Klausz László: Ez egy érett csapat, amely pontokkal fog bizonyítani

Négy mérkőzés után 50-50 százalékos a győzelmek és a vereségek aránya a Szeged 2011-Grosics Akadémiánál. A legutóbbi, Vác elleni találkozón egy távoli találattal maradt a három pont a hazaiaknál a Dunaújvárosban játszott csatában.

- Négy fordulóval a háta mögött 6 ponttal a 8. helyen áll a tabellán a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Mi történt eddig - különös tekintettel a legutóbbi mérkőzésre, a Vác ellenire?
- Két győzelem, két vereség a mérlegünk, de a kép persze ennél árnyaltabb. Nagyon jól kezdtünk aztán rosszabbul folytattuk, de ez a játékban nem mutatkozott meg. Tudom, hogy a három pontot nem kell megmagyarázni, meg lehet, hogy most valaki azt gondolja, hogy példaértékű az, hogy az ellenfél idézőjelben csúszott-mászott, de mi nem vagyunk kígyók. Visszanéztem a Vác elleni mérkőzést, és azt gondolom, hogy jóformán meg tudom számolni egy kezemen, hogy hányszor jutottak el a kapuig. Hegedűs Csaba rúgta a gólt, amely gyönyörű volt. Olyan 25-30 méterről lőtte, azért senkit sem hibáztathatok, mert majdnem az egész csapat a labda mögött állt. Taktikailag a támadásuk felépítésével egyszerűen azt gondolom, hogy osztálykülönbség volt a csapatok között, de az tény, hogy ez senkit nem érdekel, csak engem, mert ugye a három pont lett volna a fontos. 

Pontosan ez az, amiről a múltkor beszéltem, tudjuk, hogy nem vagyunk egy világverő csapat, de szeretném, hogyha megmaradna egyfajta kiegyensúlyozottság a társaságban. 
Persze bánt minket nagyon a két vereség. Az első edzésen már csak néhány játékos volt, akinek le volt hajtva a feje, de tovább kell dolgozni, és annak a játéknak és munkának is, amit elvégezünk, meg kell, hogy legyen az eredménye pontokban is.

- Az újonnan igazolt játékosok eddig hogyan teljesítettek?
- A Vác elleni mérkőzésen Andorka Péter és Pászka Lóránd lett beállítva az újak közül, de Pászka már tavaly is játszott. Az ugye hozzátartozik, hogy Balogh Gusztáv nagyon jól debütált az első két mérkőzésén, de azért azt tudjuk, hogy ezt a teljesítményt ilyen fiatalon folyamatosan nagyon nehéz hozni. Ráadásul az elején, az első két meccs feküdt neki, mert kicsit a letámadásra játszottunk, mert két újonc csapattal álltunk szemben. A rutinosabb csapatok és a rutinosabb védők ellen sokkal nehezebb érvényesülnie, de őt nem is azért hoztuk fel az első keretbe, hogy húzóember legyen. Az élet rendje az, hogy szép folyamatosan tud majd jobbnál jobb teljesítményt nyújtani. Az új játékosok közül igazából Horváth Péter az, aki rendszeresen játszik. Nagyon megbízható, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

- A mérkőzések után, hogyan készülnek fel a következő megmérettetésre?
- A hét elején a mérkőzést elemeztük, átbeszéljük hogy esetleg mit kellett volna másképp csinálni, annak ellenére, hogy természetesen kifelé meg vagyok elégedve, de azért a csapaton, a családon belül megbeszéljük, hogy mi az, amin változtatni kellene ahhoz, hogy ez pontokban is megmutatkozzon.

- Jelenleg egy pont választja el a Szeged 2011-Grosics Akadémiát a Zalaegerszegtől. Mit vár a hétvégi, hazai mérkőzéstől a Zala megyeiek ellen?
- Továbbra is azt várom, hogy nagyon sok olyan felépített támadásunk legyen, és ugyanolyan stabilan védekezzünk, mint ahogy eddig, a kapott gólok ellenére is. Három gólt kaptunk, kettőt átlövésből, amiből az egyik megpattant. Az elsőt meg egy szöglet után lepattanó labdából. Tehát nem emlékszem olyan mérkőzésre, és ami a legfontosabb, egy olyan periódusra sem a négy mérkőzésükön belül, melyekben annyiszor mögénk tudnának kerülni, és kidolgozott akciókkal meg tudják bontani a csapatot, vagy a védelmünket. 

Nagy erősítéseket nem csináltunk az átigazolási időszakban, pedig sokan mentek el, és jóformán a kezdő csapatba Horváth Attilán kívül mást nem igazoltunk. De ettől függetlenül azt gondolom, hogy ez a Szeged 2011-Grosics Akadémia egy érett csapat, és szeretném ha ez megmutatkozna pontokban is. 


2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
4. forduló
2022.08.17. szerda, 17:30
SZOMBATHELYI HALADÁS
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Szombathelyi Haladás Sportkomplexum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 7
02. SOROKSÁR SC 7
03. PMFC 7
04. SZOMBATHELYI HALADÁS 7
05. GYIRMÓT FC GYŐR 6
06. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6
07. FC AJKA 6
08. BFC SIÓFOK 6
09. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 6
10. AQVITAL FC CSÁKVÁR 5
11. SZENTLŐRINC 4
12. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 3
13. ETO FC GYŐR 3
14. DVTK 3
15. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 3
16. TISZAKÉCSKEI LC 3
17. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 3
18. BUDAFOKI MTE 1
19. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
20. DOROGI FC 0

Partnereink