Magabiztosan futballozva nyertük a szegedi derbit

20161211-145316.jpg
Végig fölényben futballozva, 3-1-es győzelmet aratott a Szeged 2011-Grosics Akadémia a SZEOL ellen a szegedi derbin.

Gyorsan megszerezte a vezetést a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a tizedik percben egy gyors baloldali akció végén Zádori érkezett középen és a tehetetlen Leindler lábai között a kapuba jutatta a játékszert. A vezető gólon kívül is inkább Klausz László tanítványainak az akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, a SZEOL gyakorlatilag csak másodpercekre tudta magához ragadni a kezdeményezést. A 24. percben aztán növelte is előnyét a Szeged-Grosics, méghozzá egy nem is akármilyen találattal. Tóth Gábor maradt üresen egy pillanatra a tizenhatoson belül, kapásból vette célba a hosszú sarkot, Leindler pedig csak beleérni tudott a jól eltalált bombába, hárítania nem sikerült.

Ezt követően némileg váratlanul szépíteni tudott a SZEOL. Nagyjából 30-35 méterre Szántai Levente kapujától végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, amelyet Puskás hajtott végre. A szabadrúgás laposan, viszonylag erőtlenül is tartott éppen Szántai kezébe, azonban az utolsó pillanatban felpattant egy görönygön és ezzel nagyon becsapta a vendégek kapusát, aki így tehetetlenül konstatálta, ahogy a labda a hálóban landol.

A második félidő elején sem változott a játék képe, a vendégek irányították a találkozót, bár volt sansza az egyenlítésre Lóczi István csapatának, Rácz László egy szöglet után csúsztatta meg a rövid saroknál a labdát, ami kishíján utat is találta a Szeged-Grosics kapujába. A három pont sorsát végül Germán Tamás döntötte el egy jobboldali akció után, amikor is a fejére kanyarított labdára tökéletes ütemben érkezett és tisztán fejelt Leindler kapujába. A találkozó végén a szegedi közönség megtapsolta csapatunkat.

szeol-szeged-2011-21-gs.jpg

SZEOL SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-3 (1-2)
Szeged, SZVSE Stadion, 800 néző. Vezeti: Farkas Tibor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Garai Péter).
SZEOL: Leindler – Grünvald, Búrány, Puskás, Péter, Gajág (Tomisic 66′), Vágó, Schrammel (Lévai 46′), Rácz, Maksimovic, Ikonomou. Vezetőedző: Lóczi István
Szeged 2011: Szántai – Horváth, Tóth G., Coroian, Germán, Mészáros, Farkas, Achim, Zabari, Király (Farkas A. 62′), Zádori (Balogh 77′). Vezetőedző: Klausz László
Gól: Puskás (27′) ill. Zádori (10′) Germán (80′), Tóth G. (24′)
Sárga lap: Germán (80′), Coroian (82′)

Lóczi István: “Teljesen másképp kellett játszanunk, mint az előző két mérkőzésen, fel kellett vállalnunk egy nyílt játékot, amit mi nem tudunk. A zárt védekezés jobban ment volna, a két gyors góllal elment az ellenfél, de sikerült visszajönnünk a meccsbe egy érdekes góllal. Próbálkoztunk a második félidőben, de a hibánkat kihasználta ellenfelünk, amely több minőségi játékossal rendelkezik, egységes, jó csapat. Teljesen megérdemelt a Szeged 2011 győzelme. Nehéz helyzetben van a csapat, minimálisra csökkent a bent maradás esélye.”

Klausz László: “A játékunk hagyott kivetnivalót maga után, a bírók sem hagyták azt az agresszív játékot, amit mi szeretünk játszani. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapattal, a védelmünk megint jól vizsgázott. A helyzetkihasználásunk nem volt rossz, a jövőben ezen javítanunk kell annak érdekében, hogy a középmezőnyből el tudjunk mozdulni. A helyezésünk miatt csalódott vagyok, szűk a keretünk, egy pici szerencsénk is van, hogy nem esett ki több játékosunk. Mindig megtöltöttük tartalommal a játékot, csak elöl hiányzott az a pici kreativitás.”

 


Online közvetítés:
SZEOL SC
SZEGED 2011
1
3
időpontesemény
90+4′ Farkas Tibor véget vet a találkozónak, a Szeged 2011-Grosics Akadémia végig uralva a mérkőzést nyer 3-1-re.
90′ Három perc a ráadás a mérkőzés végén.
90′ Mindkét csapat kihasználja utolsó cseréjét, a SZEOL-nál Beretka érkezik Grünvald helyére, Zabarit pedig Geiger Norbert váltja.
88′ Péter kap a bal oldalon ígéretes kiugratást, azonban nem tud túljárni védője eszén, aki blokkolja a kapuralövést.
85′ Keményedik a küzdelem a pályán, belépő itt, belépő ott, de Germán második gólja vélhetően eldöntötte a találkozó sorsát.
82′ Coroian is besárgul.
80′ Germán leveszi a mezét az ünneplés során, így egy sárgalappal is gazdagodik két gólja mellé.
80′ GÓÓÓL! Germán Tamás fejjel eredményes, fantasztikus beadást kap a jobb szélről, üresen fejelhet, Leindler nem tud hárítani, 1-3.
77′ Balogh Gusztáv váltja Zádori Krisztiánt a vendégeknél.
74′ Átvette a mérkőzés irányítását a SZEOL, többet van náluk a labda, ám egyelőre ez komolyabb helyzetek formájában nem mutatkozik meg.
70′ Szép összjáték után Ikonomou lő kapura, azaz inkább kapu mellé, nem sikerült jól eltalálnia a labdát.
68′ Péter Antal veszi célba Szántai kapuját, de a lövés középre tart, a gyenge lapos labda nem okoz gondot a kapusnak.
66′ Második változtatási lehetőségét is kihasználja a SZEOL, Tomisic áll be Gajág helyére.
66′ Zabari előtt adódik egy lehetőség, de blokkolják a lövést, a felpörgő labdát pedig Leindler kaparintja meg.
62′ Klausz László is változtat, Farkas Aurél váltja Király Patrikot.
58′ Rácz László előtt adódik óriási lehetőség, egy SZEOL-szöglet után csúsztatja meg a rövidsaroknál a labdát, épphogy elmegy a kapu mellett, nagy egyenlítési lehetőség volt.
56′ Coroian próbálkozik egy távoli lövéssel, Leindlernek bele is kell érnie, szögletet rúghat a Szeged-Grosics. A saorkrúgás megint veszélyesen jön középre, egy lecsorgót ívelnek vissza a vendégek, Farkas Márk fejel, de nem találja el a kaput.
55′ Klausz Lászlót kell figyelmeztetnie a játékvezetőnek, amiért már többször is elhagyta a technikai zónát.
52′ Egy SZEOL szöglet utána mard lent Szántai, a beívelésre határozottan mozdul ki a kapus, de ütközik a hazaiak játékosával, a bíró azonban nem látja szabálytalannak az esetet. A kapus tudja folytatni a játékot.
49′ Nem sokat változott a játék képe a második játékrész első perceiben, Germánnak és Zádorinak is volt egy-egy megindulás, de Leindlernek ezúttal nem kellett közbeavatkoznia.
46′ Cserélt a szünetben Lóczi István, Lévai Norbert folytatja Schrammel Ádám helyett.
46′ A Szeged-Grosics kezdi a második félidőt.
45′ Nem hosszabbít az első játékrész végén a játékvezető, igazság szerint oka sem nagyon van rá. A Szeged-Grosics uralja a játékot, kétgólos előnyre tett szert, de a szerencsés szépítő SZEOL-találatnak köszönhetően még semmi nem dőlt el.
45′ Maksimovic lép ki a vendég védők közül, a dolog szépséghibája, hogy lesen megállítják.
41′ Az egyértelműen megállapítható, hogy a Szeged-Grosics bal oldala aktívabb, Zabari révén már több veszélyes beívelés is érkezett onnan, ezúttal is egy baloldali akciót vezetnek a vendégek, de a SZEOL védők tisztáznak.
37′ Az utóbbi percekben feljebb lépett a SZEOL, Maksimovicnak volt is egy ígéretes megindulása a bal szélen, de a vendégek tisztáztak előle, komoly helyzet nem alakult ki.
33′ Achim lép el a jobb szélen, Leindler azonban jól jön ki a kapuból és lekapja a fejéről a labdát.
30′ Veszélyes helyről jöhet szabadrúgással a Szeged-Grosics, éppen hogy nem lett tizenegyes az esetből. Germán szabadrúgása viszont az alapvonalon hagyja el a játékteret, nem lehet panaszunk az első félórára.
27′ GÓÓÓL! Potyognak a gólok! A SZEOL nagyjából 30 méterre a kaputól jutott szabadrúgáshoz, egy nagyon rossz szabadrúgás lett volna Puskástól, laposan, erőtlenül tartott a kapura, de közvetlenül Szántai előtt felpattant egy göröngyön, ami nagyon becsapta a vendégek kapusát, szépít a SZEOL, 1-2.
24′ GÓÓÓL! Tóth Gábor pokolian nagy gólt szerez, növeli előnyét a Szeged 2011. Tóth a tizenhatoson belül kapta a jobb oldalon a labdát, rádőlt és nagyon pontosan lőtte ki a hosszút. Leindler ugyan beleér a labdába, de esélytelen a hárításra, 0-2.
23′ Germán ezúttal előkészít, külsővel pörgeti ki a labdát, Leindler azonban véd.
19′ Egy szép baloldali akciót vezet most a SZEOL, de Grünvald lábáról nagyon lecsúszik a beadás. A másik oldalon megint Germán Tamás kerül helyzetbe, fejese azonban msot nem talál kaput.
16′ A SZEOL a bekapott gól óta nem igazán tud átlépni a félpályán sem, a labdát is csak másodpercekre tudja megtartani a hazai csapat. Gajág szabálytalankodik közben, de a játékvezető egyelőre csak szóban figyelmezteti.
12′ Germánnak megjött a kedve a lövéshez, most távolról próbálkozik, Leindler nagy bravúrral tolja a kapu fölé.
10′ GÓÓÓL! Megszerzi a vezetést a Szeged-Grosics, egy jobboldali akció végén jön középre a labda, Germán érkezik és Leindler lábai között a kapuba jutattja a labdát, 0-1.
8′ Magához ragadta a kezdeményezést a Szeged 2011, de ez csupán meddő mezőnyfölényben mutatkozik meg
4′ Zabari tisztáz rosszul, szögletet rúghat a SZEOL, jól is jön a labda középre, de komolyabb lehetőség nem alakul ki.
1′ Elkezdődött az összecsapás, a SZEOL azonnal le is támad.
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.08.01. vasárnap, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink