Lisztes a csapatkapitány, tavasszal akár már épülhet a stadion

A bajnoki rajt előtt péntek délután ankétot tartott a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata. A szakvezetés bemutatta az új játékosokat, közülük Lisztes Krisztiánt csapatkapitánnyá választották. Bejelentették többek között, hogy a szakhatóságok engedélyezik a lelátó teljes használatát, az MLSZ pedig augusztus 23-án tárgyalja a szegedi stadionpályázatot is.

Tóth Bálint a megjelent szurkolók előtt beszélt az új játékosokról, a felkészülésről, és a csapat előtt álló feladatokról. A klubvezetés bemutatta a végül leszerződtetett új játékosokat, közülük a korábbi 49-szeres válogatott labdarúgót, Lisztes Krisztiánt csapatkapitánnyá is választották. Emődi Sándor, a klub gazdasági vezetője bejelentette, hogy augusztus 13-án az illetékes szakhatóságok bejárták az egész stadiont, és a pálya minden része megfelelt az előírásoknak, a fedett lelátóval szemben is újra megnyitják az állóhelyeket és a vendégszektort. Emődi beszélt arról is, hogy az MLSZ szakbizottságán már átment a szegedi stadionpályázat, augusztus 23-án pedig az elnökség dönt az összes hasonló pályázat sorsáról. Kedvező eredmény esetén a szegedi aréna tervezői előkészítésének folyamatai felgyorsulnak, novemberre már ki is választhatják a kivitelezőt, a konkrét munkálatok pedig akár már jövő tavasszal elkezdődhetnek.

Gyenge próbajátékosok és az új arcok

Az ankét elején a vezetőedző, Tóth Bálint beszélt a csapatot ért változásokról és az új emberekről. Elmondta, hogy bár a tavasszal 3. helyen végeztek, összességében épp csak megmenekültek a kiesésétől. „Az elmélet szerint a nyáron cseréld ki annyi százalékát a csapatnak, amire szükség van, télen tegyél hozzá egyet, kettőt. Nos, nálunk sok új játékosra van szükségünk, hogy az idei bajnokságban elérhessük céljainkat. Sajnos épp ez a válogatás nehezítette a felkészülésünket, hiszen rengeteg rossz állapotban lévő próbajátékos érkezett. A felkészülésünkből két hetet is letölthettünk kiváló körülmények között a gyulai Grosics akadémián, viszont épp ebben az időszakban sérült meg vagy betegedett le több játékosom” – beszélt a nehézségekről Tóth Bálint. Majd bemutatta az új arcokat.

„A 49-szeres válogatott Lisztes Krisztiánnal olyan szellemiség került be az öltözőbe, ami kezd eltűnni az egész honi labdarúgásból. A mai napon csapatkapitányt választottak a fiúk, Lisztesre voksoltak a legtöbben, Laczkó János lett a helyettes. Egy másik fontos igazolásunk Jovánczai Zoltán, aki centernek került hozzánk, most épült fel a sérüléséből, még nincs maximális erőállapotban, de mindenképpen szeretnék neki játéklehetőséget adni szombaton.
Kiss Dávid és Kiss Csaba a Grosics akadémia tehetségei, egyikük védő, a másik középpályás. Kéri Tamásért nagyon sokat harcoltam, ennyit kérni játékost, hogy jöjjön a csapatomba még nem kértem. Ez a fiú igaszán ismeri azt a szót a fociban, hogy alázat. Farkas Zoltán a Vasasból érkezett balhátvéd és baloldali középpályásként egyaránt bevethető. Bekim Kapic személyében egy vérprofi belső védővel lettünk gazdagabbak. A Veszprémből hozzánk került Daniel Gomezt jobb és baloldalon egyaránt lehet csatárként használni.

Puma, NBI és tavasszal épülő, új stadion?

A vezetőedző értékelése után Emődi Sándor, a csapat gazdasági vezetője beszélt. Elmondta: a meccsek továbbra is a vasutas-pályán lesznek, augusztus 13-án megkapta a pálya a teljes körű használhatóságot az illetékes hatóságok vizsgálata után. „Két hete együttműködési szerződést kötöttünk a Puma Magyarország Kft.-vel, amely a nagycsapat szerelését biztosítja majd. A Szeged 2011 ezen túl saját jogon állítja ki majd az utánpótláscsapatait. A kiscsapatok a dorozsmai pályán fognak majd játszani” – Emődi kiemelte, hogy Szeged azon kevés klubok közé tartozik, amelynek semmi tartozása nincs a szállítók és főként a játékosok felé. „Hármas célt határoztunk meg. A minimális az 1-8-ig, a második az 1-5., a csont nélküli NB II-es szereplés kivívása, a harmadik, a legnagyobb dobás pedig az 1. hely” – így a gazdasági szakember, aki egy szurkolói kérdésre válaszolva beszélt a stadionpályázatról is. Megtudtuk: a szakbizottságon a szegedi pályázat támogatást kapott. Augusztus 23-án lesz az elnökségi döntés, amikor véglegesen elbírálják az ország stadionpályázatait. Ha kedvező lesz ott is a döntés, akkor a tervezői előkészítés folyamata onnantól kezdve felgyorsul. Ebben az évben novemberben már sikerülhet kiválasztani a kivitelezőt, s jövő tavasszal indulhat meg az építkezés.

Fotó: Gémes Sándor
További képek: http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/08/labdarugas-lisztes-a-csapatkapitany-tavasszal-akar-mar-epulhet-a-stadion.html


2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
10. forduló
2022.10.05. szerda, 18:00
TISZAKÉCSKEI LC
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Tiszakécske Városi Sportcentrum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 19
02. PMFC 19
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 16
05. DVTK 15
06. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 15
07. FC AJKA 14
08. ETO FC GYŐR 14
09. TISZAKÉCSKEI LC 14
10. SOROKSÁR SC 13
11. SZENTLŐRINC 13
12. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11
13. BFC SIÓFOK 11
14. AQVITAL FC CSÁKVÁR 10
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 9
16. SZOMBATHELYI HALADÁS 9
17. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 8
18. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 7
19. BUDAFOKI MTE 7
20. DOROGI FC 6

Partnereink