Klausz László: elégedett vagyok a csapat teljesítményével!

klausz-laszlo-03.jpg
Pihenőt vezényelt a hétvégére Klausz László vezetőedző, így néhány napot mindenki családja körében tölthet. A kisebb levegővétel jól jöhet a gárdának, mert kemény időszakon, komoly meccseken vannak túl, és nem lesz sétagalopp a következő négy, idei találkozó sem.

- Legutóbb hazai pályán lépett pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Puskás Akadémia ellen. A lelátóról nézve egyik csapat sem engedett le egy percre sem, kiélezett küzdelem folyt a három pontért. Ön hogy látta ezt a mérkőzést?
- A mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok. Az összecsapáson azt láttam viszont, amiket az edzéseken gyakorolunk. Most persze beszélhetnénk a játékos állományról, hogy a Puskás Akadémia milyen kerettel dolgozik, és mi milyen fiatalokkal dolgozunk. De abszolút nem játszottunk alárendelt szerepet, úgyhogy elégedett vagyok a játékkal.

- Négy mérkőzés van hátra még ebben az évben, és egyik sem ígérkezik könnyűnek. Először a jelenleg második pozíciót birtokló Kisvárda, utána a Sopron, a Békéscsaba és a SZEOL ellen kell pályára lépni. Elkezdték a felkészülést ezekre a mérkőzésekre?
- Egyenlőre még nem készülünk a Kisvárda ellen. Tudatosan próbálom a játékosaimat felkészíteni az utolsó hónapban az utolsó négy találkozóra. Már nem az erőnlét fejlesztésére koncentrálunk, az a lényeg, hogy fejben frissek és felkészültek legyünk. Ezen a hétvégén szabadnapot kapnak a játékosok, hogy kikapcsolhassanak. Sok meccs volt, sok koncentrációval, legyenek most a családdal egy kicsit, és akkor erre az utolsó négy mérkőzésre teljes erővel, feltöltve vághatnak neki.

- Andorka Péter hosszú idő után ismét a kapuba talált. Mit gondol a csatár teljesítményéről?
- Más szemmel nézem Andorkát, mert persze lehetnék kritikus, hogy csatárként hány gólt lőtt. Megmondom őszintén, maximálisan megvagyok elégedve vele, egy nagyon jó formában lévő játékos. Egyre több mérkőzést elemzek, és Andorka játékán látszik, hogy az egyik legjobb formában lévő csatár, aki nagyon sokat hozzátesz a csapat játékához. Megcsinálja mindazt, ami kell mind védekezésben, mind támadásban. Nemrég volt egy terheléses vizsgálat a csapaton belül, ahol Andorka volt az egyik legjobb a felkészültségi állapotát nézve.

- Visszatérve a legutóbbi, Puskás Akadémia ellen vívott kiélezett csatára. A fiatal Balogh Gusztávot a 88. percben vitte fel a pályára. Ez egy úgymond "jolly joker" lépés volt?
- Kénytelenek vagyunk pozíciós játékot játszani, mert mélységi induló kevés van nálunk. Nagyon jól tartjuk a labdát, és egy ilyen ellenfél ellen, mint a Puskás Akadémia, ahol a középpályán is válogatott játékosok voltak, úgy is tudtuk tartani a labdát, hogy nem tudták azt elvenni tőlünk hosszabb ideig is. Ebben kellen nekünk még fejlődni, hogy ezekből a helyzetekből meg tudjunk indulni előre. Balogh Guszti mindenképpen egy olyan játékos, aki állandóan indulni akar, mélységi induló és azért is küldtem be, hogy ő csak figyeljen az üres területekre, mert biztosan kap egy olyan labdát Germánéktól, amiből megtud indulni. Ez be is igazolódott, de a lövését sajnos fogta a kapus.


szrt_nagykaracsony
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.12.05. vasárnap
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA/NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
Szent Gellért Fórum
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. VASAS FC 36
02. DVTK 33
03. KECSKEMÉTI TE 32
04. SZOMBATHELYI HALADÁS 31
05. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 29
06. WKW ETO FC GYŐR 26
07. DOROGI FC 24
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 24
09. BFC SIÓFOK 24
10. PMFC 23
11. FC AJKA 22
12. SZENTLŐRINC 21
13. SOROKSÁR SC 20
14. BUDAFOKI MTE 18
15. SZOLNOKI MÁV FC 18
16. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 17
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 16
18. BUDAÖRS 16
19. III. KER. TVE 14
20. TISZAKÉCSKEI LC 11

Partnereink