Nem tudtunk válaszolni a váci bombára

20160814-180608.jpg
Egy kiegyenlített mérkőzésen Hegedűs Csaba bombagólja döntött a Vác javára a vendég Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen Dunaújvárosban.

Az első félidőben nem igazán találták egymáson a fogást a felek, a játék túlnyomó többségében a két tizenhatos között zajlott. Az első igazi helyzetre is a 42. percig kellett váni, amikor Tóth Gábor csúsztatott bele veszélyesen Király Patrik szabadrúgásába, ám a labda éppen a középen helyezkedő Halasi Péter kezében landolt. Fordulás után aztán előbb Germán Tamás, majd Zádori Krisztián ijesztett rá a hazaiakra, akik mindazonáltal az 55. minutumban – szinte a semmiből – megszerezték a vezetést, miután Hegedűs Csaba egy irdatlanul nagy gólt ragasztott a pipába 25-26 méterről. A folytatásban már megváltozott a meccs képe: a vendégek gőzerővel mentek előre az egyenlítésért, míg Nagy Tiborlegénysége taktikusan visszább állt előnye birtokában. Ugyanakkor, bár a hajrában már teljesen beszorította riválisát, a szegedi együttes végül nem tudott egalizálni a lefújásig, így maradt az 1-0 a végeredmény.

Klausz László tanítványai a Csákvár után tehát a Vác ellen is pont nélkül maradtak a héten. A javításra legközelebb jövő vasárnap lesz lehetőség, amikor a ZTE látogat a gyulai Grosics Akadémiára.

Vác FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (0-0)
Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs •(Kiss Balázs, Aradi József).
Vác: Halasi – Hegedűs, Dlusztus, Tóth Ge., Földi, Niedermüller, Rusvay (Rása 65′), Sipeki (Nagy R. 90+2′), Kákonyi, Tóth F., Nyilas (Majoros – a szünetben). Vezetőedző: Nagy Tibor.
Szeged-Grosics: Szántai – Áchim, Tóth Gá., Farkas, Mészáros, Horváth, Coroian (Pászka 80′), Király, Germán, Zabari, Zádori (Andorka 84′).Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Hegedűs (55′).
Sárga lap: Germán (41′).

Klausz László: “Elégedett vagyok a játékunkkal, annak ellenére is, hogy kikaptunk. Ilyen a futball. Végig mi uraltuk a mérkőzést, helyzeteket is alakítottunk ki a második félidőben. Nagyszerűen játszott a csapat, mindent megtettek ma a srácok.”


Online közvetítés:
időpontesemény
90+3′Vége, a spori lefújta! Egy bődületesen nagy bombagóllal a Vác nyerte meg a mérkőzést, a Szeged-Grosics pedig zsinórban második vereségét kénytelen elkönyvelni a héten. Folytatás egy hét múlva Gyulán a ZTE ellen.
90+2′Még egyet változtat Nagy Tibor, immár időhúzó jelleggel: Nagy Richárd állt be Sipekit váltva.
87′Az utolsó percekre beszorul kapuja elé a Vác, de a Pest megyeiek hősiesen védik az egygólos előnyüket.
84′Érkezik Andorka Péter is a Szegedbe, Zádorit váltotta a rutinos csatár.
80′Az első csere a vendégeknél: Coroian helyett a fiatal Pászka Lóránd a pályán.
77′Nem tud egyelőre igazán erős presszinget kifejteni riválisára a szegedi együttes, miközben a percek vészes gyorsasággal pörögnek. A hajrára mindenképpen kell valami újítás a Klausz-legénységtől az egyenlítéshez.
71′De jó kis lövés volt ez pedig! Zabari pörkölt rá kapásból külsős csavarral egy kipattanót mintegy 28-29 méterről, de a kapus kitornázta a pazar bombát az alsó sarokból.
65′Újabb csere hazai oldalon: a csapatkapitány Rusvay helyét Rása Gergő vette át.
62′Igyekszik ritmust váltani a Szeged-Grosics, miközben a váciak taktikusan visszább állnak, megteremtve ezáltal a kontravezetési lehetőséget maguk számára.
55′Gól… Erre nehéz szavakat találni! Hegedűs nagyjából 6-7 méterre az oldalvonaltól, 25-26-ról irgalmatlanul nagy dugót ragasztott a szegedi kapu hosszú felső ficakjába. A labda éppen csak, hogy befért a kapufa és a keresztléc közé, mértani pontosságú lövés volt. 1-0.
49′Zabari szerzett labdát harcosan a tizenhatos sarkánál, Germánhoz játszott tovább, aki védőjéről befordulva alaposan megtornáztatta Halasit. Az esetet követő szöglet sem volt veszélytelen, de Király beadását követően Zádori csúsztatása a rövidről elment keresztbe.
46′Nyilas helyét a rutinos, korábban a magyar és a lengyel élvonalban is megfordult Majoros Árpád vette át a második felvonásra.
46′Folytatódik az összecsapás, szünetben egyet cseréltek a vendéglátók.
45′Vége az első félidőnek, amely után a látottak alapján abszolút reális a 0-0-ás állás.
42′Ez most veszélyesre sikerült! Király adott be ballal egy szabadrúgást a jobb oldalról, középen pedig Tóth Gábor csúsztatott bele az egyébként is a kapu felé csavarodó labdába. Sajnos a próbálkozás éppen a középen helyezkedő Halasi kezében landolt.
41′Megszületett a találkozó első sárga lapos figyelmeztetése, amelyet Germán Tamás habitusa tett indokolttá a bírónál. A csapatkapitány egy korábbi faultot tett szóvá a játékvezető felé.
35′Továbbra is csak a két tizenhatos között zajlik a játék, egyik együttes sem tud váratlant húzni, így aztán a komolyabb gólszerzési lehetőségek is elmaradtak eddig még. Az biztos, hogy amelyik fél szeretne ma három ponttal távozni innen, annak mindenképpen újítania kell a második félidőben, mert ez így nagyon egál.
27′Remekül centerezett Király balról, a hosszúnál Germánt találta meg vele, akinek viszont éppen annyival volt csak magasabb a kelleténél a beadás, hogy így már nem tudta megfelelően irányítani a fejest, amely kevéssel ment el a bal kapufa mellett.
25′Egy Germánnal megejtett szép kényszerítőt követően Coroian tört be jobbról a tizenhatoson belülre, majd ballal a hosszú sarkot vette volna célba. Bár a labda első ránézésre az egyik váci védő kezén változtatott irányt, Szilasi sporttárs mégsem ítélt tizenegyest.
22′Továbbra is csak keresik egymáson a fogást a csapatok, egyelőre kevésbé attraktív a meccs.
21′Szántai messze elhagyta kapuját egy távoli felívelésért, amit sikerült is magához ölelnie, de a szemből érkező csatáron átesve a tizenhatoson kívül landolt. A játékvezető ugyanakkor – teljesen jogosan – kifelé ítélt szabadrúgást.
19′Az első szegedi korner sem emelte meg különösebben a jelenlévők pulzusát: Király beadását már a rövidnél kivágták a váciak.
11′Itt az első említésre méltó esemény! Egy hosszú keresztlabdának kissé alászaladt a bal oldalon visszazáró Zabari, így a mögötte érkező Kákonyihoz jutott el az átadás. Ő aztán a támadást kísérő Tóth Gergely elé készített le, akinek a lövése egy védő lábán megpattanva zúgott el nem sokkal a hosszú oldali kapufa mellett. Az első hazai szöglet már nem okozott komolyabb veszélyt.
7′Nyugodt passzjátékra törekszenek a felek, egyik gárda sem megy az első percekben ész nélkül előre. Labdavesztés után mindkét együttes azonnal visszazár, ennek megfelelően egyelőre a mezőnybeli játék jellemzi a pályán látottakat.
1′A szegediek indították útjára a labdát, elkezdődött a mérkőzés. Sajnos bármilyen hangulatos is a nagyjából tízezer főt befogadni képes dunaújvárosi aréna, ma alig-alig lézengenek nézők a lelátókon. Természetesen a váciaknak sem öröm, hogy otthonuktól több mint 100 kilométerre kényszerülnek albérletbe.
2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
18. forduló
2023.12.10. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 40
02. ETO FC GYŐR 38
03. VASAS FC 32
04. HR-RENT KOZÁRMISLENY 31
05. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 30
06. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 23
07. GYIRMÓT FC GYŐR 23
08. BUDAFOKI MTE 22
09. AQVITAL FC CSÁKVÁR 22
10. PMFC 22
11. SOROKSÁR SC 21
12. BUDAPEST HONVÉD 21
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 19
14. BVSC-ZUGLÓ 17
15. TISZAKÉCSKEI LC 16
16. BFC SIÓFOK 13
17. FC AJKA 11
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 10

Partnereink