Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Klausz László: az élbolyhoz szeretnénk tartozni!

klausz-laszlo-03.jpg
A tavaszi szezon mérlege eddig egy döntetlen és egy győzelem a Szeged 2011-Grosics Akadémiánál. Az együttes legutóbb magabiztosan hozta el Csákvárról a három pontot, így Klausz László vezetőedző elégedett a játékosok edzésen és mérkőzésen mutatott teljesítményével. Most viszont a negyedik helyen álló Vácot fogadjuk, ez a derbi közel sem ígérkezik könnyűnek.

- Ősszel hazai környezetben már a 6. percben megszerezte a vezetést a csapat a Csákvár ellen, de a hajrában elvitte a három pontot a Fejér megyei együttes. Mondhatni egyfajta revansként vasárnap viszont sikerült Csákvárról győzelemmel hazatérni. Hogyan látta ezt a legutóbbi összecsapást?
- A győzelem ellenére nem volt könnyű mérkőzés, hiszen a pálya mély talaján nehéz volt játszani. Az ellenfél csapatában elég sok alacsony súlypontú játékos volt. Tudtam, hogy mit fognak játszani, így szerettem volna lezárni a pálya két szélét, és leszűkíteni úgy a kapus és a védelem közötti területet, hogy ne tudjanak mögénk kerülni. Azt gondolom, hogy ez volt a győzelmünk kulcsa. A mérkőzés folyamán egyetlen egyszer sem tudtak olyan támadást vezetni, amivel veszélyeztették volna a kapunkat. Az is az igazsághoz tartozik, hogy most kevesebb helyzetünk volt, azokból viszont szereztünk három gólt.

- A győzelemmel a csapat stabilizálta magát a tabella a 8. helyén. A 10. pozíciótól lefelé a többiek kezdenek lemaradni az élbolytól, a Szeged-Grosics viszont 8 pontra van a listavezető Soroksártól.
- Igen, nem is hátrafelé szeretnénk kacsingatni, hanem inkább előre. Ehhez az erős élbolyhoz szeretnénk mi is tartozni. Nagyon fontos lesz most az, hogy hazai pályán végre javítsunk a mérlegünkön, mert az idegenben megszerzett pontok alapján elsők vagyunk a tabellán, de a hazai meccsek nem úgy sikerülnek, ahogy akarjuk.

- Csak két fordulón vagyunk túl a tavaszi szezonból, de születtek meglepő győzelmek és vereségek. Ezek a téli játékosmozgásnak köszönhetőek?
- Véleményem szerint nem a téli átigazolásokból adódott az, hogy meglepetés győzelmek, vereségek születtek az NB II-ben. Minőségi játékost a szezon közben nem nagyon lehet igazolni. Azt gondolom, hogy egy csapatnál fontos az, hogy együtt legyen az a váza az együttesnek, ami nálunk adott. Ez adott Vácon is, nem véletlenül szerepelnek ilyen jól. Egy nagyon agresszív, stabilan védekező csapat, mely gyors kontrákat vezet, úgyhogy erre számítok tőlük a vasárnapi mérkőzésen is. Hasonló játékot képviselnek, mint a Csákvár, de ők sokkal agresszívabbak. A Vácnak ráadásul van lehetősége váltani más támadó szekcióra, itt arra gondolok, hogy van a keretükben magasabb játékos, és tudják azt a játékot is játszani, nem csak a gyors kontrákat.


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.08.09. vasárnap, 19:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/ST. LŐRINC KFT.
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 6
02. FC AJKA 6
03. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
04. SZOMBATHELYI HALADÁS 4
05. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 4
06. SZOLNOKI MÁV FC 4
07. PÉCSI MFC 3
08. GYIRMÓT FC GYŐR 3
09. ST. LŐRINC KFT. 3
10. BUDAÖRS 3
11. SOROKSÁR SC 3
12. DOROGI FC 3
13. VASAS FC 2
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 1
15. WKW ETO FC GYŐR 1
16. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 1
17. KAZINCBARCIKA 1
18. AQVITAL FC CSÁKVÁR 1
19. DEAC 0
20. BFC SIÓFOK 0

Partnereink