Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Emberhátrányban vesztettünk pontokat Szolnokon

Bár sokáig vezetett, Oláh Gergő kiállítását követően kénytelen volt beérni egy döntetlennel a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Szolnok vendégeként.

A hazaiak már a 8. percben betalálhattak volna, ám Urbin Péter közelről a kapu mellé pörgetett ziccerben. A félidő derekán Nagy István a kapufa tövét találta el egy fejessel, az ellentámadás végén pedig Zádori Krisztián lövését védte egy az egyben Somogyi Csaba. A 26. minutumban aztán már a korábban Angliában is megfordult kapus is tehetetlennek bizonyult, amint Zádori passzából Szabó Péter kilőtte 16 méterről a jobb alsó sarkot. (0-1) Nem sokkal később Farkas Márk került tiszta helyzetbe Szabó szögleténél, de a bekk fejese végül elkerülte egy kevéssel a célt.

A második félidő első negyedórájában Kenderes Zoltán előbb szabadrúgásból, majd egy 22 méteres átlövéssel is ráijesztett a szegediekre, az egyenlítés azonban elmaradt. A 71. percben Molnár F. Tamásnak Nagy 10 méteres löketénél kellett bravúrt bemutatnia, hogy megóvja csapatát a góltól. A 77. percben aztán váratlan fordulat állt be: Oláh Gergő pár másodperc alatt két sárga lapot is kapott, és mehetett zuhanyozni. Az emberhátrányban lévő vendégek pedig így már nem tudták kihúzni a hátralévő időt. A 82. minutumban Gajdos Zsolt találatával egalizált a Szolnok. Többször viszont már nem rezdültek a hálók a lefújásig, habár Molnárnak még a hosszabbításban be kellett mutatnia egy nagy védést Lőrinczy Attila próbálkozásánál.

A döntetlen révén Csábi József együttese bennmaradt a másodosztályban, hiszen immár négy pont az előnye a fordulóban egyaránt vereséget szenvedett Dunaújváros és Szigetszentmiklós előtt. A szegediek számára pedig eldőlt, hogy nem végezhetnek már a 10. helynél hátrébb, ugyanakkor egy lépcsőfokot még előrébb léphetnek az utolsó körben. Germán Tamásék hátránya mindössze egyetlen pont a 9. Siófok mögött. A Balaton-partiak az utolsó fordulóban a bajnok Gyirmóthoz látogatnak, míg a Klausz-legénység a Csákvárt fogadja majd a Grosics Akadémián.

Szolnoki MÁV FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (0-1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 400 néző. Vezette: Solymosi Péter •(Horváth Róbert, Szpisják Zsolt).
Szolnok: Somogyi – Villám (Lengyel – a szünetben), Vermes, Kovács, Fritz, Kenderes, Zsdrál, Gajdos, Nagy, Urbin (Kánya 70′), Balajti (Lőrinczy – a szünetben). Vezetőedző: Csábi József.
Szeged: Molnár – Farkas, Balogh, Tóth, Zabari, Szabó (Obot 88′), Zelenyánszki (Király 66′), Oláh, Pászka, Germán, Zádori (Coroian 75′). Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Gajdos (82′), ill. Szabó (26′).
Sárga lap: Germán (15′), Oláh (77′), Király (90′).
Kiállítás: Oláh (77′).

Klausz László: “Küzdelmes mérkőzés volt. Ezúttal is három fiatallal a kezdőben álltunk ki, úgy is játszottunk sokáig. Ez volt most szem előtt, és azt kell, hogy mondjam, mindhárman jó úton haladnak. A kiállítás után sajnos kicsit elfogyott az erőnk, és egy oldalról bejövő labda a sarokban landolt. A srácokat ettől függetlenül nem szeretném felelősségre vonni, hiszen maximálisan elégedett vagyok a hozzáállásukkal, azt csinálták a pályán, amit megbeszéltünk. Helyzet nélkül hozta le a védelmünk a mérkőzést, miközben nekünk volt ismét egy-két ziccerünk. Sajnos a három pontot így sem tudtuk megszerezni, de a srácok teljesítményével elégedett vagyok.”


Online közvetítés:
SZOLNOKI MÁV FC
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
1
1
időpontesemény
90+3′Vége! Solymosi Péter lefújta az összecsapást, amely után mindkét együttes egy ponttal lett gazdagabb. A Szeged-Grosics ezzel immár három fellépés óta veretlen a Tiszaligeti Stadionban, míg a Szolnok az iksz révén bebiztosította NB II-es tagságát a jövő szezonra.
90+1′Molnár! Hatalmas védést mutatott még be a végére a szegedi kapus Lőrinczy kőkemény bombájánál!
90′Három perc lesz a hosszabbítás.
90′Lengyel visszarántásáért Király kapott sárga lapot.
88′Az utolsó csere a meccsen: Obot vette át Szabó helyét.
82′Gól… Nem bírta ki a Szeged emberhátrányban. Egy szép szolnoki labdajáratás végén Gajdos elé került a labda, aki 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1-1.
77′Abszolút érthetetlen és felesleges kiállítás: Oláh Gergő végezhetett el egy szabadrúgást, de a játékvezető intelme ellenére is addig-addig igazgatta a játékszert, amíg kapott időhúzásért egy sárga lapot. Miközben a bíró elkönyvelte a büntetést, a középpályás – látva, hogy Somogyi kapus kint helyezkedik – elrúgta a szabadot. Mivel azonban erre nem kapott még engedélyt a sporttárstól, újabb sárga villant.
75′A fiatal Zádori számára is véget ért a mérkőzés, csereként Coroian állt be helyette.
71′Óriási bravúr! Molnár F. Tamás hihetetlen reflexmozdulattal tolta a léc fölé Nagy 10 méteres lövését.
70′Sőt, változtatnak a vendéglátók is: Urbin helyét a 18 éves Kánya vette át a folytatásra.
66′Klausz László is elszánta magát a cserére: Zelenyánszki helyett Király szállt be.
65′Meddő mezőnyjátékkal peregnek a percek, ami persze az előnyben lévő vendégek malmára hajtja a vizet.
59′Ez már jobban sikerült! Kenderes is hasonló helyről tüzelt, mint az imént Tóth, de a szolnoki középpályás löketénél már nyújtóznia kellett Molnárnak, hogy kitolja azt a léc alól.
55′Váratlan lövésre szánta el magát a támadással fellépő Tóth Gábor, de 22 méteres bombája meglehetősen magasnak bizonyult.
50′Lőrinczy szépen húzta meg bal oldalt, beadása is jó helyre ment, de középen hiába keverte meg a védelmet Nagy István, a lövése már nem talált célt.
47′Máris egy hazai lehetőség a második játékrész elején: Kenderes 17 méteres szabadrúgása veszélyesen csapódott lefelé, de végül a keresztléc felett elszállva landolt a háló tetején.
46′Balajti és Villám számára is 45 perc jutott a mai találkozón, helyettük Lőrinczy és Lengyel állt be.
46′Folytatódik a mérkőzés, szünetben kettőt cseréltek a hazaiak.
45+2′Vége az első félidőnek, amely után a Szeged Szabó Péter remek lövésével vezet. A szolnokiak így egyre szorultabb helyzetben vannak a bennmaradás tekintetében.
45+1′A félidő hajrájában még Oláh kínálta meg Somogyit egy átlövéssel Germán lekészítéséből, de a kapus nem hibázott a középre tartó kísérletnél.
41′Egy Urbinnal történt ütközést követően Tóth Gábort kellett ápolni, de a védő szerencsére folytatni tudja a játékot.
40′Szép megoldás! Gajdos félfordulatból tüzelt a tizenhatos jobb sarkáról, lövése pedig csak nem sokkal ment a bal pipa fölé.
34′Kis híján ott a második szegedi gól! Szabó Péter szögletére Farkas érkezett középen teljesen tisztán, de a bekk fejese egy hajszálnyival a jobb kapufa mellett ment ki.
33′Villám és Urbin háromszögelése végén előbbi bombázott 20 méterről, a labda pedig csak centikkel zúgott el a keresztléc felett.
26′GÓÓÓL!!! Vezet a Szeged-Grosics! Zádori csapott le a labdára, kihasználva Fritz bizonytalanságát, majd a bepasszolt labdából Szabó Péter lőtte ki a jobb alsót a tizenhatosról. 0-1!
23′Mi maradt ki?! Egy kontra végén Zádori találta szembe magát Somogyi kapussal, de az első lövése elakadt a hálóőrben, az ismétlés pedig a kapu mellett hagyta el a játékteret.
22′“Uh!” – zengi a lelátó. Villám beadását követően Nagy fejelt a jobb kapufa tövére.
20′Igyekszenek fokozni a tempót a csapatok, bár ez helyzetekben egyelőre nem mutatkozik még meg.
15′Germáné az első sárga a meccsen, miután Kenderesnek rúgott oda jelentős ütemkéséssel.
10′A hőség láthatóan rányomja bizonyos mértékig a bélyegét a játékra: nehéz igazán magas iramot diktálni ebben az időben.
8′Ez viszont most nagy ziccer volt! Tóth Gábor kissé elmélázott hátul, Gajdos pedig agilisan szerelte, majd Urbinhoz centerezett, aki viszont öt méterről a kapu mellé pörgetett.
5′Az első helyzet-helyzetecske a szegedieké: Germán 18 méteres átlövése kaput talált, de nem állította nehéz feladat elé az angol Fulhamben is megfordult Somogyit.
1′A fehér felsőben, fekete rövidnadrágban játszó vendégek indították útjára a labdát. A hazaiak szokásos, kék-fehér színű szerelésükben pompáznak ezúttal is.
Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.08.25. vasárnap, 17:30
SZEGED-CSANÁD GROSICS/BFC SIÓFOK
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. AQVITAL FC CSÁKVÁR 12
02. WKW ETO FC GYŐR 9
03. BFC SIÓFOK 8
04. MTK BUDAPEST 7
05. BUDAÖRS 7
06. KAZINCBARCIKA 7
07. BUDAFOKI MTE 6
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
09. DUNA ASZFALT TLC 6
10. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6
11. SZOLNOKI MÁV FC 6
12. DOROGI FC 6
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 6
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 5
15. VASAS FC 4
16. SOROKSÁR SC 4
17. VÁC FC 3
18. GYIRMÓT FC GYŐR 2
19. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1
20. FC AJKA 1

Partnereink