Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Klausz László: büszke vagyok a csapatomra!

klausz-laszlo-03.jpg
A tavaszi szezonban öt mérkőzéssel a háta mögött még mindig veretlen a Szeged 2011-Grosics Akadémia, ezen időszak alatt a csapat gólt sem kapott. Legutóbb, hazai környezetben egy visszafújt tizenegyest követően egy pontot sikerült itthon tartaniuk Klausz László tanítványainak, vasárnap pedig már Siófokon kell bizonyítania a csapatnak.

- Továbbra sem maradt pont nélkül az együttes, ráadásul ez volt sorozatban a hetedik összecsapás, amelyik végén nem vesztesen jött le a pályáról a gárda. Legutóbb egy masszívan védekező mosonmagyaróvári együttes látogatott Gyulára. Hogyan látta ezt a mérkőzést?
- Osztálykülönbség volt a két csapat között, bár a Mosonmagyaróvár egy hetedik helyen álló csapat az NB II-ben, mely csak kontrára akart játszani, a második félidőben alig jöttek el a félpályáig. Ehhez hozzá tartozik, hogy a nulla kapott gólnak megint nagyon örülök. Ez most már a hetedik olyan mérkőzés, amikor nem vesztettünk, a mezőnyben nincs még egy ilyen csapat, mint mi. Ráadásul nulla gólt kaptunk, azt gondolom, hogy ez szenzáció. Én azt nem veszem gólnak, amit Szántai Levente kapott a SZEOL ellen, hiszen az megpattant a "vakondtúráson", annak semmi szakmai, taktikai jellege nincs. A Balmazújváros a második ezen a listán, ők hat mérkőzéssel a hátuk mögött nem kaptak ki és ők három gólt kaptak.
Én továbbra is azt erősítem a játékosokban, hogy nagyon stabil a csapat, ezt a legutóbbi meccs is megmutatta, főleg a második játékrészben. A nagyobb csapatoknál, mint mi, sokkal több fejtörést okoz egy ilyen felállási forma, amit ritkán látni, vagyis hogy öt védő és öt középpályás áll előttük. Még hogyha bábuk vannak lerakva, akkor is nehéz lenne két érintővel gólt rúgni. Természetesen ott volt a kapufa, ott egy kicsit pechünk volt, de Geiger Norbert jól szállt be a játékba. Sajnos a győzelmet nem tudtuk megszerezni, de óriási fölényben játszottunk.Nem vagyok elkeseredve, és büszke vagyok a csapatomra.

- A mérkőzés folyamán a játékosok között párszor kisebb vita alakult ki a középpályán. Ez a fáradság miatt jelentkezett, vagy más okok befolyásolták?
- Nagyon szűk ott a terület, én nem a középpályát hibáztatnám, mert amikor Germán Tamás visszajött, akkor az ellenfél védelme és a középpálya közé mozgott vissza, mellyel rá is fordult a védelemre. Én abban látom a problémát ezen a mérkőzésen, hogy Zádori Krisztián volt az, aki egy kicsit elfáradt. Félreértés ne essék, nem akarok rá terhet rakni. Véleményem szerint szenzációs az, amit eddig produkál gólokban és játékban is egyaránt, nagy jövő áll előtte. Abból volt vita, és hátulról is azért szóltak, hogy folyamatosan ment vissza a labda. Egy csatárnak ilyenkor nem kell kimozognia az ellenfél térfelén, a 20 méteres környékén. Be kell állni, meg kell tartani a labdát, kicsit le kell készíteni, majd rá kell fordulni, nem pedig visszalépni 5-6 métert a középpályás sorba, mert ott egy esetleges labdavesztésből indul a kontratámadás. Ott, azon a területen egy Barcelona típusú csapat tud úgy játszani Messivel, hogy azokat a kicsi lyukakat megtalálva és ütempasszokkal eljuthatnak a kapuig. Geiger Norbert ennek ellenére sokat tett azért hogy veszélyeztesse a vendég kaput, de sajnos a kapufán kívül nem jutott előrébb.

- Vasárnap, csütörtök, és ismét vasárnap. Sűrűn voltak, vannak a mérkőzések. Mi a titka ilyenkor a felkészülésnek?
- Szerintem az a titka ebben az esetben, hogy a játékosok fejben a következő mérkőzésre koncentrálnak. Fejben eldöntik, hogy hiába érzik magukat fáradtnak, itt a lelki erő fog számítani, de ez ugyanúgy érvényes a Siófok csapatára is. Minél többet kell pihenni az összecsapás kezdetéig.

- Mit vár a Siófok elleni találkozótól?
- Láttam a Siófok-Nyíregyháza összecsapást felvételről, ahol egy jogtalan tizenegyessel kaptak ki, úgy nyert a Nyíregyháza. Labdabirtoklásban óriási fölényt harcoltak ki a Balaton partiak, 60-40 százalékban náluk volt a labda. A bal oldaluk nagyon erős, Farkas Norbert sokat megy fel, azt az oldalt nagyon kell figyelnünk.


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink