Király Patrik: jó lenne javítani a hazai mérlegen!

kiraly-patrik-csapat.jpg
A 23 esztendős Király Patrik szerezte meg a vezetést a legutóbbi, Csákvár elleni 3-0-ás győzelemnél. A fiatal játékos utoljára ősszel ünnepelhetett hasonló okból, hiszen akkor ő lőtte az egyetlen egy gólt - hazai pályán - a Fejér megyei együttes ellen.

- Utólag is gratulálunk a gólhoz, nem mindennapi találat volt az Öné! Belülről milyen volt a mérkőzés?
- Szerintem a kezünkben tartottuk, végig domináltunk. Nem volt annyi helyzetünk, mint eddig, de azokat most legutóbb legalább jó százalékban használtuk ki. A gólom úgy sikerült, hogy Germán Tamásnak adtam egy ziccer labdát, amit ő nem tudott értékesíteni. Ezután a kipattanó visszakerült hozzá, majd kitette szélre Achim Ádámnak, aki bepasszolta, én pedig egy átvétel után a kapuba rúgtam.

- Milyen érzés volt sok idő után ismét gólt szerezni?
- Elég régen rúgtam már gólt, legutóbb ősszel pont a Csákvár ellen. Jó érzés volt, régen vártam erre a pillanatra. Egy kicsit már idegesített, hogy nem jöttek a gólok, az előző fordulóban kapufát rúgtam a Cigánd ellen, így úgy érzem, hogy érett már a gól.

- Nem volt nagy nyomás, hogy utoljára szeptemberben talált be?
- Nem éreztem különösképpen nagyobb nyomást, hogy nem gyártom a gólokat, hiszen az elsődleges feladatom, hogy kiszolgáljam a társaimat. Persze nyilván azt szeretném, hogy ez minél többször jöjjön össze.

- Mi az, amire az edzések folyamán jobban odafigyelnek a tavaszi szezonban?
- Mostanában sokat gyakoroljuk a pontrúgásokat. A mester is felhívta a figyelmet arra, hogy az edzések után még maradjunk kint, és gyakoroljunk. Engem eddig sem kellett noszogatni, én eddig is maradtam. Úgy érzem, hogy építő jellegű ez, hiszen tényleg javultak a pontrúgások. Személy szerint a kapura lövéseket is szoktam gyakorolni. Emellett mindegyikőnk jár konditerembe és stabilizációs, sérülést megelőző gyakorlatokat végzünk.

- Nehéz persze megjósolni, de mit vár a következő mérkőzésektől?
- Meccsről meccsre tervezünk, mindig a következő mérkőzés van a szemünk előtt. A hazai mérlegen mindenképp jó lenne javítani. Szeretnénk, ha a negatív széria megszakadna vasárnap, és nyernénk a Vác ellen.

- Mit vár ettől a szezontól?
- Azt szeretném, hogy minél előrébb végezzünk. Innen, a nyolcadik helyről már nem szeretném, hogy hátrébb kerüljön a csapat. Igaz, nyolc pontra van a második hely, de őszintén szólva, nem nézegetjük a tabellát.


2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.08.01. vasárnap, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink