Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Balogh Gusztáv a teljes mezőny legfiatalabb játékosa

balogh-gusztav-csapat.jpg
A Szeged 2011-Grosics Akadémia új igazolásai között szerepel az a Balogh Gusztáv, aki 17 évesen kapott lehetőséget, hogy a felnőtt keret tagja legyen. A fiatal labdarúgó jelenleg a teljes NB I-es és NB II-es mezőny legfiatalabb játékosa.

- Nem volt előzmény nélküli a szerződtetése, hiszen az utánpótlásból került a felnőttek közé. Milyen érzés most a nagyok között lenni?
- Nagyon boldog vagyok, életem egyik nagy álma teljesült. 12 éves koromig Szarvason fociztam, onnan kerültem az akadémiára. Hat évet töltöttem a Grosics Akadémián, ahol megkaptam azt a képzést, ami lehetővé tette, hogy most itt legyek.

- Mikor érezte először, hogy labdarúgó szeretne lenni?
- Kiskorom óta nagyon szerettem a labdát, mindig a kezemben volt, játszottam vele. A foci tetszett leginkább, mert kézzel nem annyira, lábbal viszont jobban irányítottam a játékszert.
Az motivál, hogy napról napra jobb legyek, sokat szeretnék még fejlődni. A jövőben próbálok minél feljebb kerülni, de elsősorban itt, a Szeged 2011 felnőtt csapatában szeretnék minden tudást megszerezni.

- Milyen tapasztalatokat szerezett a felkészülés alatt?
- Jól érzem magam a felnőtt csapatban, a beilleszkedéssel nem voltak gondok, hiszen már ismertem a játékosokat, és ők is engem. Abban bízom, hogy sikeres szezon előtt állunk.  Bízom benne, akár én is pályára léphetek majd.

- Ha már labdajáték, van még valami más sport, amit szívesen űz szabadidejében?
- Igen, néha teniszem.

balogh-gusztav.jpgBalogh Gusztáv

Jelenlegi csapat: Szeged 2011 (csatár)
Született: 1999. január 19., Szarvas
Kedvenc külföldi csapat: Real Madrid
Kedvenc játékos: Cristiano Ronaldo

 

Klausz László: Gusztáv egy kreatív játékos!

Nem Balogh Gusztáv az első olyan, saját nevelésű fiatal, aki csatlakozik a felnőtt kerethez, de lehet jelzés értéke annak, hogy most a teljes mezőny legfiatalabb játékosa a Grosics Akadémián nevelkedett. A Szeged 2011-GA filozófiájának fontos része a fiatal tehetségek felkutatása, segítése, beépítése a felnőttek közé, hogy mielőbb hasznos tagjai legyenek a csapatnak. Balogh Gusztáv sem véletlenül került a "nagyok" közé.
- Balogh Gusztáv 1999-ben született, nagyon fiatal, de rendkívül kreatív játékos. A következő években sok dolgot kell megtanulnia, ami fontos ahhoz, hogy jó játékos váljon belőle - mondta az ifjú tehetségről Klausz László vezetőedző.

 


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink