Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Nem született gól a békéscsabai vendégjátékon

Hiába játszott többször mezőnyfölényben a vendég csapat, nem sikerült gólt szereznie Klausz László együttesének, így be kell érnie az egy szerzett ponttal.

Kétszer kapott ki zsinórban a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II-es bajnokságban, előbb a Kisvárda, majd a Sopron szerezte meg mindhárom pontot Andorka Péterék ellen, így egyértelműen azzal a szándékkal utazott Békéscsabára Klausz László együttese, hogy megtörje rossz sorozatát. Már az első percekben körvonalazódott, hogy mindkét edző jól felkészült ellenfeléből, a játékosok pedig nagyon fegyelmezetten tartották be a taktikai utasításokat, így nagyon kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok. Jobbára a szegedi lábakon járt a labda, a Békéscsaba egyértelműen a kontrákra rendezkedett be, de sem itt, sem ott nem alakult ki komolyabb gólszerzési lehetőség. Az első félidő egyetlen valamire említésre méltó momentuma egy Germán helyzet volt: Farkas Márk adta be középre a labdát, az érkező Germán előtt azonban elcsúszott a füvön felgyorsuló labda, így nem érte el.

A második játékrész sem hozott nagy változást a játék képét illetően, a csabaiak vártak a vendégek hiábira, egy-egy elszórt labdából próbáltak gyors kontrákat vezetni. A játékrész közepén Zoran Spisljak nyúlt először csapata felállásába, és a cseréknek köszönhetően kicsit feljebb is tolta a játékát a hazai csapat. Ennek köszönhetően több terület nyílt a Szeged előtt is, Mészáros beadása után pedig Zádori kishíján megszerezte a vezetést a 73. percben, Ribánszki földbe gyökerezett lábbal nézte végig az akciót, de szerencséjére a fejes pont a lábához érkezett, így hárítani tudott. Nem sokkal vége előtt aztán egy valódi bravúrt is bemutatott a lilák kapusa, Andorka Péter fejesét tolta bravúrral a kapu fölé. Gólt azonban nem sikerült szereznie a Szeged-Grosicsnak, így bár megszakadt a vereségszéria, meg kell elégednie Klausz László együttesének az egy ponttal.

Békéscsaba 1912 Előre – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-0 (0-0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 625 néző. Vezette: Radványi Ádám (Pápai Zoltán, Máyer Gábor).
Békéscsaba: Ribánszki – Bagi, Fehér Zs., Szélpál, Juhász Gy., Bényei (Birtalan 68′), Viczián, Spitzmüller (Fabio 60′), Szalai D., Nagy I., Gránitz (Tóth D. 83′). Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Szeged: Szántai – Horváth A., Tóth G., Coroian (Farkas A. 82′), Germán, Mészáros, Farkas, Achim, Zabari, Király (Andorka 66′), Zádori (Balogh G. 88′). Vezetőedző: Klausz László.
Sárga lap: Viczián (41′) ill. Tóth G. (29′), Coroian (76′)


Online közvetítés:
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
SZEGED 2011
0
0
időpontesemény
90+3′ Ennyi volt, nincs tovább, nem született gól Békéscsabán, egy-egy pontot szereznek a felek.
90′ Három perce maradt a csapatoknak a gólszerzésre, ennyit hosszabbít a játékvezető.
88′ Klausz László is meghúzza utolsó cseréjét, Zádori Krisztián helyett Balogh Gusztáv lép pályára az utolsó percekre.
87′ Már csak néhány perce maradt a csapatoknak hogy eldöntsék a három pont sorsát.
83′ Utolsó cserelhetőségét használja ki a Békéscsaba, Gránitz Patrikot Tóth Dániel váltja.
82′ Coroian helyére Farkas Aurél érkezik a hajrára a Szegednél.
81′ Felpörögtek az események, Andorka Péter fejesét Ribánszki tolja nagy bravúrral a kapu fölé.
80′ Nagyon jó pozícióból, majdnem a tizenhatos vonaláról bal oldalról jöhet szabadrúgással a Szeged. Germán áll a labda mögé, de sajnos nem csak a sorfal, hanem a kapu felett is ellövi a labdát.
76′ Coroian is besárgul, Viczián ellen szabálytalankodott a szegedi játékos.
73′ Valamelyest nyíltabbá vált az összecsapás, a Békéscsaba is kicsit feljebb merészkedik, ennek köszönhetően a Szeged is könnyebben alakít ki helyzetet. Mészáros meg is próbálkozik egy beadással, amibe Zádori csúsztat bele középen, Ribánszki földbe gyökerezett lábbal nézi végig az akciót, de szerencséjére Zádori pont a lábához fejeli a labdát, így hárít a hazai kapus.
68′ Második cserelehetőségét használja ki a hazai csapat, Bényei helyett Birtalan érkezik.
66′ Kalusz László is változtat egyet, Andorka Péter folytatja Király Patrik helyén.
63′ Coroian előtt adódik lehetőség, nagyjából 25 méterről tüzel a szegedi játékos, a hosszú alsó sarkot veszi célba, de körülbelül fél méterrel célt téveszt, Ribánszkinak nem kell hozzáérnie a labdához.
60′ Cserél Zoran Spisljak, Spitzmüller helyén Fabio folytatja.
56′ Király kerül helyzetbe, nagyjából 20 méterről ereszt el egy lövést, azonban nem okoz gondot Ribánszkinak a kísérlet, ugyanis pont a kapu közepét találja el a szegedi játékos, így könnyedén hatástalanítja a csabai kapus.
51′ Nem sokat változott a játék képe, továbbra is inkább a Szeged dominál, a Békéscsaba pedig taktikusan át is engedi a teret a vendégeknek, így pedig nehéz feltörni a hazai reteszt.
47′ Rögtön két szöglettel nyitja a második játékrészt a Szeged, de egyik sem igazán veszélyes.
46′ Folytatódik a mérkőzés, a Szeged indította útjára a labdát a második félidőben.
45+1′ Vége az első játékrésznek, nagy taktikai csata zajlik a pályán, mindkét edző jól megszervezte csapata játékát. Meddő mezőnyfölényben futballozott a Szeged ebben a játékrészben, de nagy lehetőségeket egyik oldalon sem jegyezhettünk fel.
45′ Egy perc lesz a ráadás az első félidő végén.
43′ Ribánszki borzolja a hazai drukkerek idegeit, rosszul passzolja ki a labdát, Zádori csap le szemfülesen rá, de Ribánszki javítja hibáját, viszont összecsúszik a szegedi játékossal, így most ápolni kell a hazai kapust.
41′ Komoly lehetőség a Szeged előtt, Farkas Márk adja be középre a labdát, Germán érkezik, becsúszva próbálja elérni a füvön felgyorsuló labdát, de a játékszer elhagyja a játékteret.
41′ Viczián sárgul be vendég részről.
37′ A Szeged-Grosics továbbra is többet birtokolja a labdát, ez azonban egyelőre csak meddő mezőnyfölény. A Békéscsaba sem tud komoly támadásokat felépíteni, inkább igyekeznek kihasználni a vendégek hibáit és azokból megindulni, nagy taktikai csata zajlik a pályán.
32′ Juhász fut el a szélen, lövéssel próbálkozik, de a labdája keresztben elmegy a szegedi kapu előtt.
29′ Tóth Gábor sárgul be vendég részről, Szalaival harcolt a labdáért, ütköztek, a játékvezető pedig a szegedi védőt látta szabálytalannak, talán kissé erős a sárga lapos figyelmeztetés.
26′ Ezúttal egy oldalról elvégzett szabadrúgás után alakul ki kisebb fejpárbaj a szegedi tizenhatoson belül, de ez sem jelent komoly veszélyt Szántai kapujára. A Békéscsaba kicsit talán feljebb tolta a játékát mint az első negyedórában, viszont inkább a Szeged irányít, rövid passzokkal igyekeznek támadásokat építeni, miközben a hazaiak inkább a védekezésre koncentrálnak és kontrákkal próbálják meglepni a vendégeket.
22′ Egy sikertelen szegedi szabadrúgás után kontratámadást indít a Békéscsaba, Nagy ugratja ki Gránitzot, Szántai azonban résen van, kijön a kapujából és a tizenhatoson kívül tisztázni tud, ezúttal sincs gólhelyzet.
17′ Az első negyedóra alapján úgy tűnik, hogy a szegediek játéka tudatosabb, inkább a vendégek kezdeményeznek, a Békéscsaba csak egy-két elcsípett labdából jutott el idáig a Szeged tizenhatosáig, de komoly helyzetet továbbra sem tud kialakítani egyik fél sem.
13′ Továbbra is a mezőnyjáték dominál, nem tették próbára eddig a csapatok a kapusok tudását, vélhetően egy-egy hiba döntheti majd el a találkozó sorsát.
7′ Az első kisebb lehetőség a csabaiak előtt adódik, nagyjából húsz méterről próbálkozik Bényei egy lövéssel, de nem találja el a kaput. Az első percek alapján jól látható, hogy mindkét csapat fegyelmezetten igyekszik betartani az edzői utasításokat, mindkét csapat játékosai elsősorban a biztonságra fektetik a hangsúlyt.
3′ Az első percek az ismerkedés jegyében telnek, a pálya középső harmadában jár a labda lábról lábra, mindkét csapat próbálja magánál tartani a játékszert.
1′ Elkezdődött a találkozó! A hazaiak szokásos lila szerelésükben, míg a Szeged ezúttal tiszta fehérben lép pályára. A Békéscsaba kezdte az első félidőt.
Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.08.25. vasárnap, 17:30
SZEGED-CSANÁD GROSICS/BFC SIÓFOK
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. AQVITAL FC CSÁKVÁR 12
02. WKW ETO FC GYŐR 9
03. BFC SIÓFOK 8
04. MTK BUDAPEST 7
05. BUDAÖRS 7
06. KAZINCBARCIKA 7
07. BUDAFOKI MTE 6
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
09. DUNA ASZFALT TLC 6
10. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6
11. SZOLNOKI MÁV FC 6
12. DOROGI FC 6
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 6
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 5
15. VASAS FC 4
16. SOROKSÁR SC 4
17. VÁC FC 3
18. GYIRMÓT FC GYŐR 2
19. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1
20. FC AJKA 1

Partnereink