Hiába egyenlítettünk kétszer is, kikaptunk Vácon

Bár kétszer is vesztes állásból kelt fel a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a két tizenegyest is kapó Vác végül győzelmet aratott Klausz László legénysége felett.

Nem indult rosszul a találkozó, hiszen Denis Obot egy elcsípett passz után már a 3. percben megtornáztatta Czirjék Zoltánt. Sőt, az első negyedóra végéhez közeledveAndorka Péter játszotta magát tisztára egy lövőcsellel, de aztán a lövésénél Czirjék lábbal nagyot védett. A 18. minutumban viszont megszerezték a vezetést a hazaiak:Rusvay Gergely beadására Tóth Gergely érkezett a hosszún, majd okosan fejelte vissza a labdát a rövidbe. (1-0) Félóra elteltével váratlan cserére szánta el magát Klausz László, hiszen a sérülés nyomait a laikus szem számára nem mutató Szántai Levente helyett beküldte a kapuba Molnár F. Tamást. A hálóőr ezzel először állhatott a gólvonalra az NB II-es idényben, így pedig tíz perccel később a játéktérről követhette figyelemmel, amintAndorka Péter kiegyenlít, megszerezve ezáltal első gólját a bajnokságban. (1-1) Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, mert a túloldalon Vladimir Veselinov belépőjét követően Gyarmati II Tibor büntetőt ítélt a Vác javára. A labda mögé Rusvay állt, aki okosan gurított a jobb alsó sarokba a balra vetődő Molnár mellett. (2-1)

Fordulás után viszonylag hamar ismét egalizálni tudtak a szegediek, amikor Veselinov oldalról beívelt szabadrúgásánál a keresztbe bemozgó Germán Tamás megzavarta Czirjéket, így a játékszer akadálytalanul vágódhatott a kapu hosszú oldalába. (2-2) Innentől egy picit leült a mérkőzés, már ami a helyzeteket illeti, a csapatok sokáig csak mezőnyben gyűrték egymást. Ez ugyanakkor csak átmeneti állapotnak bizonyult, hiszen a 75. percben már ismét a Pest megyeieknél volt az előny. Obot a tizenhatoson belül vágta fel Sipeki Istvánt, az újfent megadott tizenegyest pedig ismét Rusvay értékesítette magabiztosan. (3-2) Bár a Klausz-legénység a folytatásban mindent egy lapra feltéve rohamozott, harmadjára már nem tudta kiegyenlíteni az állást, így pont nélkül távozott Vácról.

Germán Tamásék zsinórban harmadik vereségüket szenvedték el. Az üldözők közül senki sem tudott nyerni, de a Sopron a Szolnok elleni 0-0-ával is megelőzte a 9. helyről ezáltal lecsúszó Szegedet. Május 8-án a Balmazújváros látogat majd a gyulai Grosics Akadémiára.

Vác FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-2 (2-1)
Vác, Ligeti Stadion, 150 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor •(Szécsényi István, Szalai Balázs).
Vác: Czirjék – Hegedűs, Görgényi, Dlusztus, Tányéros, Tóth Ge., Tóth Barnabás, Rusvay (Rása 85′), Sipeki, Zsolnai (Magos 76′), Tóth Barna (Kószás 59′). Vezetőedző: Nagy Tibor.
Szeged: Szántai (Molnár 30′) – Áchim, Tóth Gá., Farkas, Zabari, Obot, Oláh (Zelenyánszki 82′), Veselinov (Zádori 54′), Király, Germán, Andorka. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Tóth Ge. (18′), Rusvay (43′ – tizenegyesből, 75′ – tizenegyesből), ill. Andorka (40′), Veselinov (53′).
Sárga lap: Hegedűs (83′), Magos (90+1′), ill. Zabari (10′), Obot (74′), Germán (81′).

Klausz László: “Vért izzadva küzdöttünk az egyenlítésekért, miközben mind a három kapott gólunkat sajnálatos egyéni hibák előzték meg. Kicsit görcsös is volt a játékunk, de a hozzáállásban voltak pozitív változások az elmúlt hétvégéhez képest.”


Online közvetítés:
időpontesemény
90+3′Vége! A játékvezető lefújta. Zsinórban harmadik mérkőzésén maradt pont nélkül a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely mindazonáltal nagyot küzdött ma a Vác vendégeként.
87′Mindent egy lapra feltéve támadnak a vendégek, de a Vác taktikusan visszább zárt előnye birtokában, így nincs könnyű dolga Germánéknak.
85′A nézőtér hangos tapssal köszöni meg a pályát elhagyó Rusvay mai két gólját. A rutinos játékost helyét Rása vette át, míg a csapatkapitányi karszalag Sipeki karjára került.
82′Zelenyánszki László is beállt a Szegedbe, Oláh Gergőt váltotta.
78′Óriási védés! Egy ellentámadás végén a csereként beállt Magos került ziccerbe, de egy az egyben nem tudott túljárni Molnár F. Tamás eszén.
75′Gól… Rusvay erőből lőtt a kapu jobb oldalába, Molnár rá se tudott mozdulni a lövésre. 3-2.
74′Újabb tizenegyes… Sipekit kaszálta el Obot a tizenhatos sarkánál, de már a vonalon belül, Gyarmati bíró pedig ezúttal is a mészpontra mutatott.
70′Nagyobb kockázatot egyelőre egyik csapat sem vállal fel, ami valamelyest érthető is, hiszen a váciaknak minden egyes pont nagyon fontos innentől már a bajnokságban, míg a Szeged-Grosics számára sem lehet más a cél, minthogy két vesztes mérkőzés után ezúttal egy kedvezőbb eredménnyel zárja a 90 percet.
62′Mezőnyben gyűrik egymást a felek, a harcosság jellemzi a publikum elé táruló játékot.
59′Cseréltek a hazaiak is: Tóth Barna helyett Kószás Krisztián szállt be a meccsbe.
55′Egy kontra végén Tóth Barna ijesztett rá a vendégekre, de éles szögből leadott lövése csak kívülről találta el a kapufát.
54′Voltaképpen Veselinov góllal búcsúzott a találkozótól, ugyanis helyét a fiatal Zádori Krisztián vette át a folytatásra. Mindez szerkezetileg annyit tesz, Oláh Gergő marad az egyetlen védekezőbb típusú középpályás, míg Andorka mellé egy második ék kerül.
53′GÓÓÓL!!! Ott az egyenlítés! Veselinov ívelt be oldalról, az alapvonaltól nagyjából 25-28 méterről egy szabadrúgást. A keresztbe bemozgó Germán nem is ért bele a labdába, de Czirjéket éppen annyira zavarta meg, hogy az ívelés akadálytalanul átrepüljön a kapus felett a hosszúba! 2-2!
46′Folytatódik a mérkőzés, szünetben egyik mester sem változtatott a csapatán.
45′Hosszabbítás nélkül vége az első félidőnek, amely után az egyébként kezdeményezőbb Szeged-Grosics egygólos hátránnyal vonul az öltözőbe. Klausz László legénységére egyáltalán nem vár tehát könnyű második 45 perc.
43′Gól… Molnár F. Tamás elvetődött balra, Rusvay viszont a jobb alsó sarkot választotta. 2-1.
42′Ezért most nagy kár! Egy kipattanó beadásra Zsolnai és Veselinov egyszerre startoltak rá, de a váci egy hajszállal előbb ért oda, így a fehér mezes már csak ellenfele talpát rúgta telibe a felszabadítási kísérlettel. Gyarmati sporttárs pedig befújta a büntetőt.
40′GÓÓÓL!!! Andorka futott okosan keresztbe a védelem mögé, kapta is lyukra az indítást. Végül éles szögből lőtte ki Czirjék mellett a hosszú alsót. 1-1! Andorka Péter első bajnoki gólját szerezte az idényben!
37′Nagy bravúr Molnártól! A szezonbeli első NB II-es meccsén védő kapus vércseként repült ki egy beadásra, amit olyan 7-8 méterre a gólvonaltól öklözött ki a mezőnybe. Sipeki kapásból újrázott 20 méterről, de Molnár F. Tamás ezt is megfogta!
33′Csendesen telnek a percek: a vendéglátók taktikusan visszább húzódtak a vezetést jelentő gól óta, míg a fehér mezesek támadásai eddig nem vezettek eredményre.
30′Egy váratlan csere Klausz Lászlótól: Szántai hagyta el a gyepet, így Molnár F. Tamás állt be a gólvonal elé. A változtatás okairól egyelőre nem lehet sokat tudni. Az biztos, hogy Szántai Levente nem ment még be az öltözőbe, csak leült a kispadra.
23′A gól óta kicsit lecsendesedtek a kedélyek, habár a Szeged továbbra is támadásban. Ugyanakkor Germánék az utóbbi percekben nem találják a rést a váci védelmen, a labda főként a hazai térfél közepén pattog.
18′Gól… Rusvay adott be a bal oldali szögletzászló mellől, a hosszúra érkező Tóth Gergely pedig ügyesen fejelte vissza a labdát a rövidre. 1-0.
13′Egy szépen felépített akció végén Andorkához került a labda, aki 13-14 méterre a kaputól megcsinálta a lövőcselt, hogy aztán nagy helyzetben vegye célba a hálót. Czirjék végül lábbal mutatott be nagy bravúrt.
11′Egy hazai bedobás után Sipeki tesztelte mintegy 17-18 méterről Szántait, de a kapus jól vizsgázott az esetnél.
10′Zabari Dávidé az első sárga lap a meccsen.
7′Egy váci szögletnél Veselinov tisztázott a röviden, ebből indult a szegedi kontra, aminek végén Andorka félmagas lökete landolt Czirjék ölében.
3′Ez nem sokon múlott! Tányéros keresztpasszát hátul Obot csípte el, majd 16-17 méterről el is vállalta a lövést a szélső. Czirjéknek kellett résen lennie, hogy szögletre tudja tolni a labdát a léc alól.
1′A hazaiak indították útjára a labdát.
2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
11. forduló
2022.10.09. vasárnap, 15:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
Szent Gellért Fórum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. PMFC 20
02. MTK BUDAPEST 19
03. GYIRMÓT FC GYŐR 19
04. DVTK 18
05. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 18
06. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 16
07. SOROKSÁR SC 16
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 14
09. FC AJKA 14
10. ETO FC GYŐR 14
11. TISZAKÉCSKEI LC 14
12. AQVITAL FC CSÁKVÁR 13
13. SZENTLŐRINC 13
14. SZOMBATHELYI HALADÁS 12
15. BFC SIÓFOK 12
16. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 10
17. BUDAFOKI MTE 10
18. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 9
19. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 8
20. DOROGI FC 6

Partnereink