Ezúttal nem tudtuk meglepni a Balmazújvárost

Heffler Norbert jól eltalált lövése döntött a parázs mérkőzésen, ahol hiába küzdöttek a mieink, nem tudták bevenni a kaput.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (1-0). Balmazújváros, 1000 néző. Vezeti: Oláh Gábor (Kovács II. Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő).
Balmazújváros: Szécsi – Rus, Farkas II. B. (Hadházi 89′), Sigér, Heffler (Belényesi 77′), Kovács Á. (Fekete Á. 70′), Vajda, Bokros, Virág, Tamás, Bódis. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Szeged 2011-Grosics Akadémia: Szántai – Coroian (Farkas A. 34′), Jagodics, Germán, Andorka (Balogh G. 46′), Mészáros, Farkas M., Achim, Zabari, Király (Pászka 65′), Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerző: Heffler N. (30′)


Online közvetítés:
időpontesemény
94′ Tizenegy emberrel támadtak a mieink a végén, de nem jött össze az egyenlítés. Szántai is előrehúzódott, ő végezte el a szabadrúgásokat, ám nem sikerült túljárni a balmazújvárosi védelem eszén, így az ellenfél örülhet a diadalnak.
90′ Négy perc lesz a ráadás, szegedi rohamos futószalagon.
89′ Farkas II. Balázs le, Hadházi Dávid be, időhúzó csere hazai részről.
88′ Megy előre a Szeged, de jól áll a lábán a stabil balmazújvárosi védelem. Beívelésekkel, csúsztatásokkal próbálkozunk, egyelőre eredménytelenül.
85′ Kicsit beszorultunk ezekben a percekben, Szántai Levente húz le éppen egy szögletet.
83′ Hazai helyzet alakulhatott volna ki, a játékvezető azonban szabálytalanságot látott, így hiába az egyébként szép lövés, vissza az egész – háborog a publikum rendesen! Fekete Ádám lőtt a hálóba a sípszó után a tényszerűség kedvéért.
81′ Sigér Dávid indította Vajda Sándort, akinek centerezéséről lemaradtak a belsők.
79′ Belényesi rögtön egy szép fejessel véteti magát észre, nem sokkal ment a bal kapufa mellé.
77′ Belényesi Miklós állt be Heffler Norbert helyére.
74′ Pászka Lóránd forintos labdájával Germán Tamás ugrott ki, de két védő szorításában rosszul is pattant fel előtte a labda, ballal csúnyán mellé durrantott. Nyomunk, nyomunk az egyenlítésért!
72′ Kis híján egyenlítettünk, Pászka Lóránd, a csereember kiváló 30 méteres balos kísérlete megpattant az egyik védőn, a kapus már verve volt, de pechünkre a laszti centikkel a kapu, pontosabban a jobb kapufa mellé perdült.
70′ A harmadik szegedi váltás után itt az első hazai csere, Kovács Ádám helyére Fekete Ádám érkezett.
66′ A cserét követő sarokrúgás után ismét egy nagy helyzet a balmazújvárosiak előtt, Tamás László tette kapura a labdát, hatalmas bravúrral védett a jobb alsónál Szántai.
65′ Király Patrikot Pászka Lóránd váltotta.
64′ Villámgyors balmazújvárosi akció érkezett rendkívül veszélyesen, a Heffler-beadást becsúszva tisztázta Jagodics Bence.
63′ Balogh Gusztáv és Zádori Krisztián lövése is elakadt a hazai falban, tűzijáték a balmazi kapunál, eredmény nélkül. A két szegedi játékos mintha kicsit egymást zavarta volna egyébként a jelenetsornál.
58′ Rendkívül szaggatottá vált a játék, két-három pontos passznál többre egyik fél sem képes, a rengeteg technikai hiba és rossz átadás megtöri a ritmust. Sajnos nem tudunk helyzetet kidolgozni, pedig látszik a srácokon az akarás. Germán Tamást is a szíve vitte előre, ez egy szabálytalansághoz, majd némi reklamáláshoz vezetett, aminek sárga a “jutalma”.
52′ Balogh Gusztáv beállításával felgyorsult a szegediek játéka, de helyzetekben ez még nem mutatkozik meg.
46′ Andorka Péter maradt az öltözőben, Balogh Gusztávot küldte a helyére Klausz László.
46′ Megkezdődött a második félidő.
45′ Véget ért az első felvonás.
44′ Germán Tamás jobb oldali szabadrúgása elsőre kipattant Szécsi Gergőről, ám aztán gyorsan összeszedte a hazai portás.
43′ Vajda Sándor könyöklésért sárga lapot kapott a hazai csapatból.
42′ A két tizenhatos között folyik a játék, talán már a szünetet várják a srácok.
37′ Kezd éledezni a Szeged, támadásokat szervez az egyenlítésért, ugyanakkor rendkívül kockázatosnak tűnik ez most abban a tekintetben, hogy a Balmazújváros az első pillanattól fogva a gyors kontráira épít, így pedig az első félidő végén egyre nagyobb terület nyílik a hazaiak sebes csatárai számára.
34′ Taktikai jellegű váltás a vendégeknél, Farkas Aurél érkezett Coroian helyére.
30′ GÓÓÓL 1-0! Jagodics Bencét billentették ki egy csellel a hazaiak, jól és pontosan érkezett a szélről a visszagurítás, a tizenhatoson belülre betörő Heffler Norbert pedig tolt egyet a labdán, majd ballal a jobb sarokba lőtt, vezet a Balmazújváros.
28′ A bal oldalról végezhettek el szabadrúgást a fehér mezes vendégek, a kapus lehúzta a labdát. Farkas Márk testével akadályozta a gyors indítást, meg is kapta érte a jogos sárga lapot.
23′ Gyors kontrákkal operálnak a balmazújvárosiak, lendületesnek és elszántnak tűnnek, szerencsére a szegedi védelem is határozott, és jól áll a lábán. Andorka révén kavargattak az előbb a vendégek is a szélen, végül hiba csúszott ebbe az akcióba, így nem alakult ki helyzet.
18′ Nyílt sisakos a küzdelem, mindkét legénység a támadásokra összpontosít ebben a periódusban.
14′ Andrei Ion Coroian remekül ívelt a rövidre egy szögletet, a berobbanó Andorka Péter csúsztatása után már-már gólt kiáltottunk, de a labda végül elcsusszant pár centivel a hosszú sarok mellett.
11′ Farkas II. Balázs 18 méteres szabadrúgását hatalmas bravúrral tolta szögletre Szántai Levente. Két korner is következhetett, a második után remek Tamás-fejes szállt a kapunk felé, Szántai a bal oldali kapufára tudta ütni, ahonnan a mezőnybe pattant a laszti.
8′ Tamás László esett el a szegediek tizenhatosán belül, de nem történt szabálytalanság.
6′ Egy lecsorgó labdát Farkas Márk lőtt kapura 16 méterről, a lövés levágódott a védőfalról, vissza egy szegedi kézre, szabadrúgás kifelé! Rögtön ezután gyors akciót vezettek a hazaiak, egy veszélyes előrevágásra Szántai Levente mozdult ki jól, és lábbal mentett.
1′ Fehér mezben a mieink, feketében a hazaiak – reméljük, ettől függetlenül igen színes kis mérkőzés áll előttünk. A Szeged hozta játékba a labdát.
2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
26. forduló
2024.03.31. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
TISZAKÉCSKEI LC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 55
02. ETO FC GYŐR 48
03. VASAS FC 48
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 45
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 42
06. GYIRMÓT FC GYŐR 35
07. SOROKSÁR SC 34
08. AQVITAL FC CSÁKVÁR 33
09. BUDAPEST HONVÉD 33
10. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 33
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 33
12. FC AJKA 31
13. BVSC-ZUGLÓ 30
14. BUDAFOKI MTE 27
15. PMFC 27
16. BFC SIÓFOK 24
17. TISZAKÉCSKEI LC 19
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 11

Partnereink