Színes találkozón ikszeltünk Siófokon

Fordulatos összecsapáson 1-1-s döntetlent játszott a Siófok otthonában Klausz László együttese, ezzel már nyolc mérkőzés óta veretlen a bajnokságban.

Nem indult jól a találkozó szegedi szempontból, nagyon gyorsan hátrányba került a vendég csapat. Egy szép siófoki akciót követően érkezett egy ívelés a szegedi tizenhatoson belülre, a labda átszállt a vendég védők feje fölött, Nagy Dániel pedig remek ütemben érkezett a labdára, hiába volt rajta a fejesen Szántai Levente, nem háríthatott, 1-0. Kicsit megfogta Klausz László csapatát a bekapott gól, de a félidő közepére megtalálta játékát a Szeged-Grosics, ám a pech-sorozat folytatódott: Tóth Gábor egy belépőnél meghúzta a térdszalagját így a 18. percben máris kényszerű cserét kellett végrehajtania a szegedieknek. A félidő végén még egyet változtatott Klausz László, Balogh Gusztávot cserélte be Zádori helyére, de az eredmény már nem változott, így siófoki előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben bedobta Geiger Norbertet is a szegedi vezetőedző, akinek a beállítása az előző fordulóban jó döntésnek bizonyult, most azonban nem sok időt töltött a pályán. A 62. percben a középpályán követett el egy szabálytalanságot a csereember, amiért a játékvezető sárga lapot mutatott fel neki, Geiger viszont kidumált magának egy második sárgát is, így nagyon nehéz helyzetbe került a vendég csapat. A hazaiak megpróbálták lezárni a találkozót, viszont a 82. percben nagyot fordult a mérkőzés alakulása. Mogyorósi is begyűjtötte ugyanis második sárgáját, így tíz a tíz ellen fejezhették be a csapatok a találkozót. Előbb a szabadrúgás csattant a lécen, majd nem sokkal később tizenegyeshez jutott a vendég gárda, amit Germán értékesített is. Az utolsó pillanatokban még akár meg is nyerhette volna a találkozót a Szeged-Grosics, végül 1-1-s döntetlennel zárult az összecsapás.

BFC Siófok – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (1-0)
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezeti: Bogár Gergő (Pápai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő).
Siófok: Tajti – Mogyorósi, Tamaskó (Kovács D. – a szünetben), Czingráber, Lázár Zs., Nagy D., Elek (Szalai V. – a szünetben), Czvitkovics (Berde 82′), Petneházi, Farkas N., Gál. Vezetőedző: Disztl László.
Szeged 2011: Szántai – Horváth A., Tóth G. (Jagodics 21′), Mészáros M., Achim, Coroian (Geiger 59′), Germán, Farkas M., Zabari, Király, Zádori (Balogh 45′). Vezetőedző: Klausz László.
Gól: Nagy D. (7′) ill. Germán (83′ – tizenegyesből)
Sárga lap: Mogyorósi (27′) ill. Achim (58′)
Kiállítás: Mogyorósi (78′) ill. Geiger (62′)

Klausz László: “Egyik szemem sír, a másik nevet. Természetesen, az idegenben szerzett pontnak és a nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségünknek örülök, de az első félidei játékkal nem voltam megelégedve, sem a hozzáállással, sem az akarattal. De aztán a második félidőben megmutattuk azt, hogy az elsőben hogyan kellett volna játszani.”


Online közvetítés:
időpontesemény
90+3′ Ebben a pillanatban véget vet a találkozónak Bogár sporttás, döntetlennel zárul a Siófok és a Szeged-Grosics összecsapása.
90′ Három percet hosszabbít a játékvezető.
83′ GÓL! Germán a tizenegyes végrehajtója és ki is egyenlít a Szeged-Grosics, 1-1!
83′ Tizenegyeshez jut a Szeged! Jagodics Bence ívelte előre a labdát, és a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudták megállítani a szegedi akciót a hazaiak.
82′ Harmadik cserelehetőségét is kihasználja Disztl László, Czvitkovics helyett Berde István érkezik az utolsó percekre.
79′ Kapufa! Nagyon kicsin múlott az egyenlítés, az előző szabálytalnság után megítélt szabadrúgásból veszélyeztetett a vendég csapat, Tajtit ezúttal kisegítette a léc.
78′ Újra egyenlő létszámban a csapatok! Mogyorósi József kapja meg a második sárgáját, így ő is a kiállítás sorsára jut.
75′ Újabb ígéretes támadást vezet a Siófok, ezúttal középen próbálják áttörni a szegedi védelmet, Farkas Márk azonban jól keresztez és szögletre ment.
69′ Emberelőnyben el szeretné dönteni a mérkőzést a Siófok, zsinórban három szögletet is kiharcolnak a hazaiak, de egyikből sem alakul ki nagy veszély Szántai kapuja előtt.
62′ Nehéz helyzetbe kerül a vendég csapat, a középpályán Geiger Norbert követ el szabálytalanságot, amiért sárga lapot mutat fel neki a játékvezető. Geiger ezt nem hagyja annyiban, ám reklamálásért kioszt neki a spori még egy lapot, így emberhátrányba kerül a Szeged-Grosics.
59′ Harmadik cserelehetőségét is kihasználja Klausz László, Coroiant Geiger Norbert váltja.
58′ Achim sárgul be, miután lerántja az egyik hazai játékost.
55′ Nagyjából 23 méterre a szegedi kaputól jut szabadrúgáshoz a Siófok, Farkas Norbert áll a labda mögé és csak centikkel száll el a felsőléc felett ez a veszélyes pontrúgás.
50′ Pörgősebben futballozik a Szeged-Grosics a második félidő első perceiben, egyelőre ez helyzet formájában nem mutatkozik meg, de mindent meg fog tenni a vendég csapat a gólszerzés érdekében.
46′ Kettőt is cseréltek a hazaiak a szünetben, Elek Bence helyére Szalai Vilmos, Tamaskó Ádám helyére pedig Kovács Dávid Szilveszter érkezett a második félidőre.
46′ Folytatódik a mérkőzés, a Szeged-Grosics kezdte a második félidőt.
45+2′ Ebben a pillanatban véget ér az első félidő, egy korai góllal 1-0-ra vezet a Siófok 45 perc játék után a Szeged-Grosics ellen.
45′ Tóth Gábor sérülése miatt két percet hosszabbít Bogár Gergő játékvezető az első félidő végén.
45′ Mégsem várja meg a szünetet Klausz László, Zádori jön le a pályáról Balogh Gusztáv áll be a helyére.
43′ Nagyon úgy fest hogy változtatni fog Klausz László, ám erre valószínűleg csak a szünetben kerül sor, Balogh Gusztáv fogja váltani Zádorit.
38′ Az utolsó passzokba rendszerint hiba csúszik, így nem tud helyzetbe kerülni a Szeged-Grosics, pedig egyértelműen átvette a mérkőzés irányítását. A Siófok előreívelt, hosszú labdákkal jut csak a szegedi térfélre ezekben a percekben.
32′ Újabb kontrával kísérletezik a vendég csapat, Zabari indul be a siófoki védők mögé, azonban a lövése elzúg a kapufa mellett. Közben eleredt az eső, így talán érdemes lesz a csúszósabb talajon távoli lövésekkel kísérletezni.
27′ Egy kontrával indulna meg a Szeged, ám ezt Mogyorósi József a félpályánál megállítja, apró szépséghibája a dolognak, hogy kézzel teszi mindezt, jár a sárga lap a hazai játékosnak.
24′ Kezdi megtalálni saját játékát a Szeged-Grosics, igyekeznek megtartani a labdát és abból támadásokat indítani, ám egyelőre nem sikerül komolyabb helytetet kialakítani.
21′ Megtörtént tehát a csere, Jagodics Bence a pályán a folytatásban.
18′ Tóth Gábor marad lent egy párharc után, vélhetően a térdszalagok sérültek meg, jelzi is a kispad felé, hogy nem tudja folytatni a játékot, Jagodics pedig intenzívebben kezd el melegíteni, ő fog beállni a sérült játékos helyére.
13′ Lendületet adott a gól a hazaiaknak, elvégezhettek azóta két szögletet is, de komolyabb lehetőséget nem tudtak kidolgozni egyik rögzített szituáció után sem.
7′ GÓL! Hidegzuhany a vendégeknek, megszerzi a vezetést a Siófok. Egy szép kényszerítő után kerül helyzetbe a hazai csapat, Zabari feje fölött elszáll a beívelés, remek ütemben érkezik a labdára Nagy Dániel, Szántai pedig hiába van rajta a fejesen, nem háríthat, 1-0.
1′ Elkezdődött a találkozó, a hazaiak indították útjára a labdát.
2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
30. forduló
2024.04.28. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
SOROKSÁR SC
Szent Gellért Fórum
JEGYVÁSÁRLÁS
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 67
02. VASAS FC 57
03. ETO FC GYŐR 54
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 54
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 46
06. GYIRMÓT FC GYŐR 44
07. SOROKSÁR SC 41
08. BUDAPEST HONVÉD 39
09. FC AJKA 37
10. AQVITAL FC CSÁKVÁR 37
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 37
12. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 37
13. BUDAFOKI MTE 33
14. PMFC 31
15. BVSC-ZUGLÓ 30
16. BFC SIÓFOK 27
17. TISZAKÉCSKEI LC 25
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 17

Partnereink