Szervezett játékkal vertük a Ceglédet

Végig határozott, magabiztos játékot nyújtva gyűjtötte be a három pontot a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Cegléd vendégeként Albertirsán.

Aktívabban kezdett a Tisza-parti együttes, Zabari Dávid már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést, ha kicsit jobban céloz 9 méterről. A 24. minutumban aztán előbb Germán Tamás elől kellett kimozdulva mentenie Verebélyi Konrádnak, majd Horváth Attila ismétlését is fogta a kapus. Kicsit több mint félóra elteltével azonban már a ceglédi hálóőr sem tudott menteni, amint Király Patrik felívelt szabadrúgásánál Jagodics Bence előzött meg mindenkit a tizenhatoson belül, csúsztatása pedig a hálóban kötött ki. (0-1) A hazaiak nem sokkal később egyenlíthettek volna, de Pozsár Dániel kiszorított szögből leadott lövését Szántai Levente könnyedén hárította. A félidő hajrájában Andorka Péter is ziccerbe került, mi több, Verebélyi felett át is emelte a labdát, amelyet viszont Albert István az üres kapu torkából ki tudott még vágni.

Fordulás után nagyobb fokozatba kapcsoltak Varga Attila tanítványai, de igazán nem voltak képesek ostrom alá venni a szegedi védelmet, még azzal együtt sem, hogy az 50. percben Szántainak bravúrt kellett bemutatnia Sánta Attila jobb alsóra tartó lövésénél. Az 58. minutumban aztán Jagodics járt közel a duplázáshoz, Király szögletét centikkel fejelte csupán a hosszú oldali kapufa mellé. Negyedórával a vége előtt egy kontra hozta kínos helyzetbe a Pest megyeieket, szerencséjükre Germán 14-15 méterről nem találta el az üres kaput Geiger Norbert lekészítéséből. A hajrába érkezve a vendéglátók már főként ívelésekkel próbálkoztak, amik azonban hatástalannak bizonyultak, a 88. percben pedig végleg eldőlt a meccs. Ekkor Geiger lódult meg a balon, több embert kicselezve betört a tizenhatoson belülre, hogy aztán Verebélyit kipasszolva Zádori Krisztiánt hozza kihagyhatatlan helyzetbe. (0-2)

Győzelmével a Szeged-Grosics immár 18 pontot számlál 11 meccset követően a bajnokságban. A Klausz-legénység jövő vasárnap 15 órától a Balmazújvárost látja majd vendégül Gyulán.

Ceglédi VSE – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-2 (0-1)
Albertirsa, 150 néző. Vezette: Farkas Tibor (Kovács II Gábor, Máyer Gábor).
Cegléd: Verebélyi – Valkovszki, Albert I., Makrai, Farkas An., Peres (Babolek – a szünetben), Pozsár (Szabó 67′), Csordás, Asztalos (Markó 67′), Albert Á., Sánta. Vezetőedző: Varga Attila.
Szeged-Grosics: Szántai – Povázsai, Tóth G., Jagodics, Mészáros, Horváth A., Király (Farkas Au. 90′), Germán, Zabari, Andorka (Geiger 72′), Zádori (Balogh 90+2′). Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Jagodics (32′), Zádori (88′).
Sárga lap: Albert I. (28′), Csordás (52′), ill. Király (84′), Szántai (87′).


Online közvetítés:
időpontesemény
90+3′Vége, Farkas játékvezető lefújta az összecsapást! A Szeged-Grosics magabiztosan győzelmet aratott a Cegléd vendégeként, a Tisza-parti együttes egyértelműen jobb, hatékonyabb futballt mutatott be a mai napon ellenfelénél.
90+2′Sőt, Klausz mester még egyet tud változtatni időhúzó jelleggel – Balogh Gusztáv pacsizhat az oldalvonalnál a gólszerző Zádorival.
90′Egy csere még a végére a vendégeknél: Király helyett Farkas Aurél a pályán.
90′Három perc lesz a hosszabbítás.
88′GÓÓÓL! Alighanem eldőlt a meccs! Geiger ment át a ceglédi védelem jobb oldalán, mint kés a vajon, majd az ötöshöz érve kipasszolta Verebélyit is. A középen érkező Zádorinak már nem volt nehéz dolga, 0-2!
87′Szántai is besárgult, neki időhúzás volt a vétsége.
84′Sárga lapot kapott egy oldalvonalnál elkövetett szabálytalanság nyomán Király.
82′Zádori megkísérelt egy távoli átlövést, de sokat tévesztett vertikálisan. Egyébként a csapatok főként mezőnyben gyűrik egymást, a Cegléd nem tud valódi presszinget kifejteni, miközben a szegedi kontrákban rendre ott a veszély.
75′Germán is csak a fejét fogja! Zádori lefülelt egy rövid hazaadást, és bár kisodródott vele oldalra, visszapassza Geiger érintésével a csapatkapitányhoz jutott el, aki mindazonáltal 14-15 méterről az üresen tátongó kapu fölé bombázott kapásból.
72′Klausz László is változtatásra szánta el magát, Andorka helyett a gyorsabb léptű Geiger állt be a támadóalakzatba.
67′A cserék tekintetében immár 3-0-ra vezet Varga Attila együttese, az imént ugyanis a Pozsár, Asztalos párost Szabó Viktor és Markó Ádám váltotta.
63′Ismét ígéretesen indult egy szegedi ellentámadás, Andorka viszont kicsit hosszan ugratta ki Germánt, aki így kisodródott helyzetből volt kénytelen középre adni a labdát. Verebélyi ezt így már könnyedén leolvasta, és a rövidnél elhappolta a játékszert a csatárok elől.
58′Egy gyors kontra végén Zabari lapos beadását mentette szögletre az egyik védő az egyébként tisztán érkező Andorka elől. A sarokrúgást Király csavarta középre, ahol Jagodics mindenkit megelőzve bólintott pár centivel a hosszú kapufa mellé. Verebélyi már verve volt, a “jó kapus szemmel véd” klasszikust tudta csak bevetni.
55′Lendületes, agresszívabb játékkal rukkol elő eddig a Cegléd a második félidőben, így immár a Szeged kényszerül több védekezésre.
52′A meginduló Povázsai lerántásáért Csordás kapott sárga lapot.
50′Nagy védés! Sánta húzott vissza a rövidre jobbal egy balról érkező átadást Tóth Gábor lába alatt, így Szántainak bravúrt kellett bemutatnia, hogy kitolja a labdát az alsó sarok elől.
46′Peres helyét Babolek vette át a második félidőre.
46′Folytatódik a meccs, szünetben egyet cserélt a Pest megyei alakulat.
45′Vége az első félidőnek, amely váltakozó erőviszonyok mellett egy szegedi gólt hozott. Klausz László legénysége tehát előnyből várhatja a második felvonást.
40′Mi maradt ki?! Zádori remek ütemű passzt adott az üres területre befutó Andorka elé, aki aztán Verebélyit is átemelte, de Albert István nagyot mentett az üres kapu torkában.
36′Majdnem ott az egyenlítés… Jagodics rosszul találta el hátul a labdát, amelyre így Pozsár csapott le. A ceglédi játékos végül Tóth Gábor szorításában kiszorított szögből volt kénytelen lőni, így Szántai már könnyebben hárította a próbálkozást. Mindenesetre nagy hiba volt ez a szegedi védelemben.
32′GÓÓÓL!!! Vezet a Szeged! Király Patrik ívelt fel távolról egy szabadrúgást, amire ugyan kimozdult Verebélyi, Jagodics azonban őt és a maga védőjét is megelőzte, a megcsúsztatott labda pedig a kapuban kötött ki. 0-1!
28′Nem várta meg a bíró jelzését egy szabadrúgásnál, ezért sárga lapot kapott a hazaiaktól Albert István.
24′Ez most nagy lehetőség volt! Király tekert be jobbról ballal egy szabadrúgást, amit Verebélyi az ötösnél kiöklözött Germán feje fölül, majd Horváth ismétlését is fogta a kapus.
21′Többnyire a Szeged akarata érvényesül a pályán, Germánék fölényt mutatnak a labdabirtoklás terén, miközben igyekeznek megtalálni a rést az ötfős ceglédi védelmen.
15′Albert Ádám jobbról érkező beadását követően érkezett egy fejes, ami olyan furcsa gellert vett a vizes füvön, hogy kis híján meglepte Szántait, de szerencsére végül csak szögletre pattant.
11′Ismét egy remek labdát varázsolt volna Király a beinduló Zabari elé, az átadás ugyanakkor ezúttal egy hajszállal hosszabb lett a kelleténél, így a fiatal szélső nem tudta már beérni a tizenhatoson belül.
10′Csordás bő 22-23 méterről kísérelt meg egy lövést, de célt tévesztett, így Szántainak nem kellett beavatkoznia az esetnél.
4′Újabb jó indítás szegedi oldalon, Germán került a védők mögé, de lapos centerezésébe egy ceglédi bekk éppen csak annyira ért bele, hogy az már ne legyen alkalmas kapáslövésre Andorkának.
3′A hazaiak alaposan fellocsolták a pályát a meccs előtt, aminek most kis híján ők lettek a kárvallottjai. Egy felívelés megcsúszott ugyanis a gyepen a védősor előtt, így Zabari ugorhatott ki vele, majd 9 méterről dropból lőtt, a kaput azonban nem találta el.
1′A kék-sárga színösszeállítású mezben játszó hazaiak kezdték a mérkőzést, a vendégek tiszta fehérben játszanak.
2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
10. forduló
2023.10.01. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
BUDAPEST HONVÉD
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. ETO FC GYŐR 19
02. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 19
03. VASAS FC 17
04. HR-RENT KOZÁRMISLENY 17
05. BUDAFOKI MTE 17
06. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 14
07. AQVITAL FC CSÁKVÁR 13
08. PMFC 13
09. BUDAPEST HONVÉD 12
10. SZOMBATHELYI HALADÁS 12
11. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 12
12. SOROKSÁR SC 11
13. TISZAKÉCSKEI LC 9
14. BFC SIÓFOK 9
15. GYIRMÓT FC GYŐR 8
16. BVSC-ZUGLÓ 6
17. FC AJKA 5
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 3

Partnereink