Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Tovább izzítanánk a parazsat

szs20170730-cegled-szeged2011-022.jpg
Az első, hazai pályán aratott sikert követően szerdán már újabb feladat vár a Szeged 2011-Grosics Akadémiára, Germán Tamásék az újonc Budafok vendégei lesznek az NB II hétközi játéknapján.

Két vereséget követően sikerült javítania a Szeged 2011-Grosics Akadémiának: a Vác és a Békéscsaba ellen ugyan pont nélkül maradt a gárda, ám a hétvégén, a Szolnokkal szemben már újból három pontnak örülhettek Szántai Leventéék. Az NB II-ben azonban a tavalyi kiíráshoz hasonlóan, idén is több alkalommal a hét közben is mérkőzések várnak a csapatokra: így lesz ez most szerdán is, amikor az idény első, nem hétvégén játszott találkozó során az újonc Budafoki MTE otthonában folytatja a Szeged-Grosics. A Szolnok elleni siker azért is lehetett fontos a csapat számára, mert zsinórban három vereséggel a háta mögött egészen más lelkülettel vághatott volna neki a szerdai túrának – így azonban valamelyest sikerült kozmetikázni az elmúlt két találkozót. A BMTE a nyáron hét új labdarúgóval erősítette meg a keretét, amelyben több, korábban a Szeged-Grosicsban is megfordult játékos is szerepet kap, hiszen a rutinos támadó, Oláh Lóránt mellett Vladimir Veselinov is a Budafoknál folytatta karrierjét, miután távozott a szegediektől. A két csapat szerdai meccsét továbbá az is érdekessé teszi, hogy tavasszal a Magyar Kupában alulmaradt, így búcsúzni kényszerült budafoki veresége után a Szeged-Grosics: még ha ez egy más bajnokság és szituáció is, ám bizonyára a visszavágás vágya is fűti majd a csapatot. “Sokkal több mindent láttunk vissza a Szolnok elleni meccsen mindabból, amit gyakoroltunk, akár az akarati tényezőket figyelembe véve is. Bízunk abban, hogy ez nem csak egy puszta fellángolás volt, és folytatjuk a lépéseket ebbe az irányba. Jól értelemben voltunk agresszívak, a kapott hét sárga lapunk fele nem volt jogos. Szeretném, ha ugyanez jellemezne bennünket a Budafok ellen is. Ha ehhez az is párosul, hogy játékban is előrelépünk, akkor nem is ponttal, hanem pontokkal térhetünk haza” – válaszolta Supka Attila, a Szeged 2011-Grosics Akadémia arra a felvetésünkre, hogy a Szolnok elleni találkozó előtt is a kellő agresszivitást emelte ki, mint a siker egyik fontos pillére. Minderre várhatóan az újonc otthonában is szüksége lesz csapatának, hiszen a Budafok eddigi két hazai találkozóján nem tudott nyerni: a Nyíregyháza elleni vereség mellett a Soroksár ellen 1-1-s döntetlent játszott Prukner László együttese.

Online

Szerdán 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Budafoki MTE – Szeged-2011 Grosics Akadémia másodosztályú bajnoki mérkőzésről. Hajrá, Szeged!

A Szeged-Grosics mestere a szombati találkozó után kiemelte csapata erőnlétét is, mint ami szerepet játszhatott a begyűjtött három pontban. Ha ezt ki tudja nyújtani a folytatásra is a Szeged-Grosics, akkor az valóban pontokat jelenthet majd egyes mérkőzéseken: a fizikai állapottal kapcsolatban Supka Attila megjegyezte, négy napnak elégnek kell lennie ahhoz, hogy ne legyenek fizikális problémáik. „Ez akkor is igaz, ha a keretünk jóformán adott, hiszen több játékost sérülés miatt kell nélkülöznünk” – utalt a Szeged-Grosics vezetőedzője arra, hogy a szárkapocscsonttörést szenvedett Szabó Péter mellett Achim Ádám és Hegedűs Martin játékára is még várnia kell, míg Katona Máté problémája pedig várhatóan nem annyira komoly, mint amilyennek elsőre tűnt, de egy-két hétig még ő sem bevethető. “Abban maradtunk a sportigazgatóval, hogy minden játékosnak lehetőséget biztosítunk. Ettől függetlenül a fiatalok ne azért játszanak, mert fiatalok, hanem mert helyet követelnek maguknak a csapatban. A Szolnok ellen négy fiatalunk volt ott a pályán, reméljük, élni is tudnak majd ezekkel a lehetőségekkel” – tért ki a keret fiataljainak helyzetére Supka Attila.

Így játszottak a csapatok az NB II. 3. fordulójában

Kazincbarcikai SC – Budafoki MTE 2-1 (0-1)
Tiszaújváros, 350 néző. Vezette: Veizer Roland (Szilágyi Norbert, Kulcsár Judit).
Kazincbarcika: Somodi – Tóth Sz., Palmes, Heil, Süttő, Takács P., Hegedűs D., Constantinescu (Kristófi, 60′), Engel (Bene, 68′), Kanalos (Micsinai, 77′), Boros G. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Budafok: Szabó B. – Kirják, Csizmadia, Vaszicsku, Harsányi, Vass M., Ihrig-Farkas (Margitics, 62′), Kovács D., Veselinov (Illés, 82′), Nagy T., Pölöskey P. (Vankó, 75′). Vezetőedző: Prunker László.
Gól: Boros (66′), Kristófi (86′) ill. Csizmadia (45′).

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Szolnoki MÁV FC 2-0 (0-0)
Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 200 néző. Vezette: Molnár Attila (Bertalan Dávid, Csatári Tibor).
Szeged-Grosics: Szántai – Horváth A., Coroian, Farkas M., Causic, Nicorec (Germán, 63′), Pászka, Molnár J. (Balogh G. 75′), Zabari, Zádori, Balázs. Vezetőedző: Supka Attila.
Szolnok: Hrabina – Molnár, Horgosi, Kenderes, Jasarevic (Angyal, 63′), Földi, Papp, Tóth B. (Berdó, 63′), Pintér, Farkas A. (Király, 77′), Olasz. Vezetőedző: Balogh Pál.
Gól: Balázs (57′, 70′).
Sárga lap: Farkas (67′), Pászka (79′), Zabari (79′), Balogh (85′), Povázsai (87′).


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink