Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Hét gólos győzelmet arattunk a Cigánd felett

20160807-172712.jpg
Egészen könnyed, hétgólos győzelmet aratott az ötödik perctől emberelőnyben játszó Szeged 2011-Grosics Akadémia az újonc Cigánd vendégeként Balmazújvárosban.

A Klausz-legénység igen hamar tetemes előnyre tett szert, negyedóra elteltével már 0-3 állt a helyi eredményjelzőn. Ezt az ötödik perc eseményei alapozták meg, amikor a gólhelyzetben kilépő Zabari Dávidot hátulról ellökte Varga Krisztián. A játékvezető erre válaszul felmutatta a védőnek a piros lapot, a megítélt büntetőt pedig Germán Tamásértékesítette. A 10. minutumban aztán Germán lekészítését Andrei Ion Coroian külsőzte kapásból a hosszúba, majd nem sokkal később újfent a csapatkapitány adott gólpasszt, ezúttal a kapust is kicselezve betaláló Zabarinak. A cigándiak tíz emberrel játszva nem tudták felvenni a kesztyűt, Fogarasi Zoltán fiai a felezővonalat is csak ritkán lépték át, miközben a szegediek kulturált passzjátékkal tartották kézben a meccset. A 26. mégis majdnem összejött a szépítés, de Nagy Róbert ügyes emelését Tóth Gábor kifejelte a gólvonalról. A félidő hajrájába érkezve Király Patrik tette még hangsúlyosabbá csapata előnyét egy szépségdíjas távoli bombával, majd Zabari futott be gyorsaságát kihasználva egy röviden hazatett labdát. (0-5) Szünetben a hazaiak hármat cseréltek, egyebek mellett a kapuba is új ember érkezett. Ugyanakkor a játékban nem következett be gyökeres változás: a Szeged-Grosics taktikus, fegyelmezett játékkal tartotta előnyét a kapuja elé betömörülő Cigánd ellen. Sőt, a 76. percben már hat volt közte, amintPászka Lóránd tüzelt 18-ról a hosszú felső sarokba. Az i-re pontot pedig Balogh Gusztávtette fel, aki a 88. minutumban 17 évesen 6 hónaposan és 19 naposan szerezte meg első találatát a felnőtt másodosztályban Zabari önzetlen átadásából.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia tehát második mérkőzését is megnyerte az NB II új idényében, egyszersmind története legnagyobb különbségű sikerét aratta az osztályban. Germánék legközelebb jövő szerdán lépnek pályára, amikor is a Csákvárt fogadják Gyulán.

Cigánd SE – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-7 (0-5)
Balmazújváros, 250 néző. Vezette: Böcskei Balázs •(Máyer Gábor, Kulcsár Judit).
Cigánd: Vereckei (Egyed – a szünetben) – Szilágyi, Csicsvári, Raducu, Varga, Sipos, Nagy (Balogh A. – a szünetben), Kis (Angyal – a szünetben), Baksa, Jóni, Roszel. Vezetőedző:Fogarasi Zoltán.
Szeged-Grosics: Szántai – Áchim (Geiger 63′), Tóth, Farkas, Mészáros, Király (Pászka – a szünetben), Horváth, Coroian, Zabari, Germán, Zádori (Balogh G. 52′). Vezetőedző:Klausz László.
Gólszerzők: Germán (6′ – tizenegyesből), Coroian (10′), Zabari (12′, 43′), Király (37′), Pászka (76′), Balogh (88′).
Kiállítás: Varga (5′).

Klausz László: “Már a SZEOL ellen az első fordulóban is megvoltak a helyzeteink, most azonban be is mentek a ziccerek. Maximálisan elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével is. Hét gólt lőni az NB II-ben önbizalom növelő dolog, de nem szabad ebből messzemenő következtetéseket levonni.”


Online közvetítés:
CIGÁND SE
SZEGED 2011
0
7
időpontesemény
90+1′Vége, Böcskei Balázs lefújta a mérkőzést. A Szeged-Grosics egészen magabiztos játékkal, hét gólt lőve nyerte meg második fellépését is a bajnoki szezonban.
88′GÓÓÓL!!! Lassan megszámolni is nehéz! Zabari kényszerítőzött egyet Germánnal, majd a tizenhatoson belül ügyesen passzolt ziccerbe, így Baloghnak már csak a kapust kellett legyőznie. 0-7! Balogh Gusztáv 17 évesen 6 hónaposan és 19 naposan szerezte meg első találatát a felnőtt másodosztályban!
76′GÓÓÓL!!! Ott a hatodik! Pászka vállalkozott lövésre mintegy 18 méterről, kissé balról, és végül ballal irtózatosan nagy gólt ragasztott a hosszú felső sarokba! 0-6!
75′Coroian igyekezett váratlant húzni egy távoli átlövéssel, de nagyjából egy méterrel a bal kapufa mellé zúgott a kísérlete. A Cigánd egészen visszaáll a saját térfelén, a vendégek pedig keresik a rést a falon. Csendesen peregnek a percek Balmazújvárosban.
69′Pászka és Balogh játékában érezni a potenciált az újabb gólra, gólokra, de a szegediek összességében láthatóan gondolnak már arra is, hogy pár nap múlva, jövő szerdán komoly feladat vár rájuk a Csákvár ellen hazai pályán.
63′Utoljára Geiger is beszállt a vendégeknél, Áchim helyét vette át a védelem szélén.
60′Jó ütemű passzt kapott a védelem mögé Balogh, végül azonban Egyed még éppen meg tudta előzni a fiatal támadót.
57′Majdnem ott a szépítés! Sipos csúsztatott veszélyesen keresztbe a rövidről egy szögletet.
54′A Cigánd védelme rendezettebb képet mutat eddig a második félidőben, Fogarasi mester tanítványai stabilabban állják a Szeged passzokra épülő, nyugodt játékát.
52′Újabb szegedi csere: beállt a 17 éves Balogh Gusztáv, Zádorit váltotta csatárposzton.
46′Király Patrik helyét a 20 esztendős, utánpótlás válogatott Pászka Lóránd vette át a második felvonásra.
46′Folytatódik a mérkőzés, Klausz László egyet cserélt a szünetben, a hazaiak pedig hármat, közte 15-ös számmal Egyed Balázs állt a kapuba.
45′Böcskei Balázs hosszabbítás nélkül lefújta az első félidőt, amely után talán nem felelőtlenség kijelenteni, el is dőlt a három pont sorsa.
43′GÓÓÓL!!! Lassan elfogynak a jelzők! Zabari befutott egy rövid hazaadást, hogy aztán mesterien emelje át a kiszolgáltatott helyzetben lévő Vereckei Dánielt. 0-5!
39′Nagyon nehéz helyzetben vannak a hazaiak, akik láthatóan nem tudnak felnőni ehhez a mai feladathoz, bár azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Szeged már az 5. perctől kezdve emberelőnyben futballozhat.
37′GÓÓÓL!!! Szépségdíjas találat – Király Patrik mintegy 23-24 méterről lőtte ki a pókokat a felső sarokból! 0-4!
31′Továbbra is a Szeged akarata érvényesül a pályán, Germánék ügyesen járatják a labdát, esetenként pedig már az az ember érzése, hogy túl is játsszák a támadásokat, annyira törekszenek a tökéletességre. Az imént például Germán került helyzetbe, de lövés helyett inkább megcsinált még egy lövőcselt, majd Coroian elé próbált passzolni, így viszont közbe tudtak avatkozni a cigándi védők.
26′Óriási mentés! Tóth Gábor! A Cigánd eddig jószerével a felezővonalat is alig lépte át, most viszont Nagy Róbert egy az egyben mehetett Szántaira. Át is emelte a hálóőrt, de Tóth a gólvonalról kifejelte a játékszert!
21′Kis híján ott a negyedik! Zabari lépett meg megint a bal oldalon, beadása el is jutott az ötösnél Germánhoz, aki viszont eltörte a labdát, így nagy helyzetben nem talált célt vele.
19′Taktikusan tartja a labdát a Klausz-legénység, a magabiztos passzjátékot ráadásul a jó minőségű balmazi pálya is csak támogatja. Egyelőre nagyon nem úgy tűnik, hogy ma itt bármilyen gondja lehet még a győzelem megszerzésével a fehér mezes alakulatnak.
12′GÓÓÓL!!! Egyértelműen megroggyant a Cigánd! Germán remek ütemben lőtt be a védelem mögé egy felpasszt, a rendkívül agilisan játszó Zabari pedig a kapust is kicselezve továbbított a hálóba! 0-3! Parádés kezdés!
10′ GÓÓÓL!!! Ott a második! Zabari ment alapvonalig a balon, visszapasszát Germán egy lövőcsel után Coroian elé készítette le, aki külsővel védhetetlenül ragasztotta a labdát a hosszú sarokba! 0-2!
6′GÓÓÓL!!! Germán nem hibázta el a büntetőt, ő nem is szokta! A csapatkapitány találatával 0-1 az állás!
5′A hazai védő ráadásul ugyebár gólhelyzetben lévő ellenfél ellen szabálytalankodott, így villan egyből a piros is! Emberelőnyben a Szeged-Grosics!
5′Tizenegyes! Zabari startolt rá egy elé visszapörgetett kényszerítőre a tizenhatos vonalánál, de Varga Krisztián hátulról fellökte a szegedi szélsőt. Böcskei sporttárs habozás nélkül a mészpontra mutatott!
1′Elkezdődött a mérkőzés, a labdát a vendégek hozták játékba.
Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
ma, 19:00
GYIRMÓT FC GYŐR/SZEGED-CSANÁD GROSICS
ALCUFER Stadion
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. WKW ETO FC GYŐR 9
02. AQVITAL FC CSÁKVÁR 9
03. BUDAFOKI MTE 6
04. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6
05. DUNA ASZFALT TLC 6
06. SZOLNOKI MÁV FC 6
07. DOROGI FC 6
08. BFC SIÓFOK 5
09. MTK BUDAPEST 4
10. BUDAÖRS 4
11. KAZINCBARCIKA 4
12. SOROKSÁR SC 4
13. SZEGED-CSANÁD GROSICS 4
14. VASAS FC 3
15. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 3
16. SZOMBATHELYI HALADÁS 3
17. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1
18. GYIRMÓT FC GYŐR 1
19. FC AJKA 0
20. VÁC FC 0

Partnereink