Magabiztosan futballozva nyertük a szegedi derbit

20161211-145316.jpg
Végig fölényben futballozva, 3-1-es győzelmet aratott a Szeged 2011-Grosics Akadémia a SZEOL ellen a szegedi derbin.

Gyorsan megszerezte a vezetést a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a tizedik percben egy gyors baloldali akció végén Zádori érkezett középen és a tehetetlen Leindler lábai között a kapuba jutatta a játékszert. A vezető gólon kívül is inkább Klausz László tanítványainak az akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, a SZEOL gyakorlatilag csak másodpercekre tudta magához ragadni a kezdeményezést. A 24. percben aztán növelte is előnyét a Szeged-Grosics, méghozzá egy nem is akármilyen találattal. Tóth Gábor maradt üresen egy pillanatra a tizenhatoson belül, kapásból vette célba a hosszú sarkot, Leindler pedig csak beleérni tudott a jól eltalált bombába, hárítania nem sikerült.

Ezt követően némileg váratlanul szépíteni tudott a SZEOL. Nagyjából 30-35 méterre Szántai Levente kapujától végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, amelyet Puskás hajtott végre. A szabadrúgás laposan, viszonylag erőtlenül is tartott éppen Szántai kezébe, azonban az utolsó pillanatban felpattant egy görönygön és ezzel nagyon becsapta a vendégek kapusát, aki így tehetetlenül konstatálta, ahogy a labda a hálóban landol.

A második félidő elején sem változott a játék képe, a vendégek irányították a találkozót, bár volt sansza az egyenlítésre Lóczi István csapatának, Rácz László egy szöglet után csúsztatta meg a rövid saroknál a labdát, ami kishíján utat is találta a Szeged-Grosics kapujába. A három pont sorsát végül Germán Tamás döntötte el egy jobboldali akció után, amikor is a fejére kanyarított labdára tökéletes ütemben érkezett és tisztán fejelt Leindler kapujába. A találkozó végén a szegedi közönség megtapsolta csapatunkat.

szeol-szeged-2011-21-gs.jpg

SZEOL SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-3 (1-2)
Szeged, SZVSE Stadion, 800 néző. Vezeti: Farkas Tibor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Garai Péter).
SZEOL: Leindler – Grünvald, Búrány, Puskás, Péter, Gajág (Tomisic 66′), Vágó, Schrammel (Lévai 46′), Rácz, Maksimovic, Ikonomou. Vezetőedző: Lóczi István
Szeged 2011: Szántai – Horváth, Tóth G., Coroian, Germán, Mészáros, Farkas, Achim, Zabari, Király (Farkas A. 62′), Zádori (Balogh 77′). Vezetőedző: Klausz László
Gól: Puskás (27′) ill. Zádori (10′) Germán (80′), Tóth G. (24′)
Sárga lap: Germán (80′), Coroian (82′)

Lóczi István: “Teljesen másképp kellett játszanunk, mint az előző két mérkőzésen, fel kellett vállalnunk egy nyílt játékot, amit mi nem tudunk. A zárt védekezés jobban ment volna, a két gyors góllal elment az ellenfél, de sikerült visszajönnünk a meccsbe egy érdekes góllal. Próbálkoztunk a második félidőben, de a hibánkat kihasználta ellenfelünk, amely több minőségi játékossal rendelkezik, egységes, jó csapat. Teljesen megérdemelt a Szeged 2011 győzelme. Nehéz helyzetben van a csapat, minimálisra csökkent a bent maradás esélye.”

Klausz László: “A játékunk hagyott kivetnivalót maga után, a bírók sem hagyták azt az agresszív játékot, amit mi szeretünk játszani. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapattal, a védelmünk megint jól vizsgázott. A helyzetkihasználásunk nem volt rossz, a jövőben ezen javítanunk kell annak érdekében, hogy a középmezőnyből el tudjunk mozdulni. A helyezésünk miatt csalódott vagyok, szűk a keretünk, egy pici szerencsénk is van, hogy nem esett ki több játékosunk. Mindig megtöltöttük tartalommal a játékot, csak elöl hiányzott az a pici kreativitás.”

 


Online közvetítés:
időpontesemény
90+4′ Farkas Tibor véget vet a találkozónak, a Szeged 2011-Grosics Akadémia végig uralva a mérkőzést nyer 3-1-re.
90′ Három perc a ráadás a mérkőzés végén.
90′ Mindkét csapat kihasználja utolsó cseréjét, a SZEOL-nál Beretka érkezik Grünvald helyére, Zabarit pedig Geiger Norbert váltja.
88′ Péter kap a bal oldalon ígéretes kiugratást, azonban nem tud túljárni védője eszén, aki blokkolja a kapuralövést.
85′ Keményedik a küzdelem a pályán, belépő itt, belépő ott, de Germán második gólja vélhetően eldöntötte a találkozó sorsát.
82′ Coroian is besárgul.
80′ Germán leveszi a mezét az ünneplés során, így egy sárgalappal is gazdagodik két gólja mellé.
80′ GÓÓÓL! Germán Tamás fejjel eredményes, fantasztikus beadást kap a jobb szélről, üresen fejelhet, Leindler nem tud hárítani, 1-3.
77′ Balogh Gusztáv váltja Zádori Krisztiánt a vendégeknél.
74′ Átvette a mérkőzés irányítását a SZEOL, többet van náluk a labda, ám egyelőre ez komolyabb helyzetek formájában nem mutatkozik meg.
70′ Szép összjáték után Ikonomou lő kapura, azaz inkább kapu mellé, nem sikerült jól eltalálnia a labdát.
68′ Péter Antal veszi célba Szántai kapuját, de a lövés középre tart, a gyenge lapos labda nem okoz gondot a kapusnak.
66′ Második változtatási lehetőségét is kihasználja a SZEOL, Tomisic áll be Gajág helyére.
66′ Zabari előtt adódik egy lehetőség, de blokkolják a lövést, a felpörgő labdát pedig Leindler kaparintja meg.
62′ Klausz László is változtat, Farkas Aurél váltja Király Patrikot.
58′ Rácz László előtt adódik óriási lehetőség, egy SZEOL-szöglet után csúsztatja meg a rövidsaroknál a labdát, épphogy elmegy a kapu mellett, nagy egyenlítési lehetőség volt.
56′ Coroian próbálkozik egy távoli lövéssel, Leindlernek bele is kell érnie, szögletet rúghat a Szeged-Grosics. A saorkrúgás megint veszélyesen jön középre, egy lecsorgót ívelnek vissza a vendégek, Farkas Márk fejel, de nem találja el a kaput.
55′ Klausz Lászlót kell figyelmeztetnie a játékvezetőnek, amiért már többször is elhagyta a technikai zónát.
52′ Egy SZEOL szöglet utána mard lent Szántai, a beívelésre határozottan mozdul ki a kapus, de ütközik a hazaiak játékosával, a bíró azonban nem látja szabálytalannak az esetet. A kapus tudja folytatni a játékot.
49′ Nem sokat változott a játék képe a második játékrész első perceiben, Germánnak és Zádorinak is volt egy-egy megindulás, de Leindlernek ezúttal nem kellett közbeavatkoznia.
46′ Cserélt a szünetben Lóczi István, Lévai Norbert folytatja Schrammel Ádám helyett.
46′ A Szeged-Grosics kezdi a második félidőt.
45′ Nem hosszabbít az első játékrész végén a játékvezető, igazság szerint oka sem nagyon van rá. A Szeged-Grosics uralja a játékot, kétgólos előnyre tett szert, de a szerencsés szépítő SZEOL-találatnak köszönhetően még semmi nem dőlt el.
45′ Maksimovic lép ki a vendég védők közül, a dolog szépséghibája, hogy lesen megállítják.
41′ Az egyértelműen megállapítható, hogy a Szeged-Grosics bal oldala aktívabb, Zabari révén már több veszélyes beívelés is érkezett onnan, ezúttal is egy baloldali akciót vezetnek a vendégek, de a SZEOL védők tisztáznak.
37′ Az utóbbi percekben feljebb lépett a SZEOL, Maksimovicnak volt is egy ígéretes megindulása a bal szélen, de a vendégek tisztáztak előle, komoly helyzet nem alakult ki.
33′ Achim lép el a jobb szélen, Leindler azonban jól jön ki a kapuból és lekapja a fejéről a labdát.
30′ Veszélyes helyről jöhet szabadrúgással a Szeged-Grosics, éppen hogy nem lett tizenegyes az esetből. Germán szabadrúgása viszont az alapvonalon hagyja el a játékteret, nem lehet panaszunk az első félórára.
27′ GÓÓÓL! Potyognak a gólok! A SZEOL nagyjából 30 méterre a kaputól jutott szabadrúgáshoz, egy nagyon rossz szabadrúgás lett volna Puskástól, laposan, erőtlenül tartott a kapura, de közvetlenül Szántai előtt felpattant egy göröngyön, ami nagyon becsapta a vendégek kapusát, szépít a SZEOL, 1-2.
24′ GÓÓÓL! Tóth Gábor pokolian nagy gólt szerez, növeli előnyét a Szeged 2011. Tóth a tizenhatoson belül kapta a jobb oldalon a labdát, rádőlt és nagyon pontosan lőtte ki a hosszút. Leindler ugyan beleér a labdába, de esélytelen a hárításra, 0-2.
23′ Germán ezúttal előkészít, külsővel pörgeti ki a labdát, Leindler azonban véd.
19′ Egy szép baloldali akciót vezet most a SZEOL, de Grünvald lábáról nagyon lecsúszik a beadás. A másik oldalon megint Germán Tamás kerül helyzetbe, fejese azonban msot nem talál kaput.
16′ A SZEOL a bekapott gól óta nem igazán tud átlépni a félpályán sem, a labdát is csak másodpercekre tudja megtartani a hazai csapat. Gajág szabálytalankodik közben, de a játékvezető egyelőre csak szóban figyelmezteti.
12′ Germánnak megjött a kedve a lövéshez, most távolról próbálkozik, Leindler nagy bravúrral tolja a kapu fölé.
10′ GÓÓÓL! Megszerzi a vezetést a Szeged-Grosics, egy jobboldali akció végén jön középre a labda, Germán érkezik és Leindler lábai között a kapuba jutattja a labdát, 0-1.
8′ Magához ragadta a kezdeményezést a Szeged 2011, de ez csupán meddő mezőnyfölényben mutatkozik meg
4′ Zabari tisztáz rosszul, szögletet rúghat a SZEOL, jól is jön a labda középre, de komolyabb lehetőség nem alakul ki.
1′ Elkezdődött az összecsapás, a SZEOL azonnal le is támad.
2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
9. forduló
2022.10.02. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
BUDAFOKI MTE
Szent Gellért Fórum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 19
02. GYIRMÓT FC GYŐR 16
03. PMFC 16
04. DVTK 15
05. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 15
06. ETO FC GYŐR 13
07. SOROKSÁR SC 13
08. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 12
09. FC AJKA 11
10. TISZAKÉCSKEI LC 11
11. BFC SIÓFOK 11
12. SZENTLŐRINC 10
13. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 9
14. SZOMBATHELYI HALADÁS 9
15. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 8
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 7
17. BUDAFOKI MTE 7
18. DOROGI FC 6
19. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 5
20. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 4

Partnereink