Harmadik meccsünkön is pont nélkül maradtunk

Hiába került előnybe a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Kisvárda ellen: a vendégek fordítani tudtak, és megnyerték a mérkőzést, így harmadik tavaszi meccsén is vereséget szenvedett Klausz László együttese.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Kisvárda Master Good 1 – 2 (1-1)
Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor •(Vígh-Tarsonyi Gergő, Mayer Gábor).
Szeged: Szántai – Zabari, Tóth G., Farkas, Achim, Szabó P., Berde, Oláh, Király (Zádori, 88′), Obot (Hegedűs – a szünetben), Germán. Vezetőedző: Klausz László.
Kisvárda: Rybansky – Izing, Papucsek, Vári, Fodor, Lucas, Cseri (Eszlátyi, 69′), Koszta, Bagi, Rajczi, Erős (Délczeg, 64′). Vezetőedző: Soós Imre.
Gólszerzők: Tóth G. (25′) ill. Erős (41′), Délczeg (83′)
Sárga lap: Obot (32′), Germán (44′).

Klausz László: “Ennyi egyéni hibát és kihagyott lehetőséget nem bír el egy csapat sem, ez a foci törvényszerűsége.”


Online közvetítés:
Szeged 2011 - Grosics Akadémia
KISVÁRDA MASTER GOOD
1
2
időpontesemény
90+4′ VÉGE! Nem tud már egyenlíteni a Szeged-Grosics, amely előnyből bukja el a a Kisvárda elleni mérkőzést, ezzel a tavaszi idény harmadik meccsén sem tud pontot szerezni.
90+1′ Négy perc hosszabbítást jelez Gyarmati II Tibor – ennyi ideje maradt még Germánéknak arra, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak.
88′ Klausz László változtat az utolsó percekre: debütál az NB II-ben Zádori Krisztián, aki Király Patrikot váltja.
83′ Itt viszont már nagy a baj, 1-2… megint egy szabadrúgás, ami után egy óriási kavarodás alakul ki a szegedi tizenhatoson belül, végül az öt és felesen álló Délczeg elé kerül a labda, aki a bal sarokba vágja azt, vezet a Kisvárda!
82′ Szabó Péter huszonkét méterről próbálkozik egy szabadrúgás után: ez azonban pontosan Rybansky kezében köt ki.
81′ Ez már jóval veszélyesebb volt: egy felpasszolt labdát Rajczi pörgetett tovább a kapu felé, a magas ívű labda végül a felső lécre hullik le!
78′ Eszlátyi borzolja kicsit az idegeket: egymás után három szögletet is elvégezhet, de egyikből sincs komoly lehetőség.
74′ Tóth Gábort kell ápolni, miután Rajczival találkozott igen keményen: aktív mezőnyjáték jellemzi az utóbbi perceket, az iksz úgy tűnik, egyik csapatnak sem lenne megfelelő eredmény.
69′ Még egy csere a vendégeknél: Cseri helyett Eszlátyi a Kisvárdában az utolsó húsz percre.
67′ Rajczi szerez labdát a szegedi térfél közepén, majd ő is egy távoli lövéssel próbálkozik, ez viszont nem talál kaput.
64′ A korábbi ütközést követően úgy tűnik, Erős nem bírja tovább: a sérült vendégjátékost Délczeg váltja a Kisvárdában.
63′ Cseri távolról is megpróbálja: majd’ 20 méteres szabadrúgást lő kapura, de ez nem okoz gondot Szántainak.
58′ Megint Szabó Péter! Hegedűs remek passzával léphetett ki a balösszekötő helyén, majd a kapu felé tört, a rövid sarkot választotta, ezt azonban jól zárta Rybansky, nagy lehetőség volt!
56′ Jó helyről végezhet el szabadrúgást a Szeged-Grosics: Germán fejesét blokkolják, majd a lecsorgót Szabó Péter nem tudja már kapu fele irányítani.
54′ A kezdeti rohamokat követően most egy kicsit leült a meccs, Farkas és Erős ütközése miatt egy percet állt is a játék – a Várda szervezetten védekezik, és abból próbál kontrákkal operálni.
48′ Oláh Gergő készíti le remekül lövésre az imént beállt Hegedűsnek a labdát: ez viszont nem volt igazán veszélyes kísérlet tőle.
47′ Ez micsoda jelenet volt! A tizenhatos bal sarkáról végzett volna el szabadrúgást Cseri, aki legurította volna a labdát, de az rövid lett a társnak, amit Szabó Péter lopott el – A szegediek villámgyors szélsője pedig mindenkit lesprintelve az egész pályán átvezette a labdát, csak Rybansky állt vele szemben, de nem tudta elrúgni mellette a labdát Szabó, a kapus térddel védett, így marad az 1-1!
46′ A szünetben cserélt Klausz László: Obot helyére Hegedűs Martin állt be.
46′ Folytatódik a mérkőzés.
45′ Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: a Szeged-Grosicsnak védekezésben kellene határozottabbnak lennie a folytatásban!
44′ Germán is besárgul, a szegediek kapitánya reklamálásért kap sárgát.
41′ Gól, 1-1… A saját térfelének jobb sarkában egy pattogó labda okoz gondot a szegedi védelemnek, Farkas és Achim nem tud felszabadítani, Erős viszont határozottabb ellenfeleinél, megszerzi a labdát, és nagy erővel lő a hosszú sarokba a tizenhatos sarkáról, 1-1.
37′ Farkas Márk volt bizonytalan, amit Rajczi érzett meg, de szerencsére nem használt ki: labdát szerzett a védőtől a Kisvárda támadója, majd az öt és felesről lőtt, de nem tudta eléggé sarok felé helyezni, Szántai védése azonban így is nagyon kellett!
35′ Megint egy szélen vezetett akció után akad lehetőség: Achim beadása felpattan a vendégek védőjén, így Rybansky bravúrjára is szükség van, aki nagyot ment a hosszún érkező Oláh elöl!
32′ Oboté a meccs első sárgája, aki nem kímélte Bagit belépőjénél.
31′ Most fordított a szereposztás, Erős keresné Rajczit egy beadással, de balról a kapu elé küldött labdája pontatlan, veszélytelenül hagyja el a játékteret az alapvonalon.
25′ GÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Szabó Péter szögletét követően nem tud felszabadítani a Kisvárda, majd az ide-oda pattogó labda Tóth Gábor elé kerül, aki nem sokat gondolkozik, és hatalmas bombát küld a kapu felé tizenhat méterről, ami Rybansky kapujának közepében köt ki, 1-0!
24′ Ez most nagyon szép volt a Szeged-Grosicstól, Szabó Péter és Germán Tamás játszott össze, egy szép kényszerítőt követően utóbbi lőtt, Rybansky szögletre bokszolja a labdát!
23′ Szabadrúgásra szabadrúgással felel a Kisvárda: szemben a kapuval végezhet el egy pontrúgást a vendég csapat, Erős kísérlete azonban Szántai kezeiben hal el.
21′ Cseri faultolja Germánt egy szegedi támadás végén: Szabó Péter a tizenhatos bal sarkáról elvégzett szabadrúgása azonban a kapufáról kifele pattan!
18′ A két lehetőséget követően inkább a küzdelem dominál most a meccsen: főképp a pálya középső harmadában zajlik a játék, mindkét csapat védelme jól zár az utóbbi percekben.
13′ A kontrákra berendezkedett Kisvárda először tud meglódulni: kisebb meglepetésre Rajczi veri meg Achimot a szélen, majd Erős felé száll a beadása, az öt és felesről érkező fejesnél már Szántaira is szükség volt!
11′ Szabó Péter bal oldali elfutása után a jobb kapufa mellett álló Obot elé tálalt, aki kapura is fejelt, azonban pont Rybansky kezébe továbbította a labdát. Ezért kár!
5′ Kezdeményezőbb a Szeged-Grosics, most Germán indult meg kiválóan a félpályáról, csak a tizenhatos előterében tudta őt megállítani Izing. A Kisvárdát mintegy 80 szurkoló is elkísérte a mai mérkőzésre.
3′ Achim megindulása jelenti az első lehetőséget a meccsen: a jobb oldalon robogott el, de beadása nem talált szegedi csatárt a vendégek tizenhatosán belül.
1′ A tiszta pirosban szereplő Kisvárda kezdte a meccset, a Szeged-Grosics kék-fekete szerelésben futott ki a pályára. Napsütéses idő fogadta a feleket, ugyanakkor a hőmérséklet nem mondható még tavaszinak.
v-sport
2021/2022
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.10.24. vasárnap
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA/VASAS FC
Szent Gellért Fórum
2021/2022 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. VASAS FC 26
02. KECSKEMÉTI TE 25
03. SZOMBATHELYI HALADÁS 25
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 20
05. DVTK 20
06. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 20
07. DOROGI FC 18
08. WKW ETO FC GYŐR 17
09. BFC SIÓFOK 17
10. SZENTLŐRINC 17
11. SZOLNOKI MÁV FC 16
12. FC AJKA 15
13. PMFC 15
14. SOROKSÁR SC 15
15. BUDAFOKI MTE 14
16. AQVITAL FC CSÁKVÁR 11
17. BUDAÖRS 11
18. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 8
19. III. KER. TVE 7
20. TISZAKÉCSKEI LC 2

Partnereink