Balogh Gusztáv a teljes mezőny legfiatalabb játékosa

balogh-gusztav-csapat.jpg
A Szeged 2011-Grosics Akadémia új igazolásai között szerepel az a Balogh Gusztáv, aki 17 évesen kapott lehetőséget, hogy a felnőtt keret tagja legyen. A fiatal labdarúgó jelenleg a teljes NB I-es és NB II-es mezőny legfiatalabb játékosa.

- Nem volt előzmény nélküli a szerződtetése, hiszen az utánpótlásból került a felnőttek közé. Milyen érzés most a nagyok között lenni?
- Nagyon boldog vagyok, életem egyik nagy álma teljesült. 12 éves koromig Szarvason fociztam, onnan kerültem az akadémiára. Hat évet töltöttem a Grosics Akadémián, ahol megkaptam azt a képzést, ami lehetővé tette, hogy most itt legyek.

- Mikor érezte először, hogy labdarúgó szeretne lenni?
- Kiskorom óta nagyon szerettem a labdát, mindig a kezemben volt, játszottam vele. A foci tetszett leginkább, mert kézzel nem annyira, lábbal viszont jobban irányítottam a játékszert.
Az motivál, hogy napról napra jobb legyek, sokat szeretnék még fejlődni. A jövőben próbálok minél feljebb kerülni, de elsősorban itt, a Szeged 2011 felnőtt csapatában szeretnék minden tudást megszerezni.

- Milyen tapasztalatokat szerezett a felkészülés alatt?
- Jól érzem magam a felnőtt csapatban, a beilleszkedéssel nem voltak gondok, hiszen már ismertem a játékosokat, és ők is engem. Abban bízom, hogy sikeres szezon előtt állunk.  Bízom benne, akár én is pályára léphetek majd.

- Ha már labdajáték, van még valami más sport, amit szívesen űz szabadidejében?
- Igen, néha teniszem.

balogh-gusztav.jpgBalogh Gusztáv

Jelenlegi csapat: Szeged 2011 (csatár)
Született: 1999. január 19., Szarvas
Kedvenc külföldi csapat: Real Madrid
Kedvenc játékos: Cristiano Ronaldo

 

Klausz László: Gusztáv egy kreatív játékos!

Nem Balogh Gusztáv az első olyan, saját nevelésű fiatal, aki csatlakozik a felnőtt kerethez, de lehet jelzés értéke annak, hogy most a teljes mezőny legfiatalabb játékosa a Grosics Akadémián nevelkedett. A Szeged 2011-GA filozófiájának fontos része a fiatal tehetségek felkutatása, segítése, beépítése a felnőttek közé, hogy mielőbb hasznos tagjai legyenek a csapatnak. Balogh Gusztáv sem véletlenül került a "nagyok" közé.
- Balogh Gusztáv 1999-ben született, nagyon fiatal, de rendkívül kreatív játékos. A következő években sok dolgot kell megtanulnia, ami fontos ahhoz, hogy jó játékos váljon belőle - mondta az ifjú tehetségről Klausz László vezetőedző.

 


2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
ma, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink