Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Góltalan ikszre végeztünk a Kozármisleny ellen

Bár több mint félóráig emberelőnyben is játszhatott, végül nem tudta feltörni a Szeged 2011-Grosics Akadémia a defenzív Kozármislenyt.

Klausz László legénysége már a mérkőzés elejétől igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, amit csak segített, hogy a vendégek az előzetes várakozásoknak megfelelően védekezésre és kontrák vezetésére rendezkedtek be. Mindemellett Andorka Péter kis híján már a 6. percben megszerezte a vezetést övéinek, de Germán Tamás lekészítése után kapásból a jobb kapufa és a keresztléc találkozását trafálta csak telibe a rutinos támadó. A következő lehetőségre aztán egészen a félidő hajrájáig kellett várni, ekkor előbb Tóth Gábor nem talált célt fejjel ígéretes helyzetben egy szögletet követően, majd nem sokkal később Andorka nem tudott az ötösön állva kapura fordulni két védő szorításában. A második játékrészben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták, ráadásul csak fokozta a kozármislenyiek visszaállási kedvét, hogy a 61. percben a játékvezető második sárga lappal kiállította a labdát egy szögletnél túl korán elrúgó elrúgó Beke Pétert, valamint a közelben melegítő cserék közül a vehemensen reklamáló Wittrédi Dávidot. Emberhátrány ide vagy oda, a 68. minutumban mégis Városi Viktor késztette bravúr bemutatására Szántai Leventét egy remek lövéssel. Az utolsó negyedórában a hazaiak viszont már mindent egy lapra feltéve rohamoztak, mégsem sikerült begyötörniük a győzelmet jelentő gólt, így maradt a 0-0-ás végeredmény.

A Szeged-Grosics ezzel tíz fordulót követően tizenöt pontot számlál a bajnokságban. A csapat legközelebb jövő szerdán lép pályára, a Magyar Kupa keretei között Hévízre utaznak majd Germánék.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – HR-Rent Kozármisleny 0-0
Gyula, Grosics Akadémia, 100 néző. Vezette: Böcskei Balázs •(Horváth Róbert, Szilágyi Norbert).
Szeged: Szántai – Áchim (Povázsai 73′), Tóth, Jagodics, Zabari, Horváth, Király, Germán, Mészáros, Andorka (Ivancsics 60′), Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
Kozármisleny Helesfay – Kiss (Kirchner 77′), Gubacsi, Lantos, Dinjar (Csábi 90+1”), Causic, Szekszárdi, Nagy, Pajor (Sinanovic 56′), Beke, Városi. Vezetőedző: Kovács Zoltán.
Sárga lap: Jagodics (87′), ill. Beke (50′), Városi (77′).
Kiállítás: Beke (61′), Wittrédi (61′ – a kispadról).

Klausz László (a nemzetisport.hu nyomán): “Összességében pozitívan értékelem a csapat teljesítményét. Nyolcvanöt percen keresztül több szép támadást vezettünk, sajnos a kapufánál tovább nem jutottunk. Minden pontot meg kell becsülnünk egy olyan csapattal szemben, amelyik idegenben is négy gólt tudott rúgni a Nyíregyházának.”

Kovács Zoltán (a nemzetisport.hu nyomán): “Izgalmas, küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben fegyelmezetten védekeztünk, a kiállítás után mindent megtettünk az egy pontért.”


Online közvetítés:
SZEGED 2011
HR-RENT KOZÁRMISLENY
0
0
időpontesemény
90+3′Böcskei Balázs lefújta, vége a mérkőzésnek. Hiába játszott támadóbban, góléhesebben a Szeged-Grosics, ez ma csak egy pontra volt elegendő a védekezését kiválóan megszervező Kozármislennyel szemben.
90+1′Csábi érkezik még a végére a vendégekhez, Dinjar hagyta el a pályát. Talán mégis komolyabb volt az a sérülés az imént.
90′Három perc a hosszabbítás. A szegediek mostanra inkább felívelésekkel próbálkoznak, mintsem kiépített támadásokkal. Nagyon kellene az a győztes gól!
85′Dinjar szorul rövid ápolásra. Nem tűnt veszélyesnek az eset, valószínűleg kell egy kis pihenő a komoly nyomás alatt lévő baranyaiaknak.
79′Semmiféle kockázatot nem vállal fel a támadásokért a Kozármisleny, ezáltal a Szeged dolga is jelentősen nehezebb. Germánék egyelőre nem találják ellenfelük defenzív futballjának ellenszerét.
77′Második cserelehetőségét is kihasználta a vendégek csapata: Kiss helyett Kirchner a pályán.
77′Újabb kártya villant, Városi kapta kezezésért.
73′Áchimot Povázsai váltotta a folytatásra.
68′Agilisan tört előre Városi, aki két védőt is kicselezett egyéni akciója közben, majd jobbal a bal alsót vette célba, de Szántai bravúrral szögletre tolta a labdát.
61′KIÁLLÍTÁS! Még nem jelezte a játékvezető az iménti cserénél, hogy folytatódhat a játék, Beke mégis elvégezte a szögletet, amiért megkapta a második sárga lapját. Tíz emberrel folytatják a vendégek, ráadásul a melegítő cserék közül is kapott valaki egy pirosat, miután odaszólt valamit az esetnél Böcskei sporttársnak.
60′Sőt, Klausz László is a változtatás mellett döntött: Ivancsics Gellért lépett pályára Andorkát váltva. Így alighanem Germán húzódik majd kicsit előrébb.
56′Kovács Zoltán lépte meg az első cserét, Sinanovic érkezett Pajor helyett.
53′Labdavesztés után fegyelmezetten és gyorsan zár vissza a Kozármisleny, Klausz mester tanítványai pedig továbbra is csak keresik a rést a rivális betonvédelmén.
50′Utánrúgásért Beke kapott sárgát a vendégektől.
46′Folytatódik a mérkőzés, szünetben egyik mester sem változtatott a csapatán cserével.
45′Vége az első játékrésznek, amely során a Szeged-Grosics végig nyomás alatt tartotta ellenfelét, de a gól még várat magára.
45′Andorka! Át tudta venni a labdát az ötösön, habár két védő szorításában már nem tudta azt kapura továbbítani, majd a kipattanót Király találta el kacskán, így oda a lehetőség.
43′Jobbról ballal adott be szögletet Király, az egyébként is veszélyesen csavarodó centerezésbe pedig Tóth csúsztatott bele 5 méterről. Már Helesfay is verve volt, de szerencséjére a fejes nem talált célt.
38′Mészáros balról érkező beadására jól érkezett Andorka a rövidnél, azonban már csak spiccel érte el a labdát, így nem tudta azt megfelelően kapura irányítani.
35′Domináns futballt mutat a Klausz-legénység, Germánék többet birtokolják a labdát védekezésre berendezkedett ellenfelüknél, ugyanakkor a mislenyi sündisznóállást egyelőre nem tudják feltörni.
29′Szabadrúgás a Szegednek, 24-25 méterről célozgathatott Germán és Király. Előbbi lövése mintha az egyik sorfalban álló játékos kezén pattant volna meg, de a játékvezető nem fújt semmit.
26′Ezúttal a jobb oldalra húzódott ki Zádori, majd a beadással Andorkát kereste, aki 11 méterről bő egy méterrel csúsztatott a keresztléc fölé.
23′Egyelőre a mezőnyben gyűrik egymást a felek, a támadóharmadban mindkét félnél rendre be-becsúszik egy rossz megoldás vagy passz.
17′Mintegy 24-25 méterről végezhetett el szabadrúgást a Kozármisleny. A labda mögé Causic állt, akinek a tekerése végül magasan a kapu felett hagyta el a játékteret.
13′Városi lódult meg egy jó ütemű kiugratással, végül 7-8 méterről, de éles szögből lőhetett. Kísérlete az oldalhálóban landolt a biztosító Szántai szeme által verve.
9′A baranyaiak tervezetten visszaállnak saját térfelükre, játékuk ma is minden bizonnyal a kontrákra alapoz, ahogy a korábbi fellépéseik alkalmával is ez volt a jellemző.
6′Kis híján ott az első helyzetből az első gól is! Germán készített le fejjel Andorka elé, aki 14-15 méterről kapásból a rövid oldali pipát találta telibe.
1′A kék mezes hazaiak indították útjára a labdát, a Kozármisleny játékosian fehér felső feszül.
Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
2019.05.26. vasárnap, 17:30
SZEOL SC/SZEGED-GROSICS AKADÉMIA
Szegedi Vasutas Sportpálya
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 62
02. SZENTLŐRINC SE 57
03. SZEOL SC 55
04. DUNAÚJVÁROS 46
05. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 40
06. FC DABAS 38
07. RÁKOSMENTE KSK 38
08. PMFC 38
09. IVÁNCSA KSE 36
10. KECSKEMÉTI TE 35
11. TAKSONY SE 34
12. KOZÁRMISLENY FC 32
13. SZEKSZÁRDI UFC 30
14. PAKSI FC II. 25
15. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 23
16. MAKÓ FC 20

Partnereink