Hat gól a csákvári kapuban – gálázva zártuk a szezont

Szezonbeli utolsó fellépésén kiütéses, hatgólos győzelmet aratott a Szeged 2011-Grosics Akadémia a vendég Csákvár felett.

Lassan lendültek játékba a felek, az első félidő első fele az ismerkedés jegyében telt, ezt követően azonban felpörögtek az események. Előbb Király Patrik, majd Andrei Coroian tornáztatta meg Gróf Dávidot, a 28. percben pedig már a kapus is tehetetlen volt Király 22 méteres átlövésénél. (1-0) Nem sokkal később tizenegyeshez jutottak a vendégek Farkas Márk vétlen kezezése nyomán, Molnár F. Tamás azonban egy macska ügyességével tolta ki Makrai Gábor jobb alsó sarokra tartó büntetőjét. Az ellentámadásból aztán megduplázta előnyét a Szeged-Grosics: Zabari Dávid futott el a szélen, Zádori Krisztiánhoz centerezett, aki önzetlenül továbbpasszolta a labdát Coroiannak. A középpályás közelről már nem hibázott. (2-0) Szünet előtt Zádori is betalált, de les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető, ahogy fordulás után Coroian is hiába vette be a kaput, miután Farkas akadályozta Grófot az ötösön belül. Ezt követően Molnár F. Tamás két bravúrt is bemutatott, a 62. percben pedig Király asszisztjából a 19 éves Zádori megszerezte első gólját a felnőtt NB II-ben. (3-0) Szinte fel sem ocsúdtak a vendégek, máris újfent a hálójukban táncolt a labda: a 66. minutumban Coroian érkezett üresen Szabó Péter szögletére. (4-0) Az utolsó tíz percbe érkezve Zádori ismét mattolni tudta Gróf kapust, ezúttal Zabari átadásából, majd nem sokra rá a csereként beállt Vladimir Veselinov alakította ki a 6-0-ás végeredményt egy jól eltalált lövéssel.

A szegedi klub története legnagyobb arányú győzelmét aratta ezzel a másodosztályban. A csapat utoljára 2013 novemberében tudott hat góllal nyerni, akkor a Maglódot verték Germánék 7-1-re NB III-as mérkőzésen. Klausz László tanítványai a 10. helyen zárták a 2015/2016-os bajnokságot. A bajnoki címét már fordulókkal korábban bebiztosító Gyirmót mögött a Mezőkövesd kaparintotta meg a második, még feljutást érő pozíciót. Az osztályból az Ajka, Dunaújváros, Szigetszentmiklós esett ki.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Aqvital FC Csákvár 6-0 (2-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezette: Farkas Tibor (Horváth Róbert, Szalai Dániel).
Szeged: Molnár F. T. – Povázsai, Tóth, Farkas, Zabari, Szabó, Zelenyánszki, Coroian (Veselinov 77′), Pászka, Király, Zádori (Andorka 80′). Vezetőedző: Klausz László.
Csákvár Gróf – Fényes, Dulló, Spandler, Baranyai, Nyilasi (Szalai – a szünetben), Oldal, Molnár T. (Bartos 65′), Karacs (Domján – a szünetben), Molnár Cs., Makrai. Vezetőedző: Toldi Gábor.
Gólszerzők: Király (28′), Coroian (33′, 66′), Zádori (62′, 79′), Veselinov (81′).
Sárga lap: Király (83′), ill. Spandler (71′).


Online közvetítés:
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
AQVITAL FC CSÁKVÁR
6
0
időpontesemény
90′Vége! Farkas Tibor megkönyörült a csákváriaknak, és hosszabbítás nélkül lefújta a mérkőzést, amelyen a Szeged 2011-Grosics Akadémia rég nem látott arányú diadallal fejezte be a szezont.
87′Majdnem ott a hetedik! Povázsai lövése pattant ki Grófról, a védőket megelőzve érkező Andorka pedig a kapufát találta telibe.
81′GÓÓÓL!!! Elképesztő, ami itt folyik! A csereként nem sokkal ezelőtt beállt Veselinov lőtte ki a tizenhatos sarkáról a bal alsót! 6-0!
80′Zádori Krisztián megtette a magáét, két góllal vette ki a részét a sikerből, most pedig átadta a helyét a hajrára Andorkának.
79′GÓÓÓL!!! Zabari húzta meg a szélt, mintaszerűen adott középre, ahol az érkező Zádori kíméletlenül a léc alá fejelt, 5-0! Parádé!
77′Klausz László is megejtette első cseréjét, Veselinovot küldte a pályára Coroian helyett.
77′Oldal is megpróbált egy bombát, ami viszont Farkas Márk lábáról a kapu fölé pattant.
74′Megy előre becsülettel a Fejér megyei alakulat, de egyelőre nem sok sikerük van ebben a meccsben. Most például Makrai próbált meg egy átlövést, ami azonban elakadt Tóth Gábor blokkjában.
71′A vendégeké az első sárga: Spandler lépett oda túlzottan keményen Coroiannak a félpályán.
66′GÓÓÓL!!! Kezd gálába váltani az összecsapás! Szabó Péter egymás után két szögletet is beadhatott, a másodikra pedig Coroian érkezett teljesen üresen a hosszún, hogy aztán közelről másodjára is bevegye Gróf Dávid kapuját. 4-0!
65′Kihasználta utolsó cserelehetőségét is Toldi mester: Molnár Tibor helyét Bartos Julián vette át a folytatásra.
62′GÓÓÓL!!! Máris eldőlt volna? Király balról érkező bepasszát Zádori pofozta közelről a jobbra elvetődő Gróf mellett a hálóba, 3-0! A 19 éves Zádori Krisztián első gólját szerezte a felnőtt NB II-ben!
58′Molnár már megint! A hálóőr ezúttal is Oldallal csapott össze: a vendégek középpályása egy szöglet után fejelt volna a léc alá, ha a szegedi portás nem védett volna újfent hatalmasat!
54′Molnár F. Tamás ihletett formában véd! Király faultja nyomán 17 méterről végezhetett el szabadrúgást a Csákvár, Oldal szépen is csavart a bal alsó sarokra, a hazai kapus azonban nagy bravúrral menteni tudott.
53′GÓÓ… Illetve szabadrúgás kifelé. Egy kapu előtti tömegjelenet során Farkas zavarta az ötösön belül Gróf kapust, így Coroian hiába juttatta a gólvonal mögé a labdát.
49′Abszolút sportszerű a mérkőzés, Molnár Csaba azonban az imént megkapta az utolsó szóbeli figyelmeztetést a bírótól – a következő keményebb faultja után már villanni fog a lap.
48′Molnár Csaba állt oda egy 18 méteres szabadrúgás mögé, csavarása ugyanakkor nem talált kaput, Zelenyánszki blokkjáról szögletre vágódott.
47′Ez nem volt rossz! Egy bal oldali csákvári támadás lezárásaként Makrai sózta rá a labdát cimbalomszögből, Molnár F. Tamás azonban a helyén volt, és szögeltre tolta a játékszert.
46′Karacs és Nyilasi számára 45 perc után ért véget a mérkőzés, helyettük Domján és Szalai állt be.
46′Folytatódik a meccs, szünetben kettőt cseréltek a vendégek.
45′Vége az első félidőnek, amely során a fiatal kezdőcsapattal felálló Szeged-Grosics egészen jó, nem utolsó sorban eredményes játékot mutatott be, így joggal vezet 2-0-ra a szünetben.
43′Ezúttal Pászka tekert középre a jobb szélről, Zádori pedig ismét fejelni tudott a védők között, de a labda most pont Gróf Dávid kezében landolt.
40′Kis híján ott a harmadik! Szabó Péter jobbról tekert középre, ahol a tisztán érkező Zádori ügyesen mattolta Gróf kapust, de hiába, mert a bíró asszisztense már emelte a zászlaját les címén.
33′GÓÓÓL!!! Elképesztően fontos gólt szereztek a hazaiak lélektani szempontból a kimaradt tizenegyes után! A kontrával Zabari robogott a balon, a tizenhatoshoz érve Zádorihoz továbbított, aki bár maga is helyzetben volt, inkább önzetlenül Coroian elé tálalt, aki végül nagy erővel bombázott közelről a hálóba. 2-0!
33′MOLNÁR F. TAMÁS!!! A szegedi kapus nagyszerű mozdulattal kitolta Makrai lövését a jobb alsó sarok elől!
32′Tizenegyes! Egy egészen ártalmatlannak szituáció után jutnak büntetőhöz a vendégek: egy balról érkező beadása megpattant Farkas Márk kezén, Farkas Tibor játékvezető pedig habozás nélkül a mészpontra mutatott.
28′GÓÓÓL!!! Ez már bent van! Szabó Péter passza után Király óriási gólt ragasztott 22 méterről a jobb alsó sarokba! 1-0!
26′Kezdenek egyre jobban felpörögni a hazaiak, most például egy mintaszerű akció végén Coroian tüzelt 14 méterről. A próbálkozást újfent Gróf hatástalanította nagy bravúrral.
24′Király! A középpályás 15 méterről vette célba a kaput, Grófnak kellett nagyot nyújtóznia, hogy ne kerüljön bajba a Csákvár!
23′Nem volt rest Oldal sem elvállalni egy lövést – a tizenhatos sarkától félfordulatból megeresztett kísérletébe bőven került erő, de Molnár így is magához tudta ölelni a labdát.
20′Dulló Martin megunta, hogy a társak nem tudják munkára kényszeríteni Molnár kapust, ez azonban neki sem jött össze, miután 20 méteres átlövése a kapu mögötti fás területen landolt.
16′Egy pillanatra úgy tűnt, jó lehet Coroian indítási kísérlete a meglóduló Szabó Péter felé, de a partjelző behúzta a lest, így a szélső nem tudta kamatoztatni már többször bemutatott gyorsaságát.
12′A csákváriak is igyekeznek életjeleket adni magukról, de hiába végezhettek el egymás után két szögletet is, egyik sem jelentett veszélyt Molnár F. Tamás ketrecére.
9′Zabari ezúttal maga fejezte be az akciót: a tizenhatos jobb sarkától elemi erővel tüzelt, de Gróf öklözve hárítani tudott.
5′Úgy tűnik az első percek tanúsága alapján, hogy a Csákvár taktikusan átengedi a területet a vendéglátóknak, kérdés persze, nem fognak-e erre ráfázni a Toldi-tanítványok. Az imént a balon felfutó Zabari lapos, de erős centerezése okozott kisebb riadalmat a kék-sárgák védelmében.
2′Zádori villan máris! A fiatal támadó középen tört előre, majd 14 méterről lőtt, de nem talált célt.
1′A kék-sárga csíkos mezben játszó vendégek kezdték a találkozót, a hazaiak tiszta fehérben állnak ki.
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
ma, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink