsan felpattant a szituáció után. Harmadjára is büntetőt reklamál Kondás Elemér együttese, de a játékvezető hajthatatlan, egyik szituáció sem mondható egyértelmű büntetőnek.
31. percOltean is besárgul, aki Coroiannak pakol oda a félpályánál, miután már nem volt ott a labda.
28. percMost viszont abszolút a Kisvárda nyom: sorban jönnek be a labdák középre, de mindet ki tudja fejelni a védelem. Erős teszt alatt most Farkas Márkék, ez most egy igen erős periódusa a Kisvárdának, de szerencsére nincs kimondott ziccer ezekből.
26. percElőször tudja a meccsen huzamosabb ideig megtartani a labdát a Kisvárda, a hosszú adogatás végén azonban Izing beadását kifejeli a szegedi védelem.
21. percLukács és Lucas egymást zavarták a tizenhatoson belül: előbbi ollózva akarta kapura továbbítani a jobb oldali beadást, csak hogy nem találta el a labdát, így azonban hiába lett volna jó a társnak, nem tudott lőni az előtte fekvő várdaitól. Többet van most már a Kisvárdánál a labda, de Szántai kapuja nem forog veszélyben.
19. percIzingé a meccs első sárgája, aki Zádorit teríti le a levegőben. Germán még azt is szóvá teszi, hogy a szabadrúgást sem engedték elvégezni, de ezért már nem jár a lap.
16. percOkosan akarta Povázsai, aki remek, lapos indítást kapott Coroiantól, egyből vissza akarta gurítani lövésre, csak nem volt érkező. Nem túlzás, beszorítja a Kisvárdát a Szeged-Grosics, szinte csak a vendégek térfelén zajlik a játék.
14. percEbben is több volt, Zádori fejelt le egy előreívelt labdát, a rendezetlen vendég védelemre hárman vezethették, Germán ki tudta ívelni Povázsainak, aki viszont nem tudta kicselezni Ryashkót, aki az utolsó ember volt a védelemben.
11. percVeszélyesebb a Szeged-Grosics: egy bal oldali bedobást Germán tud megcsúsztatni, viszont az ötös jobb sarkánál nem érkezik senki. Jó iramú, élvezetes meccs, egyelőre inkább szegedi fölénnyel.
9. percEgy lendületes kontrát akaszt meg a vendégek szöglete után Oltean, de csak figyelmezteti őt Solymosi, miután visszarántotta Germánt. A szabadrúgás elcsúszik Ilic lába alatt, így roboghat vele Szabó Péter, de lapos beadását kivágják szögletre, ami után felszabadít a várdai védelem.
7. percAz első ígéretes lehetőség, Pászka szöglete után visszakerül hozzá a labda, majd nem lépnek ki rá, így a pattogós játékszert el tudja lőni a tizenhatoson belülről, de nem tudja leszorítani, így jóval a kapu fölött köt ki lövése.
4. percFőképp mezőnyjáték az első percekben, Pászka fordított ígéretesen a jobb oldalra, de egy hajszálnyival hosszabb lett a labdája, igaz, Katonát is szöktethette volna a bal oldalon. Sok párharc, kemény belemenések a meccs elején, de a sportszerűség határain belül.
1. percA vendégek kezdték a meccset.
13.28Érkeznek a csapatok a pályára: a Szeged-Grosics tiszta kékben, a Kisvárda pedig tiszta fehér szerelésben lép pályára. Egyelőre ha nem is kellemes, de őszies idő van, viszont sem eső, sem szél nem nehezíti a csapatok dolgát.
13.19Ami a szegedi kispadot illeti, a kapus Molnár Péter mellett Zabari Dávid, Papp Ferenc, Kasuba Dániel, Molnár János, Beke Péter és Balogh Gusztáv szállhat be a 90 perc során. A túloldalon a korábbi légiós, Gosztonyi András csak a kispadon, miképp a Szeged-Grosicsban is védett Molnár-Farkas Tamás is.
Köszöntjük olvasóinkat!Mintegy tíz perc múlva kezd a Szeged-Grosics a Kisvárda ellen, a felek éppen befejezték a melegítést a találkozó előtt. Ami a szegediek összeállítását illeti, több sérültje is van Supka Attilának, viszont Szabó Péter már kezdőként léphet pályára.
Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
2018.09.29. szombat, 15:30
KECSKEMÉTI TE/SZEGED-GROSICS AKADÉMIA
Kecskeméti Széktói Stadion
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 16
02. DUNAÚJVÁROS 16
03. SZENTLŐRINC SE 15
04. SZEOL SC 14
05. KOZÁRMISLENY FC 13
06. TAKSONY SE 11
07. SZEKSZÁRDI UFC 10
08. KECSKEMÉTI TE 9
09. IVÁNCSA KSE 7
10. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 7
11. MAKÓ FC 7
12. PMFC 6
13. PAKSI FC II. 6
14. RÁKOSMENTE KSK 5
15. FC DABAS 5
16. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 5

Partnereink