Érintetlenek maradtak a hálók a Szeged-Grosics és a Sopron meccsén

szeged-2011-sopron28-gs.jpg
Sok küzdelmet hozott, gólt viszont egyet sem a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a vendég Sopron szombati bajnokija.

Nagy elánnal ugrottak egymás a csapatok a meccs elején, az első negyedóra végén pedig Molnár F. Tamásnak kellett bravúrt bemutatnia Kapacina Valér lapos szabadrúgásánál. Félóra elteltével aztán a hazaiak is betalálhattak volna, Szabó Péter centerezéséből a fiatal Zádori Krisztián durrantott egy kevéssel a keresztléc fölé. Két perccel később Kapacina veszélyeztetett ismét, de 25 méteres, életerős lövése ezúttal elkerülte a kaput. A félidő hajrájában aztán újfent Zádori járt közel a gólhoz, amint Zabari Dávid beadásánál Halasi Péter kapus csak az utolsó pillanatban tudta lekapni a lábáról a labdát a kapu torkában. A szünet után az 58. minutumig kellett várni az első nagyobb lehetőségre, ám Pászka Lóránd 13-14 méteres löketét ezúttal is hárítani tudta Halasi. A mérkőzés utolsó perceiben még két kisebb soproni helyzetet jegyezhettek fel a statisztikusok, a gólvonalon azonban egyszer sem haladt át a labda a lefújásig, így mindkét fél egy-egy ponttal lett gazdagabb.

A Szeged-Grosics ezzel megőrizte a 10. helyét a táblázaton a Sopron előtt. Klausz László legénysége az utolsó előtti fordulóban Szolnokra látogat majd.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Swietelsky-Soproni VSE 0-0
Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert).
Szeged: Molnár – Áchim, Tóth, Balogh, Zabari, Szabó P., Veselinov (Király – a szünetben), Oláh, Pászka, Germán, Zádori (Andorka – a szünetben). Vezetőedző: Klausz László.
Sopron: Halasi – Grabant P., Jancsó, Jovetic, Szabó L., Rácz, Holdampf, Grabant B. (Tihanyi 77′), Kapacina (Deme 73′), Baracskai, Zamostny (Sifter 83′). Vezetőedző: Supka Attila.
Sárga lap: Grabant B. (76′).

Klausz László: “Most abban a periódusban vagyunk, amikor több célt is szem előtt kell tartanunk, a csapat és a klub érdekeit egyaránt figyelembe véve játsszuk ezeket a mérkőzéseket. Három fiatal is kezdőként lépett pályára ma a csapatban, elősegítendő azt, hogy hozzászokjanak ehhez a szinthez. Az egy ponttal most elégedett vagyok, mert attól függetlenül, hogy nem nyújtottunk éppen extra teljesítményt az első félidőben, a srácok fegyelmezetten próbálták végrehajtani, amit kértem tőlük. A Sopron nagyon kulturált, szervezett, jó játékot játszik, hátulról felépítve a támadásokat. Ezt tudtuk is, átadtuk nekik a területeket, de azt a csapategységet, amely minket jellemez, nem tudták áttörni. Szünet után változott a játék képe: sokkal több támadást vezettünk, ziccereink is voltak, amiket sajnos nem tudtuk viszont gólra váltani. A Sopron a második félidőben nem veszélyeztette érdemben a kapunkat.”


Online közvetítés:
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
SOPRONI VSE
0
0
időpontesemény
90+2′Vége! Egy nem túl látványos mérkőzést követően egy-egy ponttal lettek gazdagabbak a csapatok, így pedig a szegediek megőrizték a 10. helyüket a táblázaton riválisukkal szemben.
90+1′Germán labdavesztését követően Rácz tüzelt kapura – nagy erővel a jobb kapufa mellé.
90′Két perc a jelzett hosszabbítás.
85′Baracskai balról érkező szögleténél Jovetic érte el leghamarabb a beadást, de gólszerzési kísérlete 20-30 centivel a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
83′Utolsó változtatási lehetőségét is kihasználta Supka mester: Sifter Tamást állította be Zamostny helyett.
79′Jónak tűnő ívben adott be jobbról Szabó Péter, és bár Germán érkezett is az ötösön belül, a labda végül egy hajszálnyival magasabbnak bizonyult a kelleténél.
77′Az iménti volt Grabant Bence utolsó megmozdulása mára: helyét csereként Tihanyi Olivár vette át.
76′Előkerült a sárga lap Nazsa Tamás zsebéből: Grabant Bence kapta egy Király elleni fault nyomán.
73′Supka Attila első cseréjeként Demét küldte csatába, Kapacina számára ért véget ezzel a találkozó.
70′Oláh Gergő igyekezett megtalálni Germánt egy beadással, de Halasi kapus jól olvasta a játékot, így meg tudta előzni a hazai támadót.
66′Meddő mezőnyjátékot láthat a Grosics Akadémia közönsége, továbbra sem kockáztat egyik fél sem többet a kelleténél.
59′Baracskai igyekezett agilisan áttörni a szegedi védelmen, de Tóth Gábor szögletre tudott menteni előle. A sarokrúgást Kapacina kanyarította középre, ahol viszont Pászka megelőzött mindenkit a felszabadítással.
58′Pászka Lóránd! A saját nevelésű tehetség 13-14 méterről bombázott kapura Germán lekészítéséből, Halasi pedig ismét öklözve óvta meg csapatát a góltól.
52′Pár másodperc leforgása alatt két erősebb szabálytalanságot is bemutattak a soproniak a középpályán: előbb Zamostny faultolta Királyt, majd Szabó László belépője nyomán került földre Oláh. Egyelőre a küzdelem jellemzi a mérkőzést, nézői szemmel talán kevésbé attraktív a játék.
48′Ismét akcióban a hazaiak, Szabó Péter átadását Germán tűzte kapura, de Halasi öklözve hárítani tudott. A kipattanóból Andorka ismételt, ez azonban már nem sikerült túl fényesre, a labda magas ívben felfelé szállva hagyta el a játékteret.
46′Rögtön a két csereember villan: Andorka Péter passzából Király Patrik tüzelt jobbról centikkel a hosszú alsó sarok mellé.
46′Klausz László kettős cserét eszközölt a szünetben: Zádori és Veselinov már nem érkezett vissza a második félidőre, ott van viszont a pályán Andorka és Király.
46′Folytatódik az összecsapás.
45′Vége az első félidőnek, amely során semmi sem dőlt el. Az érdemi kérdések így a második felvonásra maradnak.
42′A meccs eddigi legnagyobb helyzete után bosszankodhat Zádori: a fiatal támadó lábáról az utolsó pillanatban kapta le a labdát Halasi a kapu torkában Zabari beadásánál.
36′Kisebb tűzijáték a soproni kapunál: Germán, Pászka, majd Oláh próbálkozott lövéssel, de hol a védők blokkja, hol a kapus minden alkalommal közbe tudott avatkozni még időben.
32′Ott a válasz! Kapacina suvasztott rá egy 25 méteres szabadot, ami után a labda nem sokkal zúgott el a felső kapufa felett.
30′Mi maradt ki?! Szabó Péter erőteljes bepasszát Zádori durrantotta kapásból a keresztléc fölé 30-40 centivel.
29′Zamostny Balázs tesztelt 16 méterről Molnárt, a hálóőr azonban kiválóan vizsgázott a közepesre sikerült lövésnél.
29′Harcos mezőnyjátékkal telnek javarészt a percek, a felek a pálya középső harmadában gyűrik főként egymást.
26′Zabari és Pászka játszott össze a balon, majd Germán kapta a labdát már a tizenhatoson belül, de hiába fordult kapura, lökete levágódott a blokkoló lábakról.
22′A találkozó első negyedrésze kiegyenlített játékot hozott, egyelőre egyik gárda sem tud a másik fölé nőni.
18′Germán Tamás megunta, hogy társaival nem tudják áttörni a jól záró soproni védelmet, ezért egy váratlan húzással elvállalt 22 méterről egy lövést. Halasi magához tudta ölelni a játékszert végül.
14′Molnár! A kapusnak nagyot kellett nyújtóznia Kapacina lapos szabadrúgásánál, hogy a labda ne jusson a jobb alsó sarokba.
14′Pászka faultja után jó helyről, nagyjából 20 méterről jár szabadrúgás a Sopron javára.
9′A két Grabant összjátéka kis híján gólt eredményezett! Péter adott be szögletet jobbról, a középen emelkedő Bence fejesét azonban magabiztosan fogta Molnár F. Tamás.
8′Nagy elánnal vetik magukat a küzdelembe a csapatok, megy az adok-kapok a gyepen.
4′Máris egy komoly lehetőség a vendéglátóknál: Molnár kidobása Germánhoz jutott el, aki remek ütemben tolta ki a labdát jobbra az érkező Szabó Péter elé. A centerezés is jól sikerült, de a középen helyezkedő Oláh néhány méterről megeresztett lövése pont Halasit találta meg.
1′A piros-fehér színösszeállításban pompázó vendégek indították útjára a labdát, a Szeged játékosai tiszta fehér szerelésben állnak ki a mai mérkőzésre. Gyulán egyébként napsütéses idő és nagyjából 24-25 Celsius fokos hőmérséklet köszönti a csapatokat. Enyhe szél azért még lengedez, de az is keresztirányban fúj át a pályán, tehát egyik felet sem hozza előnybe a természet ilyen módon.
v-sport
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.10.24. vasárnap
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA/VASAS FC
Szent Gellért Fórum
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. VASAS FC 26
02. KECSKEMÉTI TE 25
03. SZOMBATHELYI HALADÁS 25
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 20
05. DVTK 20
06. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 20
07. DOROGI FC 18
08. WKW ETO FC GYŐR 17
09. BFC SIÓFOK 17
10. SZENTLŐRINC 17
11. SZOLNOKI MÁV FC 16
12. FC AJKA 15
13. PMFC 15
14. SOROKSÁR SC 15
15. BUDAFOKI MTE 14
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 11
17. BUDAÖRS 11
18. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 8
19. III. KER. TVE 7
20. TISZAKÉCSKEI LC 2

Partnereink