Tóth Gábor: a védelem teljesen összeállt!

toth-gabor.jpg
A legutóbbi, Siófok elleni mérkőzésen is bebizonyította csapatunk, hogy a védelem a helyén van. Egy, a hajrában megszerzett győzelem után a Balaton-partiak nem tudtak átjutni a Tóth Gáborékon.

- Bátran kijelenthető, hogy erős a csapat védelme, hiszen alig kapott gólt az eddigi mérkőzések alatt. Ön is így látja?
- Úgy gondolom, hogy nagyon jól rajtoltunk, a legkevesebb gólt kaptuk idáig, a védelem teljesen összeállt. Úgy érzem, három rutinos játékos van hátul, akik remekül kiegészítik egymást. A győzelmeink megérdemeltek voltak. Kicsit hiányérzetem van, mert amikor vereséget szenvedtünk, akkor én úgy érztem, hogy több volt benne. Itthon vezettünk Csákvár ellen, akkor meg lehetett volna tartani azt a vezetést. A Vác ellen sem éreztem azt, hogy kikapunk. Inkább a döntetlen volt reálisabb, mint az 1-0-ás vereség.

- Mi eredményezte ezt, hogy egy kiváló rajtot követően két döntetlen és két vereség következett, és most, hála Istennek egy újabb győzelem?
- Igazából nem volt benne az a két vereség. Azt mondhatjuk, szerencsések voltak az ellenfeleink, mert fölényben játszottunk mindkét meccsen. Sajnos ilyen a foci. Egyszer nyersz, egyszer vesztesz. Úgy érzem, a döntetlenek inkább reálisak voltak. Idegenben a Mosonmagyaróvár ellen nem gondolom, hogy több volt benne, ott jó volt a döntetlen. A Zalaegerszeg ellen is egy "x" szagú mérkőzést játszottunk. Mondom, a két vereségben van igazából hiányérzetem.

- Mennyire nehéz azokban a percekben védekezni, mint amikor mondjuk a legutóbbi mérkőzésen, amikor a hajrában megszerzi csapatunk a vezetést, és az ellenfél magasabb fokozatra kapcsol, és elkezd nyomni?
- Igazából most a Siófok ellen úgy védekeztük ki, hogy tartottuk a labdát. Most ez így könnyebb volt. A SZEOL ellen az első fordulóban azt mondanám, hogy sokkal jobban nyomtak, de ott is egy gólos győzelmet arattunk. Úgy gondolom, hogy a védekezésünk rendben van. Hogyha vezetést szerezünk, akkor azzal tudunk élni. Igaz egyszer nem tudtunk, de úgy érzem, hogy ez a védelem most nagyon a helyén van.

- Több mérkőzés elteltével mit gondol az új játékosokról? Sikerült beilleszkedniük a csapatba?
- Leginkább a védő Jagodics Bencéről szeretnék beszélni, ő még sok szerepet nem kapott, de én már játszottam vele korábban. Van benne potenciál. Amikor ő beállt a sérülések miatt, akkor remekül pótolta a kiesett játékosokat. Úgyhogy ha véletlenül megbomlik ez a hármas hátul, akkor úgy vélem, hogy ő egy jó pótlás.

- Mit vár az idénytől?
- Nehéz idényre számítok, mert nagyon kiegyenlített ez a mezőny. Remélem, hogy tudjuk tartani ezt a remek szokásunkat, hogy kevés gólt kapunk. És hogyha ez érvényesül, akkor bízom benne, hogy a tabella elején zárunk.


2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.04.18. vasárnap, 17:00
PÉCSI MFC/SZEGED-CSANÁD GROSICS
PMFC Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. VASAS FC 65
02. DVSC 64
03. GYIRMÓT FC GYŐR 60
04. PÉCSI MFC 59
05. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 51
06. FC AJKA 49
07. SOROKSÁR SC 49
08. SZOMBATHELYI HALADÁS 47
09. BUDAÖRS 46
10. SZOLNOKI MÁV FC 46
11. WKW ETO FC GYŐR 45
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 40
13. DOROGI FC 40
14. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 40
15. AQVITAL FC CSÁKVÁR 35
16. ST. LŐRINC KFT. 34
17. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
18. KAZINCBARCIKA 32
19. BFC SIÓFOK 31
20. DEAC 16

Partnereink