Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Hévíz után, Cegléd előtt: kiszámítható teljesítmény kell a fiataloktól

horvath-attila.jpg
Csapatunk szerdán, a Hévíz ellen fiatalokkal felállva megküzdött a továbbjutásért a Magyar Kupában. Az ifjak számára általános tanulság lehet, hogy arra kell törekedniük, hosszabb távon is legyenek képesek jó teljesítményt nyújtani a felnőttek között. Vasárnap, a Cegléd ellen új kihívás vár a társaságra, Horváth Attila szerint leginkább magunkra kell figyelnünk, és ha ez sikerül, nem lehet gond.

A Hévíz elleni kupameccset a 88. percben, egy kipattanóból szerzett góllal sikerült megnyerni úgy, hogy mindkét csapatnak volt helyzete. A mieink szokatlan összeállításban léptek pályára, a személyi változások mellett többen nem is eredeti posztjukon szerepeltek. Fontos szempont volt, hogy pihenjenek azok a játékosok, akik egy kicsit túl voltak terhelve. Horváth Attila is ezen alapemberek közé tartozott.

- Felhasználtuk a regenerálódásra ezt a kis szünetet. Szerintem jót tett a csapatnak, hogy az erőltetett menet után pihentünk. Ez a "pihentető" időszak természetesen edzéssel telt, most inkább taktikai elemeket gyakoroltunk, legfőképpen a kapu előtti befejezéseket - mondta Horváth Attila.

A hévízi derbin a játék nem volt igazán gördülékeny, de a továbbjutás mellett az is örömre ad okot, hogy jól szerepelt két olyan tehetséges fiatal, akik a Szeged 2011 utánpótlásából érkeztek. Klausz László pozitívan értékelte az ifjak fellépését, ugyanakkor rövid "lábjegyzettel" egészítette ki ezt, mely mindannyiukra vonatkozik.

- Nem vártam igazán többet ettől a mérkőzéstől, melyen eddig nem látott összeállításban léptünk pályára. Gyukics Norberttel és Rozs Ádámmal a hévízi meccs előtt találkoztam, ráadásul ők 4-2-3-1-ben játszanak a saját csapatukban, úgyhogy nem igazán volt lehetőségem arra, hogy gyakoroljuk azt a játékrendszert, melyben mi játszunk. Ezen a mérkőzésen a pozitívum az volt, hogy a fiataljaink felnőttek ellen játszhattak. Érzik természetesen azt, hogy ez teljesen más, mint az U19-ben pályára lépni. Gyorsabb volt a játék, nem tudták úgy megcsinálni a cseleket, mint ahogy szerették volna, de a lényeg az, hogy továbbjutottunk, és hogy szokják ezt a légkört. Később úgy lehet beilleszteni őket a csapatba, ha már van ilyen tapasztalatuk - hangsúlyozta Klausz László, aki összességében meg volt elégedve a fiatalokkal. A vezetőedző azért elbeszélgetett velük, és felhívta a figyelmüket arra, hogy nem elég az, ha valaki jól száll be a mérkőzésekbe, vagy egy-egy meccsen jól játszik. El kell érniük, hogy folyamatosan képesek legyenek a jó teljesítményre.

- Nálunk kicsit az a probléma, hogy beállítjuk őket, jók, ügyesek, és utána kicsit talán nem azt mondanám, hogy "elszalad velük a ló", de azt hiszik, hogy ők akkor most már kész felnőtt játékosok, pedig még nem azok. Tehát erre kell nekik jobban koncentrálni, hogy folyamatosan tudják ezt a sorozatosan jó játékot hozni - figyelmeztetett Klausz László.

klausz-laszlo-03.jpg

Vasárnap a csapat a három pont reményében utazik az újonc ceglédi együtteshez. A Pest megyeiek 10 forduló után három győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel a 16. helyet birtokolják. A Cegléd legutóbb a Csepel ellen lépett pályára a Magyar Kupában, ahol a mieinkhez hasonlóan 1-0-ra győztek. Horvát Attila nem számít könnyű meccsre. Szavaiból az derült ki, hogy nagy szerepe lehet a kapu előtti határozottságnak.

- Vasárnap a Cegléd ellen mindenképpen nyerni szeretnénk, és remélem, hogy nyerni is fogunk. Újonc csapatról van szó, most kerültek csak fel az NB II-be, és én úgy vélem, hogy az ilyen csapatok ellen csak magunkra kell figyelni. Fontos, hogy maximálisan tudjuk játszani a játékunkat, és akkor nem lehet kérdés, hogy elhozzuk a három pontot. Szerintem nagyon jó keretünk van, de úgy érzem, maradt 1-2 pont az eddigi mérkőzésekben. Nagyszerű, hogy stabil csapat vagyunk, kevés gólt kapunk. Hogyha a kapu előtt még határozottabbak lennénk, akkor behúzhatnánk a ceglédi meccset, és megindulhatnánk felfelé a tabellán - mondta Horváth Attila.

- Az NB II-ben minden mérkőzés nehéz. A felkerülő csapatok duplázott erővel akarnak bizonyítani, így nem lesz könnyű dolgunk. Ez a vasárnapi, Cegléd elleni találkozó egy szempontból jó eséllyel rendhagyó lesz, hogyha nem vált egyikőnk sem, hiszen mindketten 3-5-2-es felállásban játszunk. Ebből adódóan lehet néhány furcsaság, ha mindketten úgy gondoljuk, hogy tartjuk magunkat ehhez - fogalmazott Klausz László vezetőedző.


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink