Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Nem tudtunk válaszolni a váci bombára

20160814-180608.jpg
Egy kiegyenlített mérkőzésen Hegedűs Csaba bombagólja döntött a Vác javára a vendég Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen Dunaújvárosban.

Az első félidőben nem igazán találták egymáson a fogást a felek, a játék túlnyomó többségében a két tizenhatos között zajlott. Az első igazi helyzetre is a 42. percig kellett váni, amikor Tóth Gábor csúsztatott bele veszélyesen Király Patrik szabadrúgásába, ám a labda éppen a középen helyezkedő Halasi Péter kezében landolt. Fordulás után aztán előbb Germán Tamás, majd Zádori Krisztián ijesztett rá a hazaiakra, akik mindazonáltal az 55. minutumban – szinte a semmiből – megszerezték a vezetést, miután Hegedűs Csaba egy irdatlanul nagy gólt ragasztott a pipába 25-26 méterről. A folytatásban már megváltozott a meccs képe: a vendégek gőzerővel mentek előre az egyenlítésért, míg Nagy Tiborlegénysége taktikusan visszább állt előnye birtokában. Ugyanakkor, bár a hajrában már teljesen beszorította riválisát, a szegedi együttes végül nem tudott egalizálni a lefújásig, így maradt az 1-0 a végeredmény.

Klausz László tanítványai a Csákvár után tehát a Vác ellen is pont nélkül maradtak a héten. A javításra legközelebb jövő vasárnap lesz lehetőség, amikor a ZTE látogat a gyulai Grosics Akadémiára.

Vác FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (0-0)
Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs •(Kiss Balázs, Aradi József).
Vác: Halasi – Hegedűs, Dlusztus, Tóth Ge., Földi, Niedermüller, Rusvay (Rása 65′), Sipeki (Nagy R. 90+2′), Kákonyi, Tóth F., Nyilas (Majoros – a szünetben). Vezetőedző: Nagy Tibor.
Szeged-Grosics: Szántai – Áchim, Tóth Gá., Farkas, Mészáros, Horváth, Coroian (Pászka 80′), Király, Germán, Zabari, Zádori (Andorka 84′).Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Hegedűs (55′).
Sárga lap: Germán (41′).

Klausz László: “Elégedett vagyok a játékunkkal, annak ellenére is, hogy kikaptunk. Ilyen a futball. Végig mi uraltuk a mérkőzést, helyzeteket is alakítottunk ki a második félidőben. Nagyszerűen játszott a csapat, mindent megtettek ma a srácok.”


Online közvetítés:
VÁC FC
SZEGED 2011
1
0
időpontesemény
90+3′Vége, a spori lefújta! Egy bődületesen nagy bombagóllal a Vác nyerte meg a mérkőzést, a Szeged-Grosics pedig zsinórban második vereségét kénytelen elkönyvelni a héten. Folytatás egy hét múlva Gyulán a ZTE ellen.
90+2′Még egyet változtat Nagy Tibor, immár időhúzó jelleggel: Nagy Richárd állt be Sipekit váltva.
87′Az utolsó percekre beszorul kapuja elé a Vác, de a Pest megyeiek hősiesen védik az egygólos előnyüket.
84′Érkezik Andorka Péter is a Szegedbe, Zádorit váltotta a rutinos csatár.
80′Az első csere a vendégeknél: Coroian helyett a fiatal Pászka Lóránd a pályán.
77′Nem tud egyelőre igazán erős presszinget kifejteni riválisára a szegedi együttes, miközben a percek vészes gyorsasággal pörögnek. A hajrára mindenképpen kell valami újítás a Klausz-legénységtől az egyenlítéshez.
71′De jó kis lövés volt ez pedig! Zabari pörkölt rá kapásból külsős csavarral egy kipattanót mintegy 28-29 méterről, de a kapus kitornázta a pazar bombát az alsó sarokból.
65′Újabb csere hazai oldalon: a csapatkapitány Rusvay helyét Rása Gergő vette át.
62′Igyekszik ritmust váltani a Szeged-Grosics, miközben a váciak taktikusan visszább állnak, megteremtve ezáltal a kontravezetési lehetőséget maguk számára.
55′Gól… Erre nehéz szavakat találni! Hegedűs nagyjából 6-7 méterre az oldalvonaltól, 25-26-ról irgalmatlanul nagy dugót ragasztott a szegedi kapu hosszú felső ficakjába. A labda éppen csak, hogy befért a kapufa és a keresztléc közé, mértani pontosságú lövés volt. 1-0.
49′Zabari szerzett labdát harcosan a tizenhatos sarkánál, Germánhoz játszott tovább, aki védőjéről befordulva alaposan megtornáztatta Halasit. Az esetet követő szöglet sem volt veszélytelen, de Király beadását követően Zádori csúsztatása a rövidről elment keresztbe.
46′Nyilas helyét a rutinos, korábban a magyar és a lengyel élvonalban is megfordult Majoros Árpád vette át a második felvonásra.
46′Folytatódik az összecsapás, szünetben egyet cseréltek a vendéglátók.
45′Vége az első félidőnek, amely után a látottak alapján abszolút reális a 0-0-ás állás.
42′Ez most veszélyesre sikerült! Király adott be ballal egy szabadrúgást a jobb oldalról, középen pedig Tóth Gábor csúsztatott bele az egyébként is a kapu felé csavarodó labdába. Sajnos a próbálkozás éppen a középen helyezkedő Halasi kezében landolt.
41′Megszületett a találkozó első sárga lapos figyelmeztetése, amelyet Germán Tamás habitusa tett indokolttá a bírónál. A csapatkapitány egy korábbi faultot tett szóvá a játékvezető felé.
35′Továbbra is csak a két tizenhatos között zajlik a játék, egyik együttes sem tud váratlant húzni, így aztán a komolyabb gólszerzési lehetőségek is elmaradtak eddig még. Az biztos, hogy amelyik fél szeretne ma három ponttal távozni innen, annak mindenképpen újítania kell a második félidőben, mert ez így nagyon egál.
27′Remekül centerezett Király balról, a hosszúnál Germánt találta meg vele, akinek viszont éppen annyival volt csak magasabb a kelleténél a beadás, hogy így már nem tudta megfelelően irányítani a fejest, amely kevéssel ment el a bal kapufa mellett.
25′Egy Germánnal megejtett szép kényszerítőt követően Coroian tört be jobbról a tizenhatoson belülre, majd ballal a hosszú sarkot vette volna célba. Bár a labda első ránézésre az egyik váci védő kezén változtatott irányt, Szilasi sporttárs mégsem ítélt tizenegyest.
22′Továbbra is csak keresik egymáson a fogást a csapatok, egyelőre kevésbé attraktív a meccs.
21′Szántai messze elhagyta kapuját egy távoli felívelésért, amit sikerült is magához ölelnie, de a szemből érkező csatáron átesve a tizenhatoson kívül landolt. A játékvezető ugyanakkor – teljesen jogosan – kifelé ítélt szabadrúgást.
19′Az első szegedi korner sem emelte meg különösebben a jelenlévők pulzusát: Király beadását már a rövidnél kivágták a váciak.
11′Itt az első említésre méltó esemény! Egy hosszú keresztlabdának kissé alászaladt a bal oldalon visszazáró Zabari, így a mögötte érkező Kákonyihoz jutott el az átadás. Ő aztán a támadást kísérő Tóth Gergely elé készített le, akinek a lövése egy védő lábán megpattanva zúgott el nem sokkal a hosszú oldali kapufa mellett. Az első hazai szöglet már nem okozott komolyabb veszélyt.
7′Nyugodt passzjátékra törekszenek a felek, egyik gárda sem megy az első percekben ész nélkül előre. Labdavesztés után mindkét együttes azonnal visszazár, ennek megfelelően egyelőre a mezőnybeli játék jellemzi a pályán látottakat.
1′A szegediek indították útjára a labdát, elkezdődött a mérkőzés. Sajnos bármilyen hangulatos is a nagyjából tízezer főt befogadni képes dunaújvárosi aréna, ma alig-alig lézengenek nézők a lelátókon. Természetesen a váciaknak sem öröm, hogy otthonuktól több mint 100 kilométerre kényszerülnek albérletbe.
Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.08.25. vasárnap, 17:30
SZEGED-CSANÁD GROSICS/BFC SIÓFOK
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. AQVITAL FC CSÁKVÁR 12
02. WKW ETO FC GYŐR 9
03. BFC SIÓFOK 8
04. MTK BUDAPEST 7
05. BUDAÖRS 7
06. KAZINCBARCIKA 7
07. BUDAFOKI MTE 6
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
09. DUNA ASZFALT TLC 6
10. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6
11. SZOLNOKI MÁV FC 6
12. DOROGI FC 6
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 6
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 5
15. VASAS FC 4
16. SOROKSÁR SC 4
17. VÁC FC 3
18. GYIRMÓT FC GYŐR 2
19. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1
20. FC AJKA 1

Partnereink