Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Klausz László: meglepetést okoznánk a tavaszi nyitányon!

klausz-laszlo-02.jpg
NB II-es ligaválogatottnak is beillik első tavaszi ellenfelünk, a Gyirmót FC Győr, mely ellen a bajnokság legnehezebb mérkőzését játsszuk, hiszen a tabellát már most komoly előnnyel vezető gárda ellen vasárnap idegenben kell pályára lépnie Klausz László legénységének. Csapatunk kemény, és egybehangzó állítások szerint sikeres felkészülésen van túl, így a vezetőedző is abban bízik, meglepetést okozhatunk a tévés nyitányon.

- Kicsit felemás érzésünk lehet a felkészülési mérkőzések után, hiszen ezek többségén nem sikerült gólt szerezni, bár amikor igen, akkor rögtön 4-ig és 3-ig jutott a csapat. Sokszor viszont nem hagyhattuk el győztesen a pályát, persze itt nyilván nem ez volt a cél, hanem hogy erős ellenfelek ellen gyakoroljunk. Elégedett ezekkel a találkozókkal?
- A támadó játékunk nem volt annyira hatékony, mint szerettük volna. A cél nem az volt, hogy gyenge ellenfelek ellen 5 vagy 8 gólos győzelmeket arassunk, hanem hogy felkészüljünk az előttünk álló kihívásokra. Ezt pedig összességében jól szolgálták ezek a mérkőzések.

- Miben változott a csapat az elmúlt hetekben?
- Remélem, nem túl sok mindenben. Azt szeretném, hogy maradjunk erősek és egységesek, persze vannak olyan dolgok is, melyekben fejlődnünk kell. Ősszel több meccsen voltak gyengébb periódusaink, ilyenkor hiányzott a kellő koncentráció. Ha ez megvan, most több pontunk lenne.

- Andorka Péter többet játszott a felkészülési mérkőzéseken, ez jelentheti azt, hogy váltás lesz csatárposzton?
- Germán Tamás a házi gólkirály, tudom, mit tud, bízom benne. Andorkát is tisztelem, keményen dolgozott, egyre jobb lesz. Azt hiszem, ők ketten garanciát jelentenek arra, hogy gólerősek leszünk.

- Mennyire lesz bérelt helyük a kezdőcsapatban az új fiúknak, Obotnak és Coroiannak?
- Nincs rá garancia, hogy kezdők lesznek, ez függ a teljesítményüktől, de az ellenféltől is. Ráadásul a középpálya az a csapatrész, ahol bőven van választási lehetőségem, 2-3 posztra van 6 emberünk. Coroian személyében egy jó játékost ismertem meg, ő sokat hozzá tud tenni a támadások szervezéséhez, technikás, intelligens. Obot Geiger helyére érkezett, és hozzá hasonlóan gyors játékos, aki hasznos lehet a csapat számára.

- Lehet gond a balhátvéd pozícióban? Ugye a legutóbbi, Szolnok elleni, barátságos mérkőzésen megsérült Zabari Dávid. Ő mikorra jön rendbe, és gyógyul-e Mészáros Márk?
- Utóbbi játékosnak még körülbelül egy hónapi tart a rehabilitációja, Zabari bokasérülése viszont rendbe jött, ő már játszhat a hétvégén.

- Örömteli, hogy sok fiatal játékos van a keretben. Ők mennyi lehetőségre számíthatnak?
- Ez inkább a jövő zenéje. Jó, hogy többen szerződést kaptak, és éltek eddig is az adódó lehetőséggel. Részben a saját érdekük miatt sem kell indokolatlanul sürgetni ezt a folyamatot, de azon vagyunk, hogy szép lassan beépítsük őket a csapatba.

- Mire számíthatunk a Gyirmóttól?
- Legutóbb egy szlovák másodosztályú csapat ellen játszottak, és 4-2-re nyertek. Itt is támadó szellemben futballoztak, és arra számítok, hogy ellenünk is ezt teszik majd. Ez lesz az első meccsük, hazai pályán játszanak, biztosan nyomni fognak. Mi pedig ezt próbáljuk meg kihasználni. Nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk meglepetést okozni!

Hét hetes felkészülés után várjuk a bajnoki rajtot

Az első két hét extenzív, kemény edzésmunkával telt, majd következett a törökországi 10 nap, ahol egészen kiváló körülmények között dolgozhatott a társaság, ráadásul egy kazah első osztályú és két német együttes ellen léphettek pályára a fiúk. Az itteni időszak jó alkalom volt arra, hogy még jobban összekovácsolódjon a csapat, és itt sikerült beépíteni a két új embert, Coroiant és Obotot. Az intenzív szakasz után a gyorsaság fejlesztése következett, majd az utolsó időszakban a játék gyorsításán és a formába hozáson volt a hangsúly.

 

Mentáltréner segítette a munkát

A felkészülés különlegessége volt - bár ez 2016-ban már talán nem számít annak -, hogy mentáltréner is foglalkozott a játékosokkal. Klausz László ezzel kapcsolatban azt mondta, hisz abban, hogy a megfelelő alapképességek megléte mellett minden fejben dől el. Ezért volt fontos, hogy a szakember közreműködésével megerősítsék a játékosok motivációját, a pozitív gondolatokat, tudatosítsák a célokat, de foglalkoztak azzal is, hogy mindenki jól tudja kezelni nemcsak az esetleges vereségeket, hanem a győzelmeket is.

 


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
ma, 17:00
Online közvetítés - Vége!
SZEGED-CSANÁD GROSICS/DEAC
21
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 20
02. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 17
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16
05. BUDAÖRS 15
06. SZOLNOKI MÁV FC 15
07. SOROKSÁR SC 14
08. FC AJKA 13
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 13
10. PÉCSI MFC 13
11. DOROGI FC 12
12. BFC SIÓFOK 11
13. VASAS FC 11
14. WKW ETO FC GYŐR 10
15. KAZINCBARCIKA 9
16. SZEGED-CSANÁD GROSICS 8
17. ST. LŐRINC KFT. 8
18. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 8
19. DEAC 6
20. AQVITAL FC CSÁKVÁR 3

Partnereink