Nagy pofont kaptunk a Dunaújvárostól

Hiába támadta végig a teljes mérkőzést, kétgólos vereséget szenvedett a Szeged 2011-Grosics Akadémia hazai pályán a tavasszal így első győzelmét arató Dunaújvárostól.

Nem kezdtek nagy iramban a csapatok, az első percek csendes mezőnyjátéka után azonban egyre inkább magához ragadta a kezdeményezést a Klausz-legénység. A 13. percben Andorka Péter csúsztatása jelentette az első komolyabb veszélyt Dániel Csaba kapujára, majd nem sokkal később Berde István félmagas lökete zúgott el a jobb kapufa mellett. A 34. minutumban több próbálkozást is hatástalanítania kellett a vendégek védelmének, nem sokra rá ugyanakkor Tóth Tibor egy sistergős lökettel jelezte, van potenciál az egyébként rendkívül defenzív Dunaújvárosban. A félidő hajrájában Andorka és Germán Tamás is közel járt a gólszerzéshez, de végül egyikük sem járt sikerrel.

A szünetben Klausz László kettős cserére szánta el magát, beküldte Denis Obotot és Hegedűs Martint is, remélve, velük hatékonyabb lesz az együttes támadójátéka a sziklaszilárdan védekező ellenféllel szemben. A 54. percben kis híján igazolták is a pályán történtek az edzőt, Hegedűs lökete után azonban hiába jutott a hálóba a labda, az abba belekanalazó Germánt ugyanis lesen látta a partjelző. Egy óra elteltével egy kezezés gyanús eset miatt reklamáltak büntetőt a szegediek, hiába, mert Radványi Ádám sporttárs továbbot intett. Az idő rohamosan fogyott a hazaiak szempontjából, akik hiába igyekeztek áttörni az előttük tornyosuló falat, nem jártak szerencsével. Sőt, az igazi dráma csak a 82. percben érkezett el, amikor Tóth Tibor egy előrevágott labdából kilőtte a hosszú alsó sarkot Szántai Levente mellett. (0-1) Jellemző, hogy ez volt mindössze a második olyan eset a félidő során, amikor a dunaújvárosiak érdemben átlépték a felezővonalat. Ha viszont már ezt megtették, nem álltak meg egyetlen találatnál. A 87. minutumban Szántai rossz helyre passzolta ki a labdát, aminek folyományaként Vajda Dávid passzából a csereként beállt Rosta Levente mattolta egy szép emeléssel a rutinos hálóőrt. (0-2)

A Dunaújváros ezzel első bajnoki győzelmét aratta azok óta, hogy télen pénzügyi okok miatt a klubvezetés amatőr státuszú fiatalokkal töltötte fel a keret, míg a Szeged-Grosics a tizenegyedik vereségét könyvelte el az idei pontvadászatban. Germánék egy hét múlva szombaton Vácra látogatnak.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Dunajváros PASE 0-2 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző. Vezette: Radványi Ádám •(Pápai Zoltán, Máyer Gábor).
Szeged: Szántai – Áchim, Tóth G., Farkas, Zabari, Berde, Király, Oláh (Obot – a szünetben), Pászka (Zádori 65′), Germán, Andorka (Hegedűs – a szünetben). Vezetőedző: Klausz László.
Dunaújváros: Dániel – Abért (Polácsek 80′), Koval, Hajdók, Tamaskó, Huszárik, Vajda, Kercsó, Szellák (Rosta 74′), Tóth T., Maka (Kereszturi 78′). Vezetőedző: Dobos Barna.
Gólszerzők: Tóth T. (82′), Rosta (87′).


Online közvetítés:
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
DUNAÚJVÁROS
0
2
időpontesemény
90+3′Vége. Radványi sporttárs lefújta. A futballt gólra játsszák, ez nagy igazság. Hiába támadott szinte végig a Szeged, a Dunaújváros első győzelmét ünnepelheti tavasszal.
87′Gól… Teljes a rövidzárlat… Szántai a tizenhatosról Vajdához passzolta a labdát, aki a Farkas mellől startoló Rostához továbbított. A csereként az imént beállt játékos végül látványos mozdulattal emelte át az elvetődő Szántait. 0-2.
82′Gól… Derült égből a villám! Egy előrevágott labdát Tóth Tibor tudott átvenni a 16-os vonalánál, majd Szántai mellett kilőtte a hosszú sarkot. 0-1.
80′Polácsek is lehetőséget kap a bizonyításra Dobos edzőtől, Abértot váltotta.
78′Újabb csere a vendégeknél: Maka helyett Kereszturi állt be a hajrára.
75′Valamelyest jól jellemzi a második játékrész képét, hogy a vendégek most először lépték át érdemben a felezővonalat. Kercsó igyekezett egy egyéni akcióval áttörni a szegedi védelmen, de hosszan indította magát, így Szántai könnyedén meg tudta előzni.
74′Dobos Barna alighanem megirigyelte kollégáját, hiszen ő is a változtatás mellett döntött: Szellák helyét Rosta vette át a folytatásra.
67′Jó ívben adott be balról Zabari, Berde érkezett is az átadásra menetrendszerűen, de a fejes a keresztléc felett zúgott el.
65′A harmadik cserelehetőségét sem tartogatja tovább Klausz László: Pászka hagyta el a gyepet, helyét Zádori Krisztián vette át. A 19 esztendős labdarúgónak ez lesz a negyedik meccse a másodosztályban. A megyeegyes második csapatban 4 fellépésén 8 gólt szerzett eddig idén, míg az U19-es élvonalban 15 találkozón 10 alkalommal volt eredményes.
61′Hegedűs centerezése után Germán próbálkozott közelről, de lövése kipattant az egyik védőről. A hazaiak egy emberként reklamálják a kezezést, Radványi Ádám azonban hajthatatlan, nem ítél tizenegyest.
60′A piros mezesek mostanra éppen csak a csapatszállító buszukat nem tolták még be a kapujuk elé, azt leszámítva ugyanis teljes arzenállal védekeznek. A Szegednek félórája maradt, hogy áttörje ezt a páncélt.
54′GÓÓ… Illetve szabadrúgás kifelé. Pászka lekészítését Hegedűs tűzte rá habozás nélkül, a lövésbe pedig Germán kanalazott bele, így átverve Dánielt. A partjelző azonban már emelte a zászlaját lesállás miatt, így nem érvényes a találat.
52′Szántai ijesztett rá a nézőkre, amint alászaladt egy jobbról érkező beadásnak, de Tóth Gábor végül kisegítette a hazaiak hálóőrét.
46′Úgy tűnik, Klausz mester nem volt maradéktalanul elégedett az első félidőben látottakkal, legalább is erre enged következtetni, hogy 45 perc után máris kettős cseréhez folyamodott: Obot és Hegedűs is beállt a folytatásra, Andorka és Oláh viszont nem jött már ki a második félidőre.
46′Folytatódik a mérkőzés, hazai oldalon történt változás a szünetben, nem is egy…
45′Radványi sporttárs hármat füttyentett a sípjával, így vége az első félidőnek, amely után még semmi sem dőlt el. Mindenesetre az látszik, a szegediek fölényben vannak ellenfelükkel szemben, már csak a gól hiányzik a Klausz-legénységtől.
44′Mi maradt ki?! Király lekészítéséből Germán tüzelt, egy gólvonalon álló védő azonban menteni tudott az esetnél.
40′Király veszélyesen kanyarított be egy szögletet jobbról, Germán érkezett rá mintaszerűen, de a csatár csúsztatásának ezúttal is Dániel Csaba állta útját a gólvonalon.
39′“Uh!” – hallik a lelátóról. Zabari tekert be a szélről, az ötösön belül pedig Andorka megelőzte Dánielt, a csúsztatást azonban a kapus kezében kötött ki.
36′Tóth Tibor! Talán ez volt az eddigi első igazán nagy gólszerzési kísérlet. A támadó 16-17 méteres bombájánál Szántainak kellett bravúrt bemutatnia, hogy kitornázza a labdát szögletre a léc alól.
34′Kisebb tűzijáték a vendégek kapuja előtt: Andorka és Oláh is fejjel próbálkozott, végül Germán lapos lövése tévesztett célt.
32′Ismét egy szabálytalanság, ezúttal Vajda volt a ludas. A szabadrúgást Király tekerte középre, de a jó ütemben kilépő dunaújvárosiaknak sikerült lesre állítaniuk Germánt.
29′…a beadást középen könnyűszerrel hatástalanították a védők.
28′Huszárik faultja nyomán a sértett Király Patrik készülődik szabadrúgást beadni a tizenhatos oldalvonala és az alapvonal találkozásától.
26′Visszafogottabb tempóban robognak a felek, egyik csapat sem vállal fel nagyobb kockázatot a kelleténél. Ilyenkor szokás elsütni a régi közhelyet: egy gól jót tenne a meccsnek.
21′Támadnak a vendéglátók, amit mi sem jellemez jobban, minthogy ezúttal a középhátvéd Farkas Márk veszélyeztetett fejjel Király beadása után egy szép támadás végén.
19′Egy gyors kontra végén ezúttal a dunaújvárosiak előtt nyílt lehetőség a vezetés megszerzésére, de az exszegedi Huszárik 18 méteres bombája elkerülte Szántai kapuját.
15′Újabb ígéretes hazai akció: ezúttal balról érkezett a beadás Király Patrik jóvoltából, amelyet Berde félmagas lövése követett. A próbálkozás végül a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
13′Ott az első helyzet! Áchim húzott el a jobb oldalon, beadását pedig Andorka csúsztatta középen egy kevéssel a hosszú kapufa mellé.
12′Kezdi magához ragadni a kezdeményezést a Szeged, Klausz László tanítványai nem bíznák a véletlenre a három pont sorsát.
7′Nem jellemzi istrángszaggató iram az első perceket, javarészt a mezőnyben pattog a labda. A kapuk eddig nem kerültek még veszélybe.
1′A tiszta pirosban játszó vendégek indították útjára a labdát. A szegediek tiszta fehérben lépnek ma pályára. Gyulán egyébként verőfényes napsütés jellemzi az időjárást, így a természeti adottságokra aligha lehet ezúttal panasza a főszereplőknek.
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
ma, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink