Szigetszentmiklóson tört meg a nyeretlenségünk

A második félidőben három gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet a Szeged 2011-Grosics Akadémia az SZTK-Erima vendégeként.

A találkozó szegedi rohamokkal indult, az első tíz percben Andorka Péter és Germán Tamás is veszélyeztetett, de a kapuba egyikük sem tudott végül betalálni. A hazaiak negyedóra elteltével kezdtek ébredezni, az első igazán komoly lövésükre azonban egészen a 31. minutumig kellett várni, amikor Gulyás Máté szabadrúgása zúgott el nagyjából 80 centiméterrel a keresztléc felett. A félidő hajrájához érkezve Szántai Levente mutatott be bravúrt Vólent Roland 16 méteres löketénél, így gól nélküli döntetlen állással vonultak a szünetre a felek.

A pihenő alatt Klausz László cserére szánta el magát, Andorkát Samuel Obot váltotta, ami később nyerő húzásnak bizonyult a vezetőedző részéről. A télen Vácról igazolt szélső már a 49. percben villant egyet, ám ekkor még a kapust átemelve csak a felső kapufát találta el. Nem sokkal később Király Patrik lőhetett volna gólt, de Farkas Márk beadásából túl nagy dugót akart a hálóba ragasztani. A jég az 58. percben tört meg, amikor Berde István szánta el magát 22-23 méterről átlövésre, a labda pedig a műfüvön megpattanva suhant Czuczi Márton mellett a gólvonal mögé. (0-1) A vendéglátók aztán még fel sem ocsúdtak a sokkból, máris megduplázódott a hátrányuk, amint Obot a tizenhatos sarkától két csellel befelé indulva kilőtte a jobb alsó sarkot. (0-2) Szinte a következő támadás végén a nigériai játékos feltehette volna az i-re a pontot, Király beadását követő fejesét azonban Czuczi kitornázta a léc alól. Előnye birtokában visszább húzódott a szegedi együttes, amire kis híján ráfázott, de a 76. percben Horváth Péter lövését a felső kapufa hárította. Ez a jelenet kellő figyelmeztetés volt a vendégek számára, akik a következő akció végén a fiatal Pászka Lóránd révén megszerezték harmadik találatukat. (0-3) A tehetséges, saját nevelésű támadó először talált a hálóba felnőtt NB II-es mérkőzésen. A Szigetszentmiklós gondjait ráadásul csak tetézte, hogy a 80. minutumban Szepessy Róbertet a partjelző intésére kiállította Böcskei Balázs játékvezető. A hátralévő időben már nem is tudott újítani a hazai együttes, így megmaradt a 0-3-as végeredmény.

Mindez azt jelenti, a Szeged-Grosics először győzött tavasszal, egyszersmind hat meccsből álló nyeretlenségi szériáját adta át a múltnak. Germánék egy hét múlva szombaton az újonc Budaörs gárdáját fogadják a gyulai Grosics Akadémián.

SZTK-Erima – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-3 (0-0)
Szigetszentmiklós, műfű, 300 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Kis Zoltán, Szécsényi István).
SZTK: Czuczi – Gubacsi, Kovács, Benkő-Bíró (Puskás 55′), Sváb, Barna, Gulyás, Lévai (Kokenszky 81′), Szepessy, Horváth, Vólent (Irmes 81′). Vezetőedző: Vágó Attila.
Szeged-Grosics: Szántai – Áchim, Tóth, Farkas, Zabari, Szabó (Pászka 68′), Berde, Oláh (Zelenyánszki 75′), Király, Germán, Andorka (Obot – a szünetben). Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Berde (58′), Obot (61′), Pászka (77′).
Sárga lap: Gulyás (9′), Puskás (59′).
Kiállítás: Szepessy (80′).


Online közvetítés:
SZTK-ERIMA
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
0
3
időpontesemény
90+2′Vége a mérkőzésnek, amelyet a második félidei teljesítményével abszolút megérdemelten nyert meg a Szeged-Grosics. Klausz László tanítványai hat nyeretlen fellépés után hagyták el újból győztesen a játékteret!
88′Csendesen peregnek az utolsó percek, talán a szigetszentmiklósiak is belátták, hogy innen már nincs túl sok esélyük a pontszerzésre.
81′Cseréltek a hazaiak: Lévait Kokenszky, Vólentet pedig Irmes váltotta a hajrára.
80′Egyből piros! A partjelző intésére Böcskei sporttárs azonnal kiállította Szepessyt, aki vélhetően sutyiban odaütött egyet ellenfelének.
79′Pászkának majdnem összejött a dupla! Berde adott be szabadrúgást, amit aztán a társ a keresztlécre csúsztatott.
77′GÓÓÓL!!! Obot passzolt a jobb szélen Pászkához, aki a tizenhatos sarkától gyönyörűen kilőtte a kapu hosszú oldalát! 0-3! A 20 esztendős tehetség először talált a hálóba másodosztályú felnőtt találkozón.
76′Kis híján ott a szépítés! A tizenhatos bal sarkáról Horváth lőtt zúgó felső kapufát.
75′Utolsó cserelehetőségét is kihasználta Klausz mester: Zelenyánszki László szállt be a meccsbe Oláh Gergőt váltva.
75′Kétgólos előnye birtokában taktikusan visszább húzódik a Szeged-Grosics, ennek köszönhetően pedig többet van a labda a hazaiaknál.
68′Csere a vendégeknél: Pászka Lóránd állt be Szabó Péter helyett.
66′Horváth próbálkozott lövéssel mintegy 20 méterről, de Szántait nem tudta vele meglepni.
62′Megint Samuel Obot! A télen Vácról igazolt játékos ezúttal Király Patrik beadását stukkolta kapura, a léc alá tartó próbálkozást Czuczi nagy bravúrral tudta kitolni!
61′GÓÓÓL!!! Ha egy üzlet beindul… Obot kapta meg a labdát a tizenhatos sarkánál, két védőt kicselezve lopta a szöget, majd 16 méterről mesterien lőtt a jobb kapufa belső fele mellé. 0-2! Ez volt a szélső első gólja NB II-es mérkőzésen szegedi színekben.
59′Az imént beállt Puskás kapott sárga lapot egy Áchim elleni fault nyomán.
58′GÓÓÓL!!! Egy a tétovázó védőkről lecsorgó labdát nagyjából 22-23 méterről pörkölt kapura Berde, a földön megpattanó lövésre pedig Czuczi már nem tudott érdemben mozdulni. 0-1!
55′Vágó Attila is változtatásra szánta el magát: Benkő-Bíró helyett Puskás Gábort küldte pályára.
51′Mi maradt ki?! Farkas beadására három társ is érkezett az ötös környékén, közülük végül Király tudott lőni, de ahelyett, hogy okosan a hálóba passzolt volna, a játékmester nagy gólt akart inkább lőni. Bombája elszállt a jobb kapufa mellett.
49′Germán még éppen jó ütemben készített le a leshatáron mozgó Obot elé, aki aztán 18 méterről a keresztlécet döngette meg Czuczit átemelve. Nem volt szerencséje most a Szegednek!
46′Andorka már nem érkezett vissza az öltözőből, helyét Obot vette át a folytatásra. Mindez annyi változást feltételez, hogy Germán lép előre ékként, Király pedig behúzódik a szélről a csatártárs mögé.
46′Folytatódik az összecsapás, egyet cseréltek szünetben a vendégek.
45′Vége az első félidőnek, amely során ugyan mindkét csapatnak voltak lehetőségei vezetést szerezni, ezek azonban kivétel nélkül kimaradtak, így tiszta lappal folytathatják a főszereplők a szünet után.
43′Az előrehúzódó Gubacsi próbálkozott meg egy lövéssel, de nem tudott komoly veszélyt teremteni Szántai kapujára vele. Összességében kiegyenlített játék folyik a műgyepen, egyelőre egyik fél sem vállal nagyobb kockázatot a kelleténél.
36′Szántai! Óriási bravúr! A szegedi hálóőr nagyot nyújtózva tolta ki szögletre Vólent 16 méteres, félmagas löketét.
32′Benkő-Bíró bánta Király egy keményebb belépőjét a félpályán. A hazai nézők sárga lapot reklamáltak, ami azonban ezúttal elmaradt.
31′…kimaradt! Gulyás tekerése mintegy 80 centiméterrel zúgott el a keresztléc felett.
30′Ez így most veszélyes! Farkas szabálytalankodott Vólenttel szemben a 16-os előterében, Böcskei bíró pedig befújta a szabadrúgást. Nagy lehetőség ez a szigetszentmiklósiak előtt!
27′Hasonló akció szegedi részről, mint az imént a túloldalon: Oláh Gergő húzta meg a jobb oldalt, beadására Andorka érkezett, akinek bal ficakba tartó lövését Czuczi hárította magabiztosan.
22′Szepessy lódult meg a szélen, bepassza után pedig Vólent próbálta meg túljárni Szántai eszén, aki viszont számított a megoldásra, így könnyedén fogta is a labdát.
20′Enyhe fölényben mostanra az SZTK, a szegediek lendületes kezdése után kezd magára találni a vendéglátók alakulata.
17′Vólent kerülhetett volna ajtó-ablak helyzetbe, de a partjelző már emelte a zászalját les miatt.
14′Először jutottak el a kapuig a hazaiak: Gulyás Máté a tizenhatos sarkától vette célba a ketrecet, a kivitelezés azonban nem sikerült olyan fényesre, hogy az gondot okozzon Szántainak.
12′Szabó Péter húzta meg szélvészként a jobb oldalt, beadása megtalálta középen Germánt, de a cséká 11-12 méteres bombája éppen Czuczit találta telibe.
9′Gulyásé az első sárga lap a meccsen, Berdének lépett oda a félpályán.
4′Támadólag lép fel a Szeged az első percekben, az imént Germán 15 méteres löketét blokkolta Sváb Dániel.
3′Oláh Gergő remek ütemben tálalt a kezdőkörből Andorka elé, aki viszont nem tudta már ellőni a labdát a kimozduló Czuczi kapus mellett.
1′A kéthetes pihenő után láthatóan nagy vággyal vetik magukat a játékba a csapatok, amit igazolni látszik, hogy az előzetes kiíráshoz képest négy perccel hamarabb kezdődött a mérkőzés. A labdát a fehér mezes vendégek indították útjára, a hazaiak zöld-fekete színű összeállításban szerepelnek.
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.04.18. vasárnap, 17:00
PÉCSI MFC/SZEGED-CSANÁD GROSICS
PMFC Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. VASAS FC 65
02. DVSC 64
03. GYIRMÓT FC GYŐR 60
04. PÉCSI MFC 59
05. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 51
06. FC AJKA 49
07. SOROKSÁR SC 49
08. SZOMBATHELYI HALADÁS 47
09. BUDAÖRS 46
10. SZOLNOKI MÁV FC 46
11. WKW ETO FC GYŐR 45
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 40
13. DOROGI FC 40
14. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 40
15. AQVITAL FC CSÁKVÁR 35
16. ST. LŐRINC KFT. 34
17. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
18. KAZINCBARCIKA 32
19. BFC SIÓFOK 31
20. DEAC 16

Partnereink