Nem bírtunk a Budafokkal

bmte.jpg
Nem találta az ellenszert a Szeged 2011 Grosics Akadémia az újbudaiak szervezett védekezésére, így 2-1-es vereséggel búcsúzott a Magyar Kupától.

Nem várta túl jó állapotú gyepszőnyeg a csapatokat a Budafoki MTE Sporttelepen, sok helyen állt a víz is a pályán, ebből fakadóan előzetesen sejteni lehetett, hogy nem vár könnyű összecsapás Klausz László legénységére. A hazaiaknál Prukner László egy kontrákra épülő taktikával küldte ki játékosait a pályára és jobban is kezdték a találkozót.

Az első veszélyhelyzet Molnár Péter kapuja előtt alakult ki, amikor egy beívelésre érkezett Grúz és a hosszúra csúsztatta a játékszert, de Czirok József tisztázni tudta a gólba tartó labdát. A Szegednek nem sikerült érvényesíteni a csapatok között lévő osztálykülönbséget, sőt az első félidő közepén hátrányba is kerültek. Egy gyors kontra végén Kovács Dávid érkezett remekül a beívelésre és fejjel a szegedi hálóba juttatta a labdát.

A fordulást követően – a félidei három cserének is köszönhetően – lendületesebbé vált a Szeged játéka, de nem találták az újbudai védekezésen a rést. A 64. percben aztán megfogyatkozott Prukner László együttese: a korábbi szegedi Veszelinov Vladimir jutott a kiállítás sorsára. Ez azonban inkább a vendégeket zavarta meg, az emberhátrányban játszó Budafok tovább növelte előnyét: ismét egy kontra végén Kovács került újabb gólhelyzetbe és egy az egyben megverve Molnár Pétert a kapuba juttatta a labdát.

Ezt követően nyomott a Szeged, de Ivancsics révén csak a szépítésre futotta a mérkőzés végén, így Klausz László csapata búcsúzott a Magyar Kupától.

Budafoki MTE – Szeged 2011 2-1 (1-0)
Budapest, Budafoki MTE Sporttelep, 50 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Berényi Ákos).
Budafok: Szabó – Patkós, Khiesz, Huszty, Grúz, Vég, Margitics, Ladányi (Nagy D. 62′), Kovács (Fekete 75′), Veszelinov, Vankó (Földi 82′) Vezetőedző: Prukner László.
Szeged 2011: Molnár P. – Tóth G., Coroian, Farkas M. (Zádori, a szünetben), Zabari (Povázsai, a szünetben), Jagodics , Germán, Czirok (Achim, a szünetben), Balogh, Farkas A., Ivancsics. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Kovács D. (33′ 70′) ill. Ivancsics (82′)
Sárga lap: Ladányi (48′), Grúz (89′) ill. Povázsai (63′), Jagodics (78′)
Piros lap: Veszelinov (64′)


Online közvetítés:
időpontesemény
90′+ 1′ Nem sikerült kiegyenlítenie a Szeged-Grosicsnak. Klausz László együttese bár szűk fél órát emberelőnyben futballozhatott a második félidőben, nem tudta kivívni a továbbjutást, így a Budafok jutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.
88′ Élet költözött a szegedi játékba, de már nincs sok hátra, most viszont szabadrúgáshoz jut Klausz László együttese: nagyjából 25 méterre a hazai kaputól, középről végezhetik el.
82′ GÓÓÓÓL! Ivancsics Gellért szépít, egy szép támadás után elegánsan emeli át a labdát a kifutó budafoki kapus fölött! Talán még sikerülhet kiharcolni a hosszabbítást! 2-1!
79′ Nagyon nyom a Szeged, de ez csupán arra elég, hogy a kapuja elé tolja a hazaiakat, akik teljesen betömörülnek, így szinte lehetetlen áttörni rajtuk, elúszni látszik a mérkőzés Klausz Lászlóék számára.
70′ Nem rendítette meg különösebben Prukner László csapatát a kiállítás, Kovács Dávid a leshatárról ugrik ki és egy az egyben megveri Molnár Péter kapust, így növeli előnyét a hazai gárda. 2-0.
64′ Megfogyatkozik Prukner László együttese. Egy előre ívelt labdával nem tud mit kezdeni a hazai védelem, Veszelinov rosszul számítja ki a labda ívét és csúnyán lekönyököli Farkas Aurélt, akit ápolni kell, mert felszakad a szemöldöke. A játékvezető nem mérlegel, azonnal leküldi a hazai védőt.
63′ Nem tudja feltörni a hazai reteszt a Szeged, de a Budafok előtt sem adódnak újabb lehetőségek, mezőnyjáték zajlik a pályán, a labda jobbára a két tizenhatos közé szorul.
58′ A félidei cserék jót tettek a Szegednek, irányítja a játékot a vendég gárda, de nagy veszély továbbra sem fenyegeti Szabó Balázs kapuját.
52′ Feljebb tolta játékát a Szeged-Grosics, de a haziak kontrákra rendezkednek be továbbra is és nagyon szervezetten védekeznek, komoly lehetőséget továbbra sem tudnak kialakítani a vendégek.
46′ A hazaiak kezdték a második félidőt. Klausz László nem volt elégedett az első félidőben mutatott teljesítménnyel és hármat is cserélt: Farkas Márk helyére Zádori állt be, Czirok helyére Achim Ádám, míg Zabarit Povázsai Zsolt váltotta.
45′ Nem lát okot a hosszabbításra Nagy Róbert játékvezető, így véget vet az első félidőnek, ahol a több lehetőséget kidolgozó Budafok szerezte meg a vezetést Kovács Dávid fejesével. Ha Klausz László együttese tovább szeretne jutni, akkor rendeznie kell a sorokat a félidőben.
44′ Ismét a hazaiak támadnak, szélen fut el a budafoki játékos, a beívelés közben azonban szabálytalankodnak Jagodiccsal szemben, így a játékvezető kifelé ítél szabadrúgást.
39′ A bekapott gól után felpörgeti a játékot Klausz László csapata, sikerül kiharcolni egy szabadrúgást is a hazai térfélen, de komoly veszély ebből sem alakul ki.
33′ Gól. Megszerzi a vezetést a hazai csapat. Egy kontrából indul meg szélen a Budafok, majd egy beívelés érkezik középre, ahol Kovács Dávid kicsit Tóth Gáborra támaszkodva fejjel szerzi meg a mérkőzés első gólját. 1-0.
28′ Kissé áttevődött a játék a hazai térfélre, a Szeged-Grosics rövid passzokkal próbálja feltörni a hazaiak jól szervezett védekezését, egyelőre nem sok sikerrel.
23′ Az látszik, hogy mindkét csapat tiszteli ellenfelét és talán a furcsa hétközi időpont következménye is, hogy szinte helyzet nélkül telt el a félidő fele.
17′ Eddig a hazaiak akarata érvényesül, a labda többet jár a szegedi térfélen, a hazaiak motiváltabban, lendületesebben futballoznak.
13′ Jobbára a mezőnyben folyik a játék, Grúz fejesén kívül komolyabb helyzet nem adódott egyik csapat előtt sem.
7′ Ismét a Budafok veszélyeztet, egy kontra után Farkas Márk becsúszással szögletre ment, a beívelés a rövidre érkezik, Grúz Tamás pedig veszélyesen csúsztat a hosszú sarok irányába, de Czirok József jól helyezkedik, ezzel pedig megakadályozza a hazaiakat a gólszerzésben.
6′ Két komolyabb támadást vezetett eddig a hazai csapat, de Tóth Gábor remekül olvasta mindkét akciót, így nagyobb helyzet nem alakult ki.
1′ A Szeged kezdte a találkozót. Nem vár könnyű meccs a csapatokra, mivel a pályán bizonyos helyeken áll a víz, így a talaj nem éppen ideális a játékra. Fizikailag biztos sokat kivesz majd a játékosokból a 90 perc.
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.08.01. vasárnap, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink