Nüanszokon múlt a mezőkövesdi pontszerzésünk

20160416-190932.jpg
Nem tört meg a mezőkövesdi átka a Szeged 2011-Grosics Akadémiának: negyedjére sem tudott pontot szerez Matyóföldön a szegedi klub, ezúttal egy roppant kiélezett ütközetben maradt alul Klausz László csapata.

Története során még nem tudott pontot szerezni a Mezőkövesd otthonában a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely az elmúlt két, jól sikerült meccs után arra készült, hogy megszakítja ezt a negatív sorozatot.

Ennek megfelelően is kezdett Klausz László együttese, amely az első negyed órában irányította a játékot, határozottabb fellépésének köszönhetően labdabirtoklási fölénye mellett helyzetekig is eljutott. Mintegy húsz perc játék elteltével kissé váratlanul szerzett vezetést a Mezőkövesd: egy kontrát követően Szántai ütközött Szatmárival, és mivel ezt a tizenhatoson belül tette, Szilasi sporttárs büntetőt ítélt az eset után: a labda mögé Heffler állt, aki gólra váltotta a tizenegyest, ezzel előnybe került a hazai csapat, 1-0. A gólt követően inkább a kemény párharcok jellemezték a meccset, majd a szünet előtt Szabó Péter egalizálhatott volna, de helyzeteinél nem tudott pontosan lőni.

A szünet után is folytatódott az addig is kiegyenlített játék: azonban mintegy negyed órát követően Fótyik egy szabadrúgás után fejjel vette be az ezúttal korábbi csapata ellen játszó Szántai Levente kapuját, 2-0. Nehéz folytatást várt a Szeged-Grosicsra, azonban a csereként beállt Hegedűs Martin még adott reményt a hajrára, miután egy szépen végigjátszott akciót fejezett be öt méterről, 2-1. A meccs utolsó harmadára teljesen visszaállt a Mezőkövesd, amely tíz emberrel védekezett, így nem volt könnyű dolga támadásban a szegedieknek, viszont így is eljutottak kisebb lehetőségekig Germán Tamásék. Az utolsó tíz percben a Szeged-Grosics ugyan derekasan küzdött azért, hogy elkerülje a vereséget, de Szabó Péter kiállítása után már erre kevés esélye maradt: negyedjére sem sikerült tehát pontot szereznie Mezőkövesden a Szeged 2011-Grosics Akadémiának, amely két nyert meccset követően ezúttal vereséget szenvedett az egészséges hazai pályát élvező Mezőkövesddel szemben.

Klausz László tanítványai ezzel maradtak a tabella hetedik helyén, de a Siófok már pontszámban beérte az együttest, amely a következő fordulóban a Dunaújvárost fogadja a gyulai Grosics Akadémián.

Mezőkövesd Zsóry FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 2 – 1 (1-0)
Mezőkövesd, 800 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Mohos Milán, Kovács II Gábor).
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Szilvási, Tóth B., Heffler (Sós, 71′), Frőhlich, Szatmári, Vági, Molnár G. (Orosz, 54′), Nicorec (Tajthy, 49′), Szeles. Vezetőedző: Pintér Attila.
Szeged-Grosics: Szántai – Zabari, Tóth G., Farkas, Achim, Szabó P., Berde (Hegedűs, 52′), Király, Oláh G. (Veselinov, 65′), Andorka (Obot, 52′), Germán. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Heffler (21′, büntetőből), Fótyik (59′) ill. Hegedűs (62′)
Sárga lap: Sós (90+2′) ill. Szántai (20′), Andorka (28′), Király (61′)
Kiállítva: Szabó P. (88′)


Online közvetítés:
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
2
1
időpontesemény
90+3′ Ez a vége, megint nyerni tud a Mezőkövesd hazai pályán a Szeged-Grosics ellen, ugyanakkor nagyon kevésen múlott az, hogy ne csípjen el legalább egy pontot a feljutásra ácsingózó ellenfele otthonából a szegedi gárda.
90+2′ Sós Bence kap még egy lapot a végén, labdaelrúgásért.
90′ Három perc hosszabbítást jelez Szilasi játékvezető.
88′ PIROS LAP! Ez így nagy baj, nem csak a mai meccsre tekintve: Szabó Péter rúgott vissza Szilvásinak, amit észre vett Szilasi, és egyből pirossal kiállítja a szegedit: az utóbbi hetekben jó formában futballozó játékost így nem csak a mai meccsre veszti el Klausz László.
85′ Achim remek beadása eljut Hegedűsig, azonban közeli fejesébe már nem jut erő, ez így Dombóé.
84′ Továbbra is csak a kövesdiek térfelén folyik a játék, de ezt a falat, amit felhúztak a hazaiak, nem könnyű feltörnie a szegedieknek.
81′ Majdnem ott az egyenlítés! A behúzódó hazai védelem ellen nincs könnyű dolga a Szeged-Grosicsnak, Hegedűs egy remek íveléssel tudja helyzetbe hozni Obotot, aki azonban ha kevéssel is, de a bal kapufa mellé fejel, marad a 2-1. A Szeged irányítja a játékot, jóval inkább az egyenlítés van benne a játékban, mintsem a hazaiak újabb gólja!
77′ Főleg mezőnyjáték az utóbbi percekben, azonban az talán sokat elmond, hogy a Mezőkövesd tíz emberrel védekezik a bekapott gól óta, teljesen visszaálltak a hazaiak, innentől csak egy-egy kontrában bíznak.
71′ Harmadjára cserél a Mezőkövesd is: a gólszerző Hefflert a vásárhelyi származású Sós Bence váltja.
65′ Kihasználja utolsó cseréjét Klausz László: Oláh Gergő helyére Vladimir Veselinov érkezik.
64′ Lendületben marad a Szeged, megint egy szép támadás Klausz László tanítványaitól: az akció végén most Obot lőhet, miután tisztára játszotta magát, de ezen rajta volt Dombó.
62′ GÓÓÓL! Itt a reménysugár a Szeged-Grosics számára! Egy remekül felépített akció végén, amely Oláh és Obot között zajlott, a középre gurított labdát Hegedűs Martin passzolja a kapu közepébe öt méterről, kiváló támadás végén szépít a Szeged, 2-1! Még majd’ fél óra, ez bármire elég lehet!
60′ Király is besárgul, aki a felezőnél löki el két kézzel Szatmárit. Ez volt a szegedi játékos hetedik lapja az idényben.
59′ Gól, 2-0! Heffler jobb oldali szabadrúgására kicsit határozatlanul jön ki Szántai, az érkező Fótyik pedig a kapuba fejel, megelőzve a kapust, 2-0! Innen nehéz lesz a pontszerzés a Szeged-Grosics számára!
54′ Újabb csere, a Mezőkövesd is másodjára cserél: Molnár Gábor helyére a korábbi szegedi, Orosz Márk érkezik.
52′ Nem sokat vár Klausz László sem, és rögtön kettőt is cserél: Berde és Andorka hagyja el a pályát, Hegedűs és Obot érkezik a pályára.
49′ Először Pintér Attila változtat: Nicorecet Tajthy váltja a Mezőkövesdben.
48′ Molnár Gábor lövése az első lehetőség a szünet után: mintegy 22 méterről, jobbról lőtt, de Szántainak nem okozott gondot ez a próbálkozás.
46′ Folytatódik a meccs – a szünetben egyik mester sem változtatott kezdőcsapatán.
45′ Ez a félidő vége: egy abszolút kiegyenlített meccs zajlott az első félidőben, amely alatt egy véleményes büntetővel szerzett vezetést a Mezőkövesd, azonban semmi sincs még ezzel veszve a Szeged-Grosics számára.
40′ Ez kevésen múlt, Szabó Péter ívelte Andorka fejére a szabadrúgást, de az utolsó pillanatban mentettek a csatár elöl – jó elképzelés volt Szabó Pétertől!
38′ Kicsit leült most a meccs: a támadóharmad előtt mindkét csapat tudománya elfogy, nem ülnek az elképzelések az utóbbi percekben egyik oldalon sem.
31′ Egy kis foci is a párharcok után: Germán kapott labdát a hazai térfél közepén, majd mintaszerűen indította a jobb oldalon induló Szabó Pétert, aki a 16-os sarkáról ereszti kapura, de lövése a jobb oldali keresztléc mellett suhant el.
29′ Ez csúnya volt: Tóth Bence távolról csúszott rá Tóth Gáborra, lent is marad a szegedi védő, de csak figyelmeztet ezúttal is Szilasi, pedig az ilyen belépők azért elég sérülésveszélyesek, szerencse, hogy ezt Tóth Gábor megúszta.
28′ Andorkának viszont nincs: akadályozza Dombót a kézből kirúgásnál, ezért felmutatja a sárgát a játékvezető a szegedi támadónak.
26′ Szabó Péter még megússza lap nélkül: a felezőnél akasztotta Tóth Bencét, de Szilasi még figyelmezteti, egy dobása még van.
21′ Gól, Heffler magabiztosan értékesíti a büntetőt, ezzel megszerzi a vezetést a Mezőkövesd, 1-0.
20′ Szántai sárgát kap a büntetőnél – nem megbántva a bíró sporttársat, de ha ez lap, akkor piros, viszont közel sem tűnt büntetőnek az eset.
19′ Ennél is nagyobb baj, hogy a szöglet utáni kontrából éppen Szatmári indul meg, majd átesik a kapujából kifutó Szántain: elég vitatható ítélet volt, mert Szántai nem húzta el a lábát a kövesdinek, de Szilasi befújta a büntetőt!
17′ Az első szegedi szöglet után Andorka fejel és ütközik Szatmárival: fejese veszélytelen, viszont lent marad a csatár, és ápolni kell.
14′ Többnyire a pálya középső harmadában folyik a játék az első pár perc helyzetözönét követően: az viszont látszik, hogy amit Klausz László kitalált mára, az egészen jól működik a pályán, a hazaiak támadásait jól megszűri a szegedi együttes.
8′ Élénken kezdődik a meccs, ez már egy jóval komolyabb lehetőség volt: Achim játszotta meg remekül Szabó Pétert, aki 7-8 méterről az emelést választotta a kint álló Dombóval szemben, de visszaért a kapus, marad a 0-0! Iramos, jó meccs!
7′ Az első igazán veszélyes kövesdi támadás végén Frőhlich emelését húzza le Szántai.
6′ Az első lehetőség is a Szeged-Grosicsé, Andorka cselezte be magát a tizenhatos bal sarkáról lövőhelyzetig, majd a jobb alsó felé tartó labdáját fogta Dombó.
4′ Bátran kezd a Szeged-Grosics: labdabirtoklásban a hazaiak fölé nő Klausz László együttese az első percekben.
1′ A hazaiak indították a mérkőzést, Pintér Attila együttese sárga-kék szerelésben lép pályára, míg a Szeged-Grosics hófehér mezben lép pályára. Huszonkét fok fogadta a csapatokat, kissé borongós az idő – mind e mellett a körülményeket egy szó sem érheti, impozáns, nemrég átadott, gyönyörű létesítményben játszik ma a két csapat.
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
ma, 19:00
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE/SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Békéscsabai Kórház utcai Stadion
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. BFC SIÓFOK 0
02. BUDAÖRS 0
03. FC AJKA 0
04. DOROGI FC 0
05. PMFC 0
06. III. KER. TVE 0
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
08. BUDAFOKI MTE 0
09. SZOLNOKI MÁV FC 0
10. SOROKSÁR SC 0
11. AQVITAL FC CSÁKVÁR 0
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 0
13. DVTK 0
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0
16. VASAS FC 0
17. KECSKEMÉTI TE 0
18. TISZAKÉCSKEI LC 0
19. SZENTLŐRINC 0
20. WKW ETO FC GYŐR 0

Partnereink