Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Supka Attila: jól kell kihasználni a helyzeteket a Kisvárda ellen

supka-attila-csapat.jpg
Négy győzelem, öt döntetlen és hét vereség. Ez a mérlege 16 fordulót követően a Szeged 2011-Grosics Akadémiának, mely vasárnap a feljutásért küzdő Kisvárdát fogadja. Supka Attila tanítványai között sok a sérült, de a szakember szerint, ha jól sáfárkodnak az adódó lehetőségekkel, a három pontot is megszerezhetik.

- A játék képe alapján az látszik, hogy a játékosok sokat tesznek az eredményességért, de ez pontokban nem mutatkozik meg. Hogyan értékelné a csapat mögött álló nyolc mérkőzést?
- Nagyon sokat elemeztünk a kollégákkal, és azt lehet mondani, hogy a játékunk masszív. Megvan az a hat, hét, nyolc játékosunk, aki tudja azt nyújtani, amit szeretnénk. Ha megnézzük az eredményeket, hiányérzetünk leginkább a Sopron és a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel kapcsolatban lehet. Játszottunk a Győrrel hazai környezetben egy olyan találkozót, ahol nekünk voltak nagyobb lehetőségeink. Hogyha azt nézzük, hogy előtte a Győr megverte a Kazincbarcikát 4-3-ra, utánunk megverte az MTK-t 2-1-re, akkor elmondhatjuk, hogy jó eredményt értünk el ellenük, ráadásul még nyerhettünk is volna.
A Zalaegerszeg ellen 63 percig vezettünk egy olyan mérkőzésen, ahol végig a mi akaratunk érvényesült. Visszanézve a videót a mérkőzésről, talán csak egyetlen egy távoli lövése volt a ZTE-nek 63 percig, ami után egy felívelt labdát követően kaptunk egy olyan 11-est, ami felháborító, mert nem történt szabálytalanság.
Sajnos ez már nem az első eset, hogy bírói tévedések miatt pontok mennek el. Gondolok itt a Kazincbarcika elleni összecsapásra, amikor egy olyan szabálytalanságot ítéltek meg, ami nem volt szabálytalanság, és abból kaptuk a gólt. A Sopron ellen két büntetőt nem adtak meg nekünk. Ugyanaz a partjelző volt a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen is, és amikor kérdeztük tőle, hogy "ne haragudjon, de azon a meccsen sem ítélte meg, nem jól reagált", akkor azt válaszolta, hogy "igen, tizenegyes volt, de én partjelző vagyok, és nem szólhatok". Itt jön be az ő felelősségük, hogyha van egy kommunikációra alkalmas készülék a fülükön, akkor miért nem tudnak szólni egymásnak?
Ezek a döntések összességében sok pontot vettek el tőlünk. Ha ezek megvannak, akkor azt mondom, hogy egy jó közepes teljesítménnyel ott vagyunk az első tízben.
A játékosoknak is azt mondtam, továbbra is ugyanezt a játékot kell játszani, ugyanolyan agresszívnek kell lenni, az ellenfél térfelén vissza kell támadni, mint ahogy eddig ezt jól is csináltuk. Az előre játékunkon kell javítani. Személyekben nem tudunk változtatni ebben a félszezonban, nincs rá módunk, ezek a játékosok vannak, akik folyamatosan játszottak. Tőlük kell nagyobb koncentráció a befejezéseknél, mert helyzeteink viszont vannak. Bízom benne, hogy a tél folyamán sikerül a támadó szekcióba két-három labdarúgót igazolni.

- A játékosok hogyan vélekednek a legalábbis ellentmondásos döntések után?
- Nagyon sokat beszélgettünk a játékosokkal, hogy sok tévedésnek van kitéve a csapat a mérkőzéseken. A Zalaegerszeg elleni derbi után nyilatkoztam a helyszínen, hogy nem akarok a játékvezetők munkájával foglalkozni, hiszen a tendencia az, hogyha egy edző elmondja a véleményét, akkor őt megbüntetik, vagy eltiltják. Mindenkinek jobban oda kéne figyelni arra, hogy itt egzisztenciákkal játszanak. Játékosok, klubok teljesítményével játszanak, ez a profi futballról szól. Hogyha mi elvárjuk a játékosoktól, hogy ők profi teljesítményt nyújtsanak, akkor elvárhatjuk a bíróktól is azt, hogy profiként jöjjenek, és készüljenek fel egy-egy mérkőzésre, és azt 90 percen keresztül koncentráltan vezessék le.

- A tréningek változtak valamilyen formában az utóbbi hetek során?
- Ugyanúgy edzünk, mint eddig. Semmi probléma nincs a tréningekkel, dolgoznak a fiúk, ezt lehet látni a mérkőzéseken is. Azt mondom, hogy egyetlen csapat nem volt, mely fizikálisan jobb állapotban lett volna, mint mi. Ezt mutatják sorra a mérkőzések utolsó szakaszai. Nekünk minőségi problémáink vannak, sajnos a helyzeteket nem tudjuk kihasználni. Egy-két játékostól sokkal többet várnánk abban a játékban, amit mi kérünk tőlük. Az utolsó passzok, a kapu elé érkezések, a befejezések nem elég jók, ezeken a területeken hatékonyabbaknak kell lennünk.

- Vannak sérültek a csapatban?
- Természetesen vannak. Marco Dinjar, Zabari Dávid, Tóth Gábor, valamint Mihai Nicorec sérült, sárga lap miatt pedig Horváth Attilára nem számíthatunk a hétvégi mérkőzésen. Elég szűk a keretünk, de bízunk abban, hogy vasárnapra fel tudunk úgy készülni, hogy jó eredményt érjünk el a Kisvárda ellen.

- Mit várhatunk vasárnap a gárdától a második helyezett ellen?
- Ugyanazt fogjuk játszani a Kisvárda ellen, mint eddig. Hazai környezetben ugyanazt fogom kérni a játékosoktól. Hogyha a Győr és a Kazincbarcika ellen képesek voltunk erre, akkor ellenünk is megfogjuk tudni csinálni, és hozni fogjuk ugyanazt a teljesítményt. Itt a kérdés megint az lesz, hogy a lehetőségeinkkel hogyan sáfárkodunk. Nem biztos, hogy egy ilyen csapat ellen sok lehetőségünk lesz. De ha sikerül kialakítunk helyzeteket, azokat meg kell próbálnunk belőni, és akkor akár 3 pontot is szerezhetünk.


Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
2018.09.29. szombat, 15:30
KECSKEMÉTI TE/SZEGED-GROSICS AKADÉMIA
Kecskeméti Széktói Stadion
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 16
02. DUNAÚJVÁROS 16
03. SZENTLŐRINC SE 15
04. SZEOL SC 14
05. KOZÁRMISLENY FC 13
06. TAKSONY SE 11
07. SZEKSZÁRDI UFC 10
08. KECSKEMÉTI TE 9
09. IVÁNCSA KSE 7
10. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 7
11. MAKÓ FC 7
12. PMFC 6
13. PAKSI FC II. 6
14. RÁKOSMENTE KSK 5
15. FC DABAS 5
16. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 5

Partnereink