A harmadik helyen kezdjük a kéthetes szüntet

klausz-laszlo-03.jpg
Jól jön a hosszabb pihenő, mert a szerda-vasárnapi ritmusban a sérülések miatt elfogyna a csapat. Az eddig megszerzett pontok számával nem, de a kapott gólokéval elégedett Klausz László, aki a két hetes szünet előtt elégedetten nyilatkozott a fiatalokról és a védekezésről.

Erősek voltunk a Siófok ellen
Nemcsak az élő, online közvetítés alapján dominált a csapat a Siófok ellen, Klausz László vezetőedző a pálya szélén is úgy érezte, csapatunk az ellenfél fölé nőtt. - Főleg az első félidőben éreztem ezt, amikor kétszer álltunk szemben a kapussal. Igaz, 0-0-nál nekik is volt egy nagy helyzetük, amit Szántai Levente hárított, nekünk viszont több lehetőségünk adódott. Úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet - tekintett vissza a vasárnapi, győztes derbire a vezetőedző. Ezzel a sikerrel a Szeged-Grosics fellépett a dobogóra, ráadásul az eddigi hét mérkőzésből ez volt a negyedik, melyen nem kaptunk gólt.

Zsinóron rángatják a védelmet
Ezen a mérkőzésen is érvényesült az, ami a korábbi hat találkozón, vagyis az ellenfelek nagyon kevés helyzetet alakítanak ki ellenünk, és még ritkábban találnak be. Ez a bravúr eddig a Csákvárnak kétszer sikerült, a Vác és a Mosonmagyaróvár pedig egy-egy alkalommal mattolta a hátsó alakzatunkat. Hét forduló után a Szeged 2011-Grosics Akadémia kapta a legkevesebb gólt, négyet, mögöttünk a Nyíregyháza és a ZTE áll öt-öttel.
- Nincs különösebb titka ennek, egyszerűen csak működik az, amit begyakoroltunk. Örvendetes, hogy így alakultak a dolgok. Sok munkánk van abban, hogy a védelem jól áll a lábán. A játékosok érzik, hogy mozogjanak, miközben megy a labda, több lett a kommunikáció közöttük. Egy-egy egyéni hiba, számunkra szerencsétlen átlövés elő-előfordul, de taktikailag nem volt probléma, úgy tűnik, a belső hármas és a két szélső álmában is tudja, hogy mozogjon. Sokszor úgy tűnik, zsinóron rángatják a védelmet, annyira együtt mozognak - mondta Klausz László.

Előbb-utóbb bemegy, ami eddig kimaradt
Klausz László a védők közül sem emelt ki senkit, és nem szeretné ezt tenni a támadókkal sem. Ha a tabellára nézünk, az eddig elért tizenegy találat nem nevezhető kevésnek. Különösen úgy nem, hogy a listavezető Nyíregyháza 5, a második Balmazújváros 9 gólig jutott, nálunk többet csak a Kisvárda (12) és a Puskás (16) szerzett. A gólok többségét viszont nem a csatárok szerezték, ami önmagában nem is lenne gond, ellenben a csapat a helyzetek jelentős részét nem tudta gólra váltani. Ezügyben nem marad más, mint hinni az egykori csatárnak, Klausz Lászlónak, aki szerint előbb-utóbb bemegy, ami eddig kimaradt. Az ehhez szükség edzésmunkát elvégzik, a felkészülés során megteszik, amit lehet, aztán úgyis a pályán, a csatáron múlik, hogy ki tudják-e használni a helyzeteket.

Hektikus bajnokság, kiegyenlített erőviszonyok
A Cigánd elleni mérkőzést nem számítva azért a többi találkozó szoros végeredményt hozott, sokszor pedig nüanszok döntöttek a javunkra vagy ellenünk. A szezon előtt nem úgy tűnt, hogy kiegyenlített lesz az NB II, néhány együttes szinte NB I-es erősségű kerettel vágott neki a bajnokságnak, mások pedig talán inkább az NB III felé közelítettek, de az eddigiek azt mutatták, az idei év is jó eséllyel hasonlatos lesz a tavalyihoz. A Szeged-Grosics harmadik helye jól mutat, de nem kell sokáig nézegetni a tabellát, hogy feltűnjön, a 16. ZTE mindössze kettő pontra van tőlünk.
- Ez a trend nem fog változni, úgy vélem, a továbbiakban is ilyen hektikus lesz a bajnokság. Itt bárki bárkit megverhet, aki kicsit jobb napot fog ki, az legyőzheti akár a legerősebbnek tűnő ellenfelet. Sokat számíthat egy jó edzői húzás, egy jól felépített taktika, illetve az, hogy a kisebbek visszahúzódnak védekezni és a kontrákra építenek. Hozzáteszem, a biztos védekezés nálunk is kulcsfontosságú, de mi nem rugdossuk előre a labdát, próbálunk játszva eljutni a kapuig - mondta a tréner.

Jól szerepelnek a fiatalok, de sok a sérült
Együttesünk továbbra is élen jár a fiatalok szerepeltetésében, a legutóbbi találkozón nemcsak a győztes gólt szerző csatár, Zádori Krisztián lehet büszke három pontot érő találatára, hanem a vészhelyzetben, a megsérülő Achim Ádám helyére beálló Povázsai Zsolt is. Az ő esete azért különleges, mert kiélezett helyzetben, 0-0-nál, váratlanul kellett pályára lépnie, ráadásul nem az eredeti helyén, egy igen agilis ellenféllel szemben állt helyt, egyben bizonyította, hogy lehet számítani rá.
- Maximálisan meg vagyok elégedve a fiatalokkal, a Siófok ellen, a második félidőben már négyen voltak a pályán! Zádori gólt fejelt, ez az erőssége, amolyan Thomas Mülleres, lesipuskás megoldásokra is képes, de kicsit lehetne pimaszabb. Povázsai nem kis nyomás alatt állt be, és jól megoldotta a feladatát - mondta a vezetőedző.
A csapatnak most éppen van három sérültje, Farkas, Király és Coroian is izomsérüléssel küszködik. Reméljük, ez csak a fáradtságnak tudható be, és nem húzódás, de ez is azt mutatja, hogy az ifjabbak közül is könnyen a pályán találhatja magát bárki. Ezen a héten a nagyobb terhelést kapó játékosok egyfajta rehabilitáción vesznek részt, a többiek pedig készülnek tovább. Klausz László azt mondta, szeretnének minél tovább az élmezőnyhöz tartozni, ehhez pedig mindenkiből, így saját magából is a maximumot akarja kihozni. A megszerzett pontok számával nem elégedett, mert a Vác és a Csákvár ellen is lehetett volna több egységet gyűjteni, de a realitások talaján állva a jelenlegi harmadik hely igen jónak látszik.


2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.08.01. vasárnap, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink