Megszereztük első tavaszi pontunkat Soroksáron

szeged-2011-soroksar11-gs.jpg
Négy elveszített mérkőzés után először szerzett pontot a bajnokságban a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Soroksár otthonában elért 1-1-es döntetlen révén.

Nehezen lendültek játékba a csapatok, az első húsz percben egyedül Gohér Gergő 17 méteres szabadrúgása okozott némi pulzusemelkedést a közönség soraiban. A folytatásban azonban nagyot változott a játék képe, a felek nyíltabb felfogást vállaltak fel a vezetés megszerzése érdekében. Az első félóra végén Gohér ismét szabadból veszélyeztetett, amire Szántai Levente egy látványos vetődéssel válaszolt. Ugyanabban a minutumban Andorka Péter is betalálhatott volna, ám közeli bombája a keresztléc felett hagyta el a játékteret. Újfent a szegedi kapusra volt szükség nem sokkal később Gengeliczki Gergő közeli csúsztatásánál, majd a túloldalon Szabó Péter adott munkát Germán Tamás passzából Holczer Ádámnak. A hajrához érkezve Szántai Mihály Dávidot és Pál Andrást is megakadályozta a gólszerzésben, a 43. percben viszont már ő sem tudott segíteni. Ekkor Mihály vett át a tizenhatoson belül egy beívelést, hogy aztán védhetetlenül zúdítsa a felső sarokba a labdát 8 méterről. (1-0) A lefújásig egyszer még Hegedűs Martin egyenlíthetett volna, csakhogy közeli próbálkozása kívülről gurult el a bal kapufa mellett.

Szünetben Klausz László Berde Istvánt és Andorkát is lecserélte, helyükre Zelenyánszki László, valamint a fiatal Zádori Krisztián állt be. A Szeged ugyanakkor a változtatások ellenére sem tudta feltörni a soroksári védekezést az első negyedórában, sőt, a 65. percben kis híján Gyepes Gábor növelte kettőre övéi előnyét. A 73. minutumban aztán Szabó szögleténél Germán fejesét még ki tudta vágni a gólvonalról Gengeliczki, a következő sarokrúgásnál már azonban a hálóba jutott a labda, amint Tóth Gábor használta ki a szó szerint elé hulló lehetőséget. (1-1) A folytatásban újabb gól már nem esett, így mindkét együttes egy-egy ponttal lett gazdagabb a lefújást követően.

A szegediek ezzel 19 fordulót követően a 10. helyen állnak a tabellán 24 ponttal. A csapat legközelebb egy hét múlva, március 19-én az Ajkát fogadja a gyulai Grosics Akadémián.

Soroksár SC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (1-0)
Soroksár, Haraszti úti sporttelep, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert •(Márkus Tamás, Szvetnyik Bence).
Soroksár: Holczer – Fülöp, Gyepes, Gengeliczki, Gohér, Sándor, Peszmeg, Mihály (Kákonyi 71′), Pál, Huszák (Papp 59′), Csilus (Gárdos 83′). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.
Szeged: Szántai – Áchim, Tóth, Farkas, Zabari, Szabó, Berde (Zelenyánszki – a szünetben), Oláh, Hegedűs (Pászka 83′), Germán, Andorka (Zádori – a szünetben). Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Mihály (43′), ill. Tóth (74′).
Sárga lap: Gyepes (34′), ill. Berde (24′), Oláh (28′) Zabari (77′).

Klausz László: “Az első félidőben nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk, egyáltalán nem voltam megelégedve a csapat hozzáállásával, még akkor sem, ha a játékunkra talán az is rányomta a bélyegét, hogy nagyon szerettük volna megszerezni a győzelmet. Szünet után már egy egészen más csapatot láttam pályán. Olyat, amelyen látszott az akarat, a jó értelemben vett agresszivitás. Ez a csapatunk igazi arca, de meg kell próbálnunk kihozni ezt magunkból mindig, bármilyenek legyenek is az adott körülmények.”


Online közvetítés:
időpontesemény
90+2′Szabó Péter felszabadított szöglete zárja a mérkőzést, amely nagy küzdelmet hozott. Az mindenesetre elmondható, második félidei harcossága, akarata alapján megérdemelten szerzett pontot a Szeged 2011-Grosics Akadémia.
88′Gohér ismét kiválóan adott középre egy szögletet, a veszélyesen érkező ívelést ugyanakkor ki tudták vágni a védők.
87′Nem mondtak még le a győzelemről a soroksáriak, igyekeznek nyomás alá helyezni ellenfelüket. Az imént Szántainak kellett nagyot mentenie egy kapu előtti kavarodás során.
84′A minden hájjal megkent Pál András három szegedi bekk által szorongatva is be tudott adni a szögletzászló közeléből, a tizenhatoson belül érkező Gárdos azonban csak oldalról rezgette meg a hálót.
83′Mindkét edző kihasználta az utolsó cserelehetőségét: a hazaiaknál Gárdos váltotta Csilust, a vendégeknél Pászka Hegedűst.
79′Zádori és Germán összjátéka végén utóbbi tüzelt kapura – a labdanem sokkal a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
77′Első ránézésre úgy tűnt, Zabarit buktatták a soroksári tizenhatoson belül, ám Nagy sporttárs nemhogy büntetőt nem ítélt, de még egy sárgát is kiosztott a szegedinek színészkedésre hivatkozva.
74′GÓÓÓL!!! Ez már bent van! Ezúttal Hegedűs kanyarított be a sarokról, és bár Holczer belebokszolt a labdába, az magas ívben felpörögve éppen a kapu előterében helyezkedő Tóth Gábor elé hullott, ő pedig köszönte szépen a lehetőséget, és a hálóba vágta a bogyót. 1-1!
73′ Kis híján az ott az egyenlítés! Szabó Péter szöglete Germánt találta meg a tömegben, de a cséká fejesét Gengeliczki ki tudta vágni a gólvonalon állva.
71′A gólszerző Mihály számára is véget ért az összecsapás, Kákonyi Dániel vette át a helyét a pályán.
65′Egyre jobban fogy a Szeged ideje, ráadásul az imént is a Soroksár tudott veszélyeztetni, amint Gohér sokadik jól beívelt szögletét Gyepes bólintotta nem sokkal a kapu mellé nagyjából 7 méterről.
59′Lucsásznky mester is cserére szánta el magát: Huszák Tamás helyét Papp Máté vette át a folytatásra.
56′Ahogyan az várható volt, előnyük birtokában kontrákra rendezkednek be a vendéglátók, így mondhatni, még nehezebb helyzetben van a Szeged, hiszen egy betömörülő védekezést kellene áttörnie Germánéknak. Az ehhez szükséges mezőnybeli fölény már megvan, a helyzetek viszont még hiányoznak.
47′Szabó Péter a mai napon is hozza agilis, lendületes játékát. Ezúttal balról próbált meg kapura törni, de már a tizenhatoson belül a rutinos Gyepes Gábor szerelni tudta.
46′Berde és Andorka sem jött már vissza az öltözőből, helyettük Zelenyánszki László, valamint a fiatal Zádori Krisztián állt be. A 19 esztendős támadónak ez második fellépése az NB II idei kiírásában, korábban a Kisvárda ellen kapott néhány percet a hajrában. Az U19-es élvonalban 15 meccsen 10 gólt szerzett a szezon során eddig.
46′Folytatódik a mérkőzés, a szünetben kettős cserét hajtott végre Klausz László.
45′Vége az első félidőnek, amely után vezet a Soroksár, ráadásul lélektani szempontból nagyon rosszkor kapta a gólt Klausz László legénysége. Van még ugyanakkor 45 perce a csapatnak a javításra.
44′Kis híján ott az egyenlítés! Egy kiváló labdaátvétellel Hegedűs került ziccerbe, az ötös sarkáról azonban a bal alsó sarok mellé továbbított.
43′Gól… Vezetnek a hazaiak. Fülöp beadását Mihály át tudta venni a védők gyűrűjében, majd közelről védhetetlenül zúdította a labdát a jobb ficakba. 1-0.
41′Ebben az időszakban futószalagon jönnek a helyzetek. Ezúttal Pál András tornáztatta meg Szántait egy fejessel egy balról érkező beadást követően.
39′Itt a válasz soroksári részről: Mihály vette mellre a labdát a szegedi kapu előterében, közeli bombájába azonban Szántai bele tudott vetődni.
37′Félfordulatból tűzte rá a labdát Andorka nagyjából 19 méterről, a középre tartó próbálkozás ugyanakkor nem tolt ki Holczer kapussal.
35′Szép lövés! Germán passzával Szabó tört be a tizenhatoson belülre, ahol egyből tüzelt is, de Holczer hárítani tudta a gólszerzési kísérletet.
34′Egy Germán Tamás ellen elkövetett szabálytalanság nyomán Gyepes kapott sárga kártyát Nagy Róbert játékvezetőtől.
32′Gengeliczki ijesztett rá a vendégekre, 5 méteres csúsztatásánál résen kellett lennie Szántainak.
29′Mi maradt ki?! Szabó szánta el magát lövésre 19 méterről, bombáját ugyanakkor Andorka lestoppolta, majd nagy helyzetben a kapu fölé vágta azt.
29′…újfent Gohér végezte el a pontrúgást, amelyet Szántai egy látványos vetődéssel ártalmatlanított.
28′Kezezés okán Oláh Gergő is besárgult, ráadásul a vendéglátók ismét mintegy 17-18 méterről végezhetnek el szabadrúgást.
24′Berde neve mellé könyvelte el a bíró az első sárga lapot a meccsen egy Huszák elleni szabálytalanság folyományaként.
23′Tóth remek ütemű kiugratásával Zabari indult meg a szélen, a centerezése sem volt rossz, a szegedi támadók azonban lemaradtak az átadásról a kapu előtt.
20′Javarészt mezőnyben pattog a labda. Valamivel a sárga-feketék a kezdeményezőbbek, de ez egyelőre meddő fölénynek mutatkozik.
16′Az első mutatósabb szegedi támadás végén Hegedűs Martin robogott el a balon, beadását ugyanakkor az utolsó pillanatban még ki tudták vágni a védők középen.
14′Ismét szabadrúgásból jutottak gólszerzési lehetőséghez a soroksáriak, de Sándor lövése elakadt a sorfalban.
11′Az már nagyjából mostanra is biztosan látszik, Germán Tamás és Andorka Péter személyében valóban két klasszikus csatárral állnak fel a vendégek. Remélhetőleg ennek minél hamarabb meg is lesz a hozadéka.
4′Az első veszélyes lehetőség a hazaiak előtt adódott: Gohér vehette célba a kaput egy 17 méteres szabadrúgással, de csavarása nem okozott gondot Szántainak.
1′A tiszta fehérben játszó vendégek indították útjára a labdát, a soroksáriak sárga-fekete színösszeállítást választottak a mai napon.
2022/2023
Merkantil Bank Liga NB II.
10. forduló
2022.10.05. szerda, 18:00
TISZAKÉCSKEI LC
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
Tiszakécske Városi Sportcentrum
2022/2023 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 19
02. PMFC 19
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 16
05. DVTK 15
06. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 15
07. FC AJKA 14
08. ETO FC GYŐR 14
09. TISZAKÉCSKEI LC 14
10. SOROKSÁR SC 13
11. SZENTLŐRINC 13
12. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11
13. BFC SIÓFOK 11
14. AQVITAL FC CSÁKVÁR 10
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 9
16. SZOMBATHELYI HALADÁS 9
17. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 8
18. HR-RENT KOZÁRMISLERNY 7
19. BUDAFOKI MTE 7
20. DOROGI FC 6

Partnereink