Győzelem a Fradi ellen

fradi2.jpg
A felkészülés kellős közepén 2-0-ás győzelmet aratott csapatunk a Keleti-csoportba áthelyezett Ferencváros ellen, góljainkat a kolumbiai Daniel Gomez, valamint Kéri Tamás szerezte. A vasutas sporttelepen szeptember 15-én, immáron a bajnokságban, ismét találkozik majd a két együttes. A szerdai edzőmeccsen egyébként – amelyet Détári Lajos, az FTC első csapatának trénere is megtekintett - mindkét tréner (Tóth Bálint és Lipcsei Péter) egyaránt elköszönt próbajátékosoktól.

Meglehetősen eseménytelen, mondhatni klasszikus mezőnyjátékot hozott az első félidő. A kapuk előtt kevés helyzet alakult ki, ám már ebben az időszakban is inkább csapatunk játéka dominált. A SZVSE stadionban megjelent Détári Lajos, a Fradi első csapatának vezetőedzője is, aki a korábban a Bundesligában, és a német U21-es válogatottban szerepelt Mustafa Kucsurovicsra volt kíváncsi. Mindenesetre gyorsan kiderült, hogy a súlyfelesleggel küzdő bosnyák származású center nem igazán tud bizonyítani, ezért a ferencvárosi vezetők el a meccs után el is köszöntek tőle. Hasonlóan tett a túloldalon Tóth Bálint, klubunk vezetőedzője, aki a Vasastól érkezett Balla Ádámnak és az egyiptomi Al-Szameknek jelezte, mással képzeli el a jövőt ezeken a posztokon.

Szünet után egyébiránt gyorsan megszereztük a vezetést, méghozzá a védők közül kiugró kolumbiai Gomez találatával (1-0). Figyelmeztető jel ugyanakkor, hogy ezt követően tíz perc alatt a Ferencváros három nagy helyzetet is kialakított kapunk előtt, ám vagy Belecsan védett, vagy a zöldek csatárai hibáztak ziccerben. Szerencsére nem így tett Kéri Tamás, aki remek szóló végén ballal –ami nem az ügyesebbik lába – a jobbösszekötő helyéről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba (2-0).

A találkozó végén az is kiderült, hogy az első félidőben a korábban Cipruson futballozó és a Fradi ellen a védelem közepén szerepelt 33 éves Bekim Kapic – a klub sportigazgatójának, Adem Kapicnak az öccse – továbbra is marad a klubnál, akárcsak a gólszerző Gomez. Ugyancsak a keret tagja lesz a Grosics Akadémia három tehetséges fiatalja, Kiss Dávid, Kiss Csaba és Varga Levente. Összességében együttesünk, - a sérült Lisztes Krisztián és Jovánczai Zoltán távollétében – a második félidőben hatékonyabb támadójátékának köszönheti a győzelmet, ám az ellenünk kialakított ziccerek hasonlóan jelzésértékűek a jövőre nézve. Nem véletlen, hogy Tóth Bálint vezetőedző szerint néhány poszton még mindenképpen erősítésre szorul a gárda…

A lefújást követően egyébként a két tréner röviden így értékelt:

Tóth Bálint (Szeged2011): „Az elmúlt edzőmeccshez képest javult a csapatjátékunk. Persze, tudjuk jól, nem most, a felkészülés közepén kell csúcsformában lennünk, de azért jó, ha bíztató jeleket is látunk. Ez most megtörtént, jóllehet látjuk a hibákat is. A Fradiba távozott Orosz Márk nagyon hiányzik, reméljük Jovánczai és Lisztes minél hamarabb felépül, de néhány játékost még igazolnunk kell.”

Lipcsei Péter (FTC): „Jó csapat a Szeged, valószínűleg az élmezőnybe tartozik majd, s ellenünk is megérdemelten nyert. Mi nagyon fáradtan futballoztunk, ami érthető, hiszen három hete kőkeményen tréningezünk, ám így is több helyzetet sikerült kidolgoznunk- Sajnos ki is hagytuk azokat. Szeptember közepén, az ötödik fordulóban újra találkozunk Szegeden, ami azért biztosan más meccs lesz, már csak a tét és a frissesség okán is.”

A két csapat legközelebb a bajnokság 5. fordulójában randevúzik egymással, méghozzá szeptember 15-én, a legendás Albert Flórián születésnapján, az SZVSE-stadionban.

Szeged 2011 – FTC II.: 2-0 (0-0)
Szeged, SZVSE stadion, 200 néző. V.: Brezovai (Lovas, Dobai).

Gólszerzők: Gomez (47.), Kéri (67.)

Szeged 2011: Belecsan – Kéri T, Toca, Bekim Kapic, Al-Szamek - Ulviczki, Borbély B. – Gomez - Geiger, Balla, Kis R. A második félidőben pályára lépett: Laczkó J., Tóth I., Farkas Z, Kiss Cs., Varga L., Radnai.

FTC II.: Hermány B. – Simita, Vattai, Tóth A., Birtalan - Vass, Peszmeg - Holman, Papp, Erdei - Mustafa. A második félidőben pályára lépett: Hagyai, Varga B., Nehéz, Gál.


2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 80
02. GYIRMÓT FC GYŐR 78
03. VASAS FC 78
04. PÉCSI MFC 64
05. FC AJKA 62
06. BUDAÖRS 59
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 57
08. SOROKSÁR SC 57
09. SZOLNOKI MÁV FC 57
10. SZEGED-CSANÁD GROSICS 56
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 54
12. WKW ETO FC GYŐR 46
13. BFC SIÓFOK 45
14. DOROGI FC 44
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 44
16. ST. LŐRINC KFT. 42
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 38
18. KAZINCBARCIKA 33
19. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
20. DEAC 23

Partnereink