Farkas Márk fejese döntött a derbin

szeged-2011-szeol53-gs.jpg
Jobban kezdett a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Gyulán rendezett szegedi derbin: végül a korai fejes megpecsételte a SZEOL sorsát, amely emberhátrányban fejezte be a meccset.

Szegedi város rangadóval kezdődött az NB II 2016/17-es szezonja: a Szeged 2011-Grosics Akadémia a friss feljutó SZEOL SC ellenében kezdte meg az új idényt. Klausz László együttesében az új igazolások közül Horváth Attila kezdőként debütált, míg a túloldalon a nyáron érkezettek közül Ikonomu, Lévai és Péter került be a kezdőcsapatba.

Idegesen kezdett a SZEOL SC, a Szeged-Grosics pedig ezt megérezve magához ragadta a kezdeményezést, és nem engedte kibontakozni Beretka Péteréket. A hetedik percben közel állt a vezetés megszerzéséhez Klausz László együttese, de Andorka Péter emelése a keresztlécről jött le, majd négy perccel később már megszületett a domináló Szeged-Grosics találata: a SZEOL egykori játékosa, Farkas Márk maradt üresen egy beívelést követően, és csúsztatott a bal alsóba, 1-0. Az idő teltével egyre bátrabb lett a SZEOL, Péter Antal lövésénél Szántai Levente védésére is szükség volt, majd a pályára kapitányként kifutó Gajág Gergő fejesében is több volt, de tisztázni tudott a Tóth Gábor vezette védelem. Az ivószünet előtt Andorka szerezhetett volna ismét gólt, de Zabari Dávid passza után hiába állt szinte az üres kapuval szemben, nem tudta ellőni Kéri Tamás mellett a labdát. A félidő végére újra felpörgött a meccs, Király távoli lövése megadta a kedvet Germán Tamásnak is, akinek lökete a kapufán csattant – az első 45 perc alapján akár több góllal is vezethetett volna a Szeged-Grosics a nehezen játékba lendülő SZEOL ellenében.

A szünet után nem sokkal Gajág Gergő maradt lent: a védő nem is tudta folytatni a játékot, így kényszerűségből kellett a meccsbe nyúlnia Tóth Ákosnak, aki Puskás Csabát küldte pályára. Többnyire eseménytelenül telt az első negyed óra, majd Buzási Péter számára volt hosszú két ígéretes labda is, sőt, Puskás szabadrúgása akár be is csavarodhatott volna a bal alsóba. Klausz László a hajrára bedobta a komplett másodosztály legfiatalabb játékosát, Balogh Gusztávot is, a Szeged 2011-Grosics Akadémia pedig egyre inkább a kontrákra játszott a meccs végéhez közeledve. A SZEOL a hajrában utolsó erőit is megmozgatta az egyenlítés érdekében, de nem tudott ziccert kialakítani, majd a második, sérülés utáni vendég-csere rosszul sült el, hiszen a Rácz László helyére beállt Lászik Milán gyakorlatilag első megmozdulásával piros lapot kapott, miután lerántotta a meginduló Balogh Gusztávot. A négyperces hosszabbításban sem tudott egyenlíteni a SZEOL, míg a Szeged-Grosics okosan tartotta a labdát és őrizte az eredményt, így végül meg is nyerte a Gyulán rendezett szegedi rangadót Farkas Márk korai fejesgóljával.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia a másodosztály következő fordulójában egy újabb újonc, a Cigánd otthonában lép pályára, míg a SZEOL SC bemutatkozik hazai pályán a Cegléd ellenében a SZVSE-pályán, jövő vasárnap 17.30-kor.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – SZEOL SC 1-0 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 350 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Szilágyi Norbert, Csatári Tibor)
Szeged 2011-Grosics Akadémia: Szántai – Zabari (Geiger, 61′), Tóth G. (Jagodics, 76′), Farkas, Mészáros, Horváth A., Achim, Király, Germán, Andorka (Balogh G., 54′), Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
SZEOL SC: Dongó – Kéri, Gajág (Puskás, 52′), Ikonomu, Grünvald (Maksimovic, 80′), Rácz (Lászik 89′), Forró, Lévai, Buzási, Beretka, Péter. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: Farkas (11′).
Sárga lap: Zádori (5′), Király (68′), ill. Forró (29′).
Kiállítva: Lászik (89′).


Online közvetítés:
SZEGED 2011
SZEOL SC
1
0
időpontesemény
90′ Befejeződött a mérkőzés, Nazsa Tamás lefújta a meccset.
90′ Lévai is besárgul a SZEOL-ból.
89′ KIÁLLÍTÁS! Lászik most állt be, de már véget is ért számára a meccs: a meginduló Baloghot rántja le utolsó emberként, tíz emberrel fejezi be a meccset a SZEOL!
89′ Rácz másodjára is lent marad: újabb kényszerű csere a SZEOL-nál, Lászik váltja a megsérülő Ráczot.
87′ Egy gyors kontra végén létszámfölénybe kerül a Szeged-Grosics, de Zádori csavarása sem talál kaput.
83′ Ez pech: Ráczot is ápolni kell, Lászik gyorsan le is dobja a megkülönböztetőt, ha be kell állnia: úgy tűnik azonban, folytatni tudja a SZEOL bekkje.
80′ Cserél a SZEOL: Grünvaldot hívja le Tóth Ákos, akit Maksimovic vált. Ez annyit jelent, hogy Buzási jött át balhátvédnek, míg Maksimovic játszik a jobb szélen.
79′ Péter harcol meg egy labdáért egy fejpárbajnál, majd Buzási gyűjti be: egy igazítás után el is lövi húsz méterről, de elsuhan a labda a bal alsó mellett.
76′ Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a Szeged-Grosics: Tóth Gábort Jagodics Bence váltja az utolsó negyed órára.
73′ Komolyabb lehetőség egyik csapat sem adódott az utóbbi periódusban, ezt Balogh Gusztáv 17 méterről, kapásból meglőtt labdája töri meg – Dongó rajta volt, és szögletre ütötte.
69′ Jön az ivószünet: rá is fér mindkét csapatra, elég fülledté vált az idő a meccs ezen szakaszára.
69′ Joggal bosszankodik a szabadrúgás után Puskás: a cséká tekerése kevéssel ment a bal kapufa mellé jó 20 méterről, Szántai csak nézte a labdát.
68′ Királynak nyomja oda egyből a lapot Nazsa egy ígéretes SZEOL-szabadrúgás előtt, mert nem tartotta be a kimért távolságot.
66′ Ehhez sem sok hiányzott: Lévai pörgetett Buzási elé, de ez is egy leheletnyivel hosszú volt, Szántai jó ütemben jött ki a kapujából.
63′ Puskás ível a Szeged-Grosics térfelének közepéről a kapu elé, de ez hosszú Buzásinak. Nincs túl sok lehetőség, ugyanakkor a SZEOL-nak hamarosan egyre többet kell kockáztatnia.
61′ Ismét változtat Klausz László: Zabarit Geiger váltja a Szeged-Grosicsban.
59′ Flipperfoci: a bal oldali hazai szöglet után nagy nehezen kijön a labda az ötösön belülről, de a keresztbe lőtt bogyót Germán ballal “felszabadítja”.
58′ Horváth Attilának készíti le a labdát Zádori, előbbi távolról lő, de jócskán elkerüli a kaput kísérlete.
54′ Cserél Klausz László is: Andorka helyét a fiatal Balogh Gusztáv foglalja el.
52′ Jön is a csere: Gajág nem tudja folytatni, Puskás a helyén, aki átveszi a kapitányi szalagot. A csere következtében Rácz lép vissza középhátvédnek.
50′ Kényszerű cserét kell végrehajtania Tóth Ákosnak: Gajág Gergő marad lent, aki átadja a kapitányi karszalagot Dongónak.
46′ Folytatódik a meccs, a szünetben egyik csapat sem cserélt.
45+2′ Vége az első félidőnek: Farkas Márk fejesével vezet a szünetben a Szeged-Grosics, amely határozottabban kezdte a meccset, a játékrész második felében már kiegyenlítettebb játék folyt a pályán – ugyanakkor Klausz László tanítványai kétszer is eltalálták a kapufát.
45′ Kettő percet hosszabbít Nazsa Tamás az első félidő végén.
40′ MEGINT KAPUFA! Ez ha bemegy, óriási gól! Germán jó 25-ről lőtt, életerős bombája a keresztlécről vágódik az alapvonal mögé.
39′ Király lő 17 méterről, kissé balról: félmagas lövését kiöklözi Dongó.
36′ Csendesebb időszak az utóbbi pár perc: egy lefújt, illetve egy le nem fújt ütközés, ami miatt felugrik mindkét kispad.
32′ Góóóó… nem, érvénytelen! Egy bal oldali beadást követően Dongó csak röviden tudja kiütni a labdát, az erre lecsapó Germán ugyan bepofozza, de les miatt nem adja meg a bíró, marad az 1-0.
30′ Beretka került lövőhelyzetbe a kaputól húsz méterre: okosan, belsővel akarta eltekerni a bal felsőbe, de célt tévesztett.
29′ Forróé az első sárga a SZEOL részéről, előnyszabályt követően utólag mutatja fel a lapot neki Nazsa.
25′ Ivószünetet rendel el Nazsa Tamás játékvezető, ami teljesen indokolt: a félidő első fele a Szeged-Grosicsé volt, nehezen tud eljutni a kapuig a SZEOL.
24′ Mi maradt ki, te jó ég! Zabari indult meg a bal oldalon, az alapvonalig jutott, majd Dongó mellett középre tudott adni, ahol érkezett Andorka, aki azonban sokáig várt, így végül Kéri a gólvonalról ki tudta rúgni a labdát.
22′ Gajág teljesen üresen maradt az ötös jobb sarkánál, de nem tudta pontosan kapura fejelni a labdát, majd Tóth Gábor tisztáz a levegőben – kezdi felvenni a meccs ritmusát a SZEOL. Közben az ultrák a kerítés és a Szeged-Grosics kapuja mögül próbálnak szurkolni, de ezt sem engedik a biztonságiak.
22′ Ez már komolyabb volt: Beretka passzával Péter a balösszekötő helyén tört be a tizenhatoson belülre, majd éles lövését Szántai ütötte szögletre.
21′ Gajág ívelését öleli magához Szántai: talán az első labda, amivel találkozik a meccs során a Szeged-Grosics kapusa.
20′ Kéri igen kemény belépője rázza fel egy kicsit a meccset: nem kímélte ellenfelét, ez tény, de lap nélkül megússza.
19′ Kicsit leült most a meccs, miközben az ultrákat felszólítják a biztonságiak, hogy másszanak le a falról, amin ülve nézték a meccset.
14′ Beretka startolt volna egy kissé röviden, Farkas felé hátra tett labdára, így végül a gólszerzőnek taccsra kellett rúgnia. Jó 50 szegedi ultra szurkol a pályától messze.
11′ GÓÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics, egy szöglet után nem tud felszabadítani a SZEOL, majd a második beívelésnél üresen marad Farkas Márk, aki öt méterről a bal alsóba csúsztat, 1-0!
10′ Kicsit feljebb tud jönni most a SZEOL: közben a szegedu ultrák jócskán a pályától távol, a műfüves pálya mögött ülnek, rendőri kísérettel.
7′ Beszorul a SZEOL, nehezen tud kijönni Tóth Ákos együttese: ennek eredményeképp Andorka léphet ki, el is húzza a labdát Dongó mellett, de kissé kisodródott helyzetből a felső lécre emel, a meccs eddigi legnagyobb helyzete!
6′ Egy szöglet után Germán fejelhet az ötösről, de jóval a bal kapufa mellé megy.
5′ A meccs első sárgája Zádorié, aki megpróbált egy tizenegyest kiharcolni, de Nazsa játékvezető színészkedés miatt felmutatta a lapot a támadónak.
5′ Farkas Márk kiált nagyot a sporira, mivel lerántották véleménye szerint egy szabadrúgás után, de mehet tovább a játék.
4′ Egy balra felívelt labdánál Kéri lábáról csúszott le a labda a tisztázásnál, de a lecsorgó Zabarinak hosszú volt, így nem tudta egyből beadni – nagy lehetőség lett volna.
2′ Labdát vesztett a SZEOL a saját térfelén, de Király jobb szélre ívelt labdája hosszú volt a társnak.
1′ A SZEOL kezdte a mérkőzést.
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
ma, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink