Germán Tamás: több pontot várok a tavaszi szezontól!

german-tamas-csapat.jpg
Néhány óra múlva rajtol az NB II-es bajnokság tavaszi szezonja. Germán Tamás, a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatkapitánya bízik abban, hogy az elkövetkezendő mérkőzéseken a mérleg nyelve az ő oldalukra billen, így egy szebb tavasz elé nézhet az együttes.

- Túl van a gárda a téli felkészülésen, kapitányi szemszögből hogyan telt ez az időszak?
- Hála Istennek eltelt a téli felkészülési időszak, túl vagyunk rajta. Sok munkával teltek ezek a hetek, és most következik a bizonyítás a bajnokságban. Az edzések a céljaikat elérték, az elvégzett munkát maximálisan elvégeztük, úgyhogy mindenki nevében kijelenthetem azt, hogy várjuk a bajnoki rajtot a Cigánd ellen. A törökországi felkészülés rendkívül jó volt, mind a körülmények, mind a mérkőzések megfelelőek voltak. Jó pályán, jó ellenfelek ellen mérettettük meg magunkat. A csapat a kint költött 10 nap alatt még jobban összekovácsolódott. Miután hazaértük, az időjárási körülmények nem tették lehetővé ugyanazt a felkészülést, mint ott. Ennek ellenére véleményem szerint az edzőmérkőzések így is jól alakultak - eredménytől függetlenül. Az eredmények majd a bajnoki mérkőzéseken számítanak igazán.

- Ön szerint hatással lesz a csapat teljesítményére és az eredményre az, hogy az időjárás miatt nem sikerült igazán felkészülni a füves pályára?
- Ezt majd az idő fogja eldönteni, de remélem, hogy ez nem fog látszódni a Cigánd elleni bajnoki összecsapáson.

- Ősszel a Cigánd ellen jócskán "megrázták a gólfát" és 7 gólt lőttek ellenük. A mostani összecsapástól mit vár?
- Nézegettük, hogy nagyon sok játékos cserélődött a cigándi csapatban, így ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint ami ősszel volt. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei együttes részére most már minden mérkőzés élet-halál harc lesz az NB II-ben  maradásért. Részünkről szeretnénk győzni ellenük, és begyűjteni a maximálisan megszerezhető három pontot.

- A csapatmorál változott a felkészülés alatt?
- Igazából eddig is egy nagyon jó, fiatal, sikerre éhes társaság voltunk. Ez most is változatlan, és megyünk tovább ebbe az irányba.

- Hogyha egy dolgot kéne kiemelni, hogy mit vár a tavaszi szezontól az őszhöz képest, akkor mi lenne az?
- Több pontot várok! Remélem, hogy azok a kis nüanszok, melyek eddig nem mindig álltak mellettünk, és nem mindig a mi oldalunkra billentették a mérleg nyelvét, azok most velünk lesznek, és egy szebb tavasz következik.


2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.01.31. vasárnap, 13:00
ST. LŐRINC KFT./SZEGED-CSANÁD GROSICS
Kozármislenyi Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 48
02. PÉCSI MFC 40
03. BUDAÖRS 39
04. VASAS FC 39
05. GYIRMÓT FC GYŐR 35
06. SZOMBATHELYI HALADÁS 33
07. SOROKSÁR SC 32
08. SZOLNOKI MÁV FC 32
09. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 30
10. WKW ETO FC GYŐR 29
11. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 29
12. FC AJKA 26
13. BFC SIÓFOK 26
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 25
15. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 25
16. ST. LŐRINC KFT. 24
17. KAZINCBARCIKA 22
18. DOROGI FC 20
19. AQVITAL FC CSÁKVÁR 19
20. DEAC 12

Partnereink