Tóth Gábor: a védelem teljesen összeállt!

toth-gabor.jpg
A legutóbbi, Siófok elleni mérkőzésen is bebizonyította csapatunk, hogy a védelem a helyén van. Egy, a hajrában megszerzett győzelem után a Balaton-partiak nem tudtak átjutni a Tóth Gáborékon.

- Bátran kijelenthető, hogy erős a csapat védelme, hiszen alig kapott gólt az eddigi mérkőzések alatt. Ön is így látja?
- Úgy gondolom, hogy nagyon jól rajtoltunk, a legkevesebb gólt kaptuk idáig, a védelem teljesen összeállt. Úgy érzem, három rutinos játékos van hátul, akik remekül kiegészítik egymást. A győzelmeink megérdemeltek voltak. Kicsit hiányérzetem van, mert amikor vereséget szenvedtünk, akkor én úgy érztem, hogy több volt benne. Itthon vezettünk Csákvár ellen, akkor meg lehetett volna tartani azt a vezetést. A Vác ellen sem éreztem azt, hogy kikapunk. Inkább a döntetlen volt reálisabb, mint az 1-0-ás vereség.

- Mi eredményezte ezt, hogy egy kiváló rajtot követően két döntetlen és két vereség következett, és most, hála Istennek egy újabb győzelem?
- Igazából nem volt benne az a két vereség. Azt mondhatjuk, szerencsések voltak az ellenfeleink, mert fölényben játszottunk mindkét meccsen. Sajnos ilyen a foci. Egyszer nyersz, egyszer vesztesz. Úgy érzem, a döntetlenek inkább reálisak voltak. Idegenben a Mosonmagyaróvár ellen nem gondolom, hogy több volt benne, ott jó volt a döntetlen. A Zalaegerszeg ellen is egy "x" szagú mérkőzést játszottunk. Mondom, a két vereségben van igazából hiányérzetem.

- Mennyire nehéz azokban a percekben védekezni, mint amikor mondjuk a legutóbbi mérkőzésen, amikor a hajrában megszerzi csapatunk a vezetést, és az ellenfél magasabb fokozatra kapcsol, és elkezd nyomni?
- Igazából most a Siófok ellen úgy védekeztük ki, hogy tartottuk a labdát. Most ez így könnyebb volt. A SZEOL ellen az első fordulóban azt mondanám, hogy sokkal jobban nyomtak, de ott is egy gólos győzelmet arattunk. Úgy gondolom, hogy a védekezésünk rendben van. Hogyha vezetést szerezünk, akkor azzal tudunk élni. Igaz egyszer nem tudtunk, de úgy érzem, hogy ez a védelem most nagyon a helyén van.

- Több mérkőzés elteltével mit gondol az új játékosokról? Sikerült beilleszkedniük a csapatba?
- Leginkább a védő Jagodics Bencéről szeretnék beszélni, ő még sok szerepet nem kapott, de én már játszottam vele korábban. Van benne potenciál. Amikor ő beállt a sérülések miatt, akkor remekül pótolta a kiesett játékosokat. Úgyhogy ha véletlenül megbomlik ez a hármas hátul, akkor úgy vélem, hogy ő egy jó pótlás.

- Mit vár az idénytől?
- Nehéz idényre számítok, mert nagyon kiegyenlített ez a mezőny. Remélem, hogy tudjuk tartani ezt a remek szokásunkat, hogy kevés gólt kapunk. És hogyha ez érvényesül, akkor bízom benne, hogy a tabella elején zárunk.


2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.01.31. vasárnap, 13:00
ST. LŐRINC KFT./SZEGED-CSANÁD GROSICS
Kozármislenyi Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 48
02. PÉCSI MFC 40
03. BUDAÖRS 39
04. VASAS FC 39
05. GYIRMÓT FC GYŐR 35
06. SZOMBATHELYI HALADÁS 33
07. SOROKSÁR SC 32
08. SZOLNOKI MÁV FC 32
09. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 30
10. WKW ETO FC GYŐR 29
11. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 29
12. FC AJKA 26
13. BFC SIÓFOK 26
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 25
15. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 25
16. ST. LŐRINC KFT. 24
17. KAZINCBARCIKA 22
18. DOROGI FC 20
19. AQVITAL FC CSÁKVÁR 19
20. DEAC 12

Partnereink