Nem született gól a békéscsabai vendégjátékon

Hiába játszott többször mezőnyfölényben a vendég csapat, nem sikerült gólt szereznie Klausz László együttesének, így be kell érnie az egy szerzett ponttal.

Kétszer kapott ki zsinórban a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II-es bajnokságban, előbb a Kisvárda, majd a Sopron szerezte meg mindhárom pontot Andorka Péterék ellen, így egyértelműen azzal a szándékkal utazott Békéscsabára Klausz László együttese, hogy megtörje rossz sorozatát. Már az első percekben körvonalazódott, hogy mindkét edző jól felkészült ellenfeléből, a játékosok pedig nagyon fegyelmezetten tartották be a taktikai utasításokat, így nagyon kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok. Jobbára a szegedi lábakon járt a labda, a Békéscsaba egyértelműen a kontrákra rendezkedett be, de sem itt, sem ott nem alakult ki komolyabb gólszerzési lehetőség. Az első félidő egyetlen valamire említésre méltó momentuma egy Germán helyzet volt: Farkas Márk adta be középre a labdát, az érkező Germán előtt azonban elcsúszott a füvön felgyorsuló labda, így nem érte el.

A második játékrész sem hozott nagy változást a játék képét illetően, a csabaiak vártak a vendégek hiábira, egy-egy elszórt labdából próbáltak gyors kontrákat vezetni. A játékrész közepén Zoran Spisljak nyúlt először csapata felállásába, és a cseréknek köszönhetően kicsit feljebb is tolta a játékát a hazai csapat. Ennek köszönhetően több terület nyílt a Szeged előtt is, Mészáros beadása után pedig Zádori kishíján megszerezte a vezetést a 73. percben, Ribánszki földbe gyökerezett lábbal nézte végig az akciót, de szerencséjére a fejes pont a lábához érkezett, így hárítani tudott. Nem sokkal vége előtt aztán egy valódi bravúrt is bemutatott a lilák kapusa, Andorka Péter fejesét tolta bravúrral a kapu fölé. Gólt azonban nem sikerült szereznie a Szeged-Grosicsnak, így bár megszakadt a vereségszéria, meg kell elégednie Klausz László együttesének az egy ponttal.

Békéscsaba 1912 Előre – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-0 (0-0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 625 néző. Vezette: Radványi Ádám (Pápai Zoltán, Máyer Gábor).
Békéscsaba: Ribánszki – Bagi, Fehér Zs., Szélpál, Juhász Gy., Bényei (Birtalan 68′), Viczián, Spitzmüller (Fabio 60′), Szalai D., Nagy I., Gránitz (Tóth D. 83′). Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Szeged: Szántai – Horváth A., Tóth G., Coroian (Farkas A. 82′), Germán, Mészáros, Farkas, Achim, Zabari, Király (Andorka 66′), Zádori (Balogh G. 88′). Vezetőedző: Klausz László.
Sárga lap: Viczián (41′) ill. Tóth G. (29′), Coroian (76′)


Online közvetítés:
időpontesemény
90+3′ Ennyi volt, nincs tovább, nem született gól Békéscsabán, egy-egy pontot szereznek a felek.
90′ Három perce maradt a csapatoknak a gólszerzésre, ennyit hosszabbít a játékvezető.
88′ Klausz László is meghúzza utolsó cseréjét, Zádori Krisztián helyett Balogh Gusztáv lép pályára az utolsó percekre.
87′ Már csak néhány perce maradt a csapatoknak hogy eldöntsék a három pont sorsát.
83′ Utolsó cserelhetőségét használja ki a Békéscsaba, Gránitz Patrikot Tóth Dániel váltja.
82′ Coroian helyére Farkas Aurél érkezik a hajrára a Szegednél.
81′ Felpörögtek az események, Andorka Péter fejesét Ribánszki tolja nagy bravúrral a kapu fölé.
80′ Nagyon jó pozícióból, majdnem a tizenhatos vonaláról bal oldalról jöhet szabadrúgással a Szeged. Germán áll a labda mögé, de sajnos nem csak a sorfal, hanem a kapu felett is ellövi a labdát.
76′ Coroian is besárgul, Viczián ellen szabálytalankodott a szegedi játékos.
73′ Valamelyest nyíltabbá vált az összecsapás, a Békéscsaba is kicsit feljebb merészkedik, ennek köszönhetően a Szeged is könnyebben alakít ki helyzetet. Mészáros meg is próbálkozik egy beadással, amibe Zádori csúsztat bele középen, Ribánszki földbe gyökerezett lábbal nézi végig az akciót, de szerencséjére Zádori pont a lábához fejeli a labdát, így hárít a hazai kapus.
68′ Második cserelehetőségét használja ki a hazai csapat, Bényei helyett Birtalan érkezik.
66′ Kalusz László is változtat egyet, Andorka Péter folytatja Király Patrik helyén.
63′ Coroian előtt adódik lehetőség, nagyjából 25 méterről tüzel a szegedi játékos, a hosszú alsó sarkot veszi célba, de körülbelül fél méterrel célt téveszt, Ribánszkinak nem kell hozzáérnie a labdához.
60′ Cserél Zoran Spisljak, Spitzmüller helyén Fabio folytatja.
56′ Király kerül helyzetbe, nagyjából 20 méterről ereszt el egy lövést, azonban nem okoz gondot Ribánszkinak a kísérlet, ugyanis pont a kapu közepét találja el a szegedi játékos, így könnyedén hatástalanítja a csabai kapus.
51′ Nem sokat változott a játék képe, továbbra is inkább a Szeged dominál, a Békéscsaba pedig taktikusan át is engedi a teret a vendégeknek, így pedig nehéz feltörni a hazai reteszt.
47′ Rögtön két szöglettel nyitja a második játékrészt a Szeged, de egyik sem igazán veszélyes.
46′ Folytatódik a mérkőzés, a Szeged indította útjára a labdát a második félidőben.
45+1′ Vége az első játékrésznek, nagy taktikai csata zajlik a pályán, mindkét edző jól megszervezte csapata játékát. Meddő mezőnyfölényben futballozott a Szeged ebben a játékrészben, de nagy lehetőségeket egyik oldalon sem jegyezhettünk fel.
45′ Egy perc lesz a ráadás az első félidő végén.
43′ Ribánszki borzolja a hazai drukkerek idegeit, rosszul passzolja ki a labdát, Zádori csap le szemfülesen rá, de Ribánszki javítja hibáját, viszont összecsúszik a szegedi játékossal, így most ápolni kell a hazai kapust.
41′ Komoly lehetőség a Szeged előtt, Farkas Márk adja be középre a labdát, Germán érkezik, becsúszva próbálja elérni a füvön felgyorsuló labdát, de a játékszer elhagyja a játékteret.
41′ Viczián sárgul be vendég részről.
37′ A Szeged-Grosics továbbra is többet birtokolja a labdát, ez azonban egyelőre csak meddő mezőnyfölény. A Békéscsaba sem tud komoly támadásokat felépíteni, inkább igyekeznek kihasználni a vendégek hibáit és azokból megindulni, nagy taktikai csata zajlik a pályán.
32′ Juhász fut el a szélen, lövéssel próbálkozik, de a labdája keresztben elmegy a szegedi kapu előtt.
29′ Tóth Gábor sárgul be vendég részről, Szalaival harcolt a labdáért, ütköztek, a játékvezető pedig a szegedi védőt látta szabálytalannak, talán kissé erős a sárga lapos figyelmeztetés.
26′ Ezúttal egy oldalról elvégzett szabadrúgás után alakul ki kisebb fejpárbaj a szegedi tizenhatoson belül, de ez sem jelent komoly veszélyt Szántai kapujára. A Békéscsaba kicsit talán feljebb tolta a játékát mint az első negyedórában, viszont inkább a Szeged irányít, rövid passzokkal igyekeznek támadásokat építeni, miközben a hazaiak inkább a védekezésre koncentrálnak és kontrákkal próbálják meglepni a vendégeket.
22′ Egy sikertelen szegedi szabadrúgás után kontratámadást indít a Békéscsaba, Nagy ugratja ki Gránitzot, Szántai azonban résen van, kijön a kapujából és a tizenhatoson kívül tisztázni tud, ezúttal sincs gólhelyzet.
17′ Az első negyedóra alapján úgy tűnik, hogy a szegediek játéka tudatosabb, inkább a vendégek kezdeményeznek, a Békéscsaba csak egy-két elcsípett labdából jutott el idáig a Szeged tizenhatosáig, de komoly helyzetet továbbra sem tud kialakítani egyik fél sem.
13′ Továbbra is a mezőnyjáték dominál, nem tették próbára eddig a csapatok a kapusok tudását, vélhetően egy-egy hiba döntheti majd el a találkozó sorsát.
7′ Az első kisebb lehetőség a csabaiak előtt adódik, nagyjából húsz méterről próbálkozik Bényei egy lövéssel, de nem találja el a kaput. Az első percek alapján jól látható, hogy mindkét csapat fegyelmezetten igyekszik betartani az edzői utasításokat, mindkét csapat játékosai elsősorban a biztonságra fektetik a hangsúlyt.
3′ Az első percek az ismerkedés jegyében telnek, a pálya középső harmadában jár a labda lábról lábra, mindkét csapat próbálja magánál tartani a játékszert.
1′ Elkezdődött a találkozó! A hazaiak szokásos lila szerelésükben, míg a Szeged ezúttal tiszta fehérben lép pályára. A Békéscsaba kezdte az első félidőt.
2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
10. forduló
2022.10.05. szerda, 18:00
TISZAKÉCSKEI LC
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Tiszakécske Városi Sportcentrum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 19
02. PMFC 19
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 16
05. DVTK 15
06. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 15
07. FC AJKA 14
08. ETO FC GYŐR 14
09. TISZAKÉCSKEI LC 14
10. SOROKSÁR SC 13
11. SZENTLŐRINC 13
12. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11
13. BFC SIÓFOK 11
14. AQVITAL FC CSÁKVÁR 10
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 9
16. SZOMBATHELYI HALADÁS 9
17. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 8
18. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 7
19. BUDAFOKI MTE 7
20. DOROGI FC 6

Partnereink