Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

A harmadik helyen kezdjük a kéthetes szüntet

klausz-laszlo-03.jpg
Jól jön a hosszabb pihenő, mert a szerda-vasárnapi ritmusban a sérülések miatt elfogyna a csapat. Az eddig megszerzett pontok számával nem, de a kapott gólokéval elégedett Klausz László, aki a két hetes szünet előtt elégedetten nyilatkozott a fiatalokról és a védekezésről.

Erősek voltunk a Siófok ellen
Nemcsak az élő, online közvetítés alapján dominált a csapat a Siófok ellen, Klausz László vezetőedző a pálya szélén is úgy érezte, csapatunk az ellenfél fölé nőtt. - Főleg az első félidőben éreztem ezt, amikor kétszer álltunk szemben a kapussal. Igaz, 0-0-nál nekik is volt egy nagy helyzetük, amit Szántai Levente hárított, nekünk viszont több lehetőségünk adódott. Úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet - tekintett vissza a vasárnapi, győztes derbire a vezetőedző. Ezzel a sikerrel a Szeged-Grosics fellépett a dobogóra, ráadásul az eddigi hét mérkőzésből ez volt a negyedik, melyen nem kaptunk gólt.

Zsinóron rángatják a védelmet
Ezen a mérkőzésen is érvényesült az, ami a korábbi hat találkozón, vagyis az ellenfelek nagyon kevés helyzetet alakítanak ki ellenünk, és még ritkábban találnak be. Ez a bravúr eddig a Csákvárnak kétszer sikerült, a Vác és a Mosonmagyaróvár pedig egy-egy alkalommal mattolta a hátsó alakzatunkat. Hét forduló után a Szeged 2011-Grosics Akadémia kapta a legkevesebb gólt, négyet, mögöttünk a Nyíregyháza és a ZTE áll öt-öttel.
- Nincs különösebb titka ennek, egyszerűen csak működik az, amit begyakoroltunk. Örvendetes, hogy így alakultak a dolgok. Sok munkánk van abban, hogy a védelem jól áll a lábán. A játékosok érzik, hogy mozogjanak, miközben megy a labda, több lett a kommunikáció közöttük. Egy-egy egyéni hiba, számunkra szerencsétlen átlövés elő-előfordul, de taktikailag nem volt probléma, úgy tűnik, a belső hármas és a két szélső álmában is tudja, hogy mozogjon. Sokszor úgy tűnik, zsinóron rángatják a védelmet, annyira együtt mozognak - mondta Klausz László.

Előbb-utóbb bemegy, ami eddig kimaradt
Klausz László a védők közül sem emelt ki senkit, és nem szeretné ezt tenni a támadókkal sem. Ha a tabellára nézünk, az eddig elért tizenegy találat nem nevezhető kevésnek. Különösen úgy nem, hogy a listavezető Nyíregyháza 5, a második Balmazújváros 9 gólig jutott, nálunk többet csak a Kisvárda (12) és a Puskás (16) szerzett. A gólok többségét viszont nem a csatárok szerezték, ami önmagában nem is lenne gond, ellenben a csapat a helyzetek jelentős részét nem tudta gólra váltani. Ezügyben nem marad más, mint hinni az egykori csatárnak, Klausz Lászlónak, aki szerint előbb-utóbb bemegy, ami eddig kimaradt. Az ehhez szükség edzésmunkát elvégzik, a felkészülés során megteszik, amit lehet, aztán úgyis a pályán, a csatáron múlik, hogy ki tudják-e használni a helyzeteket.

Hektikus bajnokság, kiegyenlített erőviszonyok
A Cigánd elleni mérkőzést nem számítva azért a többi találkozó szoros végeredményt hozott, sokszor pedig nüanszok döntöttek a javunkra vagy ellenünk. A szezon előtt nem úgy tűnt, hogy kiegyenlített lesz az NB II, néhány együttes szinte NB I-es erősségű kerettel vágott neki a bajnokságnak, mások pedig talán inkább az NB III felé közelítettek, de az eddigiek azt mutatták, az idei év is jó eséllyel hasonlatos lesz a tavalyihoz. A Szeged-Grosics harmadik helye jól mutat, de nem kell sokáig nézegetni a tabellát, hogy feltűnjön, a 16. ZTE mindössze kettő pontra van tőlünk.
- Ez a trend nem fog változni, úgy vélem, a továbbiakban is ilyen hektikus lesz a bajnokság. Itt bárki bárkit megverhet, aki kicsit jobb napot fog ki, az legyőzheti akár a legerősebbnek tűnő ellenfelet. Sokat számíthat egy jó edzői húzás, egy jól felépített taktika, illetve az, hogy a kisebbek visszahúzódnak védekezni és a kontrákra építenek. Hozzáteszem, a biztos védekezés nálunk is kulcsfontosságú, de mi nem rugdossuk előre a labdát, próbálunk játszva eljutni a kapuig - mondta a tréner.

Jól szerepelnek a fiatalok, de sok a sérült
Együttesünk továbbra is élen jár a fiatalok szerepeltetésében, a legutóbbi találkozón nemcsak a győztes gólt szerző csatár, Zádori Krisztián lehet büszke három pontot érő találatára, hanem a vészhelyzetben, a megsérülő Achim Ádám helyére beálló Povázsai Zsolt is. Az ő esete azért különleges, mert kiélezett helyzetben, 0-0-nál, váratlanul kellett pályára lépnie, ráadásul nem az eredeti helyén, egy igen agilis ellenféllel szemben állt helyt, egyben bizonyította, hogy lehet számítani rá.
- Maximálisan meg vagyok elégedve a fiatalokkal, a Siófok ellen, a második félidőben már négyen voltak a pályán! Zádori gólt fejelt, ez az erőssége, amolyan Thomas Mülleres, lesipuskás megoldásokra is képes, de kicsit lehetne pimaszabb. Povázsai nem kis nyomás alatt állt be, és jól megoldotta a feladatát - mondta a vezetőedző.
A csapatnak most éppen van három sérültje, Farkas, Király és Coroian is izomsérüléssel küszködik. Reméljük, ez csak a fáradtságnak tudható be, és nem húzódás, de ez is azt mutatja, hogy az ifjabbak közül is könnyen a pályán találhatja magát bárki. Ezen a héten a nagyobb terhelést kapó játékosok egyfajta rehabilitáción vesznek részt, a többiek pedig készülnek tovább. Klausz László azt mondta, szeretnének minél tovább az élmezőnyhöz tartozni, ehhez pedig mindenkiből, így saját magából is a maximumot akarja kihozni. A megszerzett pontok számával nem elégedett, mert a Vác és a Csákvár ellen is lehetett volna több egységet gyűjteni, de a realitások talaján állva a jelenlegi harmadik hely igen jónak látszik.


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink