Nem érdemeltünk vereséget Gyirmóton

Küzdelmes, kiélezett mérkőzésen szenvedett 2-1-es vereséget a Szeged 2011-Grosics Akadémia a listavezető Gyirmót otthonában.

Villámrajtot vettek a csapatok, hiszen egy kontra végén Simon András már a 4. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, amit a 7. minutumban Berde István fejjel egyenlített ki Zabari Dávid felívelt szabadrúgásából. (1-1) Az első tíz perc rohanása után már szervezettebb, fegyelmezettebb játékot mutattak a felek, aminek a lelátón helyet foglalók “itták meg a levét”, mivel a labda főként a két tizenhatos között pattogott, a kapuk elvétve sem forogtak veszélyben. Fordulás után sem változott sokat a mérkőzés képe: a gyirmótiak igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, míg a szegediek kemény, agresszív védekezésből próbáltak gyors kontrákkal megindulni. A 72. percben egy ilyen támadás végén Szabó Péter vette célba a hosszú alsó sarkot egy belsős gurítással, Sebők Zsolt azonban magabiztosan védte a lövést. Nem sokkal később Samuel Obot távolról vette célba a kaput, csakhogy Sebők ezúttal is résen volt. Már az utolsó negyedóra percei kezdtek el peregni, amikor Balogh Béla egy szöglet után fejjel mattolta Szántai Leventét, ismét előnyhöz juttatva ezáltal a listavezetőt. (2-1) Klausz László a kialakult helyzetre válaszul pályára küldte Hegedűs Martint és Andorka Pétert is. Már a hosszabbításban utóbbi be is talált a hálóba, de les címén – egy minimum véleményes ítélettel – Oláh Gábor játékvezető kifelé fújt szabadrúgást. A végére még Király Patrik előtt is kimaradt egy egyenlítési lehetőség, így a Szeged nem tudta a szezonban másodjára is megtréfálni a bajnokaspiráns győrieket.

A Klausz-legénység 16 fordulót követően úgy áll a negyedik pozícióban, hogy hat pont a hátránya a dobogó alsó fokát elfoglaló Budaörs mögött, viszont csak három egységgel előzi meg a tizenkettedik Balmazújvárost. Germánék egy hét múlva szombaton a kilencedik Siófokot látják vendégül.

Gyirmót FC Győr – Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-1 (1-1)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion. Vezette: Oláh Gábor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Balázs).
Gyirmót: Sebők – Nagy, Balogh B., Szekeres, Völgyi, Bori, Kiss, Simon An. (Tóth N. 72′), Madarász, Vass (Máté 61′), Simon At. (Horváth 81′). Vezetőedző: Bene Ferenc.
Szeged: Szántai – Áchim, Tóth G., Farkas, Zabari, Berde, Oláh (Andorka 85′), Coroian (Király 61′), Szabó, Germán, Obot (Hegedűs 83′). Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Simon An. (4′), Balogh B. (78′), ill. Berde (7′).
Sárga lap: Simon An. (69′), Szekeres (88′), ill. Áchim (39′), Germán (66′), Obot (76′).

Bene Ferenc: “Rengeteg energiát mozgósított ma a csapat, mindent megtettek a játékosok a győzelemért. Akadt ugyan egy-két gyengébb teljesítmény, de összességében mindenki küzdött a csapatért. Időnként a támadójáték is gördülékenyen ment, és bár nem rúgtunk sok gólt, a küzdeni akarás végül sikert eredményezett.”

Klausz László: “Minden játékosomnak gratulálok, mert nagyszerűen játszottak! Nem érdemeltünk vereséget. Elégedett voltam a csapat minden tagjával, hiszen meg tudtuk szorítani a bajnokesélyest, sőt, még a győzelem is benne volt a pakliban.”


Online közvetítés:
időpontesemény
90+3′Vége a mérkőzésnek! Bár a Szeged-Grosics egyértelműen rászolgált a pontszerzésre, véleményes hajrábeli történések után végül a Gyirmót tartotta otthon a három pontot.
90+3′Mi maradt ki?! Szabó felívelését Sebők rossz helyre öklözte, Király viszont nem tudta az üres kapuba irányítani már estében a labdát.
90+2′Ez azért több mint bosszantó! Germán fejelt le egy beívelést Andorka elé, aki félfordulatból mattolta is Sebőköt, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot.
89′…Germán tekerése Andorkában akadt el.
88′Ez most komoly egyenlítési lehetőség! Szekeres 19 méterre a kaputól vágta fel Szabót, amiért egy sárga lap is jutott a gyirmóti védőnek.
87′Némiképp beszorul a hajrára a Gyirmót, de közben vészesen fogy az idő a vendégek szempontjából.
85′Érkezett a pályára Andorka Péter is, Oláh Gergő számára ért véget a meccs így. Egyértelmű Klausz mester szándéka, hiszen egy klasszikus befejező csatárt küldött fel egy középpályás helyett.
83′A szegedieknél Hegedűs Martin érkezett Obot helyére.
81′Kihasználta harmadik cserelehetőségét Bene Ferenc, Simon Attila helyett Horváth Adrián szállt be a mérkőzésbe.
78′Gól… Völgyi szögletét a kilencszeres magyar válogatott védő Balogh Béla stukkolta a léc alá, Szántainak nem volt esélye védeni. 2-1.
76′Obot is besárgult egy Madarász ellen elkövetett szabálytalanság nyomán.
75′Két szögletet is elvégezhettek egymás után a vendégek, ugyanakkor egyik sem okozott közvetlen veszélyt. A második beadást után Obot tűzte rá a kipattanót 25-26 méterről. Sebők gond nélkül fogta a jobb alsóra tartó löketet.
72′Gyors szegedi kontra végén a balon felfutó Szabó áttette a labdát a jobb lábára, de a hosszú alsóra tartó lapos lövését Sebők magabiztosan fogta.
72′Simon András helyét Tóth Norbert vette át a folytatásra.
71′Máté nagyszerűen vette át középen Bori beadását, csakhogy utána hosszan tolta meg a labdát Farkas mellett. Végül megpróbált egy homorítást, de Oláh bíró ezt nem vette be.
69′Simon András odaszólt valamit a játékvezetőnek, ezért is előkerült a spori zsebéből a sárga kártya.
66′Germán kapott egy sárga lapot, miután rácsúszott Szekeres bokájára.
65′Szép csendesen peregnek a percek. Egyre inkább úgy tűnik, egyetlen gól győzelmet érhet a hátralévő időben az azt szerző együttesnek.
61′Mindkét mester cserére szánta el magát: Vass Patrikot Máté János, Andrei Coroiant Király Patrik váltotta.
56′Simon András lágyan emelt középre az alapvonalról, de már a tizenhatoson belülről. Tóth Gábor mindenkit megelőzve bólintotta ki a tizenhatos előteréig a löbbölést, Völgyi kapáslövése pedig Obotban akadt el.
55′Bori alapvonali beadását Farkasnak kellett elfejelnie Simon András elől a kapu torkában – újabb fontos mentés volt ez a védőtől.
54′Áchim mintegy 30 méterről sem volt rest célba venni a kaput. Külsős bombája végül a labdafogó hálóban kötött ki, elnézést is kért a többiektől.
50′Simon Attila ugratta volna üresbe a tizenhatoson belül a támadást követő Völgyit, de Obot jó ütemben avatkozott közbe. Ott folytatják a felek a meccset, ahol az első játékrész végén abbahagyták: a Gyirmót igyekszik presszinget kifejteni, a Szeged pedig becsületesen, szervezetten állja a sarat, amikor pedig lehet, ellentámadásba lendül.
46′Folytatódik a meccs, csere nem történt a szünetben egyik oldalon sem.
45′Oláh Gábor hosszabbítás nélkül vetett véget az első félidőnek, amely egy gyors gólváltással kezdődött, utána azonban beállt a játék, így leginkább a küzdő jelleget lehet kiemelni összességében az első 45 perc kapcsán.
43′Nem találják a rést a hazaiak a szegedi védősoron – hiányzik a kreativitás egyelőre a kék mezesek futballjából. Eközben Germánék főként kontrákra próbálnak alapozni, de az látszik, kevés lehetőségüket kell majd hatékonyan kihasználniuk a második félidőben, ha minden így marad.
39′Áchim gyűjtötte be az első sárgát a meccsen, amiért elég keményen beleszállt hátulról Völgyi lábába.
35′Völgyi tűzött rá egy szöglet utáni kipattanót 18-ról. Erő volt a próbálkozásban, az irányzék viszont körülbelül két métert tévesztett vertikálisan.
33′Az első félórán túl a Bene-tanítványok legfőképpen csak a labdabirtoklásban dominálnak, a szegedi védelem ugyanakkor stabilan zár, így továbbra sem jutnak el helyzetekig Simonék.
28′Balogh Béla szögletet követő csúsztatása a rövidről okozott némi riadalmat. Völgyi aztán másodjára is beívelhetett a sarokról, de ez már lecsúszott a lábáról, így a labda a kapu tetején kötött ki anélkül, hogy bárki beleérhetett volna.
25′Az első tíz perc rohanását és káoszát követően mostanra már összeállt a két csapat kitervelt szerkezete. Ennek egyelőre az az eredménye, hogy kevesebb alkalommal kerülnek veszélybe a kapuk.
22′Farkas akasztott meg tanárian egy ígéretesen induló hazai kontrát. Fontos belépő volt a bekktől, hiszen mögötte már csak Szántai maradt volna.
18′Simon Attila és Madarász kényszerítője után utóbbi bökte kapura a labdát 16-ról, de a jobb alsóhoz képest nagyjából két métert tévedett. A gyirmótiak láthatóan igyekeznek magukhoz ragadni a kezdeményezést, ugyanakkor a Klausz-legénység bátor, agresszív játékkal válaszol eddig.
13′Szép szegedi akció közben Zabari ívelt át a tizenhatos oldalvonalától a hosszúra, ahol Oláh Gergő érkezett szabadon. A középpályás kapásból próbált meg centerezni, de ez sem ért el Germánig.
11′Szabó Péter szúrt volna cipőheggyel egy passzt a tizenhatos sarkától középre Germánnak, a hazai védők azonban résen voltak, így nem jutott el az átadás a fehér mezesek csékájához. Eddig változatos a játék képe, miközben jó iramban robognak a csapatok.
7′GÓÓÓL!!! Ott az egyenlítés! Berde fejese hullott be a bal kapufa mellé Zabari mélységből felívelt szabadrúgását követően! 1-1!
6′Vass egy az egyben remekül csinált meg egy ütemcselt Zabarival szemben, 16 méterről azonban meglehetősen gyengén, laposan vette célba a rövid alsót. Szántainak ez így nem okozott gondot.
4′Gól… Villámgyors hazai kontra végén Simon András először a keresztlécet lőtte telibe mintegy 8 méterről, a kipattanót viszont már három védő gyűrűjében a hálóba bombázta kapásból. 1-0.
2′Bori fineszesen emelt volna a védelem mögé, de Zabari lefutotta a kiugratási kísérletnél Vass Patrikot. Az ezt követő szöglet aztán nem hozott veszélyt Szántai Levente kapujára.
1′A kékben játszó hazaiak indították útjára a labdát, a vendégek tiszta fehérben lépnek ma pályára.
2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
26. forduló
2024.03.31. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
TISZAKÉCSKEI LC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 55
02. ETO FC GYŐR 48
03. VASAS FC 48
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 45
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 42
06. GYIRMÓT FC GYŐR 35
07. SOROKSÁR SC 34
08. AQVITAL FC CSÁKVÁR 33
09. BUDAPEST HONVÉD 33
10. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 33
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 33
12. FC AJKA 31
13. BVSC-ZUGLÓ 30
14. BUDAFOKI MTE 27
15. PMFC 27
16. BFC SIÓFOK 24
17. TISZAKÉCSKEI LC 19
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 11

Partnereink